Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:23 13 741 124

Грандиозен скандал! „Ще свърши в ада“ и „изгорена пустиня“ – олигарси за бъдещето на Русия

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • украйна-
  • олигарси

Това е вторият частен разговор между членове на руския елит, който изтича в рамките на последния месец

Грандиозен скандал! „Ще свърши в ада“ и „изгорена пустиня“ – олигарси за бъдещето на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Аудиозапис на предполагаем разговор между милиардера Роман Троценко и негов познат (който може да е бизнесменът Николай Матушевски) беше публикуван в публичното пространство. В разговора двамата събеседници критикуват властите в Русия, както и лично президента Владимир Путин.

Това е вторият частен разговор между членове на руския елит, който изтича в рамките на последния месец.

Линк към файла по електронна поща е получен от журналистите от "Система" - разследващ проект на "Настоящо време" и "Радио Свобода".

Троценко заема 38-о място в списъка на руските милиардери на Forbes Русия. Бизнесменът е бивш президент на Обединената корабостроителна компания и съветник на президента на "Роснефт" Игор Сечин. Матушевски е създател на московската дизайнерска къща "Флакон" и според "Система" е дългогодишен приятел на Троценко.

Двамата мъже, които взаимно се обръщат с имената Рома и Коля, в началото обсъждат Бали и живота на острова. "Напоследък ми е трудно в Русия, разбрах, че нещо не е наред, няма смисъл да ходя там", казва по-специално Коля, а събеседникът му се съгласява с тази теза.

"Това е правилното нещо (развиване на бизнес в Индонезия, бел.ред.), не е нужно да си спомняме какво беше в Русия. Това вече го няма и няма да се върне", казва единият мъж, а Рома одобрява идеята и отбелязва, че в Индонезия "всичко ще нарасне десет пъти за десет години, докато в Русия ще намалее наполовина."

Към края на разговора двамата преминават към обсъждане на войната и ситуацията в Русия. "За съжаление, Русия, която толкова искрено обичаме, се оказа в лапите на някакви задници, ***. които изповядват, ***, някакви странни идеи, ***, от XIX век. Това не може да завърши добре, ще завърши в ада, ***. Хората ще се избиват по улиците на Москва", казва Рома. Въпреки че Коля се опитва да отклони разговора към здравословното хранене и вегетарианството, тъй скоро се връща към политиката и казва, че наскоро гледал видеоклип със сглобка от новогодишни поздравления от президенти - "като се започне от Елцин до последния - "този кретен не е пред елхата, както е обичайно, а пред военните".

"Как може да живее и да се развива държава, в която единствената идеология е печеленето на пари и запазването на властта на една група хора - казва мъжът, за когото се твърди, че е Троценко. "Не съществува понятие "отвъд". Те ще си отидат в някакъв момент и няма да оставят нищо след себе си. Всичко ще бъде една изгорена пустиня."

"Рома" съветва "Коля" през 2023 г. да "изведе всички свои близки, да изведе парите си - всичко, което ти е необходимо".

Според публикацията на "Система" Троценко е потвърдил пред проекта, че познава Матушевски, но твърди, че не е разговарял с него повече от година. Познат на Троценко свидетелства обаче, че гласът не е негов, което предполага, че записът може да е изфабрикуван от конкуренти.

Журналистите се свързват с Матушевски. Той заяви, че "този разговор не се е състоял" и че за последен път е общувал с Троценко през 2022 г., но никога не са обсъждали политиката. "Мисля, че това е фалшификат или нечия глупава шега с помощта на AI", казва Матушевски.

Какво може да се научи от поредния изтекъл разговор между членове на руския елит

Вторият запис едва ли ще се разпространи вирусно както стана с предполагаемия разговор между бившия губернатор Фархад Ахметов и продуцента Йосиф Пригожин, но новите жертви на "теча" или постановката поставят същите диагнози.

Събеседниците са единодушни, че властта в страната е завзета от група не особено умни хора, чиято основна идеология е да усвояват бюджети и да се задържат на тази власт колкото се може по-дълго. Така че в контекста на изолацията и западните санкции те не виждат никакви перспективи за Русия през следващото десетилетие.

Както и при разговора на Ахмедов с Пригожин, настоящата публикация едва ли е опит за някакво разделение на руския елит. Тя по-скоро цели да покаже истинските му настроения на фона на декларираната от всички лоялност към Владимир Путин.

Новият запис е интересен по отношение на това какви "прозорци на възможности" вижда големият бизнес в продължителната война. Ако 2022 г. е била просто катастрофа, то през 2023 г., в случай че някой не е разбрал нещо от миналата година, те виждат време, когато могат да изнесат семейството, активите и парите си от Русия и да се опитат да започнат нещо ново някъде другаде. В Индонезия, например.

Събеседниците са единодушни, че след изборите през 2024 г. винтовете в Русия ще бъдат затегнати и може да се окаже твърде късно за евакуация. От април 2023 г. е трудно да си представим какви други гайки могат да бъдат затегнати в Русия, но в Кремъл и в Съвета за сигурност седят креативни хора, така че, разбира се, можем да очакваме влошаване на ситуацията.

Това е втори случай на теч на такъв разговор.

Опроверженията на аргумент за изкуствен интелект, който е генерирал разговора, вече бяха дадени от предполагаемите участници в разговора.

В началото на март в интернет се появи записан разговор между предполагаемо руския музикален продуцент Йосиф Пригожин и бившия член на Съвета на федерацията и милиардер Фархад Ахмедов. В аудиозаписа, за който стана известно едва към края на месеца, събеседниците остро критикуват руското ръководство за войната срещу Украйна.

По-специално Пригожин на записа споделя слуха, че "Игор Иванович, Сергей Викторович и Золотов" уж са се обединили и "обвиняват за всичко" руския министър на отбраната Сергей Шойгу, наричайки го [недоносче] зад гърба му.

"Те са най- *** хората. Мнението ми е просто: те се държат като крале, като богове, ***. Те са прецакани същества... Не мога да кажа нищо добро за тях. Те са мърша, ***", продължава гласът, за който се смята, че принадлежи на 53-годишния продуцент Пригожин.

Събеседникът на Пригожин, както става ясно от разговора им, е бил в Баку по това време и също е критичен към случващото се в Русия: "Те прецакаха ситуацията. Те прецакаха страната. Те прецакаха всичко. Те прецакаха всичко".

След публикуването на този запис Йосиф Пригожин първо нарече публикувания аудиозапис "фалшива новина", а след това го нарече "симбиоза от изречени фрази и такива, генерирани от изкуствен интелект". Ахмедов така и не коментира публикуването на разговора.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1944

    105 115 Отговор
    диктаторчето ше бъде намерено в собствените му течности в бункера. няколко дни след смъртта му.

    Коментиран от #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ти не получи,ли

    59 27 Отговор

    До коментар #1 от "Коцето Късоп...ов Копейкин":

    Призовката,бе?

    Коментиран от #103

  • 5 Хахахахаха

    133 76 Отговор
    На това и малко дете няма да се върже
    Егати тъпия фейк и плоска пропаганда
    Хахахахаха
    Моля за извинение дете няма да се върже но едноклетъчни джендъпяци с промит мозък със сигурност
  • 6 ддд

    136 14 Отговор
    Нормално е да говорят така. Милиардите им се топят от санкции. А ако ги питаш от къде ги имат и от къде са започнали ще си премълчат
  • 7 стоян георгиев

    66 48 Отговор
    Йосиф пригожин кво хубаво еврейско име.та братчеда на собственика на вагнер е евреин,а неговия роднина се кръсти с лявата ръка при погребението на вагнеровци.много интересна комбинация.частна военна компания в страна където са забранени такива с името на любимия хитлеров композитор ръководена от евреи се бори да наложи руския национализъм в украйна ползвайки затворници.

    Коментиран от #73

  • 8 От страни

    74 28 Отговор
    Тия им е спрено авантосването на държавни собствености и бюджет та са недоволни. Ама дядя Вова им знае цаката - къде са Гусински и Березовски там ще одат и тия. Ми да бегат. "Бягай, Форест, бягай......"
  • 9 Разруха глад и кал

    54 55 Отговор
    Руският свят мъртви хора из кабафките на русия кал и бездомни кучета и хора

    Коментиран от #22, #23

  • 10 Руся

    72 76 Отговор
    Русия е средно 140 години назад от ЕУ и САЩ
    Само със пропагандата са 100 години бапред

    Коментиран от #15, #101, #107, #109

  • 11 България

    70 85 Отговор
    Слава на Русия мразя Америка.

    Коментиран от #40, #44, #64

  • 12 Ееее и Русофили не останаха вече

    72 65 Отговор
    Само най Зомбираната Зган остана вярна на Русия
  • 13 пешо

    49 35 Отговор
    Путин го мести
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошо дето е.. лошо

    20 7 Отговор
    а ти си про100 проSSSS

    Коментиран от #57

  • 17 Неразбрал

    68 8 Отговор
    Е, те нали всички руски олигарси са евреи? Какво им дреме за Русия?
  • 18 Ама

    54 5 Отговор
    Незнаят ,че по високите етажи е хлъзгаво.Пак ще има самоубили се
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гошо дето е.. лошо

    16 6 Отговор

    До коментар #14 от "Фикрет":

    твоя аспух веке и3дънен

    Коментиран от #33

  • 21 Да,да

    36 25 Отговор
    Обичайните пропагандни измислици.
  • 22 Отиди един месец

    44 23 Отговор

    До коментар #9 от "Разруха глад и кал":

    Да поживееш в Русия и ще разбереш как ти е промиван мозъка дълги години.
  • 23 мммм

    36 13 Отговор

    До коментар #9 от "Разруха глад и кал":

    Някак си все едно описваш в днешна Българоцигания
  • 24 големите заблуди

    55 5 Отговор
    И ние вървим натам. Масовото негласуване на избори затвърждава едни и същи, не много умни хора, които окупират успешно властта по простата причина, че само техни избиратели отиват до урните. На каква промяна се надяваме по този начин не мога да си обясня.
  • 25 Сандо

    49 6 Отговор
    Не го четох материалчето,но в момента огромна пречка пред Русия са именно олигарсите,грижливо създадени и отгледани през 90-те.
  • 26 Зелен потник

    18 12 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Не говори така за мене !
  • 27 българин

    28 29 Отговор
    Подготовката за смяна на власт имащите, макар и плахо, продължава, за нормалните, интелигентни хора в рашистан нещата са ясни, но кремълските военнопрестъпници с кръвта на собствения си народ поддържат и устояват рашистката власт.

    Коментиран от #38

  • 28 ЗЕЛЕН НАРКОМАН

    31 19 Отговор
    АЙДЕ ОЩЕ ЕДНА БАНКА ПОТЪНА
  • 29 хъхъ

    50 3 Отговор
    Какъв елит са олигарсите номенклатурчици?! Искат да правят бизнес със Запада. Все едно тук да плачем за Гошко Гергов, Арабаджиеви, Домусчиев и др. олигарси.

    Коментиран от #34

  • 30 ЗЕЛЕН НАРКОМАН

    32 21 Отговор
    БАХМУТ GAME OVER .
  • 31 Петко

    41 37 Отговор
    Тя Украйна ще загуби и тази война. Слабички са украинците. Руснаците са по подготвени, по мобилизирани са. Като цяло руските войници са по корави от украинчетата.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бат Котьо

    9 5 Отговор

    До коментар #20 от "Гошо дето е.. лошо":

    Искаш ли твоя да е такъв, като на зил аспуха?

    Коментиран от #91

  • 34 Тия си мислят, че ако

    29 22 Отговор

    До коментар #29 от "хъхъ":

    американците спечелят те ще запазят своето.
    Всичко ще им вземт американците, всичко.
    Така че да подпират дядя Вова, щото иначе ще останат с по една лека кола и една къща.
  • 35 Когато не си в Русия

    24 16 Отговор
    може да си позволиш да критикуваш,но само толкова!Западналите правят от мухата слон!Както винаги,не им се получава!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Онзи

    21 21 Отговор

    До коментар #32 от "Извънредно!":

    Оди да стреляш на село по гаргите бре? Като ви спретнат закона за инкриминиране на публична възхвала на войната и Путлер ,та ви стане тясно и горещо ,тогава ще видим дали ще ви стигнат дупките да се скриете!!

    Коментиран от #105

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Баааууууу

    16 16 Отговор

    До коментар #36 от "А дано се из дъниш":

    Не хвърляй клетви, да не те стигнат тебе, копейко?!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ключовата дума

    30 13 Отговор
    тук е "предполагаем" разговор.
    А аз пък "предполагам", че този разговор е между Петър I и Юрий Гагарин.
    Еййй ... край няма еврогейукропропагандата. Само по това категорично побеждавате Русия!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хохохохо хохохохохохох хохохохохохо

    14 13 Отговор
    Р Е А Л Н О С Т Т А в раша, Р Е А Л Н О С Т Т А
  • 44 А бе кух

    19 18 Отговор

    До коментар #11 от "България":

    Чемодан> вокзал> Русия!!!!!!
  • 45 Право в имоциите

    16 11 Отговор
    На русофилнята✌️❤️
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Баааууууу

    20 16 Отговор

    До коментар #40 от "Хъхъ":

    Какво очакваш от русороб, беден и гладен да чуеш?
  • 49 Сенковски

    17 12 Отговор
    Достоверността се изпари с "подхвърления линк"!? на Свободна Европа.
  • 50 СТАРШИНА ОТ ЗАТВОРА

    25 15 Отговор
    Добре де ,вместо да коментирате срещу Русия тръгвайте за Украйна , помогнете и след един ден пишете пак .

    Коментиран от #54

  • 51 Бат Котьо

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "Бесен- _Язовец":

    Ела, ще ти предложа нещо хубаво, не глупост ,не се дърпай?
  • 52 Как

    17 4 Отговор
    Говори ла всичко което повечето руснаци тайно мислят и говорят а после отиват да гласуват за путин.
  • 53 я го бе

    17 12 Отговор

    До коментар #47 от "Бесен- _Язовец":

    Я късопишковият се появи, дерзай, още няколко копейки и ще направиш...., долар!
  • 54 А бе

    18 8 Отговор

    До коментар #50 от "СТАРШИНА ОТ ЗАТВОРА":

    И защо старшинка, трябва да коментираме срещу Украйна, който иска да отиде ,той вече е там. Защо не помогнеш на Пригожин, не може да попълни Вагнер?!?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Няма истина която русия да не отрече

    16 16 Отговор
    И няма лъжа която да не признае
  • 57 А бе кух

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гошо дето е.. лошо":

    Не се пъни толкова ,да ме направиш белята.
  • 58 ГЕРБ=БСП=ДПС

    16 17 Отговор
    "не е нужно да си спомняме какво беше в Русия. Това вече го няма и няма да се върне"

    Това да си го набият в главите всички бг русофили, старото време, когато бяха привилегирована върхушка няма да се върне. Това означава, че привилегиите за БСП също няма да се върнат. Сега новата привилегирован и върхушка са ГЕРБ+ДПС, което изместиха част от рубладжиите бесепар и, друга част от бесепарите погълнаха. И Копейкин да си го набие в московската кратуна
  • 59 🤔🤔🤔🤔

    19 23 Отговор
    Работата е ДЕБЕЛА. Края на ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО ,и МРАКА наближава с БЪРЗИ ТЕМПОВЕ. А тежко и горко на, БУНКЕРНИЯ ДЯДО и ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ. Самите руснаци ,ще го оправят когато,започнат да се ОСЪЗНАВАТ каква е ИСТИНАТА.
  • 60 Ами разкарай

    8 4 Отговор

    До коментар #46 от "Бесен- _Язовец":

    Се в Блатото , за да можеш повечко да се вмиришеш Скунксче.
  • 61 !!!?

    26 17 Отговор
    И "изкуственият интелект" разбра, че в Кремъл управлява клика идиоти, която води варварска война в Украйна !!!?

    Коментиран от #102

  • 62 Ако

    17 10 Отговор
    тези разговори са истински, скоро провелите ги случайно ще се споминат при нещастни обстоятелства .... и съвсем заслужено.
  • 63 Тургенев

    20 16 Отговор
    „Ако Русия се провали в дън земя, това няма да бъде никаква загуба, нито ще предизвика някакво вълнение в човечеството“.
  • 64 ХА СЕГА ДЕ

    15 11 Отговор

    До коментар #11 от "България":

    Ами ДРУГАРЮ кой те спира . Там ще те приемат с ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ. Готов за фронта, даже ще ти дадат, чисто нови УШАНКИ, ВАТЕНКИ и ГУМЕНИ БОТУШИ.
  • 65 Баба Ванга

    25 18 Отговор
    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз Владимир я покръсти, ВЛАДИМИР Ленин стартира разпадането на руската империя, Владимир Путин
    ще я довърши а ВЛАДИМИР Зеленски ще подпише смъртния и акт!
  • 66 Истината

    22 15 Отговор
    Ако на руснаците се даде възможност да си избират водач, те избират най-лъжливият, най-подлият и най-жестокият и заедно с него убиват, грабят и насилват и накрая стоварват върху него своята вина. А след време църквата го обявява за светец.

    Коментиран от #120

  • 67 Наблюдател

    8 7 Отговор
    Подобни материали трябва задължително да бъдат придружени от текст "ВНИМАНИЕ!
    Съдържанието може да предизвика стрес, истерия и нервни припадъци сред част от аудиторията! Редакцията не е отговорна за последствията!"
  • 68 Механик

    20 16 Отговор
    Руснаците никога не са били свободни, през цялата си история те са задушавали свободата на другите народи. Те се чувстват най-добре когато се подчиняват на мерзавеца, който се е докопа до властта в Кремъл, независимо от това дали той е цар, генерален секретар или президент. Както казва един руски класик руснаците обожават робството, обичат веригите на своите ръце и са готови да гнетят всеки, който иска да бъде свободен.

    Коментиран от #76

  • 69 Руската мечта

    19 12 Отговор
    Седейки до шия в лайната, да завлекат там всички останали.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Алоу

    17 1 Отговор
    Тук е по страшно изтече запис за Мишо Бирата и после потегли към небето.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Нулиране на олигарси

    19 4 Отговор
    Най-забавен беше милиардерът, собственик на Азовсталь. Дядката си скубеше брадата и обясняваше каква гад е Путин.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Механик

    12 14 Отговор

    До коментар #76 от "гого":

    Руските подлоги винаги демонстрирате висок интелект! Но защо все стогодишнината Сорос ви пречи?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    15 11 Отговор

    До коментар #76 от "гого":

    Оня с късата пи6ка и той все срещу Сорос квичи, ама женка му не се гнуси да взима кинти от него!

    Коментиран от #90

  • 80 Пенсионер

    18 16 Отговор
    Не разбирам как сериозен сайт като Факти може да ни поднася дезинформация, изготвена и разпространявана от натовски и украински служби

    Коментиран от #84, #116

  • 81 Възмутена

    21 3 Отговор
    Олеле горките руски олигархчета, вече не могат да продължават да ограбват страната си и да печелят за сметка на народа си.
  • 82 Цецо

    17 6 Отговор
    "Предполагаем разговор". Това е достатъчно. Нашите медии правят съчинение по картинка. Какви ли не фалшиви глупости препечатват. Колкото и да повтаряш една лъжа, тя няма да стане истина.
  • 83 ПИЧА-ГА

    17 11 Отговор
    "Как може да живее и да се развива държава, в която единствената идеология е печеленето на пари и запазването на властта на една група хора"...
    Хммм, очевидно говорят за САЩ...
    Аз друга държава издигнала в култ идеологията на печалбата не познавам!
  • 84 Наблюдател

    10 9 Отговор

    До коментар #80 от "Пенсионер":

    Абе ДАртанян русофилската медийна клоака е достатъчно голяма, чий го дириш тук?

    Коментиран от #89

  • 85 ПИЧА-ГА

    18 7 Отговор
    А и властта е винаги в едни и същи хора - еврейските банкери.
    Всичко е ясно - говорят за САЩ!
  • 86 фенче

    16 2 Отговор
    в България има нещо повече от разруха, кал и глад, има още един елемент, изтървани и безхаберно размножаващи се представители на един етнос, дошъл от западните краища на една далечна и древна държава, името и започва с И, и споделя един и същи Океан със споменатата в разговора Индонезия
  • 87 СТАРШИНА ОТ ЗАТВОРА

    14 2 Отговор
    Те много обичаха Елцин ,но Путин не разрешаваааа .
  • 88 Коментар,който се харесва

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Коцето Късоп...ов Копейкин":

    Да.К ....ков.Иначе статията е голяма тъпотия.Коля и Рома казали...,а ФСБ няма ли да ги свие за врата у да ги даде на прокурора.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Абе

    9 4 Отговор

    До коментар #79 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    С0р0с0и дна мас ти йоо,и хахаха и Механик,все един и същ разп ор ен г3 си.
  • 91 Абе

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Котьо":

    Най обичам га ии бъ,такива тролл админис трат ори кат т еб.И г 3а тида плющи като на стара комбайна ремъците.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Даа!

    13 2 Отговор
    Ръчкат постоянно! Това е причината,да " блокират" сметки,недвижимо имущество на доста олигариси.Да ги принудят за " обединение" и през тях( за да си запазят милионите,дори милиарди изнесени навън) да предизвикат метеж,бунтове в Москва и големите градове - по модела на онзи- алкохолик елцин през -90-те.И да монтират негово подобие.Тогава и " запорите" ще паднат,и РФ изведнъж ще стане приятелска държава.Ще точат ресурси на нищожни цени. Така прецакаха и СССР - с юда горбич и кликата му,който са част от днешните Олигарси в Русия.До идването на Путин от Русия за десет години са изтекли навън, над 1,3 трилиона зелено. И там ,както и у нас на олигархията им дреме за народа.Той иска и иска, и никой да не му пречи.
  • 94 Българин

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коцето Късоп...ов Копейкин":

    И тия ще се лъзнат скоро от некой прозорец ...
  • 95 Вирус

    9 5 Отговор
    Хахаха пропагандата работи отанците издухаха супата и продължават да действат подмолно
  • 96 Войната е добра само за тези, които

    9 3 Отговор
    продават оръжие и въртят черна борса с дефицитни заради войната стоки. Това е известно много отдавна. Очаквано е всички други да са недоволни и е оправдано разбира се, но пък като погледнат от друга страна какво друго могат да правят руснаците, което Западът не иска, освен да водят реални бойни действия? Всичко друго се прави и се произвежда на запад.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 СкитНик

    9 5 Отговор
    този кретен трицен.ко ко ко ко ко ( украинска фамилия) Той не е Руснак той е украински хох.лят, и не е на фронта както е обичайно, а пред Индонезийците ".
    Тръгнали да го тиражират тая безводна утайка.
    порошенко е същата безлична мас.
    тия
  • 100 Сащ са война

    13 4 Отговор
    Пропагандата им лъже!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ?!!!

    16 4 Отговор

    До коментар #61 от "!!!?":

    И "българския цента.джиски продажен без роден съюз " Най Накрая разбра, че в киев управлява клика идиоти, която води варварска война в Донбас вече 11 години!!!?
  • 103 нпо агент

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ти не получи,ли":

    радиация от радио свободна европа....достатъчно за да "повервате" на соросоидни отпадъци..
  • 104 12345

    15 9 Отговор
    Хайде пак глупости,тиражирани от ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО-сащ и противна протестантска Англия.Тъпаците от сащ, управлявани от Израел/евреите-всички мощни корпорации са на евреите,до най.малката/,Федералния Резерв се командва от фамилия Рокфелер,другите чиф ути са Мъск, Родшилд, Бил Гейтс, Монро ,и т.н....260 войни са предизвикали в света тъпите сащ,те са убийци/на това ги учат от малки/наркомани, лесбийки,гейове,32 пола,джендъри и трансджендъри.Е, тази престъпни страна ли сащ,ще се състезава с ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ и Президента ПУТИН.Тъпаците от сащ, на България не могат да се бият с България ,нищо че почти нямаме войска/виновни са сащ, Натю,,те щели да се изправят срещу Русия.Жалки и смешни са от тези техни холивудски изцепки-това не е каторжническа Канада/която е наложницата на сащ/,това е Империя,при това ядрена ,Космоса е на Русия, подводници, ледоразбивачи!!!Какво има сащ-НИЩО!!!И Холивуд е нищо!През ВСВ страхливите сащ се включиха във войната на 07.12.1944 г.,когато Червената Армия влизаше в Берлин.Това е техния кураж-всичко наготово.А,факти,да си подбера коментариите-ставате жалки.Българите търсят други медии,които не лъжат и не тиражират помии.И, за Евреите-НИКОГА, НИКОГА,няма да застанат против Русия-Червената Армия освободи от лагерите евреи, затова са им вечно благодарни.НО,иначе ще ви управляват тъпи сащ,докато ви затрият.
  • 105 Значи

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Онзи":

    Цензура със закон. Подсеща на 1939...
  • 106 Мнение

    6 3 Отговор
    Това е фейк,а гласовете са създадени от изкуствен интелект.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ОТ МУХАТА СЛОН ЩОМ Е ЗА РУСИЯ

    4 2 Отговор
    ДА АМА НЕ СА ГИ УВОЛНИЛИ КАТО ШЕФА НА FOX NEWS,НАЛИ?????
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 радецки

    2 2 Отговор
    коментара прилича на - чакаме края на света, ама той все неидва. западната психо-шизофрения чака Русия да умре и това, все не става и не става. а същата тази западна психиатрия е в криза. алал да им е, както казват англичаните.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Орка

    3 1 Отговор
    АМИ МНОЗИНСТВОТО РУСНАЦИ ЩЕ СЕ РАДВАТ КОГАТО РОМА И КОЛЯ СЕ РАЗКАРАТ ОТ РУСИЯ А ОЩЕ ПО ДОБРЕ АКО ГИ НАТИРЯТ В ПАНДИЗА ИЛИ НАЙ ДОБРЕ НА ГРОБИЩЕТО.
  • 122 ПИРОЖКИН

    3 1 Отговор
    КАТО ПОСМАЧКАМЕ ЗЕЛЕНСКИ СЛЕДВАТ РОМА И КОЛЯ И РАЗНИ ПЕВАЧКИ И АРТИСТЧЕТА И ПРОДАЖНИ ЕНТЕЛЕГЕНТИ НА ЧУЖДА ХРАНИЛКА
  • 123 Пешо

    1 1 Отговор
    Хахахах, джендърляка много заобича руските олигарси, говорят евроатлантически. Това, че руснаците ги ненавиждат е разбира се без значение.
  • 124 Сашко

    0 0 Отговор
    Глупави измишльотини на български медий отново искат да провят хората в страната глупаци
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания