Last news in Fakti

5 Май, 2023 05:29 863 6

Адвокатите на Тръмп подадоха иск до федералния съд в Манхатън

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • съд-
  • сторми даниълс-
  • адвокати

Те настояват той да поеме наказателното дело, заведено срещу бившия президент на САЩ в щата Ню Йорк

Адвокатите на Тръмп подадоха иск до федералния съд в Манхатън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп подадоха иск до федералния съд в Манхатън да поеме наказателното дело, заведено срещу него в щата Ню Йорк, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че според адвокатите наказателното дело в щата Ню Йорк, в което той е обвинен във фалшифициране на документи при плащането на пари на бившата порноактриса Сторми Даниълс, е свързано с поведение, когато Тръмп е бил президент.

Миналия месец Тръмп пледира невинен в щатския съд в Манхатън по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи с цел да прикрие възстановяването на разходите за 130 000 долара на тогавашния му адвокат Майкъл Коен, платени на Даниълс, за да мълчи за предполагаема сексуална връзка, която Тръмп отрича.

В иск до федералния съд адвокатите на Тръмп заявяват, че делото на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг се основава на представени като доказателства чекове, за които се твърди, че са написани на Коен от Тръмп през 2017 г., докато той е бил президент.

Те отричат, че чековете и свързаните с тях документи са били фалшиви.

"Този случай е безпрецедентен в историята на нашата нация", пишат адвокатите на Тръмп.

"Никога досега не се е случвало местен прокурор на изборна длъжност да предприема наказателно преследване срещу обвиняем за поведение, което е извършено изцяло, докато той е бил действащият президент на САЩ, или за поведение, свързано с федералните закони за предизборната кампания", се посочва в иска.

Говорител на окръжния прокурор на Манхатън заяви, че канцеларията на прокурора преглежда известието и ще отговори чрез съда.

Тръмп, който загуби изборите през 2020 г. от президента демократ Джо Байдън, сега е фаворит за републиканската номинация за президентския пост през 2024 г., отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🦩💫да бе да

    1 15 Отговор
    Сега с процесуални хватки , оеанжавия мисли че може да отложи нещата! Ще бъде забавно😅 крадец и изнасилвач се кандидатира за.....??? Смешна жалка трагедия🦩 дъщеря му се отказа от него🤮

    Коментиран от #3

  • 2 Красимир Петров

    13 0 Отговор
    През 2024 г платените Соросоиди ще вият на умря-ло за техният Байдън.Медийте манипулират хората,в САЩ рейтинга на Байдън е не повече от 30%.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 12345

    10 1 Отговор
    Стискам палци за него. Дано да спечели изборите и да се спре с тази война. Ако САЩ и подопечните им спрат да подпомагат режима в Киев, войната ще пруключи за ден-два.

    Коментиран от #5

  • 5 54321

    0 10 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Ще я спре, колкото спря северноккжрейския диктатор да прави бомби и ракети! Тръмп е въздух под налягане!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.