Last news in Fakti

21 Юли, 2023 11:14 2 156 19

НАСА: Юли вероятно ще бъде най-горещият месец в историята

  • жега-
  • време-
  • наса-
  • топло време-
  • климатични промени-
  • глобално затопляне-
  • температури

Очаква се юли да се превърне в месеца с най-високи температури изобщо

НАСА: Юли вероятно ще бъде най-горещият месец в историята - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Юли 2023 вероятно ще бъде най-горещият месец от "стотици, ако не и хиляди години", заяви Гавин Шмид от Института за космически изследвания на НАСА. "Виждаме безпрецедентни промени навсякъде по света. Горещите вълни, които наблюдаваме в САЩ, Европа, Китай и чупенето на рекорди навсякъде, не са изненада", допълва климатологът.

Юли 2023 - най-горещият месец някога

Юни 2023 вече беше най-горещият юни в записаната история. Очаква се юли да се превърне в месеца с най-високи температури изобщо. "От науката знаем, че човешката дейност, основно емисиите на парникови газове, причиняват затоплянето, което наблюдаваме на нашата планета", заяви на същия брифинг Кейт Калвин, старши съветничка по въпросите на климата в НАСА. През последните четири десетилетия се отчита последователно покачване на температурите, заявиха още от НАСА.

"От месеци насам наблюдаваме рекордни температури на морската повърхност, дори извън тропиците. Предполагаме, че това ще продължи, а причината, поради която смятаме, че това ще продължи, е продължаващото изпускане на парникови газове в атмосферата", каза още Шмид. Той определи като "50 на 50" шанса 2023 г. да бъде най-горещата година в историята и да бъде надмината от 2024 г., която ще бъде още по-топла заради настъпващия топъл климатичен феномен Ел Ниньо. Други учени прогнозираха, че има 80% шанс 2023 г. да бъде най-топлата в историята.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 1 Отговор
    След горещо лято, иде студена зима.

    Коментиран от #2

  • 2 Иде топла зима

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Тва идва
  • 3 танк ю,каубойс

    13 1 Отговор
    Ей,добре че са звездно-раираните.Иначе нямаше да знаем за рекордните жеги.А аз смятах,че този юли е доста прохладен
  • 4 Мунчо юмручето

    11 0 Отговор
    Е то юли и август като не е топло кога да е топло аз 45 години не съм видял замръзване юли и август ама добре че е НАСА и учените да ни го кажат

    Коментиран от #8

  • 5 Механик

    17 0 Отговор
    Според коя история? Щото така както го пишете, излиза че ще е най-горещ в историята на Земята.
    Дойчевеле ли мери температурите преди 6000 години (примерно)? В какви мерни единици, дойчевеле измери температурите тогава? В целзий, келвин?????
    Глобалистките номера нямат край. А шилетата се кръстят и се вайкат.
    Аман от облъченяци, еййййй!
    п.п.
    И не забравяйте да следите "кодовете"! Бабите ви все с кодовете са се събразявали едно време на нивата.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мунчо юмручето":

    Ами зависи къде ❗
    Защото НАСкА пропуска малката подробност - какъв сезон е сега в Южното полукълбо ❗
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор
    " От науката знаем, че човешката дейност, основно емисиите на парникови газове, причиняват затоплянето, което наблюдаваме на нашата планета"-

    Е те това е
    ГОЛЯяяяяяяМА БРАДАТА ЛЪЖА ❗❗❗
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Теа псевдо учЕни що не казват на лекциите си колко процента от енергията идва от Слънцето и колко от човешката дейност 🤔
  • 11 ХАХО

    6 0 Отговор
    Аз се чудех дали само на мене не ми е топло ама като прочетох статията разбрах за какво иде реч !
  • 12 Някой

    13 0 Отговор
    Ъъъъ, в коя история? 130 летната, в която се води някаква статистика? А как е било преди 200 000 години? А преди 2 000 000? По времето на динозаврите с колко градуса е било по-топло от сега? Да не би динозаврите да са карали коли с въглеводородни горива?
    Ами да кажете нещо за разполагането на темпреатурните сензори, на базата на които се води статистика? Нещо, че за по-лесно местоположението му се сменя, но не се отразява в данните? Примерно, метеорологична станция до сега е била на 2200 м. надморска височина. Обаче е трудно да се обслужва и се премества на друго, по-удобно, място, но на височина 1300 м. Обаче данните се публикуват за първоначалното местоположение. И се оказва изведнъж, че температурата се е вдигнала с 2-3 градуса. И това се дава за доказателство за глобалното затопляне.
    Друго - има много снимки на термпературни сензори, инсталирани точно над асфалтиран паркинг. Или на метър срешу външното тяло на климатична система...
    Тъй че, вярваме безрезервно на поднесената ни информация.
  • 13 Алекс

    1 6 Отговор
    Забавни коментиращи невярващи в глобално затопляне. Нищо, че почти не вали сняг, а и да падне малко е най рано януари, есен и пролет от 10 години няма. Но всичко е наред!

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 14 Мангър

    9 0 Отговор
    Отново имаме създаване на паника и терор чрез страх. Две са отново сюжетните линии - страх от смърт и страх от бъдещето. Както с вируса, начинът е същия. Вижда се, че медиите вече излъчват отровна ужасна енергия как може да умрете от жега. Инсулти, инфаркти, ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ и любимото ми - ПСИХИАТРИИТЕ СЕ ПЪЛНЯТ. Ми как няма да се пълнят болниците и психиатриите?!? Облъчването чрез страх и тормоз е същото, въпрос на време е и у нас да се препълнят болниците с паник атаки от жега и да заговорят за ЗАТВАРЯНЕ ПО ДОМОВЕТЕ. Има време, горещите вълни ще дадат нужното време, за да се разгърне постановката, че всички да могат да я видят. Значи, ако ви става лошо в жегата, да знаете, че това се дължи на страх, с който ви зареждат медиите! Втората линия на ужас е страхът от бъдещето. Той се разпространява от "научните" центрове, включи се освен СМО, чиито сводки гледам са станали ежедневни, но и НА СА - главен глобалистки "научен" център за контрол върху атмосфера, космос, вселена. Само гледайте там какво са приготвили! Днес има в нашите медии някакво безумно "изследване" от някакъв "експерт" от НА СА, който казва, че.....ТОВА ЩЯЛО ДА БЪДЕ НАЙ-ХЛАДНОТО ЛЯТО ДО КРАЯ НА ЖИВОТА НИ!?! Значи, треперете хора, чака ви огнен апокалипсис, при това са заключени и основни думички - край на живота.
  • 15 На Дойче Зеле

    3 0 Отговор
    и Бозивудската НАСА, вярвам толкова, колкото и в марсианци!
  • 16 немо

    1 1 Отговор
    Откровение 16:8
    Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алекс":

    Е, ти явно вярваш , че зимно време като отвориш прозореца да проветриш стаята и температурата на улицата се вдига с половин градус ❗
  • 18 Соваж бейби

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Алекс":

    Глобалното затопляне се нарича модерни бомби и хаарп,лаборатории,мръсотията с боклука и колите е слаба работа но и тя има процент принос!Ходи да слушаш някоя литургия на Грета Т. Можеш да се кандидатираш и за пастор в България нова мода екосекта и събиране на овце екоактивисти
  • 19 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алекс":

    Да, има глобално затопляне. Но дали се дължи на човешката дейност? Дали възгордели се от постиженията на съвременната цивилизация (наред с джендър идиологията) не надценяваме влиянието си върху планетата?
    През 70-те години на миналия век масово се е говорело за глобално захлаждане и неминуем нов ледников период, защото за 10-на години температурите са спаднали.
    Да не би динозаврите да са виновни, че по тяхно време температурите са били с 5-6 градуса по-високи? Да не би пак хората да са довели до последния ледников период? Може би пак хората са виновни за излизането от него? А, ами за малкия ледников период, случил се през 16 век, и при който в Европа е валял сняг дори и през юли, пак ли хората са виновни?
    Познаваме ли всички цикличности в нашата слънчева система? На Слънцето, на Земята, влиянието на другите тела върху планетата ни? Циклите на Миленкович дали нямат някаква връзка с цикличните промени в климата? Какви ли други цикли има, за които даже и не подозираме.
    Та е лесно заблудената част от човечеството да се манипулира с приказките за глобално затопляне заради човешката дейност. Някои печелят милиарди на гърба ни - зелен преход, зелена енергия, въглероден диоксид, електрички, квоти за емисии на парникови газове и т.н. След 20-на години може да обърнат пак палачинката, и да запоне да ни предпазва от предстоящото глобално застудяване.... Доста доходоносен бизнес!