Last news in Fakti

17 Юли, 2023 21:45 2 333 7

Испания е изправена пред трета гореща вълна за това лято

  • испания-
  • гореща вълна-
  • лято-
  • предупреждения-
  • червен код-
  • температури

В 12 от 17-те автономни области на страната бе обявено предупреждение за опасност от високи температури

Испания е изправена пред трета гореща вълна за това лято - 1
Източник: Shutterstock

Испания е изправена пред третата гореща вълна за това лято, според доклад на ДПА. В 12 от 17-те автономни области на страната бе обявено предупреждение за опасност от високи температури, издадено от националната метеорологична служба АЕМЕТ.

В резултат на това улиците в много населени места бяха практически празни, докато плажовете бяха претъпкани с хора, съобщават испанските медии. Тези, които се осмелиха да излязат на улиците на Мадрид, където температурата достигаше 39 градуса по Целзий, се опитаха да се охладят с вентилатори, чадъри и студена вода.

Възниква нов интерес към областите, които обикновено не са засегнати от горещите вълни. Този път вниманието е насочено не само към Андалусия, части от Каталуния и Навара, но и към популярния туристически курорт Палма де Майорка, за който се прогнозират изключително високи температури.

В Балеарските острови вече е много горещо, като в централния плаж "Плая де Палма" се отчете 36 градуса през следобедните часове. За утре АЕМЕТ обяви най-високото ниво на опасност (червено предупреждение) за северната, североизточната и централната част на острова.

В град Инка, намиращ се на около 30 километра североизточно от столицата Палма, се прогнозира, че температурата ще достигне 44 градуса, което ще бъде най-високата измерена там температура за тази година. На "Плая де Палма" се очакват температури до 38 градуса във вторник и сряда, предаде БТА.

Експертите от АЕМЕТ отбелязват нарастващия тренд на все по-силни горещини в Испания. Те обясняват това с климатичните промени, предизвикани от човека, които увеличават екстремните метеорологични явления.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа

    2 0 Отговор
    Ми да ходят във Виго 😀

    Коментиран от #3

  • 2 Умен путинофил

    2 0 Отговор
    Защо се е изправила пред горещата вълна. Да клекне. Топлината ходи нагоре.
  • 3 Опааа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ааа":

    Там е супер! И Коруня! 👍

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Абе тъпан за ква Испания ми говориш или не живееш в Бг да видиш горещини тъпанарка прозззта
  • 5 Ааа

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Опааа":

    И освен всичко друго за хора, които обичат морска храна там е супер😉 Галисийците напр. са царе на октопода 😀 Испания не е само Андалусия, Мадрид и Барселона 😉
  • 6 Един голям пожар

    2 0 Отговор
    и европа ще стане на пепел
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Бе за какви климатични промени дрънкате постоянно.Бил съм едно лято и
    в Испания преди 20 години.Във Валенсия.Под 39 градуса не е падало през деня.42-43 градуса малко по на юг се смятаха за нормални през лятото.
Новини по държави: