Last news in Fakti

25 Май, 2023 05:29 1 163 10

Донори осигуряват 2,4 млрд. долара на Африканския рог

  • африкански рог-
  • суша-
  • глад-
  • помощ-
  • донори

Помощта е заради рекордната суша и заплахата от глад

Помощта за региона Африкански рог, станал жертва на рекордна суша и застрашен от глад, възлезе на 2,4 милиарда долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тази сума бе обещана от международни донори по време на донорска конференция, организирана днес съвместно от ООН и Италия, Катар, Великобритания и САЩ.

В началото на конференцията генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова светът да предотврати умирането от глад на хора в Африканския рог, обхващащ Етиопия, Еритрея, Сомалия, Джибути, Кения и Судан.

Сушата, връхлетяла района в Източна Африка от 2020 г., е най-тежката за последните 40 години. Само в Сомалия тя е отнела живота на 40 000 души, като половината от тях са били деца под 5 години, каза на конференцията Гутериш.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    1 0 Отговор
    Ама какъв глад при тези донори посочени в статията?
  • 2 Редник

    11 1 Отговор
    Защо чакахте да измрат 40 000? Защо не организирахте превантивна помощ? Още много защо, но отговорът е ясен. Никога на западняците не им е пукало за другите народи. Те избиха милиони индианци. Те и най вече САЩ заробвах негри и хиляди умориха от глад, бой и не човешка експлоатация. Коя славянска държава е правила такива неща?

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 Отговор

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Редник":

    Русия - в Кавказ
  • 4 Редник

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Редник":

    Руската Славянска държава. Първо милиони от собствения си народ, после гладомор срещу украинския народ, масово изтребление на офицери и интелигенция в Естония, Литва, Полша, Финландия, кавказките народи са изстрадали жестоко, народния съд в България също дирижиран от тях
  • 5 Опааа

    2 0 Отговор
    Важно е да има 💵 за укрите!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ...

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Редник":

    Абе злобата р. Що запада на всички трябва да помага. Де е любимия ти цар Пу?
    Да не мислиш че не наливат млрд-и всяка година от храна до лекарства за малария на мразения от тебе Гейтс и 1000 организации. Не мигрират с милиони на година в запада. Нали такива като вас пропагандират пе няма глобално затопляне и се кефят на продажбите на петрол и газ, че и как Пу го гори щото не го продава на ЕС. Точно ти плюеш по електро колите. Ма да... Запада запада запада.... Де е изтока.... Де е БРИКС... С 4 МЛРД наделение....аааааа .. там друго... То това не като онова.

    Коментиран от #9

  • 8 факуса

    0 0 Отговор
    оркрайна е по важна
  • 9 факуса

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    ами щот запада окраде африка и не само,като скакалци са

    Коментиран от #10

  • 10 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "факуса":

    вЕрно ли? А стига бе. Й
    Когато Русия пороби 25 държави не е робство, а разширяване на империята и велика Рисуя. Ама запада лош? И какво им ограби? Пясъка? Нищо което СА ИМАЛИ преди да дойдат. Щото една леха не са засели. Еднин кладенец бе бяха изкопали. Та кво им окрадоха което ИМАХА, без да бъде открито от Запада