Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Май, 2023 14:51 964 21

Според доклад: Русия организира фалшиви протести срещу Украйна в големите европейски градове

  • русия-
  • украйна-
  • градове-
  • протести-
  • фалшиви-
  • настроения-
  • пропаганда-
  • демонстрации

Руските тайни служби в момента работят в големите градове на Европа, за да създадат антиукраински настроения

Според доклад: Русия организира фалшиви протести срещу Украйна в големите европейски градове - 1
Източник: Shutterstock

Руските тайни служби в момента работят в големите градове на Европа, за да създадат антиукраински настроения, заключи алианс от европейски новинарски организации, пише Kyivpost.

В анализ, публикуван в неделя, съвместно проучване на големи медийни групи показва, че руските тайни служби организират или проникват в демонстрации в големите градове в Европа с пропагандна цел.

Още новини от Украйна

Съвместното изследване на Süddeutsche Zeitung, германските телевизионни оператори NDR и WDR, френския вестник Le Monde, шведския вестник Expressen и скандинавските телевизионни оператори DR (Дания), NRK (Норвегия) и SVT (Швеция) се основава на изтекли стратегически документи, за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл.

Според новинарските издания документите първоначално са изтекли в Центъра за досиета, изследователска организация, ръководена от критика на Кремъл, Михаил Ходорковски.

Целта на организираните демонстрации, подчертани от съвместното изследване, е да се създадат антиукраински настроения или да се затрудни присъединяването на Швеция към НАТО, съобщават медиите.

Според стратегическите документи Москва препоръчва на малки групи от руски агенти да симулират протести или да изопачат законни протести в големите европейски градове.

Смята се, че вече са се състояли някои ръководени от Кремъл фалшиви протести, включително фалшиви митинги, на които руски агенти или съучастници се представят за украинци, които агитират срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това очевидно има за цел да използва усещането за някакво широко антиислямско настроение в Европа.

Според изследването провокатори също така очевидно са проникнали в демонстрации в няколко града, които се провеждат по други теми, като недостиг на медицински сестри, пенсионна реформа и изменение на климата, с цел разпространение на пропаганда, насочена срещу подкрепата за Украйна.

Свързана цел, според докладите, е генерирането на пропагандни материали за интернет платформи. Руският стратегически документ изброява няколко града, към които да се насочи, включително Париж, Хага, Брюксел и Франкфурт.

Снимки на фалшивите демонстранти се разпространяват в социалните медии, създавайки впечатление за широко разпространени антиукраински настроения в западноевропейските страни, съобщават медиите.

Практиката на „маскировка“ (или измама) е официална част от руската военна доктрина след Първата световна война. През 2017 г. руският министър на отбраната, Сергей Шойгу, беше цитиран от ТАСС като заявява пред руската Държавна дума, че „пропагандата трябва да бъде умна, компетентнa и ефективнa.”


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    33 3 Отговор
    Пак теории на конспирацията и конспиратори
  • 2 Бмх

    26 2 Отговор
    Честит празник драга редакция.
  • 3 Хихихи..

    25 2 Отговор
    Ами организирайте си вие пък истински,кой ви спира?
  • 4 Жеко

    12 2 Отговор
    И кемтрейлс пуска на западняците в промеждутъците
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 20 Отговор
    Русия се управлява от психопати!
  • 6 честен ционист

    28 2 Отговор
    Истината е, че никъде не ги искат наглите укропам. Окопирали са плажовете още от март месец и не искат и да чуят за прибиране. Отказват и да работят, искат само золотистый песок, синее море и ако могат да залъжат някой местен да ги издържа до последно.
  • 7 Странен народ са руснаците!

    5 25 Отговор
    В германските заводи бъхтят около 4 милиона руски роба. В германските бардаци бъхтят още около 1 милион рускини. Карат немски коли. Но иначе, след работа, развяват руски знамена в Германия и крещят: „ Слава путину“, " Слава России"!
    Някаква руска умствена перверзия!

    Коментиран от #14, #15

  • 8 И кое е фалшиви бе ФАТКИ

    19 0 Отговор
    Берлин имаше масово сбиване край съветския танк

    В центъра на Берлин в парка Тиргартен близо до паметника на танка Т-34 спорът между двама минувачи за конфликта в Украйна ескалира в масово сбиване, съобщава германският вестник BZ

    „Детските игри се превърнаха в клане на съветския мемориал в неделя следобед“, се казва в статията.

    Според журналиста всичко започнало със забележка, която полицаят направил на децата, които се качили на танка. Те се разхождаха в парка с възрастни. В този момент към мемориала се приближи мъж с украинско знаме на гърба. Последвало спречкване, което по-късно прераснало в бой.

    Патрулният се опитал да раздели биещите се, но при това самият той пострадал. Проукраинският активист е с нараняване на главата и е откаран в болница.
  • 9 Инструкция

    15 2 Отговор
    Срещнете ли укра,веднага ръцете в джобовете! Може да ги извадите след като се уверите че е на повече от сто крачки от вас..
  • 10 А Добро утро

    3 4 Отговор
    Много ясно
  • 11 да де

    15 1 Отговор
    Не знам дали има нещо по-фалшиво от фактифейк.
  • 12 Развеселен

    1 1 Отговор
    Така поне полицаите ще разберат защо са им тези гумени палки!
  • 13 Г-ца каприз

    3 1 Отговор
    Ей тва е напълно прозрачна нескопосано скроена глупост и некадърна пропаганда 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 14 И ти си странен,

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Странен народ са руснаците!":

    не работиш за собствената си държава, а висиш в нета и славословиш краварските си спонсори.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха

    10 0 Отговор
    значи спонтанните протести срещу войната в западна европа били организирани от руски служби?! По голяма тъ по тия не бях чел скоро! Смешни и жалки сте,и пропауаганда не можете да направите!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пепо

    3 0 Отговор
    По заглавието може да се съди, че това са чучела които ходят сами управлявани изкуствен интелект.
    Охххх поне заглавията да са нормални, ама не са.
    След заглавието публикацията е безмислена.

    Ехххх какво ли не правят хората за пустите грандове..
  • 19 да ве да

    3 0 Отговор
    Няма нужда да създават и организират, каквото и да е хората мразят укронацистите безплатно!
  • 20 Будали

    2 0 Отговор
    Тези протести ще са като 10 млрд. дадени преди войната за Украйна! Окрадени от олигарсите.
  • 21 Демократ

    1 3 Отговор
    Руската военна доктрина от първата световна война за маскировка се провежда и сега. Като казваме, че 100 години империята на злото тероризира света има планини от доказателства за това. Ненадминати са в издевателствата, провокациите, саботажите конспирациите, диверсиите,убийствата ,пропагандата,хибридните войни и всички видове подмолни дейности и винаги прехвърляне на вината върху друг.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания