Last news in Fakti

22 Юни, 2023 12:30 1 197 1

Абу Даби ще отвори 113 нови парка

  • обединените арабски емирства-
  • оае-
  • дубай-
  • абу даби-
  • паркове

В столичното емирство приключва облагородяването на 113 нови парка. 70 парка ще бъдат създадени в административния център на Абу Даби, още 30 в Ал Айн и девет в град Ал Дафра

Абу Даби ще отвори 113 нови парка - 1
Снимка: Shutterstock

В столичното емирство Абу Даби 113 нови парка ще бъдат облагородени до края на 2023 г. Департаментът на общините и транспорта на Абу Даби (DMT) обяви, че 70 парка ще бъдат създадени в административния център на Абу Даби, още 30 в Ал Айн и девет в град Ал Дафра.

Според плановете на правителството на емирството до 2025 г. ще бъдат озеленени още 277 нови парка: 180 в Абу Даби, 80 в Ал Айн и 17 в Ал Дафра. Освен зелени площи, пешеходни и велосипедни алеи, зони за отдих и друга инфраструктура ще очакват гостите.

Община Дубай по-рано обяви откриването на огромна пешеходна пътека в националния парк Мушриф. 10-километровият маршрут беше първият по рода си в Дубай и започна да приветства любителите на активния начин на живот още на 20 юни 2023 г.

Маршрутът се състои от няколко пътеки, подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти, включително 8,3 км пешеходна пътека (жълта) и 1,4 км спортна пътека (оранжева).

В целия парк са оборудвани обществени тоалетни за туристите, поставени са табели с правилата за безопасно поведение сред природата. Посетителите и туристите могат да посещават пътеката безплатно през цялата година. По трасето са оборудвани панорамни площадки с изглед към дивата природа.

Туристите трябва да носят достатъчно питейна вода със себе си, да носят спортно облекло и обувки. По маршрута могат да се разхождат деца на възраст от 12 до 15 години, придружени от възрастен. Препоръчва се пешеходците да дават предимство на велосипедистите и да не изхвърлят отпадъци. Също така е забранено палене на огън, пушене и опъване на палатки.

Източник: Khaleej Times

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно е

    3 0 Отговор
    А нашата територия от 113 парка ,направиха 113 бетонови ко чини !!!