Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:04 1 271 13

Търсят се! Австралия ще преразгледа имиграционната си система, има нужда от висококвалифицирани работници

  • австралия-
  • мигранти-
  • работна ръка-
  • студенти

Визовият процес за висококвалифицирани специалисти ще бъде ускорен и улеснен, а в същото време ще бъдат предприети и мерки да се задържат чуждестранните студенти

Търсят се! Австралия ще преразгледа имиграционната си система, има нужда от висококвалифицирани работници - 1
Снимка: Shutterstock

Австралия ще преразгледа имиграционната си система, за да ускори приема на висококвалифицирани работници в страната и да улесни даването на статут за постоянно пребиваване, предаде Ройтерс, като се позова на изявление пред журналисти на австралийския министър на вътрешните работи Клеър О'Нийл, съобщава БТА.

Според правителството на управляващата Австралийска лейбъристка партия сегашната система за подбор на квалифицирани работници от чужбина, извършван чрез тест с точки по определени критерии, ще бъде променена, за да се намерят хора с подходящи умения, от които в бъдеще ще има нужда австралийската икономика.

"Нашата имиграционна система ... е объркана. Тя проваля нашите компании и самите имигранти. И най-важното, тя проваля австралийците. Това не може да продължава", каза вътрешният министър О'Нийл пред Националния пресклуб.

Австралия се конкурира с други подобни държави като Канада и Германия за привличане на по-квалифицирани работници от чужбина, като търсенето на работна ръка се засилва и заради застаряващото население в страната.

Австралийското правителство съобщи, че визовият процес за висококвалифицирани специалисти ще бъде ускорен и улеснен, а в същото време ще бъдат предприети и мерки да се задържат чуждестранните студенти.

Притежателите на временни работни визи за специалисти с умения, на които досега е била отказвана дори възможността да кандидатстват за статут на постоянно пребиваващи, ще могат да го направят до края на тази година, каза О'Нийл. Техният брой няма да бъде добавен към годишния прием на постоянни имигранти в Австралия, допълни тя.

През септември миналата година Австралия увеличи с още 35 000 души приема на имигранти до 195 000 души за тази финансова година с цел да се подпомогнат австралийските компании, които се борят с широко разпространения недостиг на персонал, като обеща да увеличи и броя на служителите и средствата за ускоряване обработката на визите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    11 1 Отговор
    Като се сетя в какъв концлагер ги превърнаха покрай грипа, едва ли има много желаещи..

    Коментиран от #5

  • 2 Сто34

    10 1 Отговор
    Да вземат пример от ди Меркел. Тя вкара в Ойропа само инджинери, доктори, учители и ядрени физици. Сега такива имат в излишък и в Судан. Няколко милиона могат от там да си вкарат.

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сто34":

    Така е, но трябва да са с поне по пет бустера:)

    Коментиран от #9

  • 4 Кенгуру

    1 3 Отговор
    Ле-ле! Аз съм егати пича , а никой не ме обича! Толкова високо съм квалифициран че никой освен в Австралия не ме обича!:)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гошо

    1 0 Отговор
    Като се сетя в какъв концлагер ги превърнаха покрай грипа, едва ли има много желаещи
  • 8 Гошо дето е.. лошо

    0 0 Отговор
    Здравейте
  • 9 Сто34

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Е тогава по стара традиция ще дойдат в Германия. Там приемат само с два бустера, но при условие, че до 5 години ще народът поне 5 чаавета. :) а която близни получава и жилище с платени консумативи
  • 10 Перо

    5 1 Отговор
    Да си вземат украинците от БГ, щом австралийците имат нужда от имигранти!
  • 11 Пешо

    4 0 Отговор
    Да си вземат изкуствен интелект да им работи!
  • 12 ТръмпЛин

    3 0 Отговор
    Абе кой ще ти ходи в тази из ду ха на държава.Даже и на екскурзия не искам да ходя,че е и зверски скъпа.Кво имат,някви пустини,крокодили,акули и всичко отровно което можеш да се сетиш и не само,паяци ,змии,медузи и кой знае още кво?Животът не е само пари! И ако евентуално се случи да изкарваш доста ,па ти вземат повече и накрая танто за кукуригу.Ще се напълни основно с аму джи.
  • 13 Петър

    1 0 Отговор
    В Австралия е супер.да го дхат в Бг
Новини по държави: