Last news in Fakti

28 Юни, 2023 13:18 898 4

Новият гръцки кабинет постави основните си цели

  • гърция-
  • кабинет-
  • правителство-
  • мандат-
  • цели

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви по време на заседанието, че правителството има големи очаквания

Новият гръцки кабинет постави основните си цели - 1
Източник: БГНЕС

След вчерашното полагане на клетва, новият гръцки кабинет проведе своето първо заседание, съобщи националната телевизия ЕРТ. Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу и архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним са присъствали на тържествената церемония.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви по време на заседанието, че правителството има големи очаквания и спомена приоритетите и сроковете на новото правителство, цитира БТА.

Мицотакис подчерта значимостта на изборната победа на Нова демокрация и посочи, че никоя друга партия не е успяла да спечели втори четиригодишен мандат с такава голяма преднина пред съперниците си. Той подчерта отговорностите, които правителството поема.

Президентът на Гърция и архиепископът на Атина и цяла Гърция са присъствали на церемонията по полагане на клетва вчера.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    7 1 Отговор
    Нов фашистки кабинет...
  • 2 цербер

    0 1 Отговор
    Президентката на Гърция Катерина Сакеларопулу .....
  • 3 Демократите

    1 1 Отговор
    от Козяк и фашистите от Хриси Авги (Златна Зора) се прегърнаха официално. Етиопцоте са си фашисти и расисти по рождение, а сега ще пукат лодки с бежанци на воля и ще хулят на воля емигрантската работна ръка (ЕС и третия свят) за състоянието на държавата им. А те просто са мързеливи! Медиите в България си нямат на идея какво се заформя тук в древната данайска колония!
  • 4 ЕВРОФЕН

    2 1 Отговор
    Три основни цели - кражби, гепене и присвояване.
Новини по държави: