Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Май, 2023 08:10 2 325 78

Няма данни, че "Вагнер" се изтегля от Бахмут

  • русия-
  • вагнер-
  • украйна-
  • wsj-
  • руска агресия-
  • пригожин-
  • бахмут

Финансистът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин заяви на 26 май, че МО изпълнява споразумението си, като активно разполага редовни руски части на позициите на "Вагнер" в град Бахмут

Няма данни, че "Вагнер" се изтегля от Бахмут - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансистът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин твърди, че силите на "Вагнер" продължават да предават позиции в Бахмут на руското Министерство на отбраната (МО) и да се изтеглят от града.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за ситуацията на фронта в Украйна.

Финансистът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин заяви на 26 май, че МО изпълнява споразумението си, като активно разполага редовни руски части на позициите на "Вагнер" в град Бахмут.

Пригожин твърди, че "Вагнер" провежда организирано изтегляне от Бахмут, и повтори, че руското МО ще контролира изцяло града и околностите му до 1 юни.

Руски военен блогър публикува кадри, на които Пригожин посещава руските тилови позиции, към които се твърди, че се изтеглят силите на "Вагнер".

ISW не е забелязал визуално потвърждение за това, че редовни руски сили са заели позиции на "Вагнер" в самия Бахмут или че "Вагнер" напуска града. Наскоро ISW наблюдава кадри, за които се твърди, че показват елементи на 123-та бригада на Донецката народна република (ДНР), вероятно преди това разположена край Сиверск, действащи в района на Бахмут, и силите на ДНР може би заместват формированията на "Вагнер".

Украински източници твърдят, че в Бахмут все още има сили на "Вагнер" и че темпото на руските настъпателни операции около града продължава да намалява. Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр съобщи, че редовни руски части са заменили частите на Вагнер в покрайнините на Бахмут, като вероятно има предвид районите по фланговете около Бахмут.

Маляр твърди, че украинските сили все още контролират позиции в югозападните покрайнини на града и че в самия град Бахмут все още има сили на "Вагнер".

Украински източници продължават да съобщават, че темпото на руските настъпателни операции около Бахмут е намаляло след заявеното руско превземане на града.

Украинският генерален щаб съобщи, че на 26 май руските сили са провели неуспешни настъпателни операции в близост до Бахмут и по посока на Предтечене (на 15 км югозападно от Бахмут).

Продължаващите успешни ограничени украински контраатаки по фланговете на Бахмут могат да усложнят руската операция за оказване на помощ на място в Бахмут. Руски военни блогъри твърдят, че украинските сили са провели успешни контраатаки край Орихово-Василовка (на 11 км северозападно от Бахмут) и Клишчиевка (на 7 км югозападно от Бахмут).

Един от известните военни блогъри твърди, че украинските контраатаки край Орихово-Василовка са накарали елементи на частната военна компания "Ветерани" да се оттеглят до километър от предишните си позиции в района.

Военен блогър твърди, че украинските сили са завзели издигнати позиции по магистрала Е40 (Бахмут - Славянск) край Орихово-Василовка и че в района продължават боеве.

Руски блогър твърди, че украинските сили са напреднали към Клишчивка и са пресекли канала Сиверски Донец, като вероятно заплашват да обкръжат селището и да принудят руските сили да се изтеглят на изток.

Геолокални кадри, публикувани на 24 и 25 май, обаче показват, че руските сили вероятно са възстановили ограничени позиции западно от Клишчиевка.

ISW по-рано е оценявала, че руските сили може да се затруднят да проведат релефна операция на мястото на силите на "Вагнер" в Бахмут, а успешните ограничени и локализирани украински контраатаки вероятно ще усложнят способността им да направят това.

Намаленото темпо на руските настъпателни операции в района на Бахмут и докладваната текуща операция за освобождаване на място вероятно допълнително предоставят на украинските сили в района инициативата да започнат нова фаза на операциите около града, ако решат.

На 25 и 26 май руските сили нанесоха мащабни ракетни удари и удари с безпилотни самолети по територията на Украйна. Украинският генерален щаб съобщи, че руските сили са изстреляли десет крилати ракети с въздушно базиране Kh-101/555 в Киевска и Днепропетровска област и са изстреляли осем зенитни управляеми ракети S-300/400 в град Днепър.

Съобщава се също, че през нощта на 25 срещу 26 май руските сили са изстреляли 31 безпилотни летателни апарата "Шахед-131/136" от южно и северно направление. Украинският генерален щаб заяви, че украинските сили са унищожили всичките десет ракети Kh-101/555 и 23 безпилотни летателни апарата "Шахед-131/136".

Началникът на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко заяви, че от началото на май руските сили са извършили 13 ракетни атаки по Киевска област.

Украински източници съобщиха, че руските сили са нанесли удари по гражданска болница и жилищни сгради в Днепър в Днепропетровска област.

Кремъл вероятно ще поднови информационната си кампания, за да принуди Запада да принуди Украйна да приеме отстъпки и да преговаря при изгодни за Русия условия. На 26 май Кремъл заяви, че руският президент Владимир Путин е изразил "откритостта на руската страна за диалог на политическо и дипломатическо ниво, който все още е блокиран от Киев и неговите западни спонсори" в телефонен разговор с бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва.

Изявлението на Путин не показва, че Русия е заинтересована от водене на преговори с Украйна, а Кремъл не е създал сериозни основания за преговори, нито се е отказал от максималистичните си цели да принуди украинското правителство да капитулира. Кремъл вероятно се опитва да засили неверните си твърдения за готовността си да преговаря с Украйна на фона на пристигането на китайския специален представител по евразийските въпроси Ли Хуей в Москва на 26 май, за да обсъди уреждане на войната на Русия в Украйна чрез преговори.

Вестник "Уолстрийт джърнъл" (WSJ) съобщи, че по време на посещението си в европейски държави през изминалата седмица Ли по-рано е призовал европейските официални лица да сложат край на конфликта в Украйна, преди той да ескалира.

WSJ съобщи също, че (вероятно европейски, но неуточнен) дипломат, който е разговарял с Ли, е обяснил, че замразяването на конфликта не е от полза за международните интереси и че Европа няма да оттегли подкрепата си за Украйна. WSJ също така съобщи, че друг (вероятно европейски, но неуточнен) дипломат е заявил, че основните интереси на Китай са да осигури руската победа и да гарантира, че Русия няма да използва ядрени оръжия.

Заявеното взаимодействие вероятно показва, че Китай може да се опитва да притисне Запада да повлияе на Украйна да приеме прекратяване на огъня. Кремъл вероятно засилва фалшивите си интереси в преговорите преди планираната украинска контраофанзива, за да обезкуражи продължаването на западната помощ за Украйна.

ISW и преди е съобщавала за информационните операции на Русия за водене на мирни преговори с цел възпиране на западната подкрепа за Украйна.

Според съобщенията на 25 май групата "Вагнер" е разменила 106 украински военнопленници за неуточнен брой руски военнопленници, което предполага, че "Вагнер" може да е извършила размяната независимо от руското Министерство на отбраната (МО). Финансистът на Групата "Вагнер" Евгений Пригожин публикува на 25 май кадри, на които се вижда как силите на "Вагнер" извършват размяна на украински и руски военнопленници.

Отделни геолокализирани кадри, публикувани на 25 май, показват, че размяната е извършена близо до Бахмут.

На 25 май украински източници съобщават, че при размяната Украйна е получила 98 войници и осем офицери.

Руските източници не уточняват броя на върнатите руски военнослужещи, но твърдят, че част от тях са от 155-а пехотна бригада на Тихоокеанския флот и от неуточнени чеченски ахматски формирования.

ISW по-рано съобщи, че "Вагнер" уж е извършил размяна на пленници без участието на руското МО.

Основни изводи

  • Финансистът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин твърди, че силите на "Вагнер" продължават да предават позиции в Бахмут на руското министерство на отбраната (МО) и да се изтеглят от града.
  • Украински източници твърдят, че силите на Вагнер все още присъстват в Бахмут и че темпото на руските настъпателни операции около града продължава да намалява.
  • Продължаващите успешни ограничени украински контраатаки по фланговете на Бахмут могат да усложнят руската операция за оказване на помощ на място в Бахмут.
  • На 25 и 26 май руските сили нанесоха мащабни ракетни удари и удари с безпилотни летателни апарати на територията на Украйна.
  • Кремъл вероятно възобновява информационната си кампания, за да принуди Запада да принуди Украйна да приеме отстъпки и да преговаря при изгодни за Русия условия.
  • Групата "Вагнер" съобщи, че на 25 май е разменила 106 украински военнопленници за неуточнен брой руски военнопленници, което предполага, че "Вагнер" може да е извършила размяната независимо от руското Министерство на отбраната (МО).
  • Руските сили продължиха ограничени настъпателни операции североизточно от Купянск и по линията Сватово-Кремина.
  • Руските сили продължиха ограничени настъпателни операции по протежение на фронта Авдиевка-Донецк.
  • Руските сили продължиха да нанасят удари по украински позиции в Южна Украйна.
  • Руските официални лица продължават да формират нови доброволчески формирования за защита на руските региони, които граничат с Украйна.
  • Руските окупационни служители продължават опитите за заличаване на украинското културно наследство чрез разграбване на украински артефакти.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    35 1 Отговор
    Лал да не се изтеглят? Бягат панически от контраатаката даже. Даже пише, че илопати не са им останали. А , тези които притежавали такива били, или ръждясали пред разпад или без сапове.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ВагИнер

    4 32 Отговор
    Им е твърде хубаво да се гушкат с козарите в извън работно време, там са🔞

    Коментиран от #78

  • 5 Майна

    47 3 Отговор
    Военната стратегия е изкуство.
    Най-добрите военни филми са руските- класика..
    Защото са взети от преживяното..
    Там няма ,,напомпани,, Рамбовци..
    Там има РУСКИ ХОРА ..!
    Та нима не виждате позора на ,,актьора,, ,ания, зеления..
    Е ,сега ще видите и уменията на руските в ,,РОЛИ,,..
    Ха ха ха.

    Коментиран от #8, #50

  • 6 Пригожин Женя

    44 2 Отговор
    Дори и да се "изтегли" укрите ще продължат да го виждат навсякъде - шубето е голям страх..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тайма

    3 24 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Само че живота е предимно мирно време и точно там издишат якооо военните гении-. В икономиката, в социално културната сфера

    Коментиран от #13

  • 9 имаш

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Предвид бандеровците нали.
  • 10 Хероям

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "Слава Украйна":

    Кокаин.
  • 11 Механик

    41 1 Отговор
    Много се извинявам, ама аз да попитам дали днес, най-после ще почва контра-юруша, че седя и чакам, а трябва най-после да полея пиперя, че изгоря завалийката.
    Благодаря предварително.
  • 12 То няма Вагнер

    3 29 Отговор
    Вагнер са убити и осакатени на 95%

  • 13 То тъй..

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тайма":

    Ама "мирното време" свърши.Поне три поколения ще е както е и с градиращо "лошо"..
  • 14 Ами

    27 1 Отговор
    Броят ПУКНАЛИТЕ нацисти останали там. Затова са там. А данните вече излизат. НА БРИГАДИТЕ - 30, 62, 53, 92 И 93 БЕЗВРЪЗВРАТНИТЕ ЗАГУБИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 50%. А НА БРИГАДИТЕ ТРО- 12, 116, 119, 122 И 241 БЕЗВРЪЗВРАТНИТЕ ЗАГУБИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 63-66%.
  • 15 Глей сига

    35 0 Отговор
    А ЧЕ НАЛИ ГИ УНИЩОЖИХА ТИЯ ОТ ВАГНЕР БЕ БАЙДЪН КАЗА 100 000 ИЛИ КАК НЯМА ВЕЧЕ ВАГНЕР А БАХМУТ ОСТАВА В СЪРЦЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ ИЛИ ПАК НЕ СЪМ РАЗБРАЛ
  • 16 Механик

    32 3 Отговор
    Украйна здраво го закъса.
  • 17 Даммммм

    30 3 Отговор
    Тоя пич от Вагнер къдрави ги направи цялото НАТО заедно с укро нацистите...Толкова яко ги троли,че тия не знаят след всяко едно негово изказване да се радват или да плачат...-спре им тока и на бойното поле-вече иив Б Дом знаят за черпак и как яко маа по укро нациките...

    Коментиран от #18

  • 18 На ден

    3 23 Отговор

    До коментар #17 от "Даммммм":

    по колко пъти пишеш фразата "цялото нато" като чели още малко ще вземеш и да си повярваш 😂

    Коментиран от #26

  • 19 Някой

    32 1 Отговор
    Не знам за Вагнер, обаче официални украински представители започнаха един по един да признават, че са изтласкани от Артьомовск.
  • 20 Абе

    28 4 Отговор
    ИМА ДАННИ ЧЕ АРТЬОМОВСК СИ ОСТАВА ВЕЧНО РУСКИ.
  • 21 Артьомовск

    25 1 Отговор
    Оооооо,я виж кой е тук?Но защо трябва американците да ми съобщават какво се случва в Незалежная?Я да погледнем какво пишат украинските блогъри.Генерал Валерий Залужний,главнокомандващ ВСУ,тежко ранен,намира се в Киевската военна болница!Направена му е кранитомия,демек отваряне на черепната кутия!Той получи това нараняване в началото на май в Херсон,при руска ракетна атака
  • 22 Неразбрал

    27 3 Отговор
    Пролетно-лятното Укро контра настъпление есенно ли ще е ?

    Коментиран от #27, #60

  • 23 Ами

    21 1 Отговор
    КО СТАНА САС КАПУЖНИ БЕ. ПУКНАЛ, НЕПУКНАЛ ДЕКА Е?
  • 24 Артьомовск

    23 1 Отговор
    Още една интересна новина от украинските блогъри!Шефът на украинското разузнаване генерал Кире Буданов също е получил наранявания,но не толко опасни,колкото при Залужний!Една осколка в гърдите,една в шията!

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ами прав

    25 1 Отговор

    До коментар #18 от "На ден":

    Е човека, цялото НАТО снабдява Украйна със оръжие. Украинците се използват като пушечно месо.

    Коментиран от #34

  • 27 Не бе

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Неразбрал":

    Зимно-пролетно.
  • 28 Не е вярно !

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Артьомовск":

    Три са ! И една в дир ника !
  • 29 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ти гледай теб да не изнесат
  • 30 Механик

    17 3 Отговор
    Целото ВСУ, въоръжено с най-модерно натовско оръжие, което бива насочвано от натовски сателити и натовско разузнаване, вече почти година не може да изпъди от Бахмут един дърт готавач и едни руски пандизчии въоръжени с лопати.
    Невероятна излагация, драги зрители. Срамота!!!
    п.п.
    Черпака ви прави на луди калинки. Като каже нещо, вече не знаете да се радвате ли, да плачете ли.
    п.п.п.
    И това при все, че още не се е намесила Червената Армия. Тогава па не ми се мисли къде ще се заравяте.
  • 31 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    още преди два дена Пригожин седна във хеликоптера и каза сбогом Бахмут.
  • 32 Абе

    15 4 Отговор
    КВО СЕ ЧУДИТЕ ЗА "ВАГНЕР"? - ТЕ ЦЯЛА АФРИКА ПРЕВЗЕХА ТА ТУК ЩЕ ИМ СЕ ОПРАТ. НАЦИСТИТЕ БЯХА СМЛЕНИ. ТОЧКА.

    Коментиран от #42

  • 33 Урюрвкос

    1 3 Отговор
    на военния готвач едно време му викахме "Гларус"
  • 34 прав като крив макаркон

    2 15 Отговор

    До коментар #26 от "Ами прав":

    малко оръжуя не са цялото нато , а да не забравяме че цялата русия взема оръжия от иран и северна корея

    Коментиран от #46

  • 35 Вирус

    6 0 Отговор
    Егати чардаша не трябва да се чете що института не каже какво ги интересува дали Вагнер са се изтеглили или не
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иван

    6 2 Отговор
    Не ме интересува какво казват укро блогърите, интересува ме какво казва Залужни.

    Коментиран от #40, #48

  • 38 Пригожин

    1 15 Отговор
    Дойдохме по хамалски начин, като ходехме с ботушите си по цялата територия в търсене на нацисти. Докато търсехме нацисти, убивахме всички, които можехме, след това се приближихме до Киев, след това - както се казва на руски език! - се осрахме и се оттеглихме. След това продължихме към Херсон. Ос-рахме се и там и се оттеглихме. След това - или преди това? Времената се объркват - Изюм, Красный Лиман. И някак си нещата не се връзват.

    - Специалната операция беше проведена с цел денацификация и демилитаризация. По този начин денацификацията на Украйна, за която говорихме, превърнахме Украйна в държава, която е известна по целия свят ... Украйна стана държава, която е известна абсолютно навсякъде.

    Това е, що се отнася до денацификацията. Сега, що се отнася до демилитаризацията. ...
  • 39 Пригожин

    2 13 Отговор
    Сега, що се отнася до демилитаризацията. ...

    - Ако в началото на специалната операция украинците имаха 500 танка, сега те имат 5000 танка. Ако са имали 20 000 души, сега имат 400 000 души. И така, как сме го демилитаризирали? Оказва се, че напротив - милитаризирали сме го по дяволите ....

    - Мисля, че днес украинците са една от най-силните армии. Те имат високо ниво на организация, високо ниво на обучение, високо ниво на разузнаване, разполагат с различни видове въоръжение, и нещо повече - те оперират с всяка система, съветска, натовска, каквато и да е, със същия успех.

    Коментиран от #55

  • 40 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    4 14 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    Залужни праща много поздрави на майките на русофилите!

    Коментиран от #53

  • 41 Макс

    3 13 Отговор
    Всяка дума на руснак е лъжа .Вън от Украйна ! Путин в Хага !

    Коментиран от #45

  • 42 Иван

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Абе":

    И нацистите в Тел Авив и Вашингтон трябва да бъдат смлени.

    Коментиран от #44

  • 43 Амиий

    14 1 Отговор
    Гледам по "РОССИЯ 24"-даваха някакво сборище на Брюкселските зелки. Нещо бая увехнали.

    Коментиран от #47

  • 44 Само питам

    1 11 Отговор

    До коментар #42 от "Иван":

    А петата колона на Москва в България кога ще я мелиме?

    Коментиран от #49

  • 45 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Макс":

    Чакай бе, там е Хашим Тачи.
  • 46 Урюрвкос

    17 2 Отговор

    До коментар #34 от "прав като крив макаркон":

    аз никъде не съм виждал конвои с техника от Иран и Сев. Корея но по Дунав мост какво ли не минава загънато с зелени брезенти.

    Коментиран от #52

  • 47 МЗ предупреждава

    3 12 Отговор

    До коментар #43 от "Амиий":

    Руската пропаганда е вредна за вашето здраве. Нанася непоправимо увреждане на мозъка.
  • 48 Ами

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    ЗАЛУЖНИ КАЗВА ЧЕ СВЕТИ ПЕТЪР МУ Е ИЗПРАТИЛ КРИЛЦА И ГО ЧАКА ДА ДОЛЕТИ ПРИ НЕГО.

    Коментиран от #51, #54

  • 49 Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "Само питам":

    Америка за България и Конрад Аденауер знаят.
  • 50 Механик

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Най-после стана ясно защо си путинист, много руски филми си гледал , увредили са те ментално.
  • 51 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ами":

    Но ще се окаже че не е Свети Петър, а джендърския Мешия.
  • 52 Само питам

    2 10 Отговор

    До коментар #46 от "Урюрвкос":

    Русофилките като магистрални труженички на Дунав мост ли работите? Под прикритие предполагам, за да следите помощта за Украйна.
  • 53 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Твоята не му харесала. Като я видял се изплашил.
  • 54 Само питам

    1 11 Отговор

    До коментар #48 от "Ами":

    Защо умнитете русофили продължавате да дъвчите руският фейк за смъртта на Залужни? Какво стана с радиоактивния облак от Украйна, стигна ли до Берлин?
  • 55 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Пригожин":

    Щом имат такова високо ниво, да се впускат в Румъния и Полска К.

    Коментиран от #57

  • 56 Наблюдател

    3 5 Отговор
    Битката за Берлин продължи от 16 април до 2 май и са дадени около 80 хиляди убити от страна на СССР. Битката за Бахмут продължава вече почти година а руските безвъзвратни жертви по при знанията са 20 000 убити и над 50 000 ранени

    Коментиран от #58

  • 57 Пригожин

    1 5 Отговор

    До коментар #55 от "Иван":

    Ще отидат в Крим.

    Коментиран от #59

  • 58 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "Наблюдател":

    ЦРУ и Мосад ще те убият.....Джо Байден каза, че са 100,000.

    Коментиран от #63

  • 59 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Пригожин":

    Крим е слаб, там не е нужно такова високо ниво.
  • 60 факуса

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Неразбрал":

    очакват по добро разположение на звездите
  • 61 Иван

    10 1 Отговор
    Хахахаха........Хахахаха......последни новини: преди години сатанинския боклук Джо Байден нарекъл Хашим Тачи "Косовския Джордж Вашингтон ".....Хахахаха......Хахахаха!!!!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Наблюдател

    2 8 Отговор

    До коментар #58 от "Иван":

    Те избиват руска измет. Аз ти давам данните според казаното от Пригожин. Май не можеш да схванеш съдържанието на елементарен текст? Нарича се функционална неграмотност.

    Коментиран от #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Психоаналитик

    1 7 Отговор

    До коментар #62 от "Иван":

    Много често употребяваш термина "боклук", да не би подсъзнателно да се мислиш за такъв? Травми в детството, може би?

    Коментиран от #75

  • 66 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    А ти по маляри ли си падаш?

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Само питам

    1 8 Отговор

    До коментар #66 от "Иван":

    Падам си по жени, но ти излагаш путинистите щом си падаш по мъже. Путинист-джендър!

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #68 от "Само питам":

    Да те ожениме за украинската посланичка във Вашингтон!!!......виж тубата в тубата.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Иван

    7 0 Отговор
    Да те вкараме в една стая с Барак Обама, да видиш кой по какво си пада.
  • 74 Ауууууууууууууууууу

    2 2 Отговор
    Веднага да се заклейми тоз лъжец Пригожин!!! Това ней димукрътичну! Веднага санкZиЙ!
  • 75 Шибашвили

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Психоаналитик":

    Като малък насилвали ли са те?Ако са пропуснали,може и като голям да го направим.Капишшш?
  • 76 Абе,

    5 0 Отговор
    Тези WSJ и ISW много загрижени за Пригожин и руснаците, бе.
    Що си не гледат собствената война в училищата и магазините?
    Сигурно годишните жертви са съпоставими...
  • 77 каторжниците

    0 2 Отговор
    ли са военния елит на "магучая".........., въпросче! с удивителен....
  • 78 Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ВагИнер":

    А укрите се гушкат с натовските чернокожи инструктори!
Новини по държави: