Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2023 10:49 10 857 62

Путин разкри държавна тайна

  • бесарабски фронт-
  • държавна тайна-
  • вагнер-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин-
  • метеж-
  • чвк

Частната военна компания "Вагнер" се оказа държавна

Путин разкри държавна тайна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Путин разкри "държавна тайна": ЧВК "Вагнер" никога не е съществувала
© Виталий Портников

Дори седмица след бунта на "Вагнер" все още не знаем как всъщност е завършил неуспешният бунт на Евгений Пригожин, какво се е договорил шефът на компанията "Вагнер" с беларуския владетел Александър Лукашенко и шефа на ФСБ Александър Бортников, каква ще бъде съдбата на така наречената "частна военна компания" и нейните наемници.

Още новини от Украйна

Но това, което можем да кажем със сигурност е, че частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" никога не е имало. Читатели и зрители често са ме питали защо, когато говоря за "Вагнер", често казвам "така наречената частна военна компания". Нима "Вагнер" не съществува? А кой тогава воюва в Бахмут? Кой помага на режимите в Сирия и африканските страни? Нали е "Вагнер"? На този въпрос отговори руският президент Владимир Путин. Разбира се, военната компания "Вагнер" съществува, само че не е частна. Тя е държавна.

Според Путин само за една година по време на мащабната война на Русия срещу Украйна държавният бюджет на Руската федерация е похарчил 86 милиарда рубли за нуждите на тази уж частна компания. Алексий Рошчин, социолог от Русия, е един от многото, които са изненадани. В профила си в социалните мрежи Рошчин саркастично отбелязва, че „ЧАСТНАТА фирма е била изцяло финансирана от държавата“. Тоест не е била всъщност частна. Тоест "Вагнер" е държавна военна компания (ДВК). Тази компания се казва "Министерство на отбраната", защо да се прави още една ДВК? Изобщо Путин разкри една стара „държавна тайна“ – че ЧВК в Русия няма и никога не е имало, всички „частници“ са си същите държавни служители, които пилеят бюджетни пари.

А Евгений Пригожин потвърди, че цялото финансиране на "Вагнер" е отишло в брой, защото, разбирате ли, той наистина обича пари в брой. 86 милиарда - и всичко в чували, в петхилядни банкноти, от държавния бюджет!" Но това не трябва да е изненадващо. Специалните операции в чужбина са неразделна част от дейността на съветските специални служби. Но в Съветския съюз - както той беше икономически уреден - по дефиниция нищо не можеше да бъде частно. Следователно съветското ръководство просто трябваше внимателно да скрие подривната дейност на служителите на Комитета за държавна сигурност на СССР и Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Генералния щаб.

Имитация на ЧВК в руски стил

Наследниците на КГБ в руското ръководство доскоро се грижеха за репутацията си и е ясно защо. Депозити в западни банки, децата учат в чужбина, имоти в Лондон или Монако. Кой иска да бъде свързван със саботьори, които помагат на африканските диктатори и убиват цивилни по света? Така възниква имитация на частна военна компания в руски стил. В същото време Пригожин се оказа "лицето" на тази нова компания - номинално частна, но всъщност държавна. Ето защо конфликтът между компанията "Вагнер" и Министерството на отбраната, Пригожин и Шойгу е ведомствен конфликт. Такива конфликти възникваха в Москва няколко пъти. Могъщият министър на вътрешните работи от времето на Леонид Брежнев Николай Шчолоков влиза в конфликт със също толкова влиятелния ръководител на КГБ на СССР Юрий Андропов.

След смъртта на Брежнев Андропов става генерален секретар на ЦК на КПСС, а Шчолоков е обвинен в корупционни престъпления и се самоубива. В същото време Андропов назначава роден в системата на КГБ, бившия ръководител на КГБ на СССР и Украинската ССР, Виталий Федорчук, за нов министър на вътрешните работи на Съветския съюз след оставката на Шчолоков. И Федорчук проведе истинска чистка в отдела на Шчолоков, уволни десетки хиляди хора от милицията. МВР загуби от КГБ, както казват футболните фенове, съкрушително. И "Вагнер" загуби от Министерството на отбраната. Сега компанията ще бъде частично разформирована, частично преформатирана. Част от наемниците ще отидат да служат във ведомствата, с които тя винаги е била свързана - преди всичко в Главното разузнавателно управление на Генералния щаб. А някои може да бъдат уволнени и арестувани за корупционни престъпления.

Поход на Москва

Напълно възможно е бойците на истинска частна компания наистина биха имали шанс да стигнат до Москва. Но когато едно държавно ведомство се бори с друго, силово противодействие на неговите представители – дори въоръжени – по дефиниция е обречено на провал. Но сега знаем със сигурност, че никаква ЧВК "Вагнер" никога не е имало.

Източник: Виталий Портников специално за Radio svoboda

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Професор

    64 43 Отговор
    Много лъжат тези руснаци. Преди година казаха че нямат нищо общо с Вагнер и че това е частна военна компания която не се финансира от Руската Федерация а сега излиза че са лъгали. Казаха че "само луди хора без морал могат да твърдят че Русия ще нападне Украйна" (Захарова) и само след три дни започна "специалната военна операция" която трябваше да продължи три дни а вече стана година и половина.

    Коментиран от #7, #17

  • 3 Иван

    48 16 Отговор
    Факти, избихте рибата!

    Коментиран от #36

  • 4 МАЛАЯ ТОКМАЧКА

    34 22 Отговор
    "Наблюдателят на списание Forbes Дейвид Акс заяви, че опитът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да преодолеят минните полета край МАЛАЯ ТОКМАЧКА се е оказал с по-катастрофални последици, отколкото се е считало първоначално. .
    Екс твърди, че опитът на бойците на ВСУ да преодолеят минните полета край Малая Токмачка се е оказал пагубен за тях. Журналистът се позовава на данни на анализатори, които са преброили ликвидираните от руските военни бойни машини на пехотата „Брадли“, използвани от 47-а бригада на украинските бойци.
    “Украинското поражение на е по-лошо, отколкото очаквахме», отбелязва той.
    Журналистът уточнява, че военните аналитици почти две седмици са проучвали видеозаписите от безпилотните летателни апарати, обновявайки списъка на загубената техника само от боевете на 8 юни край гореспоменатото населено място.
    Той подчертава, че са открити най-малко 25 броя разбита украинска техника само в един видеозапис.
    “Димът се разсея, бяха открити в това видео не по-малко от 25 разбити украински машини: 17 М-2, четири танка Leopard 2A6, три Leopard 2R и един Wisent”, – резюмира Екс.

    Коментиран от #22, #43

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Булдог

    16 18 Отговор
    Путин=ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА
  • 7 гост1

    25 14 Отговор

    До коментар #2 от "Професор":

    Успокой се професоре - БФ лъжат много повече. Ни са връзвай.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 На лъжата краката са къси

    30 29 Отговор
    Кремълското късокрако джудже
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 По добре

    24 25 Отговор

    До коментар #9 от "Рано или късно !":

    В Хага .
    Да е му случи това което случи на Кадафито.
    Дулото на калашника беше забито където трябва.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дядото

    23 13 Отговор
    не знам кой и дали е изучавал логиката като наука,но правите едни съвсем смущаващи съждения.от една полуистина,през няколко неистини се стараете да убедите хората в това което желаете
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПЮтриот

    30 18 Отговор

    До коментар #11 от "Путриот":

    "Инвеститорите все повече губят интерес към европейските фондове и взимат пари от тях, около 27 милиарда долара са изтеглени през 2023 г., съобщи Bloomberg. Европейският регион е единственият, в който през юни е отчетен стабилен отлив на инвестиции. Инвеститорите теглят парите си от Европа в продължение на 16 последователни седмици, се казва в доклада. Долара загива."
    Кравотъпаците в шок.

    Коментиран от #32, #40

  • 17 Ал Бунди

    22 22 Отговор

    До коментар #2 от "Професор":

    Няма друго такова племе на земята..помним как преди няколко години един батальон на Вагнер се бе засилил към Ефрат.. Краварите на няколко пъти питаха рашите техни ли са тия, а те отговориха че не са..и логично двайсетина рейнджъра ги смляха за десетина минути..сега пък твърдят, че били техни. Абе в Русия дори мравката има по-голям шанс да оживее...
  • 18 Копей

    19 9 Отговор
    Бабуль МУТРОФАНОВА не ни каза нищо такова ?!?
    Абе пускайте ОПОРКИТЕ навреме щот
    така се излагаме
  • 19 100% истина

    8 4 Отговор
    Хора, вярвайте на безрезервно на Портников и Коваленко.
    Истината винаги е била с тях.
  • 20 Щеше само на путин

    20 12 Отговор
    да ми стане, ако Пригожин бе влязъл в Мацква.
  • 21 Тоест

    24 21 Отговор
    Руската държава посредством "частната" Вагнер краде злато и диаманти от Африка, а другаря Лавров излиза да ни баламосва как се бори с колониализма и как градят справедлив световен ред. Лицемерието на кремълските бандити е просто безгранично.
  • 22 Руските лъжци и местните путинисти са

    23 27 Отговор

    До коментар #4 от "МАЛАЯ ТОКМАЧКА":

    най-големите и най-наглите лъжци на света!/По Булгаков/

    Коментиран от #30

  • 23 Биг Блядър

    20 21 Отговор
    ру блата се опитват да си изкарат някаква си специална нация а са си проста крепостна феодалия без покритие

    крадци на западни технологии, освен войни някой сеща ли се за друго да имат реален, съществен принос за човешкото развитие. Светът спокойно би си вървял без тях даже би било много по-добре
  • 24 Жуженцето много лъже....

    17 15 Отговор
    Затова не е пораснало....
    А на нас вече много ни е втръснало...

    Коментиран от #55

  • 25 Дааа

    18 20 Отговор
    Държавите от нацистката коалиция, готвят голяма провокация в АЕЦ! От една седмица нацистките медии не спират да ни облъчват с манипулации за АЕЦ Запорожие!
  • 26 Адрес 4000

    18 15 Отговор
    Всичко е театър
    Путин е велик стратег
    Продължаваме напред
  • 27 Боби Баламата

    9 10 Отговор
    Абе пичове, Костя цака ли редовно?
    Не че нЯщо ама 1 месец съм айляк, ако ме разбирате правилно
  • 28 И Преди и сега

    18 16 Отговор
    рушляците са начело на класациите по корупция из ВСИЧКИ пластове на обществото. руз мафия са едни от най жестоките и алчни гадове известни на историята , за чудовището сталин каквото и да се каже е малко и само защото е победил още по голямо чудовище а.х. изглежда исторически/пропагандно добър

    Но най- ще ви стане ясно за манталитета на този специфичен вид е като си пуснете компилации видеоклипове от камери в колите и по пътищата, заснемащи пътно транспортни произшествия из рф!! начина на шофиране на орките ще ви даде много ясна представа защо живеят и воюват по този начин, който поради социално антропологични различния ни е трудно да разберем

    Всеки се чуди защо не са богати и отговора винаги един и същ шепа олигарси смучат като за световно а понеже са с робско мислене от поколения наред рфцете не могат да направят нищо, не искат
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мара

    17 10 Отговор

    До коментар #22 от "Руските лъжци и местните путинисти са":

    Има по- големи лъжци- БФ, УНИАН и ДВ.
    Дейвид Акс не е сред тях/ но ти от къде да знаеш, като четеш само горните фейксайтове/
    🤣😂🤣
  • 31 Ами да беше

    18 4 Отговор
    Написала че всъщност тия пари фирмата на Пригожин, е получила по договор за доставянето на храна за руската армия. Всъщност това каза Путин и подчерта че ще има проверка дали са използвани по предназначение.
  • 32 Все едно

    14 9 Отговор

    До коментар #16 от "ПЮтриот":

    Чета вестник работническо дело 88-ма година прогниля запад си отива вечна слава на соца..

    ИЛИ?

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Упс!!!

    5 6 Отговор

    До коментар #32 от "Все едно":

    Или... Bloomberg. Зависи какво искаш да четеш. Явно предпочиташ лъжите.
  • 36 Що бе?

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    В русия ЧАСТНО нама.Всичко,вкл. народът принадлежи на държавата на путя.Тежко и горко има на тез го-ве-да.

    Коментиран от #38, #50

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мдаа

    12 2 Отговор
    Толкова са им "частни" и хакерите, и троловете, и богаташите с яхтите, и т.н. ! Всичко е Большой Театър !
  • 40 100 години чакате тоя долар да загина.

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "ПЮтриот":

    И няма да го дочакате.
  • 41 Ами да

    6 2 Отговор
    Значи великата държавна Вагнер не се подчинява на путин, а на Пригожин! Кой е на власт в Русия!? Държава ли е това!?

    Коментиран от #42

  • 42 Май готвача

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ами да":

    Има по-голямо влияние.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Залупен русофил

    6 6 Отговор
    Русия се разпада,русофилите в шок

    Коментиран от #52

  • 45 ТрампЛин

    4 3 Отговор
    Това си беше обявено много отдавна, още по време на конфликта в Сирия. Просто се стигна до момента в който нелегалната армия спонсорирана от русия, беше изпусната от контрол. Сега нещата ще си дойдат на място, с помоща на Чичо Сам разбира се.
  • 46 Истината

    4 2 Отговор
    "Не се обърна достатъчно внимание на това, което Пригожин каза за мотивите на Путин за войната: че тя няма нищо общо с разширяването на НАТО или някаква украинска агресия, а е просто въпрос на желание да доминира над Украйна, да замени режима ѝ с приятелски настроен към Москва политик (Виктор Медведчук), а след това да заграби ресурсите ѝ и да удовлетвори руския елит. Като се има предвид начинът, по който руската политическа система всъщност функционира, това звучи правдоподобно."
  • 47 За моZковия с любов

    3 4 Отговор
    „Ох, как тежко се живее в Русия, в този смрадлив център на физически и морален разврат, подлостта на лъжата и злодейството. Вие не можете да разберете тези истински мъчения, които трябва да изпитате от пребиваването в тази среда, от стълкновението с продуктите на руската почва. Каквото и да говорите в защита на тази земя, на цялата тази мерзост лежи принадлежащият й руски национален характер“. (Аксаков).
  • 48 Историк

    6 5 Отговор
    Руския тероризъм винаги е държавен и това е така по много проста причина: режимите в страната са авторитарни, което не позволява на никакви други силови структури, освен позволените от диктаторите да се създават. Следователно, всяка силова структура, която възникне на територията на такива държави, ПОНАЧАЛО има подкрепата на режима.

    Коментиран от #54

  • 49 Интересна работа

    5 2 Отговор
    Чакай бе аз си мислех че донбаските алкохолици се бият с голи гърди срещу лошите фашисти
  • 50 Ти говедата ги

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "Що бе?":

    Търси в Америка там е световния краварник,начело със БАЙ Дън деменцията.

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Едуард Петров

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Залупен русофил":

    Уж факти, а големи фашистки лъжци! Понятно е факти, на кой Бог се кланяте; НА МАМОН И НА САРГОН! ТИ ,,факти" ЗАГЪРБИ ИСТИНАТА И ПРАВДАТА СВИШЕ, А ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ: Княгиня Олга, Управителка на Киевска Рус, отправя Молба към Българският Владетел, Цар Борис Първи, да изпрати Мисионери, които да занесат Азбуката Българица и Да Покръстят Двора и целия руски народ! На Молбата е отговорено положително и Мисионери заминават с 3 каруци Богослужебна Литература, преподават Азбуката и просвещават Киевска Русия! По това време Москва е била колибарско селище на варягите! Интересно, че Путин не признава Историческите Факти, явно защото понастоящем България е НАТОВСКА ДЪРЖАВА! Но, все пак, НИЕ, БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТРАКИ И СМЕ ТУК ОТ 8000 години! След Всемирния Потоп, спасените са Ной, Съпругата му, тримата му сина Сем, Хам и ЯФЕТ, и трите му снахи! От СЕМ произлизат Семитите-Евреи и Араби, от Хам са африканците, а от ЯФЕТ СМЕ НИЕ, ТРАКИТЕ, КОИТО СЕГА СЕ НАРИЧАМЕ БЪЛГАРИ! РУМЪНЦИТЕ СЪЩО СА ТРАКИ - ДАКИ! Обаче, един техен главатар, през средата на 19 век решава да замени Българската Азбука с латиница! Същото направи и Жомарт Токаев преди 3 години в Казахстан! ( Но, при метежа на ислямистите, Токаев побърза да се позове на Договора на СНГ и извика 100 ТраспортноДесантни Руски самолета ИЛ76ТД, които Путин светкавично изпрати, а терористите потънаха вдън земя! След 3 дни Руските самолети отлетяха към Базата си в РФ!
  • 53 ха ха хааа

    2 1 Отговор
    Воване , не си Ти - ако не лъжеш ... 🤭😁
  • 54 Едуард Петров

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Историк":

    Явно, тук се подвизават едни - как да ги наречем, за да не бъде обидно - Духовно прости хлапаци,, които, да ги попитам: ЗАЩО, ЗА БОГА, ИЗБЯГАХТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И РЕШИХТЕ, ЧЕ ЧУЖДИТЕ ЗЕМИ НА САЩ, КАНАДА, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, ДАНИЯ, НОРВЕГИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ХОЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, ИСПАНИЯ, ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА, ПОРТУГАЛИЯ, ИТАЛИЯ, ЧЕХИЯ, РУМЪНИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША, ЮЖНА АФРИКА, АВСТРАЛИЯ, ЯПОНИЯ, ЮЖНА КОРЕЯ, СЕЙШЕЛИТЕ, ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ, МЕКСИКО, БРАЗИЛИЯ, ЧИЛИ, ГВАТЕМАЛА, ХОНДУРАС, КУБА, ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, СЪРБИЯ, ЧЕРНА ГОРА, ХЪРВАТСКА, МАКЕДОНИЯ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, ГРУЗИЯ, АЗЪРБАЙДЖАН, АРМЕНИЯ, РУСИЯ, УКРАИНА, КАЗАХСТАН, ТУРКМЕНИСТАН, ТАДЖИКИСТАН, КИРГИЗСТАН, КИТАЙ, О-В ТАЙВАН, АЛЖИР, МАРОКО, ИЗРАЕЛ, ЕГИПЕТ, СИРИЯ, ИНДИЯ, БАНГЛАДЕШ, ПАКИСТАН И МНОГО АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ...!, СА ПО-ДОБРО УБЕЖИЩЕ ЗА КРАДЛИВИТЕ ВИ СЪЩНОСТИ?! Затова съветвам хората, да бъдат чисти, честни и справедливи, за да не им се налага да страдат от безсъние!

    Коментиран от #56, #61

  • 55 Людмила

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Жуженцето много лъже....":

    Той понеже Зеленски е един такъв строен,висок....,и никога не лъже,нали?
  • 56 Ми избяхах...

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Едуард Петров":

    ...защото вие от КГБ не давате на нормалните хора да дишат. И това го правите чрез наемниците си в България - дпс, бсп, герп, ахмет меди доганов агент на кгб сава, делян бекапеевски, бойко винету борисов, футболният главсек венци стефанов, георги панаирджията гергов, повелителят на тецовете ковачки, фармацефтичния алхимик марешки, назначеният от решетников резидент радев, вис, сик, тим, сдружение русофили и т.н. и т.н.

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Попай моряка

    2 1 Отговор
    Готвача така ще ви изшие от север, че ще се чудите накъде да хващате...
  • 60 Честно казанно

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ми избяхах...":

    и.... аз така !!! Избягах от БГ-етото, защото там сите партии са на власт(щото са деца и внучета на БКП и ДС) а народа е в опозиция! Когото и да избереш, за когото и да гласуваш, винаги получаваш или БКП с техните деца и внуци, или Държавна Сигурност пак с техните наследници и влиятелни приятели...) или просто си даваш гласа напразно.... Отдавна спрях да гласувам , да вярвам на БГ-политика, и за БГ пиша или само хубаво или нищо...като за ... УМРЯЛ....
  • 61 Питанката

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Едуард Петров":

    Приятелю, какъв е смисълка на твоя въпрос? Какво тоно те инетересува? Защо всиччки прогресивни инакомислещи хора които емигрираха от страната по политически и икономиески причини СА НАПРАВИЛИ ТОВА? (ТО ВЪВ ВЪПРОСА И Е И ОТГОВАРА ДЕ...АМА ДЕ АКЪЛ ДА СЕ СЕТИШ)...... Или те интересува защо ВСИЧКИ ТЕ - се отрекоха то Родината си и предпочетоха нормалния живот в уредените държави, ПРЕД ТОВА ДА ПРЕКЛАНЯТ ГЛАВА НА някакви евтини комедийни артисти в Парламент и Правителство? Еми сети се де: отговора е във въпроса ми? Простичко е: Колкото са по-малко умните , честните и трудолюбивите в бГ-етото, толкова по лошо ще живеят тези тези комедйни артисти и техните вечни подлоги.... Ясно е, че само със администрацияи "лежяци и евтини терикати" нито се прави икономика нито нормална законова държава със номрален живот в нея... Така, че който му се работи, който иска да живее честно и достойно емигрира с надеждата никога да не се върне, а който е терикат, остава да се надлъгва и мами с останалите отрепки като него в БГ-етото...ЯСНО ЛИ ТИ СТАНА СЕГА И АКО НЕ, ВЗЕМИ ПАК ПРОЧЕТИ НАПИСАНОТО ДОТУК.....
  • 62 само в Русия ли

    1 0 Отговор
    А в Америка как е? Десетки частни военни компании, на бивши служители от спецслужбите, финансирани от бездънните и безконтролни сметки на ЦРУ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания