Last news in Fakti

27 Юни, 2023 09:09 770 4

Сезонът на ураганите! Бури отнеха живота на най-малко трима души, разрушиха къщи и прекъснаха тока

  • сащ-
  • торнадо-
  • наводнение-
  • буря

Опасната гореща вълна също така наскоро допринесе за смъртоносните торнада в Тексас и Флорида, при които най-малко четирима души загинаха този месец

Сезонът на ураганите! Бури отнеха живота на най-малко трима души, разрушиха къщи и прекъснаха тока - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Торнадо разруши къща, уби един човек и рани друг в окръг Мартин в американския щат Индиана, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Торнадото е връхлетяло района снощи. Друга буря е преминала вчера следобед южно от Индианаполис и е нанесла щети на поне 75 къщи, съобщиха властите. Директорът на службата за справяне с извънредни ситуации в окръга Камерън Улф потвърди информацията за един загинал и един ранен човек, предаде Дабълю Екс Ай Ен.

Вчера следобед в окръг Джонсън, южно от Индианаполис, също е имало торнадо, което е причинило щети в няколко общини, сред които Гринуд и Баргерсвил, съобщиха официални лица.

В Мемфис, Тенеси, компанията за комунални услуги съобщи, че около 120 000 жилища и предприятия са останали вчера без ток, тъй като бурните ветрове са повалили дървета и са нанесли други щети.

Камерън Улф заяви още в интервю за Пи Би Ес, че по-голямата част от щетите са в покрайнините, а градовете не са толкова силно засегнати от бурите.

Властите в окръг Лоноук потвърдиха, че двама души са загинали, след като дърво е паднало върху къща в Карлайл, Арканзас, съобщи "Си Би Ес нюз".

На снимки и видеоматериали от местни медии се вижда как паднали дървета са блокирали пътища и са разрушили къщи.

В Индиана и съседните щати също бе съобщено за силна градушка, казаха официални лица. В централната част на щата Индиана са отворени извънреди убежища за хората, чиито домове са били разрушени или са понесли щети.

Към тази сутрин около половин милион потребители на комунални услуги са били с прекъснато електрозахранване заради метеорологичните условия в Средния Запад и в южната част на САЩ, сочи информация от уебсайта за проследяване на прекъсванията PowerOutage.us.

Най-малко един човек загина, а десетки бяха ранени, след като преди седмица торнадо връхлетя централната част на Мисисипи. Опасната гореща вълна също така наскоро допринесе за смъртоносните торнада в Тексас и Флорида, при които най-малко четирима души загинаха този месец.

Наводненията принудиха близо 150 души да напуснат домовете си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    5 0 Отговор
    Особено важна статия за тук присъстващите говедарски ратаи . Тях Особено много ги вълнуват бурите и ураганите отвъд локвата ,но малко се вълнуват или съвсем не за пороите над северозападна България.
  • 2 Мефистофел

    3 0 Отговор
    Е, и?
    Защо си мислите, че ни дреме. Да се научат да строят. Това, на което в Обористан викат къщи, са всъщност бараки от фазер, шперплат и мокава. Няма зидани къщи. Покривите и те от насмолен картон. Не са чували за керемиди. Много ясно, че като дуйне ветреца, почват да хвърчат хартийки от "покривите" и мокава от "стените". Ако потърсите видеа с наводнения, където е достатъчно висока водата, бараките им плуват.
  • 3 СЛОНА

    2 1 Отговор
    АЛОООПО ПРОДАЖНА МЕДИА СТЕ ВИЙ ОТРАЗЯВАЙТР НОВИНИТЕ ТАМ ДЕТО СА СТАНАЛИ В ЗАГЛАВИЯТА,БЪЛГАРИТЕ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ЗА УРАГАНИТЕ В ЩАТИТЕ НИ НАЙ МАЛКО ТОВА Е СЯКАШ НА ДРУГА ПЛАНЕТА,ДА ЖЕ СЕ РАДВАМЕ ,ЧЕ ВСЕПАК ГИ ИМА УРАГАНИТЕ
  • 4 ........

    2 0 Отговор
    Който се кланя на дявола това получава.Преди това ги бяха налазили скакалци.