Last news in Fakti

13 Юни, 2023 14:47 1 253 5

ChatGPT започва работа на пълен работен ден в кметството в Токио

  • япония-
  • токио-
  • чат джи пи ти-
  • работа-
  • изкуствен интелект-
  • институции

Губернаторът, Юрико Коике, обяви

ChatGPT започва работа на пълен работен ден в кметството в Токио - 1
Източник: Shutterstock

Губернаторът на Токио, Юрико Коике, обяви, че кметството на града планира да внедри чатбота с изкуствен интелект ChatGPT в работата на всички столични агенции от август. Това заявление бе направено пред журналисти и цитирано от информационната агенция Киодо.

Според Коике, използването на ChatGPT ще стартира през август и ще бъде въведено във всички отдели на кметството. Предимствата на тази иновативна технология бяха проучени, както и нейните недостатъци, и сега се планира насърчаването ѝ в различни административни области.

ChatGPT ще бъде използван за създаване на документи и информационни бюлетини за местните жители, според изявлението на губернатора, цитира dariknews.bg.

По-рано министърът на административните въпроси и комуникациите на Япония, Такеаки Мацумото, също изрази намерение да използва ChatGPT в ежедневната работа на министерството. Министърът на икономическата сигурност, Санае Такаичи, от своя страна заяви, че местните власти няма да наложат незабавни забрани или регулации върху използването на ChatGPT и други програми, базирани на изкуствен интелект.

ChatGPT е услуга на американската компания OpenAI, която бе пусната в експлоатация към края на 2022 година. Този чатбот работи в режим на диалог с потребителя и има възможност да отговаря на допълнителни въпроси, да признава грешки, да оспорва неправилни предположения и да отхвърля неподходящи искания. Възможностите на тази услуга привлякоха голямо обществено внимание. Но тя бе критикувана след използването ѝ от студенти в различни държави за измама при изпити и изготвяне на дипломни работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 737373727277

    3 3 Отговор
    Баухаххххааххаха,с какво ше ми плащат с ток и биткойни.Да ва ба с тоа джипичат направо си повърна червата от пропаганди и лъжи ,калколатор да има съзнание .
  • 2 Запознат

    5 1 Отговор
    "ChatGPT започва работа на пълен работен ден в кметството в Токио"

    При нас няма да стане - изкуствения интелект е безсилен срещу естествената простотия - естествения също но тогава ако не помогне интелекта може да ползваш силови методи срещу простотията.
  • 3 🇧🇬🇪🇺💯

    2 0 Отговор
    Вече казах че изкуственият интелект ще бъде в основата на Правителство и Общински Служби като ще направи излишни много Администратори и намали разходите за управление на Общински Средства на данъкоплатците.
  • 4 🇧🇬🇪🇺💯

    3 0 Отговор
    Това не важи за корумпирана България.
  • 5 Гаглей

    1 0 Отговор
    Изкуствен интелект са хора, които си мислят, че знаят много и парадират с знания а всъщност нищо не знаят
Новини по държави: