Last news in Fakti

25 Юни, 2023 13:34 1 748 7

Португалия на първо място по производство на велосипеди в Европа

  • португалия-
  • велосипеди-
  • производство-
  • европа

Една от основните компании в този сектор е "Ре Те Е" (RTE)

Португалия на първо място по производство на велосипеди в Европа - 1
Източник: Shutterstock

Производството на велосипеди в Португалия е нараснало значително и страната се е утвърдила като най-големият производител на велосипеди в Европа. Една от основните компании в този сектор е "Ре Те Е" (RTE), която играе важна роля в растежа на португалската велосипедна индустрия. Тази компания е специализирана в сглобяването на велосипеди и вече произвежда между 1,1 и 1,3 милиона велосипеда годишно.

RTE е семейна фирма, основана през 1983 г. в Португалия. По време на своето съществуване, тя започва като доставчик на индустриални бои, но през 1996 г. се фокусира върху производството на велосипеди. От тогава нататък, компанията е работила за френската верига за спортни стоки "Декатлон" (Decathlon) за период от около 23 години. Този бизнес модел е сред ключовите фактори за успеха на RTE.

Въпреки че няма пълна статистика за производството на велосипеди в Португалия през 2022 г., секторът се очаква да нарасне още повече. Компании от други страни, особено от Германия, също проявяват интерес към възможностите за производство в Португалия. На пазара на велосипеди в Германия има голям интерес към електрическите велосипеди, които се очаква да надминат продажбите на традиционните велосипеди през тази година.

Растежът на велосипедния сектор в Португалия се дължи на няколко фактора. Европейският съюз предоставя целенасочена помощ за изграждането на велосипедна инфраструктура, което създава по-добри условия за колоездене, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    10 0 Отговор
    АБЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , МИНИСТРИ , И ВСЯКАКВИ КОИТО ВИСЯТ ПО БЮРАТА ПО ЦЯЛ ДЕН И СИ ЧОПЛЯТ НОСА ! ДА ГИ ЗАДЪЛЖАТ ДА СИ ВЗЕМАТ ПО ЕДИН ТАКЪВ ВЕЛОСИПЕД ...ПОЛЕЗНО ЩЕ ИМ Е ЗА ЗДАРАВЕТО И ЗА БЮДЖЕТА !
  • 2 видял

    14 1 Отговор
    Невероятна държава с народ ,който е много позитивен и работлив , и с честни политици които мислят за държавата си , а не престъпници като нашите !!
  • 3 естествен интелект

    12 0 Отговор
    купувайте си велосипеди /не електрически/ и оръжие!
  • 4 В Португаля няма комплексари

    6 2 Отговор
    Ганя Комплексара иска да се вози в Мерцедес!
  • 5 Португалия на първо място по

    6 3 Отговор
    производство на КИТАЙСКИ велосипеди в Европа !СЛЕД КАТО НАШИТЕ МОШЕНИЦИ ФАЛИРАХА ! И ТИЯ ЩЕ ФАЛИРАТ ЩОТО КИТАЙЦИТЕ ЩЕ ВДИГНАТ ПАК ЦЕНИТЕ !
  • 6 Българин

    11 4 Отговор
    Доскоро България беше лидер в този сектор, но години наред това не се споменаваше. Опорните точки на руската пропаганда забраняват новини, които показват България в добра светлина.

    Коментиран от #7

  • 7 Ганьо

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Караянчева ПКП ги рекламира. Нещо си се объркал!
    “ на 1во място сме в Е съюза по производство на КОЛЕЛА”
Новини по държави: