Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Юли, 2023 12:27 802 18

ООН: От началото на войната в Украйна са загинали около 9300 цивилни

  • украйна-
  • оон-
  • цивилни-
  • загинали-
  • русия-
  • война

А над 16 300 са били ранени

ООН: От началото на войната в Украйна са загинали около 9300 цивилни  - 1
Източник: БГНЕС

Потвърдени данни сочат, че от началото на руската инвазия в Украйна около 9300 цивилни са загинали, а над 16 300 са били ранени. Според Службата на Върховния комисар за правата на човека, от тези жертви 537 са деца, а броят на ранените деца достига 1117. Тези ужасни цифри бяха предадени от Съвета за сигурност от заместник генералният секретар на ООН по политическите въпроси, Розмари Дикарло.

Заместникът на ООН подчерта, че тези статистики са само потвърдените случаи, а реалният брой на жертвите вероятно е значително по-голям. Украйна е станала страната с най-голям брой убити и ранени деца и се сблъсква с ужасни атаки върху училища и болници. През 2022 година са отчетени най-много удари върху цивилни сгради, цитира БТА.

Мисията на ООН по правата на човека в Украйна съобщава, че през последните 500 дни броят на убитите мирни жители е три пъти повече отколкото при бойните действия през последните осем години в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жиката

    13 2 Отговор
    А в ирак и сирия след бомбенето от сащ колко цивилни загинаха,тва оонето требва да бъде забранено като античовешко
  • 2 провинциалист

    8 1 Отговор
    Цивилните жертви са много повече. Целият мобилизиран състав на украинската армия както и да го погледнем са си цивилни. От онези, за които зеленото така разпалено се грижи да са свободни и демократични.
  • 3 Мдаа..

    6 0 Отговор
    С цивилни гащи ли бяха?
  • 4 а преди войната

    10 2 Отговор
    украинските свине избиха над 10 000 цивилни в източната част на бившата украйна, нема прошка за фашиста !
  • 5 Ал Бунди

    5 2 Отговор
    Хахахахахаа..хахахахаха...тия не спират с идиотизмите си..пропаднала работа..
  • 6 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    Цифрите са много по високи.самонв мариопул са загинали над 20000 цивилни.

    Коментиран от #15

  • 7 Мефистофел

    5 0 Отговор
    Този виц за "потвърдените" данни ми е любимия.
  • 8 Павел пенев

    4 3 Отговор
    Много елегантно работи руската армия. Зеленски без война уби над 14000 цивилни в Южна Украйна след 2014 год.
  • 9 Аза домбас и донецк нещо да кажете ААА ?

    3 1 Отговор
    Колко хиляди цивилни избряха е майкавимръсна САТАНИСТКА !!!
  • 10 Митко

    2 1 Отговор
    Интересува ме,колко стотин хиляди укри ги няма?Колко са?
  • 11 еалиста

    3 1 Отговор
    Поредната измама, не цивилни са украинските жертви, да си кажат колко са жертвите на военните и наемниците? Украинските фашисти не се спират да обстрелват Донбас и териториите , които претендират ,че са техни, но забравят, че чрез референдум, руско езичните преминаха на руска страна! Тези украински главорези, подложиха на изтребване бедните украинци по фронтовете, а богатите укри плъзнаха по света, европата и нашите зимни , но в момента морски курорти и то за сметка на бедният ни народ! Мерзавци укри, тези които ги приемат, вместо да ги изпращат да се бият за "Слава украине" и чуждопоклонниците фашисти в това число Тагарев, Академика , Боко тиквата, Кирил канадеца и ДПС-то атлантици! ПОЗОР!
  • 12 Матей

    2 0 Отговор
    За пръв път ги виждам да си признаят,че имаше много цивилни избити в Донбас. Е,да спрат да повтарят "с нищо непредизвиканото нахлуване на руската армия"
  • 13 Бесарабски българин

    3 1 Отговор
    16 000 хиляди от цивилните са убити от нацистите за обвинят Русия, а другите 300 са станали жертва на военната техника настанена в дворовете и парковете, за да използват хората като жив щит.
  • 14 Бесарабски българин

    4 0 Отговор
    Точно бройката на загиналите деца е обявена в Украйна, че са изчезнали на нейна територия, като причината за това е, изкарването им на Запад от нацисти за продажбата им за органи и на педофили.
  • 15 християнин

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Особено когато укронацистите взривиха културния дом, а танковете стреляха по блоковете снимани от жителите, които в прав текст говореха, че това са нацистите, които избиват цивилното население, преди на избягат от Мариопул, а също така дава и как същите тези нацистки снайперисти стреляха по деца и старци, излезли да търсят вода, и убиваха масово, ей така за удоволствие, но доста от тях вече се преселиха в селенията на дявола и получават заслуженото, което ги кара да пищят от ужа, страх и болка, съзнавайки, че това ще бъде вечно.

    Коментиран от #17

  • 16 Фактометър

    1 0 Отговор
    По време на преврата “Майдан” 2013-14 г. загиват 2500 човека. Според Морозова, омбудсман на ДНР: За целия период на украинската агресия в ДНР, ЛНР са загинали 13 200–13 400 цивилни.
    Според Бившият президент на Украйна Виктор Янукович, че за петте години след държавния преврат 6 милиона души са напуснали страната (Украйна).
    Експресивно илюстрира "постиженията на революцията" бившият премиер на Украйна Микола Азаров, който също беше принуден да напусне страната:
    След "Майдана" от обикновената готвачка Ирина Луценко стана политик (депутат на Върховната Рада - бел. ТАСС), а съпругът и Юрий Луценко получи поста главен прокурор. За шест години те "спечелиха" повече от 350 милиона долара и сега живеят в съседство с кралицата на Англия. И какво получи Украйна? Планини от трупове, бедност, опустошение и скръб във всяко семейство“, написа той на страницата в Twitter.
  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "християнин":

    Тва са пълни лъжи.убииците в мариопул са руснаците.
  • 18 Бае Въло

    0 0 Отговор
    Въпросът е не КОЛКО са загинали, а ЗАЩО са загинали. Кой ги изпраща без никакъв опит на фронта? Защо неопитни хора трябва да разминирват с телата си минни полета? Кой стреля по тях, ако решат да се предадат?
    Бройката на американското ООН е силно занижена, но винаги ще има Видов ден.
Новини по държави: