Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юли, 2023 22:22 3 111 120

Касетъчни боеприпаси за Киев? Решението чака подписа на Джо Байдън

  • сащ-
  • украйна-
  • касетъчни бомби-
  • касетъчни боеприпаси-
  • война-
  • володимир зеленски

Украинските сили се борят да пробият предните линии на Русия по време на контранастъплението си и официални лица смятат, че предоставянето на боеприпаси ще даде предимство на Киев

Касетъчни боеприпаси за Киев? Решението чака подписа на Джо Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението дали да бъдат изпратени касетъчни боеприпаси в Украйна е на бюрото на президента Джо Байдън и може да бъде финализирано тази седмица, според двама американски служители, пише "Политико".

Очаква се Байдън да одобри изпращането на оръжията, каза един от служителите. Украинските сили се борят да пробият предните линии на Русия по време на контранастъплението си и официални лица смятат, че предоставянето на боеприпаси ще даде предимство на Киев, тъй като доставките на конвенционални оръжия намаляват. Длъжностните лица, както и сътрудник на Конгреса, запознат с дискусиите, говориха при условие за анонимност, за да обсъдят решение, което все още не е окончателно.

Още новини от Украйна

Възгледите на администрацията на Байдън относно предоставянето на касетъчни боеприпаси на Украйна се промениха през последната година. През декември говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби каза, че САЩ имат "загриженост" относно изпращането на спорните оръжия, които са забранени от повече от 100 държави, тъй като неексплодиралите боеприпаси могат да убият цивилни.

Но напоследък администрацията клони към изпращането на касетъчни боеприпаси, тъй като Киев изразходва голям брой от своите запаси от конвенционални оръжия. Висш служител на Пентагона наскоро каза на законодателите, че военните анализатори са стигнали до заключението, че касетъчните боеприпаси биха били полезни на бойното поле, особено срещу вкопани руски позиции, но те все още не са били предоставени поради ограниченията на Конгреса и "загрижеността относно съюзническото единство".

В края на миналата седмица множество служители казаха на POLITICO, че администрацията сега активно "обмисля" трансфера на оръжията - подготвяйки сцената за очакваното одобрение от Байдън. Репортер на Националното обществено радио каза в туит в сряда, че одобрението за оръжията се очаква в четвъртък.

И двете страни вече използват касетъчни боеприпаси, официално наречени подобрени конвенционални боеприпаси с двойно предназначение, за смъртоносен ефект в Украйна. Те са предназначени да унищожат множество военни цели чрез разпръскване на голям брой експлозивни "бомби" в широка област, но оставените неексплодирали боеприпаси могат да представляват опасност за цивилните както по време на конфликта, така и години след това.

В доклад, публикуван в четвъртък, Human Rights Watch цитира доказателства от интервюта и снимки, показващи, че Украйна вече е използвала касетъчни боеприпаси, "които са причинили многобройни смъртни случаи и сериозни наранявания на цивилни". В един пример от 2022 г. украинските ракетни атаки с касетъчни боеприпаси убиха най-малко осем цивилни в град Изиум, каза групата. Това е в съответствие с констатациите от разследване на ООН по-рано тази година.

Украйна продължава да отрича, че използва касетъчни боеприпаси, включително в изявление до групата: "Касетъчните боеприпаси не са използвани в или около град Изюм през 2022 г., когато той беше под руска окупация", каза украинското министерство на отбраната.

Байдън ще трябва да се ориентира в политическите противоречия по въпроса, тъй като няколко ключови републиканци настояват Байдън от месеци да предостави противоречивите оръжия, а други в собствената партия на Байдън са по-скептични. В скорошно интервю конгресменът Майк Куигли (D-Ill.), съпредседател на фракцията на Украйна, каза, че някои законодатели се притесняват, че предоставянето на забранените оръжия може да разцепи подкрепата на съюзниците и да размие моралните граници на Украйна.

"Има такива, които са 100 процента за и такива, които са 100 процента против и има хора, които го оценяват заради това какво означава и опасността, която представляват - и те са еднакво загрижени за това как нашите НАТО съюзниците ще реагират", каза Куигли пред POLITICO.

Представителят Джейсън Кроу (D-Colo), бивш армейски рейнджър и ветеран от Афганистан, също се противопоставя на изпращането на касетъчни боеприпаси, като казва, че дългосрочните рискове за цивилните надвишават непосредствените ползи на бойното поле.

"Прекарах формиращи години от живота си в Афганистан, гледайки как деца виждат малки афганистански деца да се разхождат без ръце и крака десетилетия след като касетъчните боеприпаси бяха използвани от руснаците през 80-те години и не искам да виждам това с украинските деца", каза Кроу в интервю.

Председателят на Камарата на външните работи Майк Маккол (R-Тексас), председателят на Камарата на представителите на въоръжените сили Майк Роджърс (R-Ala.) и техните републикански колеги в Сената твърдят, че касетъчните боеприпаси ще позволят на силите на Украйна да запазят своите ракети за "по-ценни руски цели".

Решението за изпращане на касетъчни боеприпаси, често наричани с акронима им DPICMS, ще отвори вратата за "нови системи, които имат вариант на DPICM", включително 155-милиметрови артилерийски снаряди и ракети с по-голям обсег, казаха те в писмо от март до Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Памперса

    63 10 Отговор
    Да обърка решението и доставките да са за памперси?

    Коментиран от #8

  • 2 Русофил

    20 51 Отговор
    Руснаците ще са много доволни като им хвърлят касети с убийствена музика.

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    92 11 Отговор
    Радев днес каза че конфликтът ескалира ама кой да го чуе?

    Коментиран от #25, #72, #74, #101

  • 5 Абе засега са се

    11 33 Отговор

    До коментар #3 от "Даването на забранените касетъчни":

    Окопали като къртици.
  • 6 изсмукана вата

    9 73 Отговор

    До коментар #3 от "Даването на забранените касетъчни":

    Касетъчните бомби не са забранени.

    Коментиран от #114

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХА ХА

    13 31 Отговор

    До коментар #1 от "Памперса":

    А може да обърка решението и с томахавки.
  • 9 КРУУМ

    55 8 Отговор
    Сигурен съм, че бай Джо не знае къде точно се намира Русия.Още по-сигурен съм,че му е през онази работа,къде се намира Русия.
  • 10 соломон напасания

    70 9 Отговор
    Някой май ще се наиграе на война !? А вие как мислите , как ще реагират от другата страна , ще стоят и гледат ли !?
  • 11 Объркано Атлантиче

    72 7 Отговор
    Използването на касетъчни боеприпаси е забранено от конвенцията от 2008 г., към която са се присъединили 123 държави, включително Украйна.
    Тези боеприпаси не могат да се използват, тъй като освобождават по-малки снаряди, когато експлодират, а неексплодиралите боеприпаси могат да убият или наранят цивилни дълго след като военните действия са приключили.

    Относно Афганистан: Най-малкият проблем там са касетъчни боеприпаси. Ако гледате мейнстрийм медиите, НАТО е идва ли не детска благотворителна организация, спасяваща света. Войната на НАТО в Афганистан създаде 5,3 милиона бежанци, една четвърт от афганистанското население, остави 72% от афганистанското население в бедност и направи афганистанците статистически най-нещастните хора в света. Знаем, че след унизителното изтегляне на НАТО от Афганистан, правителството на САЩ реши да замрази 9,5 милиарда долара активи на Централната банка на Афганистан.
  • 12 Кравофил

    51 9 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    ВСУ се нуждаят от поне 2-3 години и 3 контраофанзиви, за да върнат територии, Арестович шокира Украйна с нови прогнози (ВИДЕО)
    05.07.2023 г. - 1:30 ч

    Арестович смята за нереалистично връщането на всички територии в едно контранастъпление. Той също така даде прогноза за времето на продължаване на войната. 

    „В зависимост от доставките… Две или три години“, каза Арестович.

    „Това е страхотна новина“, отговори Гордън на такава прогноза.

    Тези клоуни доскоро обещаваха да завземат Крим и Донбас за няколко месеца...
    до м. май.

    Коментиран от #64

  • 13 ГОСТ

    55 9 Отговор
    Америте както винаги доказват че притежават забранени боеприпаси и химически такива. Макар че са подписали договори за унищожението им и не използването им в конфликти. Е укритие и до сега използваха касетъчни боеприпаси предимно по населени места.
  • 14 Да хвърлят противопехотни

    4 24 Отговор
    Мини от въздуха камуфлажи и на 100 мини една истинска и да минират с противотанкови мини истински пътища и мостове
  • 15 Гост

    54 8 Отговор
    "спорните оръжия, които са забранени от повече от 100 държави, тъй като неексплодиралите боеприпаси могат да убият цивилни." .......... За агресивните кравари няма значение това. За тях е важно да се избиват славяни.
  • 16 МаДа

    8 38 Отговор
    Е па руснаците вече използваха и касетъчни и термобарични оръжия, та няма да е нещо ново.

    Коментиран от #28

  • 17 ХА ХА

    11 22 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Къде па я докопаха като са на 70 км в тила.

    Коментиран от #32

  • 18 А дано им дадат

    10 36 Отговор
    Като се защитаваш….себе си, семейството и децата си от нападение всички средства за защита са хуманни!

    Коментиран от #89

  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    47 8 Отговор
    Ще има атом по укрите май, натам отиват нещата! Нашите марионетки и подлоги да се докажат на господарите си, не знаят какво разгарят и накъде ни тикат.

    Коментиран от #29, #35

  • 20 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 44 Отговор
    В началото на първият си мандат нищожеството Радев се правеше на начетен и обичаше да цитира Гьоте. Но не знае, че немският поет е казал нещо, което напълно се отнася за него :"„Няма нищо по-страшно от активната глупост“.
  • 21 рада дълбоката

    35 9 Отговор
    Май е време руснака да извади нещо по сериозно вече и да отпишем Лвов или Ровно от картата на света !!!

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РИТОРИЧНО🤔

    11 28 Отговор
    ДНЕС ПРЕЗИДЕНТ ЗЕЛЕНСКИ
    УНИЖИ ...ЦОНЧО....ТАСКО И АДМИНИСТРАТОРА ОТ ДОНДУКОВ 2😁😁
  • 24 ТаУмВзе

    10 35 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Р.К.И.

    5 17 Отговор

    До коментар #21 от "рада дълбоката":

    Досега са извадили 231 700 ковчега.
  • 27 Месершмид

    28 6 Отговор
    И Булава е касетъчни ракета и е на бюрото на Владимир Путин докумета за разписване
  • 28 Гост

    39 4 Отговор

    До коментар #16 от "МаДа":

    Вдигаш юмрук и отсреща също вдигат. Посягаш с нож и отсреща нож вадят. Вадиш пушка и отсреща пушка вадят. Стреляш с ракети, мяташ бомби..... и отсреща ракетни удари и бомбардиране. Докога? До ядрен арсенал ли? Това не е път към мира, а към световна погибел. И америте го знаят отлично.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Запознат

    20 3 Отговор
    Ще им влезе май мн касетъчо от.зад на украинските фашисти
  • 31 Билкара

    15 2 Отговор
    Чакаме дядо Джон да разпише и за НЛО
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Костадин Костадинов

    3 23 Отговор
    Май ши тряа да да ставам евроатлантик, щото господаря Путин ши гризне дръвцето. Ся ш тряа д измисля с ко ши лъжа пак мойти. То не е трудно щото от от достъ време ги лъжи елементарно,а пък те сириозну ми вярват пък за Ваньо тъп-ото да не говоря.
  • 35 ХА ХА

    3 15 Отговор

    До коментар #19 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Като гледам, тебе атома те ударил отдавна а май и някоя керемида е участвала.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 горски

    35 1 Отговор
    Абе,шапшали...
    Да не си мислите,че едните ще използват оръжия с повишен смъртоносен заряд,а другите ще се чешат по врата....Целта на занятието е да се избият повече руснаци,украинците вече са прежалени...
    Войната наистина ескалира,и тежко им на руските войници,и просто не ми се мисли за украинците...А ония около Зелю,ако има Господ ще им стовари сичките мъки на изстрадалите за вечни времена.Да унищожиш народа си за пари и чужди интереси...няма думи които да опишат този грях.

    Коментиран от #62

  • 38 Мозъци, ти и господаряти

    19 1 Отговор

    До коментар #25 от "ХА ХА":

    А войната не е ли конфликт? Хахаха. Казал зеления хахаха, а ти понеже нямаш пипе, без да мислиш,повтаряш. Хохохо. Не било конфликт, хухуху. Ох, боже, боже.

    Коментиран от #49, #50

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 РЕАЛИСТ

    3 21 Отговор
    Рублоподлогите трябва да на сметището
  • 41 АЕЦ белене

    24 2 Отговор

    До коментар #29 от "Стършел":

    Ако се стигне до ядрени удари, то те ще бъдат първо по столици на западноевропейски натовски държави, както и по американски военни бази и логистични центрове.

    Коментиран от #46

  • 42 Стършел

    0 24 Отговор

    До коментар #32 от "РЕАЛИСТ":

    Кво да очакваш от ватенките, все гледат нещо да откраднат, да копират и прочие, абе кажи му руснак и повече не го обиждай.🤣🤣🤣

    Коментиран от #48, #52

  • 43 Костадин Костадинов

    4 13 Отговор

    До коментар #33 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Аз да ти кажа продпочетох в евро, щото референдум май няма да има пък и аз и Цонко гела си държим парите в евро. То другото е за пред мойти . Ся съ чудя дали да не спестя и малко в швейцарски франк.

    Коментиран от #61

  • 44 ХА ХА

    2 12 Отговор

    До коментар #33 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Луд та му лесно.
  • 45 Здрасти

    19 1 Отговор
    Бай Джо отдавна счупи тъпомера, що го търпят всички?!?

    Коментиран от #51

  • 46 Костадин Костадинов

    0 12 Отговор

    До коментар #41 от "АЕЦ белене":

    Браво виждам в тебя стратегическо мислене. Ще взривяват блокове а не индустриалните центрове с икономическо значение и стратегическо такова! Браво мноо си умян,щъ напрая министър на тъпотията. Доста кандидати станахте за тоя пост,ама кът глееам, от мойти все по-добри кандидати се появяват
  • 47 Забравен ЖЕВЕЛИН

    24 1 Отговор
    Последните мирни събития - посещението на Зеленски в София да проси оръжие, военните тоалети на придужаващите го и подписа на Байдън за касетъчните заряди, заедно с бурята в София, не създават ведро настроение за бъдещето, а оставиха тягостно и неприятно усещане за постепенното ни въвличане във война. Някои отчитат това като успехи и се радват?!
  • 48 РЕАЛИСТ

    28 2 Отговор

    До коментар #42 от "Стършел":

    Така ли? Да ти припомня за провала на Пейтриът. Изстреляха 32 ракети сватбарски, белким ударят един Кинжал, само че се разкриха и Кинжала пристигна и ги помля. Искаха и те да научат нещо за хиперзвукови ракети, щото англосаксонците нямат мозък да измислят нещо подобно. Виж им акъла на тия от Харвард и съди за образованието им.

    Коментиран от #105

  • 49 ХА ХА

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "Мозъци, ти и господаряти":

    Конфликт е когато ти ударим един шамар а око спреш да дишаш вече не е конфликт.
  • 50 ХА ХА

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "Мозъци, ти и господаряти":

    Т@по парче си няма нужда да го доказваш.

    Коментиран от #76

  • 51 Костадин Костадинов

    1 6 Отговор

    До коментар #45 от "Здрасти":

    Щот съ от възраждането . То и меня му търпите със същите характеристики.
  • 52 РЕАЛИСТ

    18 2 Отговор

    До коментар #42 от "Стършел":

    Имаше снимка в САЩ, как са докарали от Украйна един танк Т-80 Прорив. Правеха същото. Учеха се , как се прави истински танк, а не тенекии, като Абрамс и Леопард. Украинците монтираха руска активна защита на Леопард, белким заприлича на танк, щото дори екипажите бягат, за да не умрат в този ковчег.

    Коментиран от #55, #57, #58

  • 53 ХА ХА

    3 13 Отговор

    До коментар #39 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Прецедента се изказа достатъчно, за всички русорабове.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Костадин Костадинов

    1 14 Отговор

    До коментар #52 от "РЕАЛИСТ":

    Бряу туй сичкуту от от една снимка ли го разбра ве? Ма много си умян ве. Аз видях и Москвич, предполагам,чи гледат как съ праят и коли с аеродинамика на гардероб.

    Коментиран от #65

  • 56 Миротворец

    3 8 Отговор
    Предлагам референдум за гео цивилизационната ориентация на България. Дали да продължи да бъде в Европа или да бъде в Евразия. И понеже аргументите и за двата варианта са диаметрално противоположни и непримирими, предлагам България да се раздели на две - Западна и Източна и всяка част да получи процентно толкова теритотия, колкото процента е получила на референдума. Западна ще остане в ЕС. Източна ще се присъедини към Евразия. Може и една стена да вдигнем. Има примери които показват, че едно такова разделение е полезно. И всеки който не попада в правилната част, си взема багажа и се мести в тази за която е гласувал.
  • 57 Кемаф

    1 16 Отговор

    До коментар #52 от "РЕАЛИСТ":

    БЕЗказармен копейкаджия пелерас, ДА?!?
    Хахаха
    Това е като сравнение на Москвич 403 със.. Майбах и Мустанг
    Лягай ДРИШЛЬО

    Коментиран от #95

  • 58 ХА ХА

    2 18 Отговор

    До коментар #52 от "РЕАЛИСТ":

    Мойта енформация е друга, опитвали са се да разберат защо на руските танкове им летят куполите на 80 метра и екипажа се изпарява, за да не правят същата грешка.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ИЗИ, ИЗИ

    12 1 Отговор
    А " ОТГОВОРА" НА РУСНАЦИТЕ ДАЛИ ЩЕ ХАРЕСА НА ОКРАИНЦИТЕ.......?

    Коментиран от #63

  • 61 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    4 7 Отговор

    До коментар #43 от "Костадин Костадинов":

    Аз спестявам само в копейки и чакам рублата да стане 10$

    Коментиран от #68

  • 62 Абсолютно точно

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "горски":

    Укрите не могат да вденат че са маша в ръце и, че америте изтребват православните славяните чрез тях
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 И така

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кравофил":

    Така Байдън няма да доживее края на войната
  • 65 ХА ХА

    4 9 Отговор

    До коментар #55 от "Костадин Костадинов":

    А аз разбрах и друго, у сащ спират кафе машините и минават на самовари.
  • 66 Артилерист

    17 0 Отговор
    Американската пропаганда като нищо ще изкара касетъчните боеприпаси безопасни като тези с обеднен уран. Американците и империалистическата глутница след тях постепенно включват целия си арсенал от оръжия и наближава времето, когато ще "гласуват" доверие на най-верните си източни подлоги, като България, Румъния, Полша, да се докажат на терен. Атлантическите български предатели ще се отрекат от днешния си патос пред клоуна, когато това стане факт, но други ще са истинските страдащи от предателството им. Няма да се изненадам, ако има Второ войнишко въстание и то далеч по-успешно...
  • 67 МХтоМХто

    16 0 Отговор
    Дядката знае ли какво разписва изобщо? Това е най- чистото потвърждение кой ръководи ФАЩ - военните корпорации. Сложиха си един изкуфял старчок за президент и той разписва ли разписва

    Коментиран от #71

  • 68 ХА ХА

    0 10 Отговор

    До коментар #61 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Сигур си морска костенурка, шот само те живеят 320 години.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Христо

    12 1 Отговор
    Касетъчните бомби са забранени от много години, бе, убийц.и

    Коментиран от #75

  • 71 ХА ХА

    0 12 Отговор

    До коментар #67 от "МХтоМХто":

    Това не е важно, важно е раша да приключва, да могат и блатниците да разберат какво е цивилизация.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ХА ХА

    0 12 Отговор

    До коментар #70 от "Христо":

    Русия първа започна да използва касетъчни бамби още в мариопул, стакава убиха 1100 човека в тятъра наведнъж.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 РЕАЛИСТ

    11 1 Отговор

    До коментар #69 от "Леко, баце!":

    Има вече и снимка на трофея в руските издания.

    Коментиран от #81

  • 78 парасюк

    13 0 Отговор
    Днес укрите здраво са ги изтрескали в Лвов
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ХА ХА

    0 2 Отговор

    До коментар #77 от "РЕАЛИСТ":

    Секи може да си снима телевизора.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ХА ХА

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Хахавия":

    Видя ли че те накарах да ми обърнеш внимание.

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Продължаваме Порнографията

    13 1 Отговор
    Вървете си ги пускайте сами тия боеприпаси. Освен за войната за друго не пишете. А че нашите продажници ни застрашават националната сигурност, включително и енергийната не ви пука. Ще продадете АЕЦ Белене, ще затворим АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ-овете и после колко ще ни струва тока, ще го има ли и и откъде и на каква цена ще го внасяме някой от ония де би ли замислял ли се е? За да запалим плевнята на Русия сме готови да си запалим къщата...
    Предатели и Престъпници - вие сте за затвор!
  • 89 Само питам

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "А дано им дадат":

    Защо направо атомни бомби да не им дадат?И ти ще спиш по- спокойно,а няма така да се нервиш.
  • 90 Тачо Пармака

    0 3 Отговор

    До коментар #82 от "Алтафанах Ал Таебах":

    Ко шъ кайш да ти сложа гаубицата от ад а????

    Коментиран от #94

  • 91 Иван

    4 1 Отговор
    Четете Библията! Там е написано какво ще стане.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Бай Лисан

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Тачо Пармака":

    Аматьооор
    да продухваш Зелю зад стобор.
  • 95 Конник

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "Кемаф":

    Май никога не си виждал истински танк! Това не е лек автомобил ауди или москвич. На Т-55 бронята е с 50% по дебела от Абрамс и с монтирана реактивна защита е по лек и бърз от тежкотоварните Абрамс. 35 срещу 65 тона. А и не гори авиационен бензин а евтина нафта.

    Коментиран от #96, #97, #118

  • 96 Бай Лисан

    7 1 Отговор

    До коментар #95 от "Конник":

    Продавам леееко ударен Леопард.
    Не е в движение, за части.
    Изгодно!

    Коментиран от #98, #111

  • 97 Интересно

    3 0 Отговор

    До коментар #95 от "Конник":

    Как по-дебелата броня е по-лека от по тънката? Какво е авиационен бензин?

    Коментиран от #100

  • 98 Седефчо

    0 6 Отговор

    До коментар #96 от "Бай Лисан":

    Продавам разтопен т-55 за скрап, не става за части.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Бай Лисан

    5 6 Отговор

    До коментар #97 от "Интересно":

    Леле, леле...
    "какво е авиационен бензин?"
    чети бе юноша бледен, компютъра не е за игри или Ххамстер...

    Коментиран от #117

  • 101 Язовец

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ами така е, като има русофили като него какво очакваш.
  • 102 САТЪРА НА ХАНА

    8 7 Отговор
    ЩЕ РАЗВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ НА РУСНАЦИТЕ
    ДА БЛЪСКАТ И ТЕ С КАСЕТЪЧНИ БОЕПРИПАСИ
    ....
    И ТОГАВА ЕДНА РУСКА БОМБА ЩЕ УНИЩОЖАВА ПО 10 ТАНКА
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 СТРУВА СИ ЗА СВ.

    6 1 Отговор
    Надувайте,надявайте взаимните убийства на двата народа , като не сте способни друго да правите.
    Уловихте ненормалници да си убиват народа за вашите интереси. Фактите за броя на убитите не ви смущават, ами да как като вие "помогате",нали?

    Коментиран от #106

  • 105 Хм Хм

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "РЕАЛИСТ":

    А да припомням ли, че вече се свалят 6 от 6 Кинжала? Всичко е до настройка на софтуера. Десети от секундата правят разминаване със стотици метри.
  • 106 САТЪРА НА ХАНА

    4 4 Отговор

    До коментар #104 от "СТРУВА СИ ЗА СВ.":

    А трябва ли да ти припомням кой започна всичко това и защо?Заради имперски амбиции.Знаете само да обвинявате други.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 дддд

    4 2 Отговор
    Тагарев разрешава ,тоя е ненормален
  • 110 байдана

    4 1 Отговор
    сега рита дърнака ....Бай,бай дъртофелник.....
  • 111 ще изчакам

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "Бай Лисан":

    за кожата штавен5448а....
  • 112 Чичо Сам

    2 1 Отговор
    Днес касетъчни,утре ядрени
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Олигавена крава

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "изсмукана вата":

    Атомните, Термоядрените, и Водородните бомби, Също не са забранени..
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 2 Отговор
    На френски се казва:Масакрь.....Това е оръжие за жива сила и невинни хора.Не би трябвало да се използва,но доколкото знам русия го използва повече,а украинците по-малко,но го използват.След войната ,като броят жертвите да не се изненада,папиломеният змей и шкембелията-Воевода на дс....
  • 117 Дедо ли си чичо ли си

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Бай Лисан":

    Четем Четем и Никъде не пише че ебромса се движи с авио бензин.
    Та Какво е авианционен бензин.
  • 118 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Конник":

    Ганчоооо,прочети какво си списал,ганчооо......Танковете са били на бензин през 1световна.руският танк е с немски двигател.....Едно време са им продавали немците ДИЗЕЛОВИ двигатели ,а русия .....суровини........
  • 119 Харлан А.

    0 0 Отговор
    Престъпниците това могат.Крадци и наркомани.Тръмп скоро ще ги прати в Гуантанамо.
  • 120 Яснооо

    1 0 Отговор
    Ще има касетки с обеднен уран по Украйна. Изравнявай! 🔥🔥🔥