Last news in Fakti

26 Юли, 2023 19:33 2 432 10

Сериозна повреда! Проблемът с двигателите на "Еърбъс" засяга около 1200 турбини

  • еърбъс-
  • турбина-
  • пътнически самолет-
  • гражданска авиация-
  • a320

Причина за проблема вероятно е рядко състояние на металния прах, използван при производството нa нови турбинни дискове от "Прат енд Уитни" за определен период от време

Сериозна повреда! Проблемът с двигателите на "Еърбъс" засяга около 1200 турбини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 1200 турбини в двигателите на самолетите за средни разстояния на "Еърбъс" са проблемни, смята германският производител Ем Те У (MTU), цитиран от ДПА, пише БТА.

Около 200 от тях трябва да бъдат ремонтирани най-късно до средата на септември, а останалите - през 2024 и 2025 г., заяви пред журналисти шефът на Ем Те У Ларс Вагнер.

Корпорацията ДАКС (DAX), базирана в Мюнхен, заедно с по-големия си американски партньор "Прат енд Уитни" (Pratt & Whitney), произвеждат двигателите PW1100G-JM, вложени във всеки втори самолет "Еърбъс" от модела A320neo.

Компанията майка на "Прат енд Уитни" - "Рейтиън текнолоджис" (Raytheon Technologies), съобщи вчера за съществуващия проблем.

"Работим съвместно с "Прат енд Уитни", за да намалим въздействието на проблема", заяви Вагнер. Той призна, че е трудно да се каже колко самолета ще трябва да влязат в халетата за ремонт. Всеки самолет разполага с два двигателя, но те може да са от различни производствени цикли, което значи, че най-малкият възможен брой са 600, а най-големият - 1200.

Като причина за проблема той посочи рядко състояние на металния прах, използван при производството нa нови турбинни дискове от "Прат енд Уитни" за определен период от време.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    15 6 Отговор
    Откога па немците турбини правят второ статията ви е ни в клин ни в ръкав горе Прат енд Уитни Долощу Ем те у .Късайте си дипломите негрмотници
  • 2 Ще ще

    6 3 Отговор
    Фхренска съглобкъ
  • 3 Гориил

    19 8 Отговор
    Според експерти всички турбини на самолетите Pratt Whitney трябва да бъдат модернизирани. Но светът очаква с интерес (още през 2023 г.) появата на няколко типа от най-новите руски пътнически самолети. Русия никога не се е съгласявала да улесни живота на Запада. Борбата ще е безкомпромисна. Използване на абсолютно всички интелектуални, икономически, финансови и природни ресурси. Всеки, който не получи поне едно от изброените условия, ще загуби.

    Коментиран от #8

  • 4 Факт

    14 16 Отговор
    Какво стана с руския суперджет дори в Либерия не го щат

    Коментиран от #5

  • 5 Гориил

    14 8 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Същото като Airbus днес. Но Русия упорито работеше върху грешките и "Прат и Уитни" спаха на пиедестала на миналите постижения.

    Коментиран от #9

  • 6 Чудесно

    3 6 Отговор
    друго не заслужават
  • 7 ванко

    20 4 Отговор
    ...рядко състояние на металния прах... Какво ли е това? Ний, по-простите в Бългеристания също работим с прахова металургия и синтероване, но рядка консистенция не сме наблюдавали...
  • 8 И колко

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гориил":

    Ще се продадат от “най-новите” руски пътнически самолети - 60-70 бройки общо сигурно. А и да почакаме да видим дали ще дойдат догодина и дали ще дойдат изобщо.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гориил

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "И колко":

    През първите пет години Airbus произвежда сто самолета.
Новини по държави: