Last news in Fakti

9 Юли, 2023 10:20 1 315 11

Тексас строи плаваща бариера по Рио Гранде, за да спира мигрантите

  • рио гранде-
  • бариера-
  • мигранти

Проектът, представен в четвъртък от републиканския губернатор на Тексас Грег Абът, включва поставянето на големи плаващи буйове по реката, които да възпират мигрантите, опитващи се да преминат

Тексас строи плаваща бариера по Рио Гранде, за да спира мигрантите - 1

Вчера беше подаден съдебен иск срещу плана на американския щат Тексас да разположи плаваща бариера на река Рио Гранде, за да попречи на нелегалните имигранти да преминат от Мексико, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Проектът, представен в четвъртък от републиканския губернатор на Тексас Грег Абът, включва поставянето на големи плаващи буйове по реката, които да възпират мигрантите, опитващи се да преминат. "Строежът започва днес", добави той в петък в Туитър, като публикува снимки на камиони, превозващи големи оранжеви буйове.

Река Рио Гранде, която извира в Скалистите планини на Колорадо, пресича Ню Мексико и Тексас, за да се влее в Мексиканския залив. Тя служи за естествена и международна граница между СААЩ и Мексико в продължение на около 2000 км. В Мексико е известна като Рио Браво.

Стив Маккроу, директор на Министерството на обществената безопасност, обясни на пресконференция, че системата цели да попречи на мигрантите да се удавят при опитите си за преминаване и ще бъде разположена на разстояние около 300 метра на пропускателния пункт "Ийгъл пас".

Губернаторът Грег Абът редовно обвинява президента Джо Байдън, че не е взел необходимите мерки за предотвратяване на пристигането на потоци от мигранти от Мексико, и обяви, че сам ще предприеме действия. Засега няма реакция от федералното правителство на САЩ не реагира веднага на съобщението, но вчера местен бизнесмен пое инициативата да се опита да блокира мярката.

Джеси Фуентес, собственик накомпания, която организира обиколки с каяк, се обърна към съда, "защото мястото, планирано за монтиране на тези шамандури, е точно там, където той организира дейността си и това ще навреди на дейността му", заяви адвокатът му Карлос Флорес. Той добави, че според него губернаторът няма такава компетентност и за подобни мерки е необходимо федерално разрешение.

Абът отговори в Туитър, че щатът Тексас има "конституционното право да защитава границите си".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    а в Бг Кога
  • 2 И в Русия

    2 11 Отговор
    Има много такива бариери които да спират милионите мигранти искащи да се доберат могучая.
  • 3 Слава на саш и нато

    4 12 Отговор
    Само беге русоро6ове не искат да емигрират в любимия рай русия 😂😂😂😂
  • 4 Калпазанин

    15 4 Отговор
    А аз викам Ес да товари на кораби пристигналите и преминаващите оттук и направо да им ги стоварва пред статуята на свободата, и някой задава ли си въпроса кой прогони тези хора от страните им
  • 5 Ай стига бе

    17 2 Отговор
    "Тексас строи плаваща бариера по Рио Гранде, за да спира мигрантите"....Аааааа не така! Не така! Няма да спирате мигрантите, не е демократично. А нали вие ни карахте да интегрираме нашите тъмнолилави? А сега ни покажете как става тая работа с интеграцията!
  • 6 СмЕх в блатото

    3 8 Отговор
    Абе нали русофилите тук твърдяха, че Тексас искал да се цепи от САЩ и даже се филмираха с някакви истории с претенции към САЩ след като се отцепели?
  • 7 Къде са ви

    5 3 Отговор
    атлантическите ценности ? Приемете хората, устроите ги, нахранете ги...
  • 8 Валери Далавери

    3 0 Отговор
    Е,тая серия я гледахме вече.Похарчват се едни милиони,а ефектът от оградата е нулев.Ловя се на бас,че и в краварско ще се откраднат милиони долари,а мексиканците ще нарастват в геометрична прогресия.То и без това латиносите са мнозинство в южните щати

    Коментиран от #10

  • 9 Цар Долар

    1 5 Отговор
    Половината мексиканци се оказаха от Масква и Томск от кочината. Абе що не си седят в благоденствастиящ руский мире и проспериращо Мексико за Африка да не говорим, нали всеки понеделник, сряда и петък фалирам по 4пъти на ден от 200 години.
  • 10 Американски граничар

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Валери Далавери":

    Губиш баса моментално, това да не ти е корумпираната сибирска кочина.
  • 11 Едуард Петров

    1 0 Отговор
    Когато, така или иначе, мигрантите попаднат в САЩ, едва тогава разбират, колко са сбъркали! Почти всички български мигранти, които със самолети се преселваха в Америка, се върнаха разочаровани, с изключение, които умряха там като кучета! (Нищо против кучетата! Напротив! Кучетата са много мъдри животни, повече от мнозина човешки същества! Бог приведе кучето при човека, за да ни дава поука за 7 най-важни неща: Любов, Вярност, Преданост, Послушание, Чист и Скромен Живот, Съвместна работа и Съвместна Охранителна Дейност!)