Last news in Fakti

12 Юни, 2023 14:08 933 14

Пакистан ще получи първата си доставка руски петрол на по-ниска цена

  • пакистан-
  • петрол-
  • русия-
  • доставка-
  • цена

Това бе обявено от пакистанския премиер, Шахбаз Шариф

Пакистан ще получи първата си доставка руски петрол на по-ниска цена - 1
Източник: БГНЕС

Днес Пакистан ще получи първата партида руски петрол, като това ще помогне на страната, която се сблъсква с недостиг на енергия. Това бе обявено от пакистанския премиер, Шахбаз Шариф, и цитирано от "Франс прес".

Корабът, който превозва "руски суров петрол на по-ниска цена", пристигна вчера в пристанище Карачи, Южен Пакистан, и доставката трябва да бъде разтоварена днес, съобщи той вчера в "Туитър". Това е първата доставка на руски петрол в Пакистан и открива нови отношения между двете страни, посочи премиерът.

От началото на военната операция срещу Украйна миналата година, Москва е изправена пред икономически санкции от западните страни и е намалила значително доставките на въглеводороди за Европа и САЩ, като се фокусира върху Азия, за да компенсира това намаление.

Пакистан, който се сблъсква с икономическа криза, засилена от хроничния недостиг на електроенергия, потвърди през май, че е подписал споразумение с Русия за покупка на петрол.

Мусадик Малик, пакистанският министър на петрола, посочи, че руските петролни продукти ще се плащат във валута на "приятелски страни". Резервите на Пакистан в долари са на опасно ниско равнище от месеци.

Обемът на тази първа доставка петрол е около 100 000 тона, според пакистанските медии.

Пакистан, като петата най-населена страна в света, се намира на ръба на дефолт, с неуправляема инфлация, силно обезценена национална валута - рупия и изтощени доларови резерви, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия печели отвсякъде..

    6 8 Отговор
    Титаникът потъва,Аврората изплува..
  • 2 генчо

    6 0 Отговор
    не написахте колко са платили
  • 3 На по ниска цена

    6 2 Отговор
    Изгони питомното и гони дивото, гениален е този дребния ще знаете
  • 4 генчо

    6 1 Отговор
    евтиното излиза скъпо
  • 5 Цар Долар

    7 4 Отговор
    Ватиранитеотпадъци обаче искат плащането да е са само в "пропадащият вече 200 години американски Цар Долар" от силно изтощените доларови резерви, а не в екзотичните и сувенирни рупий или юани.

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 6 Здраве да е

    4 4 Отговор
    Все пак петрола е до време. Нещо като сеното и подновите миналия век. След десетина години руслямците ще се молят да го продават на някой за асфалтиране или пластмасови детски ограчки
  • 7 А хахахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Цар Долар":

    Индокитайските валути даже и гладния рузнак не я ще
  • 8 съдията Дред

    2 3 Отговор
    Ако отстъпката е 10 долара на барел/колкото приблизително дават на индийците/ за тоя танкер е 5 500 000 долара. Смятайте при редовни доставки. После краварите се ядосват що уж техни съюзници не проявяват солидарност. Саудитите правят печалби от руски нефт над милиард месечно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 провинциалист

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цар Долар":

    Такова нещо в статията не прочетох.

    Коментиран от #11

  • 11 Росен

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "провинциалист":

    Така му се иска на човека. То и хубава кола иска и нов Айфон, но само си ги пише и мечтае. В маалата можеш да си ги приказваш, каквото ти дойде на им или си сънувал.
  • 12 Хаха

    4 2 Отговор
    България като земята на Русофилските кратуни получава петрола на по висока цена, даже над пзарната. Това дава подкрепа на Путин да продължи войната ….
  • 13 Ало, ало...

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цар Долар":

    "руските петролни продукти ще се плащат във валута на "приятелски страни"" Приятелските страни за Русия са тези от БРИКС. Кой говори за долари?

    Коментиран от #14

  • 14 Калпазанин

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ало, ало...":

    Наскоро пакистаниския финансов министър даде на задна, за среща с мвф? Защо ли аджеба. Да помислят за това долар феновете тук, и да вметнем още нещо. Индия Китай Бразилия Иран Турция сега четем Пакистан и да допълним те са само 250 мил и всички те отхвърлят долара при разплащането си алооооо соросчета не всичко на този свят е долари това е 2/3 от света