Last news in Fakti

29 Май, 2023 17:00 905 4

Ученик намушка учителка в град Абиатеграсо, близо до Милано

  • италия-
  • абиатеграсо-
  • милано

Шестнадесетгодишният нападател е заплашвал и съучениците си с реплика на пистолет. Задържан е от карабинерите и също е бил откаран в болница в Милано с леки наранявания

Ученик намушка учителка в град Абиатеграсо, близо до Милано  - 1
Снимка: АНСА

Италианският министър на образованието Джузепе Валдитара каза, че днес ще посети град Абиатеграсо, близо до Милано, където ученик нападна с нож учителка и я рани в ръката и главата, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Валдитара определи инцидента като "особено обезпокоителен".

Жената е била откарана в болница в близкия град Леняно, състоянието ѝ е стабилно, съобщиха източници.

Шестнадесетгодишният нападател е заплашвал и съучениците си с реплика на пистолет. Задържан е от карабинерите и също е бил откаран в болница в Милано с леки наранявания.

"Случаите на тормоз се умножиха след КОВИД пандемията, защото междуличностните отношения, които са от основно значение за образованието, бяха прекъснати", заяви Валдитара на срещата на върха на Пакта за иновации, който се провежда в Милано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мушкато

    4 2 Отговор
    Добре, че не я е намушкал близо до Неапол или близо до Палермо.
  • 2 Коментар

    11 1 Отговор
    “с копие на пистолет” - “реплика” означава отговор на нещо казано. И двете са от чужд произход, но моля, не ни натрапвайте американски думи и изрази, когато вече имаме отдавна утвърдени и по-естествено звучащи съответствия.
  • 3 Кон Дом

    8 1 Отговор
    още един атантик и бъдещ алабалист
  • 4 Последния Софиянец

    1 2 Отговор
    И аз като бях на 16 мушках редовно една млада учителка, но й хареса
Новини по държави: