Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Юли, 2023 11:00 4 054 41

Лондон: Русия изпитва остра липса на противобатарейни радари

  • генерал-майор иван попов-
  • русия-
  • украйна-
  • артилерия

Приоритетът, който генерал-майор Иван Попов даде на този проблем, подчертава продължаващото централно място на артилерията във войната

Лондон: Русия изпитва остра липса на противобатарейни радари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като бе уволнен като ръководител на 58-а комбинирана армейска част в Украйна, генерал-майор Иван Попов твърди, че едно от ключовите му оплаквания е било за липсата на провизии за противодействие на артилерийските батареи.

Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Оцеляването на руските наземни сили зависи до голяма степен от ефективното установяване на украинската артилерия и нанасянето на удари срещу нея. Жизнено важно за целта е наличието на противобатарейни радари, които помагат на военното командване да локализира бързо вражеските оръжейни линии.

Руските сили изпитват сериозен недостиг на противобатарейни радари, особено модел ZOOPARK-1M. Едва шепа от първоначално разположените радари в Украйна продължават да функционират. През юли украинските сили унищожиха още един такъв радар в зоната на действие на 58-а комбинирана армейска част.

Приоритетът, който Попов даде на този проблем, подчертава продължаващото централно място на артилерията във войната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужааст..

    34 3 Отговор
    Бог да пази кралицата!

    Коментиран от #5

  • 2 Пич

    51 29 Отговор
    Лондон пак не разбрал!!! Русия им разпука и батареи , и леопари , и дронове , точно защото няма радари ! А.....?!

    Коментиран от #14

  • 3 Пха ха ха ха

    41 14 Отговор
    Тагаренко да им изпрати нашите
  • 4 Бай Миле

    42 18 Отговор
    каквото дойде от лондону, означава, че е фалиива, или по-точно лъжановина, защото само сатанист може да прави това, което правят децата на сатаната англосаксонците, чиято съдба е вече решена и адът е приготвен за тях с целият си ужас.
  • 5 И иракските сили

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ужааст..":

    в Иран. Хвала на Свинария и Говедария!
  • 6 Механик

    32 20 Отговор
    Тъй тя. Първо свършват ракетите (преди година). После танковете свършват и изкарват тия от музеите. Сега и радарите свършили.
    Абе вие за улави ли ни взимате, бе?

    Коментиран от #40

  • 7 реру

    32 18 Отговор
    "... едно от ключовите му оплаквания е било за липсата на провизии за противодействие на артилерийските батареи..."


    Идва момент, когато от надуване всеки балон се пука...

  • 8 Ха Ха ХА

    23 12 Отговор
    нищо......имат лопати ! Направо ги заравят хлебарките урки !
  • 9 Хахаха

    24 28 Отговор
    Голям праз. За Путин няма значение дали ще загинат 1 млн или 10 млн руснака

    Коментиран от #18

  • 10 Нищо

    21 2 Отговор
    Важното е, че всичко върви по план.
  • 11 Малка нужда

    22 12 Отговор
    Някои имат остра нужда, а в Лондон имат голяма нужда.
  • 12 ШТ ИБ

    23 4 Отговор
    "Едва шепа от първоначално разположените радари в Украйна продължават да функционират. "....Не знаех, че радарите ги раздават с шепи. Абе, дайте им на тия хора още 2-3 шепи радари, че да не се оплакват. Ами така е като нищо не разбираш и чакаш на гугъл преводача.
  • 13 Факти пак не разбрали

    20 6 Отговор
    Ген Попов в в Сирия от дни. Тази игра няма да я схванете.
  • 14 Батката

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Как професионално ги разбираш нещата. Вече 17 месеца рашистите спукват от бой не само Украйна, ами и Европа и САЩ едновременно. Абе както се казва спукват3669 ги с безаналогов бой.

    Коментиран от #19

  • 15 Голата истина

    16 8 Отговор
    По лошото е че наще медий разпространяват фалшиви недоказани новини
  • 16 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    13 12 Отговор
    TBA ГО СЛУШАМ ОТ СУТРИН ДО ЗДРАЧ. ПО ВСИЧКИ НАШИ ПPOДAЖHИ МЕДИИ. ДА КАЖАТ ВСИЧКИ ТИЯ 3ЛOБAPКИ, ЩО ЯНКИТЕ ГУБЯТ ПОРЕДНАТА ВОЙНА.
  • 17 Ако Русия изпитва

    8 2 Отговор
    Такъв недостиг
    Какво пречи Великобритания да ѝ ги достави
  • 18 Напротив!

    8 9 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Би жертвал 1 милион руснака, за да спаси 25. Точно това и прави.
  • 19 Пич

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "Батката":

    Хахаха.....щом повече те кефи , чети изявленията на украинците за контраатаката , и възмущението им от това , че атакуват здраво , но руснаците отбивали атаките ! Много смислено , а ?!
  • 20 РУСКА 🐻

    17 9 Отговор
    ДА ДА ТОВА ГО СЛУШАМЕ ВЕЧЕ 1 ГОДИНА И ПОЛОВИНА РУСКАТА АРМИЯ НЯМАЛА ПАТРОНИ НЯМА РАКЕТИ НЯМА ТАНКОВЕ САМОЛЕТИ НЯМА ХОРА НЯМАТ ГОРИВО ЗА ФРОНТА НЯМА ПУТИН Е ЛУД НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е ЦЯЛ ДЕН Е В БУНКЕРА РУСИЯ ФАЛИРА И Т.Н.
    И КАТО СЕ СЪБУДИХА ОТ СЪН ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ВАСАЛИ И ФАЩ РАЗБРАХА ,ЧЕ ТОВА ИМ СЕ ИСКА ,НО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.
  • 21 То си личи кой изпитва нужда и проси

    15 13 Отговор
    Всеки ден Зелен наркомана! Кравари губите и празните приказки не ви помагат
  • 22 РУСКА 🐻

    11 8 Отговор
    БАЙ ВИ ДЪН ИЗПИТВА ОСТРА НУЖДА ОТ СМЯНА НА ПАМПЕРСА
  • 23 М3 голд

    7 7 Отговор
    Какъв е този руски генерал, дето го цитирате напоследък. Има ли го изобщо? Ако "да", това ли е казал? И къде е истината? И къде е Англия, къде Русия. Островът още живее с колониални помисли, но това време мина. Настоящето и бъдещето ги водят към неочаквана за Англия перспектива. Ще спра тук, че ще ме изтрият.
    Мир трябва! МИР! Грешни са разчетите. Както преди 35-40 години: трябва да се развива икономиката, търговията, туризма...
  • 24 Аналитик

    5 3 Отговор
    Абе Факти,вие сте голямо шоу
  • 25 Мария Атанасова

    7 6 Отговор
    Ни уведоми миналата година че нямат ракети ,и аз и вярвам тя е коректна не лъже много както и Лондон
  • 26 Значи ако попов него беше казал

    3 5 Отговор
    Рижавите да го копират щяхте да сте в неведение дави имам и разузнаването.затова контранаступа се провали

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ей о ръзна ми

    8 5 Отговор
    От русофилски фенове тук бе.Вие на нищо което е факт не вярвате ,не били познавали Генерала ,ами онзи ден го уволниха.Омръзва на хората да ви образоват безплатно.
  • 29 Гладиатора

    10 9 Отговор
    Абе вие руските зомбите до кога ще хвалите руската армия убиец на невинни украйнски жени, деца и възрастни хора унищожавайки половин Украйна с бомби и ракети. Засрамете се като хвалите руската армия защо те са се окупацията в окупираните украйнски територии, защо се защитават с минни полета и се отбраняват като са добри. Вие не разбрахте ли, че мита за силната руска армия вече рухна в Украйна. Не разбрахте ли, че издадената заповед за арест на Путин от международния наказателен съд в Хага е в сила

    Коментиран от #34

  • 30 на Русия и липсват военни цели за разбиш

    3 1 Отговор
    кване и скрап !
  • 31 РУСНАЦИТЕ ДОБРЕ ЖИВЕЕХА ДОКАТО БЕШЕ

    2 4 Отговор
    СТУДЕНО С УКРАИНКИТЕ , НО ТАЗИ ЖЕГА И МУХИТЕ ДОСТА ПРЕЧАТ НА ЗАПЛОДЯВАНЕТО !
  • 32 Артилерист

    4 2 Отговор
    "Липсата на ПРОВИЗИИ за противодействие на артилерийските батареи" означава, че преводачът може да е поназнайвал английски език, но НИЩО не е знаел въобще за АРТИЛЕРИЯ и специално за поразяване на артилерийски батареи на противника и контрабатарейната борба. Руснаците ИМАТ ОБОРУДВАНЕ-РЛС-за засичане на противникови батареи, както и за коригиране стрелбата на собствената артилерия, вкл. и АСУ огъня й. Още в първите Правила за стрелба, които съм учил като курсант-преди повече от 50 години-имаше раздел "Стрелба с РЛС". Друг е въпроса, че някой от по-възрастното поколение началници имаха слабост към дългите престрелки. Бил съм за кратко преподавател по Артилерийска стрелба в Артилерийското училище и твърдя категорично, че с моите колеги-ПЕРФЕКТНИ АРТИЛЕРИСТИ-преди около 40 години учехме курсантите и на престрелките, но ударението се поставяше на незабавното преминаване към стрелба за поразяване-пълна подготовка на данните за стрелба, пренос на огъня от репер, използване на автоматизирана система. Според мен, претенциите на ген.м-р Попов са не толкова, че липсват средства за автоматизация на управлението на АРТИЛЕРИЯТА и контрол на огъня й, колкото до недостатъчното им използване. И това беше признато от висшите военни началници за началото на СВО, ама те по отдавнашна традиция не обичат критиката и са уволнили генерала...

    Коментиран от #33

  • 33 Правоверен Евроатлантик

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Артилерист":

    Проблемите на руската армия са корупцията и твърде многото бюрократи без военен опит. Оттам и грешките и ненужните жертви и загуби. Ако успеят да си прочистят държавния апарат от тунеядците то ще се отпушат много и на фронта. За момента обаче повече печелят другите. Но след някоя по-голяма загуба, която няма да могат да прикрият ще бъдат изметени и ще дойдат хората с полеви опит. Но боклукът окопал се във властта се чисти трудно - не само в Русия, а навсякъде по света за съжаление. Ей на у нас една Тиква ни е яхнала вече 20 години и няма отърване, а ни намали с милион като население...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Админ

    2 5 Отговор
    Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Искат да избиват славяни,а и ние сме такива, тагарев е на път да прати български войници, да ги избиват за кеф на запада. България никога срещу Русия. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна. Запада е пак с фашисти те украинци този път, факт неоспорим. Запада мрази Русия, мрази и нас ,славяни, неможе да преглътнат че Русия ги би през втората световна война. Слава, Русия, слава Путин голям Президент на велика страна.

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дете Индиго

    2 3 Отговор
    Русия го закъсва все повече и повече нещата за Русия стават все по зле и по зле , все по трудно се намират нови войници да заменят убитите все по трудно се произвежда всякакво руско оръжие , бъдещето ще е черно за Русия това ги очаква нациите които не ценят човешкия живот

    Коментиран от #39

  • 38 асддас

    0 1 Отговор
    Е нали ракетите им свършваха?
    Сега пък - радари нямали???
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин 🇧🇬

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Механик ти от кои си от улавите ли или от ударените в главата ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: