Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Юли, 2023 15:31 2 885 43

Разнобой в Бундестага! Политик от Зелените не иска касетъчни боеприпаси, а крилати ракети за Киев

  • германия-
  • борис писториус-
  • олаф шолц-
  • антон хофрайтер-
  • алтернатива за германия-
  • украйна

Важно е канцлерът Шолц да направи изявление на срещата на върха на НАТО по отношение на доставките на оръжие, особено предвид трудната ситуация на фронта, заяви Антон Хофрайтер

Разнобой в Бундестага! Политик от Зелените не иска касетъчни боеприпаси, а крилати ракети за Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на парламентарната комисия по европейски въпроси на Бундестага Антон Хофрайтер от "Зелените/Съюз 90" се обяви срещу доставките на касетъчни боеприпаси за Украйна на фона на съобщенията за подобни планове на САЩ, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Отказвам да доставям касетъчни боеприпаси. Тя (доставката) с право е незаконна", заяви Хофрайтер.

Още новини от Украйна

Вместо това той призова за предоставяне на германски крилати ракети на Киев и за подкрепа на европейската коалиция, водена от Дания и Нидерландия, която координира обучението на украинските пилоти по отношение на логистиката.

В същото време Хофрайтер призова германския канцлер Олаф Шолц от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) да направи ясни изявления по въпроса на предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс.

"Важно е Шолц да направи изявление на срещата на върха на НАТО по отношение на доставките на оръжие, особено предвид трудната ситуация на фронта", заяви той.

"След като се колебахме толкова дълго и по този начин позволихме на руската армия да укрепи толкова много фронтовата линия, трябва да се поучим от това и да действаме по-бързо", допълни Хофрайтер.

Той подчерта, че ако Великобритания доставя крилати ракети на Украйна, той не вижда причина Германия да не може да направи същото.

"Бихме могли да се опитаме да преговаряме и с Швеция за доставка на Украйна на изтребители "Грипен", които могат да бъдат оборудвани с крилати ракети "Таурус", каза ръководителят на комисията в Бундестага.

Що се отнася до коалицията за доставка на изтребители Ф-16, които са американско производство, той призова Германия да предостави логистична подкрепа, летища и помощ за обучение, въпреки че германското правителство все още не участва в тази коалиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Платени путинофили

    21 7 Отговор
    То да не би те да ги дават, че да не искат 🤣
  • 2 Перо

    44 11 Отговор
    А Бундестага и зелените не искат ли унищожен Бундесвер и ново ГДР?

    Коментиран от #22

  • 3 СИНЬОТО

    10 3 Отговор
    Само една розова инициатива ще промени света към по добро и в СЕКСУАЛНА НАСОКА ,това е РЕШЕНИЕТО

    Коментиран от #12

  • 4 Укропат

    23 6 Отговор
    Споко ,бе. Кво си се притеснил за Киев!? Той Путин ще ни прати и ракети и дронове...
  • 5 Вещерът от Пещера

    8 28 Отговор
    Ама моля ви се,германски другари.Разбирам,че имате различни предпочитания към начина по който украинците избиват фашистките руски окупатори,но това не трябва да е причина за отлагането на оръжейните доставки.Бъдете отворени за споразумения и отстъпки.Дайте на ВСУ и крилати ракети и касетъчни боеприпаси и тогава всички ще са доволни.
  • 6 Ами да

    10 5 Отговор
    Ама германските Зелени, не са като нашите пионки, които се активират само след чужди заповеди за протести.
  • 7 Американски пудели!смешни сте

    24 5 Отговор
    Преди няколко дни разследващи журналисти в немския Шпигел биха тревога.От 300 танка,с които разполага Бундесвера,само 130 се оказали технически изправни.Ужас,шок за гордите германци.Какво може да даваш,след като нямаш нищо.За сравнение-африканско Мароко има 1000 танка

    Коментиран от #19

  • 8 Импийчмънт! Всички проруски гадюхи

    12 24 Отговор
    от най-горе до последният копейковец-клакьор тук - пошол к твоу родину - россию!
  • 9 СИНЬОТО

    13 8 Отговор
    Напред към розовият СЕКС ,да изметеме зеленясалите БОКЛУЦИ ,ЗАВИНАГИ
  • 10 Да..

    30 3 Отговор
    Крилатите ракети са чисто биологични и няма да се отразят на климата.... Утопична зелена партия.
  • 11 Тома

    15 3 Отговор
    Не е ли по добре батко да искаш крилати юрдеци
  • 12 Здрасти Ломски

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "СИНЬОТО":

    Пак ли си напушен с кофти материал? Иди на Дунава да поплуваш, щото няма как да отидеш в Гърция да просиш, и дай Боже докато плуваш да се озовеш в Констанца! Лек ден ти желая средно ориентиран приятелю!

    Коментиран от #14

  • 13 хихи®

    10 3 Отговор
    Най-ме е страх от Трето освобождение....
  • 14 СИНЬОТО

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Здрасти Ломски":

    Не бъди толкова сигурна
  • 15 А бе

    7 2 Отговор
    тоя там на снимката сере ли, кво прави ?

    Коментиран от #21

  • 16 Сериозен проблем

    3 10 Отговор
    Тия кво не могат да решат кое е по полезно за здравето на руските алкохолици ли?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня с коня

    4 12 Отговор
    Касетъчните бомби са от САЩ,Германия да праща Крилати ракети,Грипените с ракети Таурус от Швеция,Ф-16 - от "където трябва" и т.н.Всичко останало-...ОТ БЪЛГАРИЯ!
  • 19 Хохохо

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Американски пудели!смешни сте":

    Те затова всички, които имат по хиляда танка са цъфнали и вързали.
  • 20 Сатана Z

    21 2 Отговор
    Накрая винаги Германците го отнасят.

    Z
  • 21 Не бее

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "А бе":

    Зарежда танка с л@... на да свикват немските танкисти с миризмата.
  • 22 ГЕРБЕР

    4 13 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    ЖО БАЙДЪН, БАЦЕ И КИРЕ КЕ ОПРАСКАТ МОСКОВСКОТО ЖУЖЕ С 200

    Коментиран от #37

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Македонец

    1 14 Отговор
    Българете са фашисти

    Коментиран от #31

  • 25 Ф. Дзерджински

    7 5 Отговор
    Каквото и да им дадете-тя Осрайна вече даде... Фира.
  • 26 А, Стена??

    3 2 Отговор
    А ена приятна стена не сакат ли??? Че май им липсва вече
  • 27 🇧🇬🇪🇺💯

    6 3 Отговор
    Всичките девет оръжия, носени от новия изтребител от пети ген: Су-57, оборудван като бомбардировач, ловец на кораби, заглушител на противовъздушната отбрана и др.
    Юни - 2023

    Су-57 изстреля крилатата ракета Х-59МК2
    Руският изтребител Су-57, който се появи през 2022 г., се превърна в най-успешно изпитания боен самолет от новото пето поколение и след като беше разположен за бойни операции в Украйна, му бяха възложени роли, вариращи от потискане на противовъздушната отбрана до въздушен бой с голям обсег, които бяха далеч по-сложни от тези, с които всеки друг стелт изтребител в света досега се е ангажирал. Откакто първият самолет със закъснение влезе в експлоатация през декември 2020 г., мащабът на производството на Су-57 непрекъснато се разширява, а възможностите и въоръжението на самолета продължават да растат. Тъй като Съединените щати и Китай са пионери в разработването на изтребителите от първо шесто поколение в света, руският изтребител от пето поколение все повече изглежда предназначен да се състезава на ниво 5+ поколение, интегрирайки редица технологии от шесто поколение, които в момента се разработват. Те варират от по-напреднали форми на изкуствен интелект до безпилотен летателен режим и достъп до крилати дронове и електромагнитни и хиперзвукови оръжия.

    Въпреки че възможностите на Су-57 се очаква да се подобрят значително през следващото десетилетие, сегашният комплект въоръжение на изтребителя вече е много внушителен, тъй като самолетът е съв
  • 28 🇧🇬🇪🇺💯

    4 3 Отговор
    Въпреки че възможностите на Су-57 се очаква да се подобрят значително през следващото десетилетие, сегашният комплект въоръжение на изтребителя вече е много внушителен, тъй като самолетът е съвместим с по-широк спектър от оръжия, отколкото всеки друг от неговото поколение. Всеки Су-57 има два Тандемни основни оръжейни пункта и два допълнителни по-малки залива в близост до корените на крилата си, като стелт способностите на самолета изискват вътрешен превоз на въоръжение. Въпреки че изтребителят може да разположи допълнителна Наредба отвън, това компрометира неговия стелт профил и в резултат на това ще бъде избегнато за повечето мисии, за да се запази оцеляването и да се намали времето за реакция на противниците и осведомеността за ситуацията. С възможностите на въоръжението, което има достъп до ключовия детерминант на бойния потенциал на всеки изтребител, по-долу е даден поглед към всички оръжия, за които понастоящем се съобщава, че се намират във вътрешните заливи на Су-57, за да се даде важна представа за състоянието на изтребителната програма.: 

    Въздух в въздух
    Оръдие: най-основното въоръжение на Су-57 е автоканън 9а1-4071К 30мм, който може да изстреля до 1500 изстрела в минута и е вграден в десния корен ЛЕВКОН на изтребителя. Производно на съветските оръдия, оръдието може да поразява цели в близост до 2 км и е предназначено предимно за въздушен бой от близко разстояние, за да допълни двете ракети въздух-въздух, пренасяни вътрешно от изтребителя. Въ
  • 29 🇧🇬🇪🇺💯

    4 3 Отговор
    Възможността основното оръдие на бойците да бъде заменено с лазерни оръжия в бъдеще многократно е била повдигана в миналото.
    К-74М2 е най-леката ракета, носена от Су-57, с два оръжейни склада в крилата на изтребителя, всеки от които има по един. Ракетата е базирана на Съветския Р-73 и има намалена церос секция за вътрешен превоз, въпреки че в момента К-М е в процес на разработване, за да я наследи. Р - 73 е първата ракета в света, способна да поразява цели под ъгъл на разстояние от сондата, първоначално на 60 градуса, и е открита при тестове на НАТО, за да осигури огромно предимство на близко разстояние. Р-74М2 подобрява това до 75 градуса, интегрира по-надежден търсач и има по-голям обхват. Въпреки това се счита за по-малко способен от водещия си чуждестранен конкурент китайският пл-10, който е чист дизайн от средата на 2010-те години.
    Ракета с голям обсег въздух-въздух: К-77М е разработена, за да революционизира извън визуалния обсег на ефективността въздух-въздух на Су-57 и други руски изтребители и е посочена от някои като най-мощното оръжие от своя клас в света, с изключение на извънгабаритните ракети като Р-37. Ракетата има обсег на действие от близо 200 км и е една от малкото в света, която използва радар за ориентиране. Той е оптимизиран за насочване към малки и пъргави изтребители и използва насочваща система, монтирана на носа, която му дава вероятно най-дългия обсег за бягство от всяка ракета въздух-въздух в света. Руската държавна медия РТ
  • 30 🇧🇬🇪🇺💯

    3 3 Отговор
    Руската държавна медия РТ обясни технологията на АПАА на К-77М по следния начин: "активната антена с фазиран масив се състои от голям брой конусовидни клетки, инсталирани под прозрачна към радиовълни капачка на носа на ракетата. Всяка клетка получава само част от сигнала, но след като бъде обработена цифрово, информацията от всички клетки се обобщава в пълна картина, което позволява на ракетата К-77М незабавно да реагира на остри завои на целта, което прави прихващането практически неизбежно."
    Р-37М първоначално е разработена за оборудване на руски прехващачи МиГ-31 и се отличава с ненадмината скорост Мах 6, обсег на действие 400 км и много голяма бойна глава от 60 кг. Големият размер на руските изтребители като Су-35 и Су-30СМ означава, че те също могат да носят тези извънгабаритни ракети, макар и само четири на самолет, където Фоксхаундите носят шест. Су-57 използва специално производно на ракетата изделие 810, за която се твърди, че може да се носи във вътрешните оръжейни заливи. Ракетата е способна да поразява цели с размерите на изтребители, но също така е оптимизирана да неутрализира помощни самолети като танкери и самолети за ранно предупреждение във въздуха, както и тежки бомбардировачи на дълги разстояния. Ракетата осигурява на Су-57 най-дългия обсег на действие от всеки изтребител пето поколение в света.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 🇧🇬🇪🇺💯

    3 2 Отговор
    Въздух към земята
    Управляема бомба: КАБ-250, използваща помощта на ГЛОСНАС, е стандартното гравитационно оръжие, използвано от изтребителя Су-57, въпреки че при по-добре оптимизираните самолети честотата, с която ще бъдат използвани като бомбардировачи, остава под въпрос. Американският партньор на Су-57-Ф-22, който очевидно няма способността да носи нищо друго освен гравитационни бомби за въздушен и наземен бой, използва американския еквивалент на КАБ-250-ГБУ-39 за всички свои бойни мисии. В комбинация със стелт технологията на Су-57, способността му да работи без радарен сигнал и лазерната му защита, предназначена да неутрализира инфрачервени управляеми ракети, самолетът може да бъде страхотен бомбардировач, когато е подходящо оборудван.
    Проникваща бомба: КАБ-500 е проектирана да прониква в закоравели цели и разполага голяма бойна глава от 380 кг за тази цел.
    Планираща клъстерна бомба: Дрел ПБК-500У има сред най-забележителните възможности за гравитационна бомба, разгърната от изтребителен самолет, и използва както вътрешно, така и сателитно насочване с вградена система за идентификация приятел или враг. Бомбата е предназначена да неутрализира масови бронирани формирования и всяка тежи над 500 кг. Всеки от тях се плъзга към целта си и може да се отдалечи на разстояние 30-50 км с висока точност и способност за стрелба и забравяне, като един-единствен касетъчен клъстер е достатъчен, за да унищожи цяла ракетна батарея или танкова колона. Всяка бомба съ
  • 33 🇧🇬🇪🇺💯

    4 1 Отговор
    Всяка бомба съдържа петнадесет самонасочващи се противотанкови заряди с насочващи системи, оптимални за поразяване на движещи се цели. Полезността на плъзгащите се бомби за поразяване на защитени цели, без да действат в обхвата на тяхната противовъздушна отбрана, беше демонстрирана от пролетта на 2023 г.от операциите на руските военновъздушни сили в Украйна.

    Крилати ракети: първият боен тест в Сирия през 2018 г.от моделите на предварително производство на Су-57, Х-59МК2 беше проектиран така, че основното въздушно-наземно въоръжение на изтребителя да бъде оптимизирано за неутрализиране на малки закалени цели на дълги разстояния, близки до 300 км. Ракетата използва 320-килограмова проникваща бойна глава, но може да бъде оборудвана и с по-малка пелетна бойна глава, предназначена да засегне цели в по-широк район. Други предложени бойни глави включват по-мощен проникващ и носител на касетъчни боеприпаси. Ракетата е дозвукова, което й позволява да покрива по-голям обхват, въпреки относително малкия си размер, но това също така я прави малко по-лесна за сваляне.
    Лека крилата ракета: малко над половината от теглото на Х-59, х-38 може да се носи в по-големи количества и осигурява ефективен наследник на широко използваните съветски х-25. Ракетата е проектирана да се носи вътрешно от Су-57, използвайки сгъваеми крила, но е изпитана в Сирия от по-стари самолети, включително изтребители МиГ-29К. Ракетите имат много по-малък обсег и по-малък полезен товар, но са
  • 34 🇧🇬🇪🇺💯

    4 1 Отговор
    Ракетите имат много по-малък обсег и по-малък полезен товар, но са подходящи за поразяване на по-слабо защитени и по-слабо укрепени цели, което позволява на всеки Су-57 да доставя повече оръжия, отколкото ако е въоръжен с по-тежки, по-далекобойни Х-59.

    Х-58ушке е производно на широко използваното анти-радиационно оръжие на руските военновъздушни сили, модернизирано за използване от Су-57 и преработено със сгъваеми перки, които да се носят във вътрешните оръжейни заливи. 250-километровият обсег на действие на ракетата допълва много високата издръжливост на Су-57, а нейната скорост от 3,6 Мах я прави една от най-бързите в света. Х-58ушке има два пъти по-голям обсег от оригиналния х-58, разработен през 1980-те години. след оттеглянето на МиГ-25БМ, който е разработен и тестван в бой като специална платформа за противовъздушна отбрана, х-58 се разполага предимно от многоцелеви самолети. Антирадиационните мисии придобиха ново значение, тъй като руските военновъздушни сили ангажираха огромния арсенал от системи за противовъздушна отбрана С-300 в Украйна от февруари 2022 г., които бяха допълнени от системи Пейтриът, доставени от членовете на НАТО от пролетта на 2023 г.
    Х-35У в момента е основната противокорабна крилата ракета на Су-57 и има обсег над 250 км, като може да се доближава до цели в крайната си фаза само на четири метра над водната повърхност. Всеки носи 250-килограмова бойна глава. Ракетата е дозвукова и сравнително лека и с ниска цена, което позв
  • 35 Фау1 и фау 2 съвременно изпълнение

    3 0 Отговор
    Може да свършат работа като целят градовете и създават паника сред населението
  • 36 🇧🇬🇪🇺💯

    5 1 Отговор
    Ракетата е дозвукова и сравнително лека и с ниска цена, което позволява дори половин ескадрила изтребители да носят много голям брой, достатъчни, за да преодолеят защитата на широк спектър от цели. Очаква се в бъдеще Су-57 да получи по-способни, но по-тежки противокорабни оръжия, най-вече миниатюрно производно на хиперзвуковата балистична ракета Х-47м2, която ще осигури няколко пъти по-дълъг обсег.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 🇧🇬🇪🇺💯

    8 0 Отговор
    Статията е преведена за информ. и полза на Комсомолските “натегачи” Секретари в ЕвроСССР за които достатъчно условие за победа над Руската Федерация е да те ги е страх и да изпратят беднягите Украинци (които гие страх) на бойното поле в Югоизточна Украйна?
    Това са “политици” като Кирил Петков и др.?
  • 39 🇧🇬🇪🇺💯

    7 0 Отговор
    Надъхани ЕС и НАТО про война срещу Руската Федерация не си дават сметка и изпращат Украинско Пушечно Месо, (бащи, синове, майки и сестри) в една предизвестено загубена война но докато до вчера, Руснаците искаха преговори, днес искат пълна и безусловна капитулация на Украйна, дефакто, безусловна капитулация на ЕС и НАТО?
  • 40 Ффффффггг

    5 1 Отговор
    Х. У. Й за Украйна
  • 41 Иван

    3 0 Отговор
    Разнобой??? Значи някои шваби искат.
  • 42 Адолф

    5 0 Отговор
    Берлинска стена искат ли. Този път сами ще си я вдигнат.
  • 43 Швабчетата

    3 0 Отговор
    яко драпат да останат без руски газ за зимния период...ще се топлят със зелената пръц-енергия
Новини по държави: