Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Юли, 2023 14:41 3 478 95

В Одеса бе разрушена историческа катедрала, Путин говори за провал на украинската офанзива

  • украйна-
  • русия-
  • одеса-
  • катедрала-
  • владимир путин-
  • контраофанзива-
  • война-
  • юнеско

Русия атакува Одеса с ракети и дронове няколко пъти

В Одеса бе разрушена историческа катедрала, Путин говори за провал на украинската офанзива - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обеща "ответни действия", след като при руските удари в Одеса вчера загина един човек и беше разрушена историческа катедрала, а руският президент Владимир Путин заяви, че украинската контраофанзива, започнала в началото на юни, се е "провалила", предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Няма контраофанзива", отсече беларуският лидер Александър Лукашенко, водещ съюзник на Русия в конфликта в Украйна, който е гост на руския си колега за два дни в Санкт Петербург. А Путин го прекъсна и каза: "Имаше такава, но тя се провали". Черноморският град Одеса, чийто исторически център в началото на годината беше обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, редовно е обект на руски удари, но по данни на украинските власти нова нощна атака е довела до смъртта на двама души и раняването на 22, сред които най-малко четири деца. Вътре в Преображенската катедрала, която до голяма степен беше разрушена, по земята лежаха отломки, а местни жители бяха дошли да помогнат за почистването на мястото. Срутени стени, обгорели икони, паднали на земята полилеи: картина на пълна разруха цареше тази великолепна 200-годишна сграда.

"Всички орнаменти са почти унищожени. Само камбанарията е непокътната", казва за АФП отец Мирослав, заместник-ректор на катедралата. "Ударната вълна е била толкова силна, че всички прозорци и врати на катедралата, която е дълга 95 метра, са повредени". "Ракети срещу мирни градове, жилищни блокове и катедрала", възкликна президентът Володимир Зеленски. "Със сигурност ще има ответни действия", обеща той. Украинското външно министерство осъди това "военно престъпление, което никога няма да бъде забравено или простено", а Олексий Кулеба, заместник-ръководител на администрацията на украинското президентство, заяви, че това е "нов опит" за "заличаване на нашата история и наследство".

Руското министерство на отбраната съобщи за удари по цели в района, но отрече да е нанасяло удари по катедралата и заяви, че сградата вероятно е била поразена от украинска противовъздушна ракета. Катедралата принадлежи на Украинската православна църква, която е обвинявана във връзки с Русия. Църквата настоява, че е лоялна към Украйна, осъжда руското нашествие от самото начало и дори обяви своята независимост от Москва, отбеляза Асошиейтед прес.

Но украинските служби за сигурност твърдят, че някои представители на украинската църква поддържат тесни връзки с Москва. Силите на реда нахлуха в множество църковни светини и публикуваха снимки на рубли, руски паспорти и листовки с послания от московския патриарх като доказателство, че някои църковни служители са лоялни към Русия.

ЮНЕСКО категорично осъди нападението срещу катедралата и други обекти на културното наследство и заяви, че през следващите дни ще изпрати мисия, която да оцени щетите. Историческият център на Одеса беше обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО по-рано тази година и агенцията заяви, че руските нападения противоречат на обещанието на Москва да вземе предпазни мерки, за да пощади обектите на световното наследство в Украйна. "Това възмутително разрушение бележи ескалация на насилието срещу културното наследство на Украйна. Остро осъждам тази атака срещу културата и настоявам Руската федерация да предприеме смислени действия, за да изпълни задълженията си по международното право", се казва в изявление на генералната директорка на ЮНЕСКО Одре Азуле.

Катедралата от началото на 19. век е разрушена през 1936 г. в рамките на антирелигиозните кампании на Сталин и е възстановена, когато Украйна получава независимост от Москва през 1991 г., припомня Ройтерс. "Одеса: поредната нощна атака на чудовищата", заяви в приложението за съобщения "Телеграм" губернаторът на Одеска област Олег Кипер. Двадесет и двама души са ранени, включително четири деца, при ракетните атаки, при които са разрушени и шест къщи и жилищни сгради. Четиринадесет души са хоспитализирани според украинските власти. Русия атакува Одеса с ракети и дронове няколко пъти, откакто миналата седмица се оттегли от едногодишно споразумение, което позволяваше безопасен износ на украинско зърно от черноморските пристанища. Пристанищата на Одеса бяха отправната точка за зърното, напускащо Украйна, съгласно споразумението, постигнато с посредничеството на Турция и ООН.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    24 11 Отговор
    Слава на България, изобщо не ме интересува нито западът нито Рузия!

    Коментиран от #8, #11, #31, #34

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Имаме

    26 5 Отговор
    една страна, прекрасна, да не ставаме роби на запдни и източни господства, България над всичко!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сталин

    28 11 Отговор
    "Вагнер" това лято се готвят за европейско турне ,да проведат поредица от концерти в Полша,Латвия и Литва,и в момента си прехвърлят инструментите и реквизита в Беларус,даже от Германия имало запитване към "Вагнер" дали ще имат възможност да проведат концерти в няколко германски града.В България дирекция "Концерти и инструментална музика" имат също план да поканят "Вагнер" да посети и България,защото тук имаме милиони почитатели на изкуството на "Вагнер"

    Коментиран от #83, #88

  • 8 ДжанамХанам

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    ти ли си?
  • 9 Адам Хилтън

    39 12 Отговор
    Киев не е построил една къща, още по-малко катедрала в Одеса последните 30 години.

    Коментиран от #60

  • 10 Гьон

    26 3 Отговор
    Мара пак е спала и пак не разбрала.
  • 11 Сталин

    36 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента закачена с краката нагоре за малко еротика

    Коментиран от #41

  • 12 Московия е враг №1 на България

    15 32 Отговор
    Че братушките са ncихonaти-кръволоци няма никакво съмнение. Явно им е генетично заложено. Доказва го цялата им история, преизпълнена с агресивни войни срещу всичко що мърда в радиус 3000 км. от Московията. Та едва ли някой трябва да е потресен от безумните изказвания на зам. шефът на руския парламент, който в най-гледаното им ncихonaт-националистическо предаване говори съвсем сериозно за България, като следваща военна цел на Сибирските орки. Водещата се хили радостно, а въпросният шеф дава да се разбере, че говори съвсем сериозно. Първо руската диаспора по нашето Черноморие щяла да бъде активирана, а после почват да стрелят, демек да ни нападат. Апропо, тази схема с протести на диаспората им руснаците я прилагат от 300 години, като повод за поредна война къде ли не. От Узбекистан до Естония и от Грузия до Молдова. Та пак да попитам: дали не е по-добре да национализираме апартаментите на руснаците покрай Бургас и Варна и да ги изгоним от България, преди присъствието им тук да се използва от Кремълския ncихonaт за поредна инвазия "в защита на руското малцинство" ????

    Коментиран от #14, #16, #18, #38

  • 13 честен ционист

    18 4 Отговор
    Вова се гъбарка със западняка вече година и половина.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мара

    27 3 Отговор
    И кой събори паметника на основателката на руска Одеса?

    Коментиран от #87

  • 16 честен ционист

    3 17 Отговор

    До коментар #12 от "Московия е враг №1 на България":

    Ама той ви го каза още 2016 год, ама като нема кой да си записва.. "ще купим цяла България, половината крайбрежие вече го купихме"

    Коментиран от #45

  • 17 Реалист

    8 23 Отговор
    Назрява лавинообразно недоволство от чекистите в кремъл.
    Украински дронове спокойно си долитат до центъра на блатото Москва, храбрите украинци макар и бавно освобождават своите заграбени земи, генерали на ордата изчезват, рублата вече е тапет ...

    След августовският пуч в Русия от 1991 г. в опит за отстраняване на Михаил Горбачов минават 4 месеца до разпада, до сгромолясването на СССР.
    Колко ще издържи РФ след авантюрата на Пригожин, като се има впредвид, че СССР беше в пъти по мощен от РФ ? 3 месеца ?
    29 дена минаха. Тик-так, тик-так ...

    Коментиран от #22, #23

  • 18 Просссс

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Московия е враг №1 на България":

    Изгони милионите китайци от САЩ по твоя измислен закон. Хихихи.
  • 19 История

    9 23 Отговор
    Заради руZия целия свят страда.
    Над 100 народа са под московско колониално робство, които столетия са ограбвани и тероризирани.
    Няма нито една страна, която е в сферата на влияние на Москва, която да не е бедна, корумпирана и пропита от корупция и мутренски терор. Няма нито една. Никой от почитателите на Путлер и блатниците не може да каже и една. Не може да каже и защо децата на всички олигарси от блатото учат и живеят на Запад.
    Как пък никой от копейките не се излъга да отиде да живее в руZкото блато ????!!!

    Коментиран от #46, #50

  • 20 Българин

    8 19 Отговор
    Рузките терористи ще плащат за всичко. Ако трябва всеи рузки музей ще бъде изпразнен, за да се плати на Украйна за щетите.

    Коментиран от #25

  • 21 АУУУУУ

    3 12 Отговор
    ДО РУСКИЯ АДМИНИСТРАТОР......РАДВАШ ЛИ СЕ НА РАЗРУШЕНИЯТА 🤮🤮🤮🤮🤮🤮👏👏👏👏👏👏
  • 22 Човече... ...

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Краварски бот, пилиш едно и също вече няколко дни.

    Коментиран от #26

  • 23 честен ционист

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Птичката не каца два пъти на рамото. Учете руски.

    Коментиран от #24

  • 24 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "честен ционист":

    Ти защо не знаеш руски?
  • 25 ДжанамХанам

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Изим ли ...???

    Коментиран от #32

  • 26 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Човече... ...":

    Не е едно и също.

    Отброява ви всеки изминал ден.

    Тик-так.
  • 27 Иван

    11 2 Отговор
    Сатанинският ционистки мерзавец Майк Пенс е поръчал тази гнусна, коварна атака.
  • 28 Човек с очи

    16 3 Отговор
    Не е хубаво лъжите да започват от заглавието, поне малко срам трябва да има. Катедралата е повредена от зенитна ракета (малко взривно вещество + осколки), ако беше сериозна ракета, нямаше да има катедрала, а трап.
  • 29 бай хой

    13 2 Отговор
    За катедралите ни е грижа, а за репресиите срещу православната църква, ни вопъл, ни стон.
  • 30 Иван

    10 3 Отговор
    Сатанинският ционистки мерзавец Майк Пенс е поръчал тази гнусна, коварна атака.
  • 31 Човек с очи

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    ... нито правописа ? Русия се пише със "с".

    Коментиран от #33

  • 32 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #25 от "ДжанамХанам":

    Не разбирам езика на руско-турските еничари.

    Аз съм българин.

    Коментиран от #55

  • 33 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Човек с очи":

    Напротив.

    Виж си надписите в родината на господарите ти. Зета е на почит.
  • 34 Мда

    5 13 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Русия избива българи, а у нас някои се радват!

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 световен

    1 5 Отговор
    Б О К Л У К

    Коментиран от #39

  • 37 Ихтиандър

    3 7 Отговор
    Тази снимка от бункера на старчока ли е?
  • 38 Мда

    9 12 Отговор

    До коментар #12 от "Московия е враг №1 на България":

    Рушляците искат да завземат цялото Черно море, трябва да ги изгоним докато не е станало късно.
  • 39 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "световен":

    Майк Пенс и сатанинската Синагога.
  • 40 Ханс

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ксаниба":

    Чесно да ти кажа , съгласен съм с теб ,щото и на мен ми хлопа дъската и аз като тебе бръщолевя глупости само..

    Коментиран от #43

  • 41 🤔🤔🤔🤔

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    А ВОЛЕНЕ ти ли си КЪДЕ СЕ ЗАГУБИ никъде не се виждаш. АХА явно си заминал за твоята ДУХОВНА РОДИНА.

    Коментиран от #48, #49

  • 42 Специисти в извъртането

    5 3 Отговор
    Като се провалиха и станаха контра на настъението, като ни проглушиха с лъжи за какво ли не, каккво им ппечи да излъжат и за храм. Подхранвании напъгствани от САЩ. Какво им струва на САЩ - 41 милиарда долара в 43 пакета помощи!
  • 43 Ганс

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "Ханс":

    а потника, как е?
  • 44 Замисли се

    8 2 Отговор
    Тука в българия съм срещал два типа хора. Едните обичат Путин. Другите не го обичат. Първите викат на вторите национални предатели. Пък ние сме си българи. Не сме руснаци.
  • 45 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "честен ционист":

    Те и продажниците като вас са купили.
  • 46 Мда

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "История":

    Мълчат...........
  • 47 Гринго

    4 5 Отговор
    Московски варвари!!!
  • 48 Сталин

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "🤔🤔🤔🤔":

    Аз съм,аз съм , как позна,в момента съм във Волжка България и събирам четници за национално освободително движение,ще се записваш ли , септември започваме въстанието срещу западните мародери в България

    Коментиран от #51, #54, #79

  • 49 Верно,бе

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "🤔🤔🤔🤔":

    Къде се скри Сидрероглу?Да не би да се е маскирал на фикус,след като видял името си в един сайт!?
  • 50 Даже на Салавьов синът му

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "История":

    Му довел зет.От Великобритания.

    Коментиран от #52

  • 51 Германец

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "Сталин":

    В момента си в Англия в омразния запад и живееш западния начин на живот, докато пропагандираш на лековерните какъв красив е руския "рай".

    Нали така?

    Коментиран от #53

  • 52 гого

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Даже на Салавьов синът му":

    ти твоята от къде доведе за мъжката ти половинка питам от ромската махала хахах едно и също как не ти омръзна вече месец плиснат лиген
  • 53 иваило

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Германец":

    е как разбра че е в англия бе агент 007

    Коментиран от #56

  • 54 хахха еж па ти

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Сталин":

    Охоо Путинчето и тука ще пали война. Забавно ще стане. Абе путинче ти знаеш ли,че няма патриотче. Дето да се радва като чужда империя да му прави смут. Говоря ти за истинско патриотче а не за такива като тебе. Дето ги лъжат че не са башибозук. Да не ви подгонят и да се чудите как да плувате черно море.
  • 55 Сталин

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Българин- микс между турски евреи и гръцки сигани

    Коментиран от #58

  • 56 Германец

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "иваило":

    Той сам си каза.

    Освен ако не казваш, че лъже.
  • 57 Билкара

    12 0 Отговор
    Говедарите в Ирак умишлено унищожиха шумерски храмове на хиляди години световно културно населедство

    Коментиран от #63

  • 58 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Сталин":

    Как е по английско, пакитата и индусите напомнят ли ти за квартала ти?
  • 59 Истината

    13 2 Отговор
    Не са руснаците унищожили храма, а окраинските фашисти.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Историята се повтаря

    4 9 Отговор
    Тоя Путин ще се превърне в мумия тотем. И в мавзолеят му ще ходят да му се кланят днешните сатанисти.
  • 62 Неутрален

    10 0 Отговор
    Зеления що не каже нещо за иконите и църковната утвар от Печорската Лавра, изнесени в САЩ и Франция?

    Между другото, в Гугъл мапс се вижда, че ударената страна на одеската църква е на запад - а руските ракети идват от изток! Така че е много вероятно самите украинци да са я ударили, вероятно с тяхната ПВО - още повече, че ако я е ударил примерно Калибър,нямаше да остане камък върху камък. Така че цялата тая работа е много съмнителна.
  • 63 Е, кой какво може.

    10 0 Отговор

    До коментар #57 от "Билкара":

    Краварите унищожават всичко наред, а бритчедите им от Острова крадат яко. Който не вярва - да отскочи до Бритиш мюзиум и да види, че в огромната експозиция единственото британско нещо е залата с часовниците - и то не всички. Всичко останало е влачено от цял свят!

    Коментиран от #64

  • 64 Германец

    1 11 Отговор

    До коментар #63 от "Е, кой какво може.":

    Абе, Сталине, ако искаш посети келтската секция, и Средновековната. Има доста от Великобритания.

    А ако не бяха "лошите" британци, сега тия артефакти щяха да седят в подземния бункер на някое джудже, вместо целия свят да може да ги гледа.

    Коментиран от #67

  • 65 Гена крокодила

    7 1 Отговор
    Плувам си около пристанището. Нещо няма голамо движение... То и малко няма.
    Чакам да изляза да се попека на руския плаж в Одеса... Скоро.

    А за укрите-море в България... Докато ги търпят.

    Коментиран от #70

  • 66 Катедрала

    8 3 Отговор
    Историческа, колко да е историческа, построена е преди 20 години.
    Украинците така и не се научиха как да използват ПВО. В случая май нарочно са стреляли по катедралата.

    Коментиран от #68

  • 67 Бре бре

    8 1 Отговор

    До коментар #64 от "Германец":

    Значи всички,които казват истината са Сталин,а?Хахахахаха,ами защо не кажеш колко народ са избили англетата във своите колонии,а?Ами краварите Фащ колко хора са убили в Ирак,Виетнам и още много места?Те са имали право,а?При положение,че маса руснаци са избили укронацитата,много ги търпя Путин!!!

    Коментиран от #69

  • 68 Историк

    2 7 Отговор

    До коментар #66 от "Катедрала":

    Историческа е защото е възстановена по оригиналните скици от 18ти век, а иконите вътре са още по-стари.

    Руските терористи ще трябва да заплатят И това възстановяване.

    Скъпичко ще му излезе на руския народ фашисткия режим на Путлер.

    Коментиран от #71, #93

  • 69 Германец

    0 5 Отговор

    До коментар #67 от "Бре бре":

    Каква "истина" бе?

    Той написа, че нямало нищо английско в Бритиш мюзеум, освен "часовниците", а това е нагла лъжа и посочих как може да се разбере.

    А че е същия постър е съвсем ясно.
  • 70 Мдаа

    0 6 Отговор

    До коментар #65 от "Гена крокодила":

    "на руския плаж в Одеса..."

    Казва се така, защото е осеян с мини. Както всички "асвабадени" от рузнаците територии.

    Коментиран от #74, #92

  • 71 Гладна кокошка

    9 1 Отговор

    До коментар #68 от "Историк":

    просо сънува :)))Путин никой не може да му каже ,,копче" и то се вижда от началото.Само Европа духаме супата и повече ще надуваме ако продължаваме да подкрепяме укронацитата и тоя комедиант зелката!!!

    Коментиран от #77

  • 72 НАЛИ

    6 0 Отговор
    Паметникът на Екатерина II е част от по-голямата структура "Основателите на Одеса", която включва и други фигури.
    Александър Суворов е руски военен пълководец и едни от основоположниците на руското имперско военно дело.
  • 73 Ех,Марееее,

    4 1 Отговор
    какви катедрали те бият по главата!Десет пъти повтори думата катедрала! Източноправославните храмовене са катедрали! Катедрали са католическите църкви!Много зле е положението,много зле...!!!

    Коментиран от #75

  • 74 Гена крокодила

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "Мдаа":

    Говоря буквално.
    Скоро укрите ще искат молдовски визи да идат на плаж.

    Коментиран от #76

  • 75 Историк

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "Ех,Марееее,":

    Явно не си стъпвал в православна църква. Катедрален храм е изключително често срещано описание за най-големите православни църкви.

    Ние знаем, че фашистофилчетата никога не сте били религиозни, но е учудващо да се наблюдава такова лицемерие.

    Но то всъщност вашите господари отдавна разрушават православието, на което вие ръкопляскате. Явно сте свикнали.
  • 76 Мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Гена крокодила":

    "Говоря буквално"

    И аз.
  • 77 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гладна кокошка":

    Със зомбита разговора е излишен.
  • 78 Настрадин Ходжа

    4 2 Отговор
    Скоро нищо няма да има някакво значение ... тез укри също!
  • 79 Бате Гойко

    2 4 Отговор

    До коментар #48 от "Сталин":

    Всички сталинисти на въжето! Жега за некадърните и мързеливи партийни секретари!!!
  • 80 кратко и ясно

    2 6 Отговор
    По какво си приличат ИДИЛ и Русия? По разрушаване на паметници от световното културно наследство, поради отчаяние и злоба.

    Коментиран от #91

  • 81 Йес

    3 5 Отговор
    Путин скоро ще лъска наровете и съкилийниците, ако е късметлия да оживее.

    Коментиран от #90

  • 82 От страни

    3 3 Отговор
    Катедралата са си я улучиле самите укри с С300. Има клипчета където хората сбират вътре в катедралата поразяващите елементи от ПВО ракета С-300. Па се засрамете от толкова лъжи.
  • 83 Киркор

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Пропуснал си една тема,пусни си коментара и там и заформяш 10 теми,направо отличник за Микрофанова си.
  • 84 Зор имат от катедрала

    2 0 Отговор
    Църкви, нормални ли са тия?
  • 85 Хм...

    3 1 Отговор
    Украйнското пво отново е пуцало сватбарската.
    Ама пак бива, поне тоя път не са утpeпали някой полски тракторист...
  • 86 Баба Мара отива на фронта

    4 1 Отговор
    Баба Мара громи Русия с тъпите си статии
  • 87 1984

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мара":

    Обаче лостът с който украйнците къртиха паметника на Екатерина през нощта беше руски.
    Освен това лично Путин го изкърти! Намериха неговите отпечатъци по лоста. Също и паспорта му, до паметника. От безарабския фронт даже и снимки имат.
  • 88 Драйфус

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Браво,умен си по целите пети!
  • 89 Спешни мерки срещу неофашизма

    1 0 Отговор
    Кофти е да ти унищожат историята нали. Укрите сега се сетиха, че било кофти, ама те като унищожават руски и съветски паметници и пренаписва, с лъжи историята, за тях това е позволено.. Наглостта на тая разновидност на руския етнос е просто умопомрачителна...
  • 90 Д-р Хаус

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Йес":

    Ти глупав ли си или са те ваксинирали в мозъка по погрешка
  • 91 Да си кажем истината в очите

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "кратко и ясно":

    Я виж укрите колко паметници на съветската армия унищожиха,а също така и руски, издигнати още по времето когато осрайна не съществува, паметници на Пушки
    н,На Екатерина ВЕЛИКА, в безсилна злоба и бандерофашистки реваншизъм... Наскоро поругаха и паметника на Родината, който прекръстиха на майка Осрайна и на щита на мястото ма герба на СССР сложиха няква укро свастика. И тия боклуци тръгнали за паметници да ни обяснават кой ги бил събарял... Талибани.
  • 92 Приказки от натовския коптор

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Мдаа":

    Пиши нормално ако можеш, че не ти се разбира фъфленето
  • 93 Ти да не си от банкя

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Историк":

    Ти гледай наТебе колко ще ти излезе подкрепата на фашисткия укрорежим, не се притеснявай за Великата Русия.
  • 94 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Вярно е. Руските ракети са криви и затова Пейтриът не могат да ги ловят.
  • 95 Водолей

    1 0 Отговор
    Няма ли кой да го свитне тоя строен миньон путин и най на края да свърши всичко това.
Новини по държави: