Last news in Fakti

15 Юли, 2023 16:02 1 443 2

Децата, които оцеляха 5 седмици в джунглата, бяха изписани от болницата

  • колумбия-
  • деца-
  • джунгла-
  • самолет-
  • самолетна катастрофа-
  • амазония

Те бяха открити миналия месец

Децата, които оцеляха 5 седмици в джунглата, бяха изписани от болницата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Четирите колумбийски деца, оцелели след самолетна катастрофа в Амазония повече от пет седмици в джунглата, бяха изписани от болница след 34-дневен престой, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Децата, на възраст от 1 до 13 години, са оцелели при катастрофата на 1 май, след която е загинала майка им и още двама възрастни. Те бяха открити миналия месец. Познанията на децата, които са от коренното население, за джунглата, както и смелостта на най-голямата сестра, са били много важни за оцеляването им.

"Те възстановиха теглото си, наистина са много добре", каза пред журналисти Астрид Касерес, директор на Института за благосъстояние на децата. "Започва втората фаза на грижите и защитата им."

Братята и сестрите ще останат под грижите на института поради "сложната семейна ситуация", каза тя. Окончателните мерки за попечителство над тях ще бъдат определени след шест месеца. "Навлизаме в преходна фаза за защита на децата", добави Касерес. Както бащата на двете най-малки деца, така и семейството на майката са заявили пред медиите, че искат да получат попечителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    10 0 Отговор
    Повече от 30 дни, да оцелее едногодишно дете гледано от деца си е чудо.
  • 2 Калпазанин

    5 0 Отговор
    Това са деца не на мама и тати, а индански деца, ако пуснеш в тая джунгла днешните чеда от градовете няма да могат да оцелеят и седмица