Last news in Fakti

29 Юни, 2023 12:15 1 406 4

Двама убити при престрелка пред консулството на САЩ

  • саудитска арабия-
  • джеда-
  • сащ-
  • взрив-
  • консулство

Стрелецът е убит при престрелка с органите за сигурност

Двама убити при престрелка пред консулството на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама души са загинали при престрелка пред консулството на САЩ в саудитския пристанищен град Джеда, съобщи Саудитската агенция по печата (СПА), цитирана от БТА.

Стрелецът е убит вчера при престрелка с органите за сигурност в близост до сградата на консулството, заяви полицейски служител, цитиран от ДПА.

"Лице, возещо се в автомобил, спря вчера близо до сградата на консулството на САЩ в Джеда и излезе с огнестрелно оръжие в ръка", заяви говорител на регионалната полиция в Мека. Той добави, че служители по сигурността са се намесили, и в резултат на развилите се събития, стрелецът е бил убит.

Непалски гражданин, който е работел като охранител в консулството, е получил наранявания, вследствие на които по-късно е починал.

СПА съобщи, че е започнато разследване, за да се установят обстоятелствата на трагедията. Саудитските медии не съобщават за пострадали американски граждани. Трагедията се разигра преди Деня на независимостта на САЩ, отбелязван на 4 юли. През 2016 г. атентатор самоубиец се взриви близо до консулството на САЩ в Джеда, при което двама служители по сигурността получиха леки наранявания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    3 2 Отговор
    КонсулствО, а не консулствОТО
  • 2 Дипломат

    0 6 Отговор
    Жалко за момчетата били са от Вагнер
  • 3 Джсмбъз Марев

    9 1 Отговор
    Това, ако се беше случило пред някое консулство на Русия щяхте да бъдете много цветущи в разказите си. А коментарите тук щяха да са "оле мале
  • 4 Язък , че не е успял

    3 1 Отговор
    Човекът е искал виза просто.....