Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юни, 2023 13:44 5 857 83

"Путин не може да спечели. По-вероятно е да бъде убит."

  • владимир путин-
  • иля новиков-
  • руснаци-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл

Съвсем друго нещо е, ако си диктатор, който трябва да удържа цяла глутница чакали

"Путин не може да спечели. По-вероятно е да бъде убит." - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иля Новиков е адвокат, защитавал в руските съдилища Фондацията за борба с корупцията на Навални и правозащитния център "Мемориал". През 2021 г. напуска Москва и отива да живее в Киев. След руското нахлуване в Украйна, Новиков се присъединява към Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В края на 2022 г. руското Министерство на правосъдието го включва в регистъра на "чуждестранните агенти", а МВР го обявява за издирване. Константин Егерт се срещна и разговаря с Иля Новиков в Киев.

Как мислите, какво мотивира руския елит да мълчи и да не мисли за бъдещето?

Още новини от Украйна

Иля Новиков: На първо място, не бива да говорим за елит. Това са хора, които са успешни при Путин. Сега всички те са се забъркали в тази ситуация, защото участват във войната - в нейната организация, подготовка и провеждане - и печелят от нея. Някои са мотивирани от алчност, други от страх. Мнозина мислят, че по някакъв начин нещата все ще се оправят. Тези, които са по-умни, разбират, че това няма да се случи, защото е ясно накъде отива всичко. Путин не може да спечели, той няма как да се задържи. Месец по-рано или по-късно, всичко ще приключи.

Путин е вече стар, той е на 70 години. Ако си на 70 години и си демократично избран президент, можеш да подадеш оставка и да си живееш спокойно. Но съвсем друго нещо е, ако си диктатор, който трябва да удържа цяла глутница чакали, защото в противен случай самата тя ще те разкъса или ще ти завърже панделка и ще те изпрати в Хага, за да откупи собствената си вина. Човекът е такова същество, което е в състояние да убеждава сам себе си, че това не е краят.

Какви са реалните перспективи някой от тези хора да застане пред съда в Хага, ако оставим засега Путин настрана?

И. Новиков: Хага е силно митологизирана. Това, че има заповед за ареста на Путин, не означава конкретно, че той ще бъде екстрадиран. Защото, ако това се случи, то ще стане в резултат от заговор. Но далеч по-вероятният сценарий е, че той няма да преживее своето поражение във войната. По-вероятно е да бъде убит, отколкото да го заловят жив, защото е по-лесно да убиеш такъв човек, отколкото да го хванеш жив.

Важното е, че заповедта, издадена от съда в Хага, обърква живота на Путин. За него е по-трудно да съществува, когато приятелите му се принудени да обясняват защо канят един международен престъпник на среща на върха или му правят някакво предложение. За приятелите му ситуацията стана по-трудна, а за враговете му е вече по-лесно. В това се крие значението на тази заповед. А що се отнася до следвоенното правосъдие, Хитлер, например, също не е присъствал на Нюрнбергския процес, но нима това намалява по някакъв начин значимостта на процеса?

Какво ще се случи с Русия?

И. Новиков: Има няколко сценария. След падането на Путин от власт, местните руски бандити - онези, които наричате "елит", ще бъдат съблазнени да късат парчета от тази голяма и прогнила територия. - Русия. Защото всеки иска да бъде главният бандит в собствената си страна, а не да се страхува да не попадне в затвора в Лефортово, само защото не е угодил на определени хора в Москва. Подобен разпад на Русия, без нуждата от чужда окупация, е реалистичен.

Ако Русия не се разпадне на парчета, ще има някакъв вид поправяне на грешките под формата на арести, ще има най-жестоки угризения и сключване на пактове. Но нещата могат да се обърнат във всеки един момент и да се появи един нов Путин 2.0, който да тръгне в посока на отмъщението. Има и други варианти, които са много по-лоши. Например, ако човек като Пригожин се опита да заеме все още топлото място на Путин.

Защо нито един руски олигарх все още не е направил недвусмислено изказване, че къса с Путин? Защо нито един от тях все още не се е извинил, дори и неискрено?

И. Новиков: Заради опасността да ги убият. Сигурен съм, че всички те имат планове "Б" и "В", ако утре Путин го няма. Всеки някъде го чака зареден с гориво самолет, някакво тайно скривалище в случай че всичко им бъде отнето. Онези, които са могли, са намерили начин още по-рано да изпълзят надалеч. Онези, които ги завари 24 февруари 2022 г. в Русия, са хора, които не са имали възможност да го направят.

Кога ще завърши войната и с какви проблеми ще се сблъска Украйна след нейния край?

И. Новиков: Ще има огромни проблеми. Много хора са напуснали страната, милиони. Не всички ще се върнат, не всички имат къде да се върнат. Икономиката е съсипана. Ако потокът от пари спре и съюзниците престанат да помагат, ще бъдем на прага на рязък спад. Голяма част от инфраструктурата е разрушена, има много изгорени градове и минирани райони, които трябва да бъдат разчистени. Украинското общество преживява такъв болезнен шок, че то просто няма пълна представа за много неща. Голяма роля за това играят и украинските медии, които не са готови да говорят с обществото за реалните проблеми, защото се страхуват, че това ще подкопае мобилизационния дух. Но този болезнен шок трябва да се отчита и да се разбере, че хората все още живеят през февруари 2022 г. След войната ще бъде трудно.

Какво очаква украинците след войната, освен ясните икономически проблеми?

И. Новиков: Моето лично мнение е, че в Украйна има много неща, които са замразени за времето, в което войната продължава. Чисто и просто не се говори за това, за да не смущават хората, от които зависи колко пари и оръжия ще получим. Но има очевидни неща. Съществува военновременна корупция. Корупцията винаги е съществувала и ще бъде с нас още дълго време. Не мисля, че тя ще стане много по-малка още по време на сегашното поколение. Може някои неща да бъдат преструктурирани, държавните поръчки да станат по-прозрачни, но всички разбират, че в глобален план проблемът няма да изчезне.

А моята лична болка като юрист е състоянието на съдебната и правоохранителната система. В Украйна те все още са постсъветски. По-рано се говореше за "родилните петна на капитализма". Сега тези "родилните петна на социализма" покриват съдебната система от горе до долу. И няма да е възможно да я променим бързо, за това са необходими десетилетия.

Автор: Константин Егерт


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Объркано Атлантиче

    84 23 Отговор
    Според западните медии, украинците носят нацистки символи, но е руска пропаганда, че Русия се бие с нацисти в Украйна
    😂😂😂
    The New York Times
    -- Nazi Symbols on Ukraines Front Lines Highlight Thorny ... --

    Коментиран от #41

  • 2 честен zионист

    49 20 Отговор
    Вова е непреходен. Той е напрактика Институция. След Вова номр 6 ще дойде нов Вова, по-висок и по-млад.

    Коментиран от #7, #18

  • 3 ХЕТЕРО АМЕРИКОС ДЪЛГОКОС 3001

    20 61 Отговор
    Дай Боже Час По скоро да бъде,лично Аз ще го задавя с космите си от КОСАТА ми тоя плешо путин ПРЪДНЯТА

    Коментиран от #43, #48, #83

  • 4 ЦОНЧО💧

    10 34 Отговор
    ..НА КОЙ НИ ОСТАВЯШ БАЩИЦОО😫
  • 5 DW - Пропаганден машинен

    68 9 Отговор
    "Гладна кокошка просо сънува"!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тоест

    14 33 Отговор

    До коментар #2 от "честен zионист":

    Още По дребно ЧЕРВЕНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ НЕАДЕКВАТНО И МАЛОУМНО
  • 8 САЩ са зло

    58 17 Отговор
    Животинската омраза срещу Русия и лъжите на сащисаните ще свършат зле за тях и подлогите им.
  • 9 НЕ ГО РАЗБОЛЯХТЕ

    43 4 Отговор
    СЕГА СЕ МОЛЕТЕ НЯКОЙ ДА ГО УБИЕ
  • 10 Паисий е жив

    42 5 Отговор
    Сензационна новина на часа - Русия изчерпа свойте ракети, снаряди и хора.

    Коментиран от #17, #68

  • 11 Бай Ахмед

    29 4 Отговор
    Няма ли да умира от болест? Нали така казахте?
  • 12 ХА ХА ХА

    50 4 Отговор
    АБЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ДА КАЖЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪС ДЕМЕНЦИЯТА ? ЧЕ МНОГО СЕ СПЪВА , ПАДА , ЛЯГА , ЗДРАВИСВА СЕ СЪС НИКОИ ДА Е НАСРЕЩА МУ И НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА ИРАН И НЕ САМО ТОВА ...?

    Коментиран от #27

  • 13 Фащ вече не

    42 11 Отговор
    Могат да спечелят... Лъжите вече и в детските градини се знаят. Фалирала, сатанистка империя на злото! Само зомбирани още им се прехласват на идиотизма.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хихихи..

    17 19 Отговор
    Убийте Путин за да видите Изгрева..
  • 16 Така така

    41 14 Отговор
    Не знам за Путин, но вие по принцип сте мъртво родени дойче зеле

    Коментиран от #22

  • 17 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Паисий е жив":

    Пак ли?
  • 18 Даа бе

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "честен zионист":

    Ще дойде баба ти с хвърчилото.
  • 19 реру

    29 0 Отговор
    "... Мнозина мислят, че по някакъв начин нещата все ще се оправят..."


    Повечето са хитреци и знаят как да оцеляват с най-малко щети за тях самите...

  • 20 Между живота и смърта

    20 11 Отговор
    Мъртвата "Свободна европа (Р.М.) и запътилаа се натам "D.W. (Р.М.)". Всичко завършва там.
  • 21 Някой

    33 10 Отговор
    Вече звучите като зомбирани вуду магьосници. Все очаквате Путин да падне, да бъде убит, да умре от рак и какви ли още не надежди говежди...
    Е, продължавайте! Само да знаете, че ви вярват не повече от 0,5% от аудиторията в България. На запад може и да са повече, но това само показва колко простодушни са тамошните рая.

    Коментиран от #67, #77

  • 22 Констатирал

    2 9 Отговор

    До коментар #16 от "Така така":

    По добре е отколкото мъртъв приживе.

    Коментиран от #57

  • 23 Антипутлерист

    8 15 Отговор
    Блядкин сънува всяка вечер дронове, заради московийската съпротива. Сънува, защото има по-лоши от Навални.
  • 24 Откога го очакваме !!!

    3 4 Отговор
    Няма време !!! И минута е много !!!
  • 25 Запада съм !

    27 5 Отговор
    Тъй ще победим Москва ........като я плюем постоянно и като нашите верни , честни , обективни медии навсякъде по света отразяват винаги правилно това , което НИЕ им кажем да направят !!!!!
  • 26 Соросоида путин

    11 24 Отговор
    Палете свещ,Русия загина ,отива на бунището при ссср

    Коментиран от #82

  • 27 Даааа

    5 24 Отговор

    До коментар #12 от "ХА ХА ХА":

    ПАДА,СТАВА ПАДА,СТАВА ,И ТАКА ЩЕ ДОКАТО НЕ ПРИКЛЮЧИ СЪС Z КОЧИНАТА!!!
  • 28 Толкова са ограничени

    30 11 Отговор
    Путин е цяла страна, колективен образ. На Запад не го разбират това, понеже те са атомирано общество от индивиди. Не могат даже и са си представят какво е "Путин "! Нещо, което не може да бъде убито. Дух, култура, традиции, мироглед, представи за света, добро и зло... а бандера е прост фашист. Няма как да разберат те Русия!

    Коментиран от #38, #40, #42

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ще пална една свещичка

    5 9 Отговор
    В Руската черква
  • 31 Механик

    25 6 Отговор
    Айдааааа! Пак извадихме старата плоча, дето прескача.
    Абе вие не можете ли нещо по-така да измислите бе? Нали казахте, че Путин е мъртъв и това бил негов двойник? Освен това той нали лани беше опериран и беше на смъртен одър?
    Чакате да паднат на коча, нали знаете какво?!
    И докато морите Путин, руснаците ви направиха на смешни. А "пролетната" намкаквоси, нощес е почнала с яко фиаско.

    Коментиран от #56

  • 32 Ццц

    19 4 Отговор
    Ето тази статия чакаме от сутринта. Време беше да "убиете" Путин. Ясен знак, че украиската офанзива върви по план....на Шойгу и Герасимов. Не е чак толкова забавно да си прав, когато насреща са предвидими пропагандатори, но все пак...
  • 33 ПУТИН КАЗВА ИСТИНАТА !

    28 10 Отговор
    И се бори за истината срещу целия запад , която ще възтържествува много скоро !!!
  • 34 Свиня балканска

    21 3 Отговор
    По вероятно е ти да бъдеш убит преди него!
  • 35 СЛАВА РУСИЯ !

    23 12 Отговор
    СЛАВА РУСИЯ !!!!!!!!
    СЛАВА НА ПУТИН !!!!!!!!
    СЛАВА !!!!!! СЛАВА !!!!! СЛАВА !!!!!!!
    ВЕЧНА СЛАВА !!!!!!!!!!!
  • 36 Хасковски каунь

    23 8 Отговор
    Всички САЩ боклуци да се събЕрат, пак не могат докара рейтинга на Путин.
    Да живее Русия и Путин!

    Коментиран от #44

  • 37 Имам една овчица...

    5 7 Отговор
    Ще я кръстя на неговото име...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хитлер

    3 5 Отговор
    Съдба,съдба !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хахахаха

    11 14 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    Нацистки символи има и в Русия! Като повече нацисти всъщност има в Русия! А както се вижда по коментарите и в България има много нацисти.
  • 42 Мъъъки

    11 23 Отговор

    До коментар #28 от "Толкова са ограничени":

    Какъв кочан ще ядът ватниците десетилетея занапред просто не са наясно Само умните и интелигентни хора го проумяват но те ще избягат от тази гробница Русия

    Коментиран от #73, #74

  • 43 жалко

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "ХЕТЕРО АМЕРИКОС ДЪЛГОКОС 3001":

    все такива сбърканязци ги ЦАНЯТ да ругаят Путин.Колко ли някои се БОЯТ от Путин, та непрекъснато го демонизират, убиват, разболяват. И НИЩО за онова зеленило дрогирано, което подкладе цялата война в качеството си на маша на запада. И НИЩО за БОГАТИРА в зелено с бяло носле зеленият клоун. ЗАЩО ЛИ??? Защото си го знаят колко струва.

    Обичам така някои да се страхуват от Путин и да отдават всичките си несполуки на него. Значи добре се представя в световен мащаб. Изправя страната си към икономическа и политическа власт, а такова нещо не се прощава, а още повече от тези, които им дърпат конците. Те искат разнебитена Русия и пълзяща мизеруваща Източна Европа. Днес Путин има 80% одобрение от населението, КОЛКО е на бай дън? А на зеления с бялото носле, слугата на усато? Дайте данни за това.

    ГМО двуногите хулители на Путин са в състояние да го обидят точно толкова, колкото един комар с изпражненията си може да оцапа ЕВЕРЕСТ!!! Русия не е имала такъв харизматичен и балансиран политик. Той е точният човек в точният момент от историята на Русия. И дали го интересува вашето мнение?

    Коментиран от #53

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Амет чобанина

    9 4 Отговор
    Чакам зеления на нивата.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дрогата

    11 6 Отговор
    Айде да мре този Путин, че не ми останаха приятели за хаус партито в бункера. Сламките на Залужни и Боданов седят, ама тях ги няма. Дядо Джо, ще ми трябват и още танкове и ПВО. Тия руснаци реагират истерично и отговарят непропорционално на всяка наша атака. P.S: Погребахте ли офицерите в Рамщайн? Единия имаше хубава зелена тениска, ще може ли да я взема?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хмм

    13 3 Отговор
    Тая статия я четохме миналата година, даже малко преди Новиков да стане агент
  • 50 М да

    4 8 Отговор
    На такова заглавие ако и да не е по християнски ще кажа: Амин ! Дай Боже !
  • 51 Редник

    14 2 Отговор
    Иля, ако Путин за теб е стар, какво ще кажеш за спонсора ти Джо? Соросоид лицемерен.
  • 52 Цитат

    14 6 Отговор
    "Зеленият клоун не може да спечели. По-вероятно е да бъде убит."
  • 53 ШАЛТЕТО

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "жалко":

    Време е и Памперса да иде там, където отдавна му е мястото.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Проба

    3 0 Отговор
    Проба

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Е това сега

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Проба":

    Защо не го изтриете
  • 59 НЯКОЙ

    14 2 Отговор
    Даааа, Дойче веле е ярък кинжал в пропагандната битка на западните сатанисти срещу православието и нормалността. Всеки ден са на терен и са особено ценени и публикувани от ,,факти" .На война като на война. С битки физически ( на фронта ) и с битки пропагандни и идеологически за промиване на мозъци и вербуване на души ( чрез медиите). Путин е Русия ( 82 процента подкрепа, 82 процента Русия). Тоест според заглавието на статията и цитираният наемник на неолибералната диктатура Русия не може да спечели и е по вероятно да умре. Естествено няма здрав разум който да приеме тези идиотии на сериозно но отвръщението е във факта че това са разсъждения на етнически руснак.И при тях юди, с лопата да ги ринеш. Докато е учил за адвокат въпросната особа би трябвало да е попрелистил и руска история, там подробно е отразено къде са свършили подобни мекерета с подобни мечтания за краха на Русия и прокарването на чужди интереси. Подробно е описано и как завършват всички опити на световни ,,хегемони " за овладяването на така тлъстата хапка наречена Русия с която са се задавяли до смърт не един и двама мераклии.
  • 60 Кажи честно!

    13 3 Отговор
    Дойче меле да се молят Путин да е жив и здрав, защото следващия който дойде може да не е такъв добряк и да стане мноооого лошо.

    Коментиран от #62

  • 61 пиночет

    7 6 Отговор
    На никой не му пука за Путин!
  • 62 касата

    5 6 Отговор

    До коментар #60 от "Кажи честно!":

    Там в Кремъл,все убийци ли са?
  • 63 В. В. Путин

    8 3 Отговор
    Стига сте ме коментирали!
    Ще си легна, като си свърша работата!
    Квото предадаха Горби и Елцин ще се върне на всяка цена!!!
    После може да почиваме... С Кабаева.

    Коментиран от #80

  • 64 пенко

    9 0 Отговор
    ПУТИН СЕ " СПОРАЗУМЯ" С ЦИОНИСТИТЕ-СЕМИТИ И "ПУСНА " ХОДОРКОВСКИ / КОЙТО СЕ "ЗАКЛЕ " ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА / !!!!!!!!! А , ДНЕС - ХОДОРЧЕТО - СЕМИТ ЦИОНИСТ - АКТИВИРА СИЛИ СРЕЩУ РУСИЯ !!!!!!!! КУПЕНИЯТ ОТ ЕВРЕИТЕ ЕЛЦИН Е ВИНОВЕН -- НО ИЗНАЧАЛНО --- КУПЕНИЯТ ОТ ЕВРЕИТЕ ГОРБАЧОВ / ЧРЕЗ РАИСА / - БЕШЕ ПРЕДАВАНЕ НА РУСИЯ ! --- И ИЗВЕДНАЖ КГБ -ФСБ --- ЩЕ ИМ " Е...Е М.....А " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 65 Kирил

    3 8 Отговор
    Само не барайте Путин. Няма друг който така успешно да провали русия.
    Аз съм му фен
  • 66 Аспарух

    5 9 Отговор
    И в България без война цялата съдебна ,ДАНС и МВР системи са дълбоко заразени от родилните петна на социализЪма. Не случайно ни викаха 16 реСпублика и курица не птица болгар не за граница.
    Така съветските товарищи ни се подиграваха на една страна с над 1300 годишна история.
  • 67 А бе

    2 7 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    Дуугарю, обратното на някой, остави го Путин, той ще си получи заслуженото ,но на тебе не ти ли почуква нещо в главата. че няма къде да се скриете?Тепърва за вас ще става много тясно и горещо?!

    Коментиран от #72

  • 68 Така е!

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Паисий е жив":

    Всяка сряда си чакат иранската пратка.
  • 69 Касапин

    7 4 Отговор
    МОЛЕТЕ СЕ ПУТИН ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЩОТО СЛЕД НЕГО ИДВА ПРИГОЖИН
  • 70 НЯКОЙ

    9 2 Отговор
    факти, за пари какви ли не простотии написахте. толкова пък ниско да паднете...........
  • 71 Пригожин идва

    8 7 Отговор
    И Бункера не може да го спаси дъртака му с дъртак Дворци има в Бункери живее от много акъл
  • 72 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "А бе":

    Хм, това за което говориш, се нарича фашизъм. Така и в Германия през 3-те на миналия век са правили с политическинеудобните.
    Ти внимавай да не се врътне палачинката, и да се окажем от другата страна на новата стена. Не на тая, на която ти се надяваш. Може вие да се окажете потърпевши на това, с което заплашвате сега.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 алоо, джурналята

    3 5 Отговор
    Що за тъпа пропаганда?
  • 76 Тити

    7 2 Отговор
    Това е съдбата на всички диктатори.
  • 77 Младежа

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    Аве чичка па тоя Путин кои е,да не е някои от главните комидианти в цирк Балкански.
  • 78 ДОСТ

    1 0 Отговор
    ЩЕ ВИ СЕ. АМА НЯМА ДА СТАНЕ.
  • 79 Симо

    2 0 Отговор
    вервайте!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 максим

    0 1 Отговор
    помня го, тоя нахални как рева и се жалва.пуснаха го и стана герой,ама в кавички.а какво казва, адвоката му за разумните, не е интересно.бламбарите ,никакви ясни заключения не могат да дадат.факти има.лоши са за нато и сащ.това е истината.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хвърляй

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХЕТЕРО АМЕРИКОС ДЪЛГОКОС 3001":

    Топа .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания