Last news in Fakti

26 Юни, 2023 15:33 3 875 79

Премиерът: Готови сме за редица сценарии в Русия

  • великобритания-
  • русия-
  • риши сунак-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин

Риши Сунак отбеляза потенциално дестабилизиращото въздействие на напрежението между групата „Вагнер" и руския президент Владимир Путин

Премиерът: Готови сме за редица сценарии в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия, заяви днес министър-председателят Риши Сунак, цитиран от Ройтерс, съобщава БТА.

Той отбеляза потенциално дестабилизиращото въздействие на напрежението между групата „Вагнер" и руския президент Владимир Путин.

Путин бе изправен през уикенда пред безпрецедентно предизвикателство към властта си при неуспешен бунт на тежковъоръжените бойци от частната наемническа групировка "Вагнер". След тези извънредни събития както приятелските, така и враждебно настроените към Русия държави да търсят отговори на въпроса какво може да последва в страната с най-голям ядрен арсенал в света, отбелязва Ройтерс.

Сунак съобщи, че Великобритания наблюдава събитията внимателно.

"Прекалено рано е за да се прогнозира със сигурност какви може да бъдат последствията от това, но ние естествено сме подготвени за редица сценарии, както винаги ще бъдем", заяви британският премиер пред репортери.

"Това е ситуация, която анализираме и наблюдаваме от известно време, защото сме наясно с потенциално дестабилизиращото въздействие на незаконната война на Русия в Украйна и със, не може да бъде, напрежението между групата "Вагнер" и режима на Путин", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    23 59 Отговор
    Русия ще загуби войната
  • 2 Българин

    21 55 Отговор
    на Путин не му стигна масата да се скрие-хвана самолета и избяга

    Коментиран от #68

  • 3 Българин

    19 51 Отговор
    гражданската война в Матушка,чука на вратата

    Коментиран от #15, #65

  • 4 Последния Софиянец

    57 17 Отговор
    Ако Пригожин поеме командването от Острова ще остане един риф

    Коментиран от #70

  • 5 Българин

    20 48 Отговор
    вчера БГ копейките бяха на успокоителни

    Коментиран от #11

  • 6 зелен петел

    36 8 Отговор
    министър-председателят Риши Сунак, цитиран от БРойлерс, съобщава БТА:-Ще им внесем много банани от Индия-рече Крещи Слънчак.
  • 7 Мария...

    40 8 Отговор
    ТВ СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 "1️⃣ Брюксел е по-мълчалив и от вчера. 2️⃣ Американците и те се чукат по главата какво се случи. 3️⃣ Българските власти коментират, че няма опасност за българските граждани. 4️⃣ Ингилизите смятат, че Путин е подкупил Пригожин. 5️⃣ Бившия ни шеф на ДАНС смята, че Путин бил с нарушена репутация и бойния дух на руската армия е сломен. 6️⃣ Московчани се питат дали понеделник ще остане почивен ден. 🎯 В същото време: 1️⃣ Пригожин отива в Беларус. 2️⃣ Бойците-метежници остават безнаказани. 3️⃣ Лукашенко се сдоби с частна армия, за, която плаща Русия. 4️⃣ Частната армия Вагнер вече е на 200 км от Киев. 5️⃣ Либералния планктон в България все още не е разбрал какво точно се е случило, но тъжи, че не е могъл да отвори шампанско за победа над Путин. 🔥 Превратът се отлага ❗️" 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂

    Коментиран от #17

  • 8 Ван Даам

    29 5 Отговор
    Някой беше казал интересна мисъл по повода за владеене на информация - който владее информацията, той управлява света! След няколко дни ние ще разполагаме с още инфо, за да анализираме, но и с тази, която излезе досега, може да се еквилибира.:) Например - защо всичко се случи в петък вечер? Защо от последните месеци усилено на вагнеровския сайт се търсят хора с владеене на чужди езици? Защо войничетата, за които толкова се грижиш Вива, на отговора на жителите на Ростов какво се случва, отговаряха просто с една дума: Учения!? Защо именно Лукашенко пое инициативата? Защо поляците рязко смениха плочата? Защо, страните, водещи прокси война с Русия изведнъж казаха, че това е вътрешен проблем?... Сигурно има и още, но все пак моите разсъждения са на обикновен профан, който само следи ситуацията. Иначе и за слепеца е ясно, че войната минава на ново ниво! Както и работата на Вагнер!:)
  • 9 КОТарАК

    10 31 Отговор
    никой не спря Пригожин. ФСБ , ПОЛИЦИЯ...всички бяха с него , хората му се усмихваха по улиците. направо тръгна като на парад за Москва. Путин избяга в Питер. говорят че имало 28 таджика , които повреждали и блокирали пътната настилка по шосетата-те са единствените , дали отпор ако може да се каже.28 таджика. единствено отношенията между бункерния и готвача спря развитието-те са криминали и двамата. това не е нормална държава , да коментираме като за Путин политик , и за Пригожин-военачалник Александър велики..

    Коментиран от #29

  • 10 тинко

    12 29 Отговор
    Страхливецът и дългата маса...руски игрален филм. Навремето имаше една фраза - Филмът руски ли е, или е хубав?
  • 11 Гражданин

    38 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Операцията, наречена „Походът на Пригожин“, показа за кой ли път колко елементарни политици и измислени анализатори в България получават безумни заплати за нищо! Надпреварват се в празнословие, без да си дават сметка на какво прилича България!
  • 12 истгината

    35 9 Отговор
    Всъщност май ше се окаже, че Вгнер отива в ...Беларус. Т.е. пред очите ни руснаците официално усилиха десния си фланг. И, ако украинците решат да влязат през Харковска област в Русия, ще има кой да им влезе в гръб.
  • 13 ннннннннн

    24 3 Отговор
    ЧИЙ Е ТОЗИ ПРЕМИЕР? НА СНИМКАТА СУНАЦИ НЕ СЕ ВИЖДАТ.
  • 14 Всички Подоляк и целият западен свят се

    31 8 Отговор
    Всички Подоляк и целият западен свят се оказахте измамената камила! Това театро, което ви спретнаха руснаците ще го помните много дълго.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Точен

    30 8 Отговор
    Западняците така неистово желаеха преврат срещу Путин, че той реши да им угоди и сам го оглави )) Договорняк си е човекът ))

    Коментиран от #22

  • 17 Сериала е

    9 19 Отговор

    До коментар #7 от "Мария...":

    "Пу си отива"

    Вече видяхме епизод едно "Готвача се мръщи"

    Следва продължение 🪆

    Коментиран от #23, #31, #33

  • 18 ТаУмВзе

    13 2 Отговор
    Нови гащи от Посолството ли? Щот са за памперс.
  • 19 сорос.нет

    22 4 Отговор
    Боже, колко глупост има по хората! Точно нас, българите да ни обвиняват в това! Масово българинът е скептичен и не вярва на нечии уверения, особено като са му отрязали информационните източници , а са му оставили само официозните, които дрънчат на кухо, даже при спрян звук! Колкото повече ни мислят за наивни и ни обработват за дадена идея, толкова повече сме сигурни, че това е поредната измама и тая няма да я бъде! Нека умниците анализират това!
  • 20 стрина гина

    25 3 Отговор
    в българия се изтриват масово коментари забранява се на потребители да коментират в срок от 6 месеца масово се иска регистрация в други саитове какво е това свирепа цензура не може да се налага на българите как да мислят ние пътуваме много по света тръгнали сме на гурбет преди 60 години знаем меда и жилото на запада така че не се опитваите да се налагате защото в българия не върви
  • 21 Kирил

    12 20 Отговор
    След разпада на русия трябва да се възстанови Волжка България .
    Първата държава която ще я признае трябва да е България

    Коментиран от #25, #26, #28, #34

  • 22 🇺🇲 статуята на свободата

    7 13 Отговор

    До коментар #16 от "Точен":

    Не само те

    не малка част от крепостните нямат нищо против просто ей така да си замине💀

    Няма нищо лошо в смяната на вожда , профилактика, на масите им харесва
  • 23 Красимира Кирова

    22 8 Отговор

    До коментар #17 от "Сериала е":

    Аз пък от много време упорито търся руска пропаганда в българските медии и не мога, така и не успях да разбера що е то руска пропаганда. Ще си тъна в неведение, къде е, ако някой я вижда да каже, моля!
  • 24 Мишел

    21 10 Отговор
    Да говориш, че си готов за всякакви сценарии в Русия, когато нито един руснак не тръгна с вагнеровци към Москва, е откровена глупост.
    САЩ и Англия подстрекават Зеленски да извърши ядрена провокация около Запорожка АЕЦ и с такива изявления подготвят почвата да я препишат на Русия.

    Коментиран от #73

  • 25 Отвратителното име

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Kирил":

    Татарстан трябва да бъде заменено със

    Стара България или както ти каза
  • 26 Само питам

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Kирил":

    Ти от кой век коментираш ? От V век ли си ?
  • 27 Шаро

    19 4 Отговор
    "Премиерът: Готови сме за редица сценарии в Русия"
    Страшно заглавие!!!!
    Откога имаме сиган за премиер?
    Не че нашия много убав, ама...

    Коментиран от #40, #76

  • 28 истината

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "Kирил":

    То ние първи признахме и македонците , ама сега берем ядове .
  • 29 Барс

    15 8 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    "Медийно грамотните" са само онези, които вярват на западните сведения, представени от медийния гугъл-балон. Доколкото в България все още има доста хора, разбиращи неамерикански (в случая руски) език, този балон тук-таме издиша и това никак не се харесва на тези, които го надуват. Но такива хора има и на запад, включително в сащ. На лъжата краката са къси.

    Коментиран от #36

  • 30 прат сингх

    16 2 Отговор
    Индийдкият премиер на малобритания пак е плещил глупости
  • 31 Мишел

    14 7 Отговор

    До коментар #17 от "Сериала е":

    Следва продължение, но продълженията на Путин винаги са изненада.

    Коментиран от #37

  • 32 За разлика от Путин...

    4 13 Отговор
    Сунак е юнак !
    Хари Кейн.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Отче

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Kирил":

    Веднага изпрати официалните документи за капитулацията на Митрафонова!
  • 35 Анализатор

    8 14 Отговор
    Путин се канеше да превземе Киев, а избяга позорно от Москва, за да се скрие под полата на Кабаева...

    Коментиран от #42

  • 36 КОТарАК

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "Барс":

    мило дете. боя се ,че разбирам почти перфектно руски , работил съм там. английският ми е малко по-слаб. имам информация от хора в РФ , за които не можеш и да изфантазираш

    Коментиран от #38

  • 37 Мършел

    7 10 Отговор

    До коментар #31 от "Мишел":

    С нищо не може да изненада тоя страхлив бункерен плъх нацист, ще изненада ако почне да сяда като нормален човек по масите а не страхливо да ги държи всички на 20-30 метра от страх да не го убият
  • 38 Барс

    7 6 Отговор

    До коментар #36 от "КОТарАК":

    А стига бе ? Да не си случайно и от Варна ?
    Да не ходиш да носиш книги на руските си приятели .....

    Коментиран от #49

  • 39 Стари спомени

    6 12 Отговор
    Ако не беше Добрата Стара Англия!
    Русия щеше да е Русланд!
    Миклухо Маклай

    Коментиран от #43, #44, #45, #46, #59, #60

  • 40 Ти не

    6 11 Отговор

    До коментар #27 от "Шаро":

    ставаш за европеец, много те влече варварска русия и културата ти е подходяща.

    Коментиран от #55, #64

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Путлер

    5 8 Отговор

    До коментар #35 от "Анализатор":

    е обратен и не разбира от жени, което не е проблем. Проблемът е, че се опитва дса се прави на мъж...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КОТарАК

    7 11 Отговор

    До коментар #38 от "Барс":

    преди 20 години боядисах с фирмата си руското консулство-оградата. зад Черно море. даже мисля че имам и някаква грамота там..но тва не е важно. приключенията ми почнаха после в РФ-и те уверявам , че съм виждал неща , които са невероятни за ФАКТИ /когато говоря с пренебрежение за РФ като държава-поне се вслушай.

    Коментиран от #66

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 сусс

    7 1 Отговор
    Премиерът ни Риши сунак ли се казва??
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ти не

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ти не":

    Си този който може да дава оценки.
    Аз живея в Европа, следователно съм европеец!
    Това, че наистина не ми харесва из врат е ия ЕС, не го крия, но това не те засяга.
  • 56 Стрелков-Гиркин

    3 6 Отговор
    На фона на ситуацията с ЧВК "Вагнер" Русия се оказа "на самия праг на сътресенията", продължава Стрелков. Според него, ако бунтът беше продължил, страната щеше да се сблъска с по-сериозни сътресения, включително:

    -поредица от големи и малки граждански войни;
    -поражение на фронта и разпадане на страната;
    -настъпление на украинските войски дълбоко в нови региони и пробив в Крим.
    "Може да се каже, че сътресенията вече са започнали. Вчера почти навлязохме в крайната му фаза, която ще бъде последвана от разпадане на държавата. Точно разпадане, защото същият чеченски лидер Рамзан Кадиров вероятно няма да признае идването на Пригожин на власт. И не само Кадиров", предполага Стрелков.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Стайчо

    1 1 Отговор
    макя тие проста...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бамзе

    12 3 Отговор
    Когато написах предупредителното Мислете с главите! си в началото на суматохата някои реагираха, като първосигнални патки. Е, дойдохме си на думата, страхотна работа на руските разработчици! Браво умници!!

    Коментиран от #63

  • 62 Смит

    9 4 Отговор
    Британия е готова да лови с голи ръце руските ядрени ракети
  • 63 Стрелков-Гиркин

    3 9 Отговор

    До коментар #61 от "Бамзе":

    Наричаш най-големият позор в руската история "страхотна работа"?
    Това някакъв вид ирония ли е?

    Коментиран от #77

  • 64 Как се

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Ти не":

    Става европеец?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 КОТарАК

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "КОТарАК":

    зад партийния дом...Черно море е друга история
  • 67 Хахахаха

    5 8 Отговор
    Русия, държавата с най-голям ядрен арсенал в света!! Русофили, нали уж Русия бе най-мирната държава? Защо е с най-големия ядрен арсенал?

    Коментиран от #71, #78

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 КОТарАК

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хан АСПАРУХ":

    колко са загинали???))))))))))))))))))
  • 70 777

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Нали знаеш за гладната кокошка...
  • 71 Шаро

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    Защото има много ресурси по които се облизват чакалите.
    Колкото ти е по-голямо стадото, толкова повече кучета пазачи ти трябват.

    Коментиран от #75, #79

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Запознат

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мишел":

    Има минирани охладители на 4 реактора в АЕЦ Запорожие. Тя е под руски контрол ,ясно кой е извършил минирането! А след като си руско прокси ,явно си запознат какъв е сценария и активираш тотално демагогията!
  • 74 Майййсеййй

    2 1 Отговор
    Подготвени ли сте за изпаряване?
  • 75 Видял

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Шаро":

    Чакалите не се облизват Шаро, каквото им трябва си го вземат! Броя на пазачите няма никакво значение!
  • 76 А бре

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Шаро":

    Кучак, ти защо се кланяш на циганин?
  • 77 Бау ,Бау....

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Стрелков-Гиркин":

    Какво стана Шаро ? Свалихте ли Путин ? Разпадна ли се Русия ? Украйна превзе ли Кремъл ? Или само си лаете първосигнално без да сте наясно . Като ви разправях миналата година че Путин мисли пет хода преди вас , пак се мислехте за много умни . То такива водят война , грабват прашките и почват . Без тактика , без планиране .....
  • 78 умник

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    За да е по голям от на кравите .
  • 79 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Шаро":

    Извинявай приятел коментар 77 не е към тебе . Обръщението е случайно .
Новини по държави: