Last news in Fakti

30 Април, 2023 19:44 1 497 9

Ердоган проведе един от най-големите си предизборни митинги

  • ердоган-
  • предизборен-
  • митинг-
  • избори-
  • президент-
  • парламент

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори

Ердоган проведе един от най-големите си предизборни митинги - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган проведе днес един от най-големите предизборни митинги в Анкара.

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори.

Днешният митинг на управляващата проислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР) се състоя в столичната Национална градина върху огромна площ.

По неофициални данни стотици хиляди души са участвали в митинга, пише БТА.

По време на проявата Ердоган призова поддръжниците си да бъдат възможно най-активни и възложи специални надежди на младите хора. Президентът постави акцент и върху 100-годишнината на Турция и говори за „Визията на Турция“.

Той за пореден път отправи остри критики към опозицията.

Ние мечтаем за стогодишнината на Турция. А те (опозицията - бел. авт.) „градят мечтите си върху раздробена политика, нестабилна икономика, слаба демокрация, върху старата Турция, която е презряна в света“, каза президентът.

Митингът в Анкара се проведе при изключително засилени мерки за сигурност, военни хеликоптери кръжаха над турската столица.

Същевременно основният съперник на Ердоган в предизборната надпревара - опозиционният лидер Кемал Кълъчдароглу, проведе днес многохиляден митинг в егейския град Измир. Кълъчдароглу обяви, че планира да спечели още на първия тур на гласуването.

Местните политически анализатори не изключват провеждането на президентските избори в Турция в два тура. За да спечели на първия тур, кандидатът трябва да получи поне 50 процента от гласовете плюс 1 глас. Много експерти смятат, че подобен резултат е малко вероятен. Ако това е така, ще има втори тур на изборите, който ще се проведе на 28 май.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    4 4 Отговор
    Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в канала си в Telegram, че по време на телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон го е информирал за ситуацията на фронта и перспективите за нейното развитие през следващите месеци.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 руzzoфил

    5 4 Отговор
    туркофил-афферим!
  • 4 Сибирски крепостен

    6 16 Отговор
    Мюсюлманскифашизъм това е положението другарки и другари.
  • 5 Мунзафер

    24 4 Отговор
    Давай Ердо,давай аби,Източна Румелия е зад теб.
  • 6 Бай Ганьо

    30 4 Отговор
    Мда, твърде много зависи от изборите в Турция. Ако спечели опозицията Турция я чакат сериозни катаклизми. Ердоган явно го бива. Макар че като българин никак не ме радват откровените му мераци за възраждане на османската империя. Но за Турция определено е добър политик. Перфектно си изигра картите в тия смутни времена. Хем в НАТО, хем с Русия, хем с ЕС и САЩ, хем с Путин и бой по кюрдите - интереса клати феса. Това трябва да е политиката на всяка независима страна.
  • 7 ТРЕНД

    6 3 Отговор
    ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА??? Има ли още чуденки в умовете? Защо Германия е против ядрената енергетика? ЛУДИ ЛИ СА? Да не би да имат перпето мобиле? Ще станат ли 100% зелени, и освен знамето и копието на демокрацията и човешките права, да развяват знамето на зелената енергия и екологията. Англия развява знамето против робството през 19 век. Великобритания се развива бурно не защото изобретява капитализмът и пазарната икономика, те се развиват като Китай сега - контролирана пазарност и планиране, но развиват въглищата, подходящи за металургията, руснаците разчитат на излишък от дървесина. Цялата увереност и лакомия по ЗЕЛЕНАТА сделка, е - че са намислили ГИГАНТСКИ ВЯТЪРЕН ПАРК, равен на 1000 ядрени реактора, в Северно море. И ще спрат продукти от страни без зелена енергия, дори война срещу тях. И цени на токът за европейският жител, като американските тецове. Край на Козлодуй-аец, камо ли Белене. Никакъв газ. Путин тръгнал газ да им доставя? 2000 милиарда долара в джобът на американски инвеститори, всяка година. То и транспортът ще е в техни ръце, и още 2000 милиарда, годишно. Няма да има частни коли, не защото са комунисти, а защото така ще спрат китайските коли. Бойнг ли имат само в САЩ, и налагат със шамари ф-16.
  • 8 Да, бе

    10 2 Отговор
    След тия избори краварите ще си прибират самолетоносатиче в ново село...

    Коментиран от #9

  • 9 Калпазанин

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да, бе":

    Макс 25-та в Турция няма да има един краварин
Новини по държави: