Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Май, 2023 21:33 5 097 50

Владимир Путин има План Б: Доналд Тръмп

  • русия-
  • сащ-
  • украйна-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Въпреки че Конгресът на САЩ одобри милиарди долари финансиране за Украйна за дълъг период от време, като президент Тръмп може да забави или дори да прекрати тази подкрепа

Владимир Путин има План Б: Доналд Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През цялата си кратка, но богата на събития политическа кариера, Доналд Тръмп многократно е показвал своята симпатия към руския президент Владимир Путин. Наблюдателят на Северна Америка на BBC Антъни Зуркър пише за последствията от евентуално връщане на Тръмп на власт - План Б на Путин - така материалът нарича един от възможните резултати на президентските избори в САЩ.

На срещата на върха Русия-САЩ във Финландия през 2018 г. Тръмп реши да повярва на думата на Путин, за да отрече руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., като напълно пренебрегна собствените американски разузнавателни доклади, които твърдят обратното.

Още новини от Украйна

Ако Тръмп се върне в Белия дом, едно по-благосклонно отношение към Русия вероятно отново ще се превърне в крайъгълен камък на външната политика на САЩ. Нещо повече, такъв курс е готов да получи подкрепа от повечето републикански избиратели и някои членове на тази партия в Конгреса. И последните коментари на Доналд Тръмп потвърждават това.

Бившият президент каза, че може да сложи край на войната за 24 часа, но не каза как.

Той отказа да отговори на въпроса дали иска Украйна да спечели. Също така постави въпроса за цената на военната помощ. "Ние дори нямаме оръжие за себе си, а раздаваме толкова много", каза той, обвинявайки европейските страни, че не допринасят достатъчно.

Въпреки че Конгресът на САЩ одобри милиарди долари финансиране за Украйна за дълъг период от време, като президент Тръмп може да забави или дори да прекрати тази подкрепа. Той вече е правил това, когато беше в Белия дом: Конгресът одобряваше военна помощ и той се намесваше.

Някои от колегите му републиканци побързаха да осъдят забележките на Тръмп относно оръжията за Украйна, но е възможно - а и дори вероятно - подкрепата на САЩ за Киев да приключи напълно, ако Тръмп бъде преизбран през ноември 2024 г. Или най-малкото тази подкрепа вече да не бъде безусловна. Няма да ги има и онези титанични усилия, които Вашингтон положи досега, за да поддържа единен фронт с европейските съюзници по въпросите на антируските санкции.

Във Великобритания, която засилва помощта си за Украйна, включително предостави ракети с голям обсег, се страхуват от тъжните последици от нов президентски мандат на Тръмп.

Ако Тръмп спре доставките на оръжие за Киев, войната ще приключи при условията на Русия, което е най-лошият кошмар за Запада, казва сър Алекс Йънгър, бивш шеф на британското разузнаване MI6.

Путин не е имал план Б, когато нахлу в Украйна, според Йънгър, но сега вече го очакваме и това е Доналд Тръмп.

Краят на помощта ще бъде ли обаче край на войната?

Сред самото американско общество вече я няма онази подкрепа за Украйна от началото на войната. Проучване на Pew Research тази седмица показа, че повече американци биха искали американските власти да се фокусират повече върху вътрешните проблеми.

Но Джефри Трейстман, професор по национална сигурност в Университета на Ню Хейвън в Кънектикът, не е убеден, че краят на американската помощ автоматично означава поражение на Украйна. Според него войната може да продължи години или десетилетия.

"За тяхна чест украинците показаха невероятна решителност да се бият с руснаците и да се противопоставят на инвазията, дори и когато, в началото на войната, международната подкрепа беше оскъдна. Те имат потенциал, дори и ако САЩ спрат да им помагат", казва Трейтсман.

Дори и Киев да се притеснява, прикрива това добре. Ден след като Тръмп направи своите коментари, украинският президент Володимир Зеленски каза пред BBC, че няма притеснения относно изборите в САЩ през 2024 г.

"Изборите в САЩ ще се проведат след една година, кой знае къде ще бъдем тогава всички. Вярвам, че дотогава ще сме спечелили", каза той, като даде да се разбере, че не вярва в отслабването на отношенията между Украйна и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    42 18 Отговор
    Путин по кой телефон ви докладва за "плановете" си?

    Коментиран от #36

  • 2 Тото

    45 20 Отговор
    Соросите почнаха много да квичът последно време ,сигурен знак че го правят от безсилие!!!
  • 3 Пич

    39 19 Отговор
    Не бе , Доналд Тръмп има план Б , да изрита всичката алчна сган , от всякъде !!!
  • 4 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★ ҢҎꡥ

    20 16 Отговор
    Чичо Дончо се срещна и с Великия Ким и видя какво е истински Лидер и ръководител, където няма шикалкавене!
  • 5 Тити

    28 31 Отговор
    Рашистите са обречени.

    Коментиран от #17

  • 6 Реджеп Тайип

    19 7 Отговор
    Очаквам поздравленията ви,драги комшии,бавите се нещо..

    Коментиран от #18, #20

  • 7 Рослямист

    17 11 Отговор
    Значи освен на свети Ленин и Йелоустоун започваме да се молим за победа на другаря Доналд Тръмпич!
  • 8 Укропат

    17 11 Отговор
    Това е плана на двойника! Ние Путин го погребваме четвърти път ,но той все още еболен от ракове!
  • 9 🇧🇬🇪🇺💯

    4 2 Отговор
    Пфф…, да беше само тръмп, войната в окрайната е повече от оксиморон:
    “ Той публикува интервю със Зеленски, където имаше въпрос за срещите на Пригожин с офицери от ГУР в Африка, след което този фрагмент беше премахнат от интервюто.
    Зеленски: от документите следва, че Гур, вашето разузнавателно управление, поддържа негласни контакти с Пригожин, вие сте били наясно с тези контакти, включително срещи с Пригожин и офицери от Гур. Вярно ли е?
    Въпрос: "можете ли да потвърдите среща с (ръководителя на ГУР) Буданов или представители на ГУР в Африка? И защо смятате, че този фрагмент в материала на Вашингтон Пост е изтрит?»
    Отговорът на Пригожин: разбира се, мога да потвърдя. Няма какво да крием от западните тайни служби. Все още сме с Буданов в Африка.”
  • 10 Мнение

    22 13 Отговор
    Путин бил имал план дръжки...време е Тръмп да разкара тази мафия,която е окупирала даже сащисаните.Светът трябва да се осъзнае и да изтрезнее.
    Казват,че фамилията на Бай Дрън,че се занимавала с трафик на хора.Като се добави и факта,че правят от укрите наркомани като ги снабдяват с някакви лекарства да издържат на фронта нещата хич не изглеждат добре.
  • 11 Мисирки

    22 10 Отговор
    А бре ФАТКИ преди два дни, написахте, че Путин нямал план Б, днес друга глЮпост. Хайде разберете се вече какво да преписвате , че ставате сме.шни. Путин баш на вас ще дойде да си каже плановете.
    Сега Тръмп ли ви бърка в г...?

    Коментиран от #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 САТЪРА НА ХАНА

    19 8 Отговор
    ХА-ХА-ХА , ВИЕ ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ НА ОСТАНАЛИТЕ АМЕРИКАНСКИ МИЛИАРДЕРИ ИМ СЕ УМИРА В ЯДРЕНИЯ ОГЪН ЗАРАДИ ЕДИН ЕВРЕИН ФАШИСТ :))
    ....
  • 14 Пха ха ха ха

    16 7 Отговор
    Ще има Дебайданизация
  • 15 Станислав

    15 9 Отговор
    Ами кво според вас да прави Тръмп ако стане президент?
    Да до фалира държавата си, кт дава пари на Украйна да се бие с Русия ли!?!?!?
  • 16 НУРС

    14 7 Отговор
    Чудя се с какъв компромат Путин държи Тръмп?!
    Нищо чудно да е запис от някоя хомо оргия.
    Не виждам друго, с което да успее толкова да го подчини.

    Коментиран от #19

  • 17 Пха ха ха ха

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    Обречена си ти заминавай си за крайна
  • 18 ЕВРОНЮЗ

    13 11 Отговор

    До коментар #6 от "Реджеп Тайип":

    Комшу а честито.. ВЪН КРАВАРИТЕ ОТ ЕВРОПА 🎉🎉🎉🎉🎉
  • 19 Пха ха ха ха

    11 9 Отговор

    До коментар #16 от "НУРС":

    Вие байданистите си падате по хомо оргии
  • 20 НУРС

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Реджеп Тайип":

    Ролеви игри, а?
    До теб в леглото жената на Ердо ли е?
  • 21 Путиноид

    6 13 Отговор
    Всичкото Русороб сега се моли заедно с Гундяев, Тръмп да вземе властта .
    За да спре помощта за Украйна.
    Че разни играчки като Хаймарс и тем подобни ,доста Ватници унищожиха .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ццц

    7 6 Отговор
    Тая новина не е от "руски блогър". "Руските блогъри" споделят само лоши за Русия новини. Каквото и да означава "руски блогър" от началото на войната новините идват само от пожелали да останат анонимни или от "руски блогъри". Британското разузнаване и Бесарабски фронт не ги слагаме в графа "новини", а в графа "вероятно пожелания може би".
  • 24 Накратко

    7 7 Отговор
    Всички тулупи които заложиха на Тръмп сега се хапят отзад.
  • 25 ТрампЛин

    7 5 Отговор
    Тръмп не може да промени Нищо по отношение на външната политика на САЩ! Блаженни са вярващите и тяхно ще е Сибирското поле и Архипелага ГУЛАГ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Лекар

    11 7 Отговор
    Ех горките соросоиди - всеки който мисли за държавата си е "путинист", всеки който не захранва наркоманчето от Киев също е "путинист".

    Абе пусти Путин взе ви акъла бе - направо луди калинки станахте. Все Путин ви се привижда навсякъде - със сигурност проверявате под леглото вечер преди да заспите да не би Путин да се е скрил там. Изобщо не е лесно да си соросоид - шизофренията ви тресе.
  • 28 Рядко срещащи се разумни като тях

    9 5 Отговор
    Абсолютно нормално!Трезвомислещите,интелигентните се подкрепят и търсят контакти, акто и фашизоидите.
    Свидетели сме как се стоварва една мощна подкрепа за
    един нацискофашизоиден режим единствено и само за да се воюва с Русия.Тази война можеше да бъде предотвратена и щеше да бъде предотвратена ако ТРЪМР беше президент. Един велик дипломат!!!!Спомнете си фактите-та той успя да стъпи в Северна Корея,отявлен враг на САЩ. ВЕЛИК ФАКТ НА ДИПЛОМАЦИЯ И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ!!!
    З а такива като него , всяка държава трябва да радува, да гласува.
    Какви са ни сегашните , съдете по делата им, колко са истински-по фактите . КАКВО ВИ ОБЯСНАВАТ-фалш и манипулации.
  • 29 ТръмпЛин

    9 3 Отговор
    Абе смешници в безсилието си изкарахте бай Дончо пионка.Що не анализирате мумията където се здрависва с невидими.
  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    5 3 Отговор
    В САЩ ИМАМЕ 750 МИЛИОНА ЕДИНИЦИ ОРЪЖИЕ
    В РЪЦЕТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО
    ....
    ТАКА ЧЕ РУСИЯ НЯМА КАК ДА НИ НАПАДНЕ И ДА ПОБЕДИ
    .....
    ОБАЧЕ ДЕМОКРАТИТЕ В САЩ , МОГАТ НАИСТИНА ДА ХХХ ДЪРЖАВАТА ... САЩ САМО ОТВЪТРЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ - КАТО РИМ :))

    Коментиран от #35

  • 31 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★ ҢҎꡥ

    5 6 Отговор
    Най важното е изгнилата вата да е по чувалите, а гладните копейки да реват на умрело от дъната на кофите!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хохо Бохо

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "ТаУмВзе":

    Да!
    "Тепърва почва глада, матушката алкохолна капитулира, стягайте се подлоги!"
    ПОДЛОГИ!
  • 34 !!!?

    6 4 Отговор
    И Хитлер е имал план Б...пише го в Историята !!!?
  • 35 Хохо Бохо

    8 5 Отговор

    До коментар #30 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ами и 44 те имат ядрено оръжие, не само Путин...
    Тяхното е съвременно, а не "ръждясло" като на Путин...
    А те са само част от НАТО...
    А НАТО е нещо МНОГО ПОВЕЧЕ
    А РАШИСТИТЕ СТАНАХА ЗА СМЯХ
  • 36 Слава на Великият Путин

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Той сигурно има и план С, D,E,F и т.н. а нацистката коалиция няма нищо, освен един гол зъЗ! Нацистите вече загубиха войната- техните банки фалират, техните компании затварят и техните народи страдат! Тайничко се надяват Путин , по скоро да приключи с Украйна и да не им виси клоунът на главите!

    Коментиран от #40, #41, #43

  • 37 Данаил Лазаров

    4 7 Отговор
    Гадните янки и най-вече дъртия вампир Джо Байдън, ръководен от глобалистите, мултимилярдери, карат Байдън да подкрепя Украйна, като им дава пари и оръжия за да може те да продължават да воюват с Русия, но по този начин войната няма да има край, а от това страдаме всички ние!
    Затова решението е ясно, Байдън трябва да влезе от власт и на Украйна трябва незабовно да й бъдат спрени парите и оръжията, тогава войната ще свърши много бързо!

    Коментиран от #47

  • 38 ХА ХА

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мисирки":

    Абе той путин няма план А ти за план Б бленуваш след като план а не работи година и три месеца колко ли време ще е план б аплан а уш беше 3 дни.
  • 39 План Б

    3 2 Отговор
    Нас не дагонят.

    Коментиран от #44

  • 40 ХА ХА

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Слава на Великият Путин":

    А аз сега правя повече пари от преди войната:да продължава.
  • 41 ХА ХА

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Слава на Великият Путин":

    Войните се правят от фалиращи държави щото само това им остава, но никога не се сещат че нямат пари за това а разчитат на криво разбран патриотизъм който в случая се превръща във фашизъм и нацизъм.
  • 42 ХА ХА

    3 3 Отговор
    Русия този път се наигра яко
  • 43 ХА ХА

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Слава на Великият Путин":

    Това не ти е авганистан а на бас че и да дойде тръмп нищо няма да се промени, сега е момента рф да се сложи на място, сама си го изпроси рф де.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Наблюдател

    3 1 Отговор
    И Хитлер преди да глътне цианкалий в бункера се надяваше "оръжието чудо" да му донесе победа. Днес Тръмп е вундервафето на кремълският фюрер.
  • 46 Еми как

    0 1 Отговор
    Как няма да има симпатия като два пъти са го спасили от фалит с руски пари и по този начин са го вербували. Само че надеждите на Пу Тръмп да спечели изборите са утопия.
  • 47 А бе

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Данаил Лазаров":

    Я недей да страдаш и се премести в Масква
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КОГАТО НАШИТЕ ИНДИЙЦИ ВИ ОБЕЩАВАТ НЕЩО

    0 0 Отговор
    НЯКОЙ БИ ЛИ ИМ ПОВЯРВАЛ ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.