Last news in Fakti

7 Май, 2023 19:51 1 412 12

АНСА: Напливът на мигранти в Лампедуза продължава

  • италия-
  • мигранти-
  • лампедуза

Вчера общо 1326 души пристигнаха по море

АНСА: Напливът на мигранти в Лампедуза продължава - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Общо 607 в мигранти и бежанци в седем отделни лодки пристигнаха днес на остров Лампедуза, с което броят на хората в горещата точка достигна 1649 души при официален капацитет от по-малко от 400, предаде италианската агенция АНСА, цитирана от БТА.

Вчера общо 1326 души пристигнаха по море в 23 различни плавателни съда на малкия сицилиански остров, който е транзитен пункт за мигрантите и бежанците, опитващи се да изминат опасния път към Европа.

През тази нощ група от 349 души беше прехвърлена от Лампедуза към остров Сицилия.

Седем от пристигналите вчера лодки, превозващи общи 499 души, са отплавали от Либия, и по-специално от градовете Зувара, Сабрата, Триполи и Тагиура.

Лодките, използвани за преминаването на Средиземно море с начална точка Либия, обикновено са дървени, с дължина между 10 и 12 метра и могат да превозват до 130 души, а тези които тръгват от Тунис, обикновено са по-малки - между 6 и 7 метра, изработени са от метал и могат да превозват до 50 души.

Профилите на мигрантите и бежанците, заминаващи от двете страни, също се различават. Групите, отплаващи от бреговете на Либия, обикновено включват повече египтяни, мароканци, сирийци, етиопци и палестинци, докато тези, тръгващи от Тунис, по-често превозват хора от Кот д'Ивоар, Гана, Гамбия, Мали и Судан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Африка

    23 3 Отговор
    Връщайте ги до най-близката точка- Африка.
    Ако нямат паспорт-депортиране веднага.

    Коментиран от #4

  • 2 Анонимен

    6 9 Отговор
    Ако са лекари, а и работници, имат си правителства. Не е наша работа. И те са хора бягащи. От хубаво не биха. Преди 100 г нашите родители да не би да са искали, но от войни са им казаки, за 24 часа трябва да напуснете, а къши, земи, животни, всичко са оставили и са успяли с една бухча или торба с детски дрешки да престигнат край Варна, на квартира 2 години, в Обзор
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Паспорт е последна грижа

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Африка":

    Изхвърлен е в морето.И за какво ми е на н.е.гъ.ра паспорт?Нали ще получи документи за временно,после постоянно пребиваване.Авантюра с успех,стига да не се обърне лодката.
  • 5 тито

    3 1 Отговор
    пускай торпедета, и след една седмица ,няма да има наплив,емигрирайте в северна корея чакат ви.........
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Новите идат

    3 1 Отговор
    Защото Eвpoджeндъpския Xaлифат (ЕС) е на път да унищожи Европа, чрез тия нaшecтвeници ли? Е, не точно Европа, а европейските народи, чрез заместваща миграция. Зa миналата година Англия е вкаpaла над ЕДИН МИЛИОН нeшeствeници! Eврoджендъpcкия Xaлифaт е поставил европейците пред смъртна опастност и колкото по-бързо се отървем от Атланто-Дeзopиентиpаните съюзи толкова по-добре! Трябва да излезем от тepopиcтичнaтa организация нато и диктатурат на ec!
  • 8 Александър

    3 0 Отговор
    Докторите, инженерите и архитек тите идат!!!То и UK са напълни със сирийски хинджаби,но не да работят! По цял ден пазаруват хо рата!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Санкции за US

    1 0 Отговор
    Американските вoeннoпpecтъпници като правят войни по цял свят, като организират сваляния на законно избрани правителства и държавни глави, военни конфликти, гeнoциди, защо няма рacиcткa aнтиaмepикaнcкa истерия? Я веднага санкции срещу най-агресивната държава след ВСВ!
    Jeffrey Sachs: The most violent country in the world is the United States since 1950
Новини по държави: