Last news in Fakti

5 Май, 2023 15:54 1 180 8

Франция инвестира 2 млрд. евро за стимулиране на карането на колело

  • франция-
  • колоездене-
  • колело-
  • инфраструктура-
  • велосипед

Ще бъдат осигурени средства за уроци по колоездене за 800 000 ученици в страната

Франция инвестира  2 млрд. евро за стимулиране на карането на колело - 1
Източник: Shutterstock

Френското правителство планира да инвестира 2 млрд. евро до 2027 г. за подобряване на велосипедната инфраструктура и за предоставяне на държавни субсидии за купуване на велосипеди, с цел да намали автомобилното движение и да насърчи колоезденето в страната. Целта е да се удвои дължината на велоалеите във Франция, като правителството ще отдели по 250 милиона евро всяка година между 2023 г. и 2027 г. за изграждане на нови велоалеи. Останалите средства ще бъдат насочени към финансиране на мерки за насърчаване на колоезденето, предаде Ройтерс.

Френското правителство иска да направи колоезденето привлекателна алтернатива на шофирането и да го направи достъпно за всички, от деца до възрастни хора. Целта е да се увеличи дължината на велоалеите в страната от около 50 000 км днес до 80 000 км през 2027 г. и до 100 000 км през 2030 г. Приоритет ще бъде даден на изграждането на нови велоалеи в по-малките градове и в селските райони, като по-големите населени места вече са получили значително финансиране за развитие на велосипедната инфраструктура.

През миналата година френският премиер обяви, че ще бъдат осигурени средства за уроци по колоездене за 800 000 ученици в страната. Френските власти се надяват, че увеличаването на държавната помощ за развитие на колоезденето ще допринесе за енергийната трансформация и за подобряване на здравословните условия на живот на хората, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хахаха

    10 1 Отговор
    А когато вали дъжд или навън е минусови градуси, или сняг?

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Джендър

    10 2 Отговор
    Макаронът натиска да се увеличи броят на педалите. Велосипедните.
  • 4 Хихихи..

    8 1 Отговор
    Тировете и те ли ще са велосипедни?
  • 5 Иво

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "хахаха":

    Немеца е казал няма неподходящо време има неподходящо облекло.
  • 6 Соваж бейби

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "хахаха":

    Тука няма сняг ,рядко срещано явление ако се случи и не се задържа ден ,два в някой градове .Изпадат в паника француците и не ходят на работа,няма и смяна на зимни гуми само в планината хората които живеят вижда сняг всяка година.Номер 1 много ми хареса -Бъдещето на ЕС и ФАЩ е в рикшите теглени от окраински, Бг, полски слуги
  • 7 Някои

    0 0 Отговор
    В Франция и Германия велосипеди се карат найистина страшно много ,и в дъжд и студ много се кара !
  • 8 Вирус

    1 0 Отговор
    Егати глупостта уроци доколкото си спомням сами се учехме с помощта на родители ето как се разхищават пари някой да пукне гуша
Новини по държави: