Last news in Fakti

17 Юни, 2023 08:55 20 178 210

ISW: Руски общинари с отворено писмо към армията- да се оттегли от Украйна

  • русия-
  • общински служители-
  • отворено писмо-
  • армия-
  • украйна

Общински служители от Москва и Санкт Петербург, както и от Московска и Ленинградска област, подписаха документа, в който се твърди, че разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа ще се отрази на екосистемата на планетата, на здравните проблеми и на икономиката в продължение на много десетилетия

ISW: Руски общинари с отворено писмо към армията- да се оттегли от Украйна  - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Избрани настоящи и бивши руски общински служители подписаха отворено писмо, в което призовават руските армии да се върнат към "общопризнатите" руски граници заради кризата, предизвикана от разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа (ВЕЦ).

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW), цитирани от news.bg

Общински служители от Москва и Санкт Петербург, както и от Московска и Ленинградска област, подписаха документа, в който се твърди, че разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа ще се отрази на екосистемата на планетата, на здравните проблеми и на икономиката в продължение на много десетилетия.

В писмото се посочва, че действията на Путин от 24 февруари 2022 г. насам са предизвикали неуточнени катастрофални събития, но не се посочват продължаващите руски военни операции в Украйна като причина за изтеглянето на руските сили.

Възможно е руски официални лица, които не са свързани с Кремъл, да използват обществената загриженост за екологичната и хуманитарната ситуация, свързана с разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа, за да изразят несъгласие с войната в Украйна, без да критикуват пряко самите военни действия.

Кремъл в голяма степен създава условия за репресии срещу антивоенното несъгласие. Руснаците, които имат антивоенни настроения, могат да използват разрушаването на язовира, за да изразят опозицията си срещу войната по много ограничен начин.

На 16 юни украинските сили продължиха контраофанзивата в поне три сектора на фронта и според съобщенията са постигнали успехи.

Украинският генерален щаб заяви, че украинските сили са провели успешни контраофанзивни операции югозападно от Бахмут в района на Ступочки (на около 12 км югозападно от Бахмут); в западната част на Донецка област в района на Въгледар; в района на границата между Западен Донецк и Източна Запорожка област по линията Левадне-Старомайорске; и в западната част на Запорожка област по линията Новоданливка-Роботин.
Геолокационни кадри, публикувани на 15 юни, показват, че украинските сили са постигнали незначителни успехи в северозападните покрайнини на Бахмут западно от Яхидне, а руски военни блогъри твърдят, че украинските войски продължават контраатаките северозападно, западно и югозападно от Бахмут.

Руски военни блогъри твърдят също, че украинските сили са продължили да атакуват руски позиции южно от Велика Новосилка в западната част на Донецка област, постигнали са успехи в централната част на Запорожка област южно от Хуляйполе и са провели настъпателни операции югозападно от Орихов.

На 15-16 юни руските сили насочиха към Киев и Кривой Рих крилати ракети и дронове камикадзе. Украинският генерален щаб съобщи, че на 15 юни руските сили са нанесли пет ракетни удара с крилати ракети Kh-59, Kh-101 и Kh-555, а украинските сили са свалили и два дрона "Шахед".
Началникът на Днепропетровска област Серхий Лисак съобщи, че на 15 юни руски ракети са били насочени към две промишлени предприятия в Кривий Рих.

Украински официални лица съобщиха също, че украинската противовъздушна отбрана е прихванала шест руски ракети "Кинжал" и шест "Калибър", които са били насочени към Киевска област през деня на 16 юни, което съвпада с посещението на няколко африкански държавни глави в Киев.

Държавните глави на седем африкански държави се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски на 16 юни в Киев в рамките на съвместна мирна мисия. Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, президентът на Замбия Хакаинде Хичилема, президентът на Коморските острови Азали Асумани, президентът на Република Конго Денис Сасу Нгесо, министър-председателят на Египет Мостафа Мабдули, президентът на Сенегал Маки Сал и представител на Уганда се срещнаха с украинското ръководство в Киев.

По време на посещението руските сили нанесоха ракетен удар по Киев, което принуди африканските лидери да се укрият в бункери по време на срещите си.

Някои руски военни блогъри твърдяха, че руските сили не са нанесли ракетен удар по Киев по време на посещението на африканските лидери, а друг абсурдно твърдеше, че именно украинските сили са инсценирали нападението.
Африканските лидери ще продължат пътуването си нататък до Санкт Петербург на 17 юни, където ще се срещнат с руския президент Владимир Путин.

ISW ще направи цялостна оценка на това пътуване след отчитане на резултатите от посещението на делегацията в Русия.

Кремъл твърди, че Русия е започнала да прехвърля тактически ядрени бойни глави (под руски контрол) в Беларус в съответствие с предварително обявените планове. На 16 юни руският президент Владимир Путин обяви, че Русия е преместила първото разполагане на тактически ядрени бойни глави в Беларус.

Путин заяви, че до края на 2023 г. руските сили ще разположат в Беларус цялата планирана доставка на тактически ядрени бойни глави.

ISW по-рано оцени, че разполагането на руски тактически ядрени оръжия в Беларус е част от дългогодишните усилия за затвърждаване на фактическия военен контрол на Русия над Беларус и е много малко вероятно да предвещава каквато и да е руска ескалация.

Основни изводи

На 16 юни украинските сили продължиха контраофанзивата в поне три сектора на фронта и според съобщенията са постигнали успехи.
На 15-16 юни руските сили са атакували Киев и Кривой Рих с крилати ракети и безпилотни самолети камикадзе.
Държавните глави на седем африкански държави се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски на 16 юни в Киев в рамките на съвместна мирна мисия.
Кремъл заяви, че Русия е започнала да прехвърля тактически ядрени бойни глави (под руски контрол) в Беларус, в съответствие с предварително обявените планове.
Избрани настоящи и бивши руски общински служители подписаха отворено писмо, в което призовават руските сили да се върнат към "универсално" признатите руски граници поради кризата, предизвикана от разрушаването на язовира на Каховската водноелектрическа централа (ВЕЦ).
Руските сили проведоха ограничени сухопътни атаки по линията Сватово-Кремина.
Руските и украинските сили проведоха сухопътни атаки в близост до Бахмут и по линията Авдиевка-Донецк.
Украинските сили продължиха наземните атаки в района на Въгледар.
Украинските сили продължиха контраофанзивни операции в близост до административната граница на Донецка и Запорожка област и според съобщенията са постигнали успехи в този район.
Руското министерство на отбраната (МО) се опитва да стимулира с парични средства унищожаването на украинско военно оборудване, вероятно за да подкрепи продължаващите усилия за набиране на военнослужещи.
Руските и окупационните власти се опитват да укрепят руските наземни комуникационни линии (НЛК) между Русия и окупирана Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    142 44 Отговор
    Мисирките започват да облъчват рано! Слава!

    Коментиран от #43, #93

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЕВРОНЮЗ

    124 32 Отговор
    Абе тия Руски общинари защо пишат от Украйна.???. Нещо за самотника Владимир Путин в Санкт Петербург няма ли да пише тука..???

    Коментиран от #34, #67

  • 6 Ерор 404

    73 38 Отговор
    Спасете леопардите!

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Значи

    49 58 Отговор
    Предатели веднага в Сибир само готвача и предводителя на козарите имат право да хулят червената армия

    Коментиран от #207

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен_ Язовец

    80 116 Отговор
    Краят на Вова наближава.

    Коментиран от #19

  • 11 Като ти стига

    21 45 Отговор

    До коментар #9 от "Ай стига с тия":

    Вдигай гащите и заминавай

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Идват каникадзета

    39 68 Отговор
    Чакай бе как така да напускат..Вовата тамън е обучил 500 сирийски терористчета за война..сега чака и 500 иракски

    Коментиран от #49

  • 18 ИВАН

    85 5 Отговор
    То да е само Каховка, ами екологичните катастрофи са хиляди, но дори и без война, ние хората унищожаваме земята - вижте и у нас - наводнения, щети за милиони, а дори и древните хора са знаели, че само гората спасява от наводнения - тя акумулира многото вода
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дзверцов

    77 13 Отговор
    Как ви ги раждат главите тия скечове и взаиюно изключващи се тези и трактовки!? Звучи като булонка удуши и изяде пет годишен бял мечок...
  • 27 Макс

    42 6 Отговор

    До коментар #2 от "Кресна":

    Колко месеца преди да взривят язовира ? Кой лъже ?!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Башкå бõлит

    36 65 Отговор
    Pyzkoтo миниcтеpzтво на oтбpaнaтa се опитва да стимулира парично унищожаването на украинската военна техника, което вероятно ще засили продължаващите усилия за набиране на добpoвoлци. Но нещо не е наред... Въоръжените сили на Украйна напреднаха до 2 км във всяка посока на юг. Към настоящия момент Силите за отбрана на Украйна продължават да извършват както настъпателни, така и отбранителни действия и имат частичен успех. Украинските войски действуват в условия на въздушно и артилерийско превъзходство на противника, но това не ги спира!

    Коментиран от #37, #48, #60

  • 31 Е като е истина

    66 3 Отговор

    До коментар #27 от "Макс":

    Дайте източника и линк да го прочетем в оригинал де! Не бъдете егоисти
  • 32 Начо

    31 79 Отговор
    Късно е либера за китка.
    Капитулация, репарации, предаване на военнопрестъпниците.
    Русия ще понесе всички последствия за престъпленията

    Коментиран от #62, #75

  • 33 Същинската причина...

    52 7 Отговор

    До коментар #25 от "Същинската причина":

    Е блатото в главата ти! Блатната са си от там, има нема 200 и кусури години, особено около Дон! Каубой като дойде така става, примери бол....Докато има хора отстояващи не своя , а чуждия интерес за пари е така. НА РАЯТА И ПРЕЧАТ ЧОРБАДЖИИТЕ, НЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА!

    Коментиран от #42

  • 34 Хахахаха

    21 39 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРОНЮЗ":

    Щот вчера писаха, за този който не беше съгласен с войната в Русия! Починал, като са го пребили от бой! Така всички в Русия "подкрепят" войната! Ти как мислиш, че има толкова "подкрепа"?

    Коментиран от #65

  • 35 Знайко

    52 9 Отговор
    Три думи за подписано нещо-си, 2 страници дитирамби как осраинците са напреднали НЕЗНАЧИТЕЛНО, но е много важно , че това е според геолокации и накрая даже има изводи-да затвърдим какво трябва да си мислите занапред! IСW всъщност е ЕДИН ЧОВЕК, сирийски бежанец, базиран в Лондон, получаващ грантове , за да преписва новините от сирийските медии само че ПРАВИЛНО! Видно е , че е по-зле и от Гьобелс! Вече няма кой да ти повярва , дори и да почнеш да казваш истината!

    Коментиран от #58

  • 36 Кьоравия

    38 5 Отговор
    Дека е тва писмо ? Или съм кьорав ?!
  • 37 Поклон

    35 51 Отговор

    До коментар #30 от "Башкå бõлит":

    Пред смелостта на ВСУ и цивилните !! Войниците бият се като ЛЪВОВЕ!!

    историята знае много примери как по-малобройна войска побеждава многократно превъзхождаш противник

    ВЕЧНА СЛАВА !!

    🔱

    Коментиран от #81

  • 38 истината

    52 8 Отговор
    Членовете на африканската мисия не са чули експлозии или сирени в Киев, въпреки обявената въздушна тревога и съобщенията на западни и украински медии за експлозии в града, каза представителят на президента на Република Южна Африка Винсент Магвеня. Много е странно, че не чухме и не видяхме експлозията. Тук очевидно се разпространява умишлена дезинформация, каза говорителят на южноафриканския президент Винсент Магвеня .
  • 39 Мишел

    46 10 Отговор
    Очевидно ISW няма потвърждение на тези информации от независими източници.
    В западните медии в информацията за настъплението на ВСУ тотално се ползва изразът "провалената украинска контраофанзива".
    След две седмици украинската контраофанзива не може да се похвали с никакви успехи. Не е постигнат никъде пробив даже на първата руска отбранителна линия от трите - четирите построени за последните 6 месеца.
    Украйна вече загуби над 25% от получените оръжия, а загубите на личен състав в атакуващите украински части са над 60%.
    Втори ден вървят тежки сражения в направление Петихатка, където ВСУ свършиха бронираните машини хвърлиха пехотата без никаква бронирана и въздушна поддръжки срещу руската отбрана. За усилване на атаките ВСУ ползват стратегическите си резерви, което е и целта на руската армия.
  • 40 Спиране

    16 53 Отговор

    До коментар #12 от "Кресна":

    На доставките на оръжие няма да има .
    Светът знае кои са Рашистите , и освен дърво по Ватника няма друг начин който да спре .
    Така че ти продължавай да си драскаш ,
    За някакви измислени 2500 .
    2500 рубли ли ти се привиждат ?
    Хаха
  • 41 Геша

    49 7 Отговор
    Тюрлюгювеч от лъжи от всякакви посоки и отрепки.
  • 42 Кухолей

    13 31 Отговор

    До коментар #33 от "Същинската причина...":

    Ти даже и толкова нямаш в главата пхахаха

    Ходи сега да цункаш портрет на пую или свалин

    Коментиран от #54

  • 43 Ха ха ха

    15 34 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    Слава, колко да е слава... Киев за три дена.... Бахмут за година.......

    Коментиран от #98

  • 44 Фалконети

    52 9 Отговор
    Това е любимия скеч на Зеленски пристигане на чужда делегация и нищо че руснаците не изстрелват ракети и ако в други случай ги изстрелват то е по военни обекти хитрите украинци задействат ПВО, пускат сирени без да има реална опасност , гърмят салюти наблизо до делегацията и ги водят в укритие , това е скеча "ракетен обстрел от лошите руснаци когато има чужда делегация" Любима постановка на украинците преди даже скеча обстрелян род дом.
  • 45 Аватар

    46 4 Отговор
    Ама защо общинари?Трябвало е ISW да пишат за руски учени,еколози и икономисти.И защо отвореното писмо е адресирано към армията,а не към президента?Какво се опитвате да внушавате?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 хубава работа ама ...

    49 7 Отговор
    550 млн човека , представяни от немощни, дебилни, неуки политици...докъде я докара тоя ЕС, дори африканците им се смеят на жендър и зелените мании.
  • 48 Много специалисти!

    33 14 Отговор

    До коментар #30 от "Башкå бõлит":

    2 км. при 15 км. дълбочина на отбранителни линии, 2 на брой? Техниката се унищожава в подстъпите на първите линии, от артилерийското превъзходство на РФ. ВСУ влиза в ничията земя, сивата зона и толкова. Това е безумна тактика от миналият век. Сега има дронове,управляеми ракети и т.н. Войната се води дистанционно, а хората умират като на игра без никакъв шанс. Истинската битка лице в лице е само в големи градове. За това се бият месеци. По полето виждаш как е. А ти си пиши ... нито РФ , нито ВСу могат да направят настъпление и пробив, без да платят ужасната цена на стотици хиляди убити и трилиона долари техника за 1 месец. И САЩ не могат да си го позволят. За това война до дупка, докато не клекне някой отвътре

    Коментиран от #72

  • 49 Оркистан🤮🤮

    9 33 Отговор

    До коментар #17 от "Идват каникадзета":

    Козари иранци,сирийци..точно така си представях защитниците на "християнските добродетели"..

    Коментиран от #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 интересно

    40 4 Отговор
    Към коя армия е пратено писмото ? Към украинската ли ? Защото писмото е побликувано в украинската преса .

    Коментиран от #64

  • 52 Видно, да

    1 10 Отговор

    До коментар #24 от "А бре":

    А ти коги?

    Коментиран от #76

  • 53 верно бе

    30 5 Отговор

    До коментар #49 от "Оркистан🤮🤮":

    То за това най популярните имена за новородено в Лондон и Париж е Можамед .
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 замислен

    36 8 Отговор
    Мирът може да се постигне само с решителната намеса на нашите защитници на "демокрацията и евроценностите"! Когато Тагарев , и тези като него, отидат и поведат укрите и превземат Москва ,мирът завинаги ще се възцари на земята. Много се чудя защо тези наши велики държавници чакат и не тръгват! Ще изтърват мигът на славата!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 няма нужда

    16 2 Отговор
    Съвсем скоро украинците ще ги оттеглят.

    Коментиран от #69

  • 58 В грешка си

    27 3 Отговор

    До коментар #35 от "Знайко":

    Това не е ICW a ISW.
    Директор на ISW е зълва й на Виктория Нуланд, оная дет викаше "ЕС да го dухат".
  • 59 Даа бе

    11 21 Отговор

    До коментар #2 от "Кресна":

    Как пък не? Как пък точно в Русия ще чуеш такава новина? Там, ако публично се обявиш срещу властта, те малтретират и затварят!!
  • 60 Пишеш по-добре

    7 15 Отговор

    До коментар #30 от "Башкå бõлит":

    и от кореспондент на "Работническо дело"

    Коментиран от #129

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гарибалди

    33 9 Отговор

    До коментар #32 от "Начо":

    Интересно как в края на войната 36 държави ще плащат репарации на Русия ?!

    Коментиран от #80

  • 63 Тиква

    25 2 Отговор
    Тъпа пропаганда всеки ден Факти! Как нв Ви писна да преписвате фейк простотия!
  • 64 Предполага се, че

    17 3 Отговор

    До коментар #51 от "интересно":

    всички руски войници са абонати на Бесарабския фронт.
  • 65 В гена им е

    9 18 Отговор

    До коментар #34 от "Хахахаха":

    На крепостните да живеят в страх и несправедливост а даже си им харесва да е така!
    от векове насам
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 селянин

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРОНЮЗ":

    Какво да пишат, година и половина не могат очите му да видят. Той се крие, от свои и от чужди.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Миналата година

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "няма нужда":

    Същото написахте мхахахах

    нищо , пробвай догодина пак
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мишел

    25 19 Отговор

    До коментар #48 от "Много специалисти!":

    Дълбочината на руската отбрана е 30-40 км., отбранителните линии са 3-4.
    В момента руската армия на фронта е с резерв 80-100 000 бойци, и с толкова е по многочислена от украинската. Преимуществото на Русия в танкове е трикратно, в артилерия още по голямо, в пилотируема и безпилотна авиация е пълно.
    Всичко това предопределя съдбата на контраофанзивата.

    Коментиран от #96, #114

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Дzверцов

    18 8 Отговор

    До коментар #32 от "Начо":

    Толкова много репарации ще получат украинците, че ще си направят най- малко три Украйни, Рекси!
  • 76 А бре

    8 0 Отговор

    До коментар #52 от "Видно, да":

    Както винаги от вас само ДЕМАГОГИЯ!! От къде разбра какво е да мислиш, не са ти го разяснили правилно?

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ами

    1 7 Отговор

    До коментар #76 от "А бре":

    разясни си, вместо да ми драскаш глупости!

    Коментиран от #85

  • 79 Кухи лейки

    20 3 Отговор
    Не вдяват, че ако руските сили се оттеглят, то украинците ще настъпят в руска територия...
    Или статията си е чиста проба разпространение на невярна информация. Все едно да кажеш, че, ако лставиш военните бази на САЩ в България и се съгласяваш с всяка тяхна прищявка, те ще се изнесат 😆
  • 80 Даааа

    10 1 Отговор

    До коментар #62 от "Гарибалди":

    АМА НА КУКОВ ДЕН!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Я пак

    27 3 Отговор
    Пак ли Бесарабски Фронт....От една страна ни казвате,че в Русия нямат право да говорят и критикуват..-чакало ги затвор.А от друга страна тези били писали..-май се оплетохте съвсем..-а???
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 А бре

    10 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ами":

    Всички знаят, при вас глупостта е приоритет. Безсмислено е да ви се разяснява!
  • 86 Къде е крайцера Москва

    8 18 Отговор
    Армята на Содом и Гомор

    Командирът на руската 72-ра бригада:

    ЧВК Вагнер ни изнасилват, отвличат войници за роби

    Преди ги изтасилваха Кадировците ,а сега Вагнер .

    Правете Кекс ,а не война Войната не я умеете ,а и е за .мъже

    Коментиран от #131

  • 87 Другаре копейкови!

    10 23 Отговор
    КОНТРАОФАНЗИВАТА
    Върви с пълна пара
    Скоро ВСУ ще ви добара
    И къмто Москве закара

    Коментиран от #137, #138

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Калпазанин

    19 5 Отговор

    До коментар #43 от "Ха ха ха":

    Няколко фалирали банки безброй напечатани хартийки и празни военни складове, хаху
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Бавно,но славно

    10 27 Отговор
    ВСУ си връща изконните свои земи
    Слава на храбрите украински бойци

    Миглена Ангелова Ангелова
  • 106 Пейтриът -Кинжал 15:0

    8 21 Отговор
    Как ги гътат тия Кин Жалки толкова ? Вчера 6 са съборили и 6 Калибр К и 2 дрона
    срещу Киев.
    И Патриота направил всичко на салата .
  • 107 Вече не е тайна !

    10 26 Отговор
    Победата ще бъде за Украйна !
  • 108 Напускам Възраждане !!!

    9 15 Отговор
    Те не са българи !!!
    Комитата от Лясковец.
    П.П. Призовавам всички излъгани
    да постъпят като мен.
    Осъзнайте се хора !!!

    Коментиран от #116, #141

  • 109 Браво на Комитата

    9 4 Отговор
    Така трябва
    Миглена Ангелова Ангелова
  • 110 Свободна Русия

    5 26 Отговор
    Путин трябва да бъде свален от власт.
    Той е голяма напаст.
  • 111 Иво

    5 0 Отговор
    Който се интересува ,да погледне в калдата
    За новото ПВО
  • 112 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    3 18 Отговор
    На Украйна също да се даде ЯО

    Коментиран от #139

  • 113 Каубой 🤠

    6 17 Отговор
    В Русия назрява нова ВОСР 2.
    Пригожин ще е нейн водач.
  • 114 Даа бе

    11 27 Отговор

    До коментар #72 от "Мишел":

    Всичко това нищо не предопределя!! ВСУ използват 1/4 от капацитета си! Не са влезли в употреба новите модерни оръжия ,които ватите не са дори и сънували!

    Коментиран от #208

  • 115 Артилерист

    27 7 Отговор
    Единственото по-добро на укронацистите, което се признава обективно и от руската страна, е в сферата на пропагандата, информационната война и дезинформацията. Това им е вменено от американците, които са безспорни лидери по тази материя, защото непрекъснато им се налага да лъжат и изкривяват реалността, както в страната си, така и в международен план. Например, как оправдават безбройните си варварски нашествия и войни- все са мироналагащи, за спазване на човешките права, срещу диктатори и диктатурни режими и прочие. Иначе действителността в Украйна е отчайваща-тя няма собствена икономика, няма пари за заплати и пенсии, няма собствени приходи, всичко се крепи на западните помощи. На фронта положението не е по-розово. Укроармията е задължена да имитира активност-за това тя все още има сравнително добре въоръжена сухопътна групировка, но това й "помага" единствено да търпи десетократно по-големи загуби от руските войски, които освен ОГНЕВО и авиационно превъзходство, вече са напред и с над 100 000 войска и не е далеч времето, когато ще преминат в прочистващо настъпление...

    Коментиран от #122

  • 116 Баш Българин

    8 13 Отговор

    До коментар #108 от "Напускам Възраждане !!!":

    Вие сте достоен българин, дано има повече като вас!
  • 117 Айде пак

    27 7 Отговор
    приказки от хиляда и една нощ! Но този път са от "по-авторитетен" и "достоверен" източник - ISW, също толкова "достоверен" колкото DW и бесараПски фронт... Ама ние вярваме де, да не си мислите, че ги подозираме в лъжа? Напротив! Всичко, което се публикува от тези три източника го смиламе като чиста и непокварена истина...!

    Коментиран от #127

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Костадинов ни излъга!

    9 14 Отговор
    Прав е комитата!
    Няма нищо българско у него!

    Коментиран от #124

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 М3 голд

    22 6 Отговор
    Много голяма тирада. И повторения. И фалшименто. И дезинформация. И пропаганда на несъществуващи успехи. А реално ВЕЦа беше разрушен от ВСУ под зоркия поглед на САЩ и Англия.
  • 124 неееееееееее

    7 3 Отговор

    До коментар #121 от "Костадинов ни излъга!":

    Това го написах преди повече от две години. Радваме факта ,че хората го осъзнават!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Конспиратор

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Вова Блатния":

    Точно тези двойници ще ви прецакат диктатори!
  • 129 Башкå бõлит

    14 3 Отговор

    До коментар #60 от "Пишеш по-добре":

    Пиша по-добре от кореспондент на "Работническо дело", но не съм комунист! Продължаваме промяната! Do you understand? Или искаш дълги обяснения?

    Коментиран от #130

  • 130 Координирайте се с посолството

    6 13 Отговор

    До коментар #129 от "Башкå бõлит":

    колко да промените, да не промените повече отколкото трябва.

    Коментиран от #136, #142, #147

  • 131 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    3 5 Отговор

    До коментар #86 от "Къде е крайцера Москва":

    Четох,че ги карали в Африка,да им работят по плантацийте...
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Я стига

    12 2 Отговор

    До коментар #112 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    Си се подигравал с нещастниците
  • 140 Иво

    16 0 Отговор
    Само фалшиви новини и нищо истинско в беге медиите !
  • 141 Само питам

    16 3 Отговор

    До коментар #108 от "Напускам Възраждане !!!":

    Това Лясковец ПП какво е? Регионален център на Пропаганден Пункт на Продължаваме Подмяната ли е или Прославяме Посолството?
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Башкå бõлит

    9 15 Отговор

    До коментар #130 от "Координирайте се с посолството":

    Нямаме връзка с Pyzkoто посолство! Вие от Израждане се координирайте!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Русия

    17 7 Отговор
    Стига тъпа пропаганда
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Антикомунист

    4 16 Отговор
    Войната на кремълската върхушка се поддържа от простолюдието, средновековните републики на рф и фашизоидни националисти. В Турция кой избра ердоган, анадолската простотия. Анкара и Истанбул са като Москва и Санкт Петербург.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Примити

    16 3 Отговор
    Не драскайте глупости в донбас населението са руснаци
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Аспарух

    7 14 Отговор
    Тежко се живее в крепостният руски свят, ако имаш различни възгледи от рашистите , диктатора и бандата от Кремъл.
    Все пак браво и почит към руснаците НЕСЪГЛАСНИ с варварската война на Путлер
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Зоопарк на изиграни

    17 2 Отговор
    Интересно как си съчиняват нашите журналисти. Отново се убеждавам че им се плаща за такива измислени публикации. Знам добре този език и украински .Защо не напишат за ефекта на буберанга и за що започна всичко това?? Не ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ РУСНАЦИТЕ КОГАТО СА ВЪВ ВОЙНА НЕ СИ ПОПЛУВАТ И СЕ ОБЕДИНЯВАТ ВСИЧКИ В ЕДИН ЮМРУК Това не е България в която населението е смазано икономически и сме последните в Европа. За разлика от тях българина има робска психика и продажни политици, които искат да забогатеят докато са на власт и не желаят да ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ ВЪВ ПОЛЗА НА НАРОДА САМО ПРОДАЖНИЦИ КОИТО СА ГОТОВИ ДА УНИЩОЖАТ ВСИЧКО СВЯТО Така че това да се спре всичко и да започне да се мисли.Достатъчо страдаме с това незаконние което цари в България

    Коментиран от #194

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Наблюдател

    9 1 Отговор
    Колкото повече котраотстъплението върви, толкова повече такива "новини" ще има. Загубите на бандеровците са брутални, върви бясна мобилизация, а в момента парламента им приел закон за разрушаване на панелните блокове.
  • 190 Бойко Борисов в затвора

    3 0 Отговор
    Това го е сънувал леленсски 😂
  • 191 Виж разликата между лъжа и истина

    8 1 Отговор
    Пълното фиаско на германските танкове Leopard 2, изоставени от командването на въоръжените сили на Украйна за създаване на пробив в запорожското направление и унищожени от руските войски, Великобритания започна да мисли за съдбата на танковете Challenger 2, прехвърлени в Украйна .
  • 192 Виж разликата между лъжа и истина

    7 1 Отговор
    РИАМО - 17 юни. В боевете в запорожското направление край Орехов руските артилеристи унищожават бойни машини на пехотата „Брадли“ и танкове „Леопард“ с помощта на високоточно управляеми снаряди „Краснопол“, съобщава Telegram-каналът Operation Z: Russian Spring Military Correspondents .

    Руските сили изгарят тежката техника на НАТО с прецизни боеприпаси. Няколко единици техника вече са унищожени, включително американските бронетранспортьори Брадли и германските танкове Леопард.

    Насочването към целите и фиксирането на попаденията се извършват от екипажи на дронове.

    "Краснопол" - коригирани артилерийски боеприпаси с калибър 152 или 155 мм. Предназначен за унищожаване на бронирани цели и военни съоръжения от първия изстрел.

    Коментиран от #198

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Дедо Пене

    2 0 Отговор

    До коментар #173 от "Зоопарк на изиграни":

    КАТО СТРАДАШ ОТ БЕЗЗАКОНИЕ, ЗАЩО НЕ ХОДИШ ДА ГЛАСУВАШ НА ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ, А САМО 40% БЪЛГАРИ СА АКТИВНИ??? /В ТУРЦИЯ 90%ГЛАСУВАТ!!!/

    Коментиран от #206

  • 195 Дивергент

    8 3 Отговор
    Новата писателка на фантастични статии. А вярвах, че Факти е сериозна медия!
  • 196 Цеца

    8 2 Отговор
    По тъпо и фалшиво нещо не бях чела ! Да ви се иска , американо-еврейски поръчкаджии ! Америка за България ви плаща за тези глупости.А вие лижете ПосолствоТо .Не падайте толкова ниско! Руснаците са зверове, но с дезинформация, гьобелсова цензура и лъжи няма да ги уязвите.
  • 197 Тодор

    7 1 Отговор
    Откъде се появи тязи крава? Украинка ли е или родна соросоидка, спонсорирана от тях.
  • 198 Истински новини

    2 0 Отговор

    До коментар #192 от "Виж разликата между лъжа и истина":

    Ето това е истината !
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Тушн

    1 7 Отговор
    На Путен вече му взимат мерките и подготвят пардесюто
  • 202 Опаа

    5 0 Отговор
    Туй пък от къде го изфабрикувахте. Туй за глухите и слепите ли е???. Ейй спирка нямате, ама не хващате дикиш.
  • 203 Ти да видиш!

    1 5 Отговор
    Руският идиотизъм няма край.Руските идиоти се възпроизвеждат като на конвейрн.Какви са тези избори за съчувствие и за примирие за война,която те започнаха и Немогат да завършат?Видяхте и разбрахте на какво са способни Руските и Световни Политически Идиоти.До кога ще се търпи идиотизма и Катастрофалните Идиоти?!Съвестта човешка-СВЪРШИ ЛИ?!......
  • 204 Георги

    3 0 Отговор
    Едно име не видят от сегашни или бивши.))))
    Пак измислена новина.)))))
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Зоопарк на изиграни

    2 0 Отговор

    До коментар #194 от "Дедо Пене":

    Гласувам но не виждам реално нищо . Тука са ни хванали за канарчета и всички тези които идват на власт са палячовци,с мисълта да станат богати от теб и мен( и от останалите)
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Мето

    0 0 Отговор
    Общинаржте веднага да ги пращат на фронта.
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: