Last news in Fakti

26 Юли, 2023 20:20 3 232 31

Греховете на Белия дом! Синът на президента Джо Байдън ще се признае за виновен по обвинения в укриване на данъци

  • хънтър байдън-
  • джо байдън-
  • белия дом-
  • демократическа партия

В отделно дело Хънтър Байдън е обвинен и в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие при зависимост и употреба на контролирано вещество, а това е престъпление

Греховете на Белия дом! Синът на президента Джо Байдън ще се признае за виновен по обвинения в укриване на данъци  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, заяви днес пред съда, че възнамерява да се признае за виновен по две обвинения в укриване на данъци, съобщават "Ню Йорк таймс" и Си Ен Ен, информира БТА.

Признанието му е част от споразумение, което може да предотврати присъда по обвинение, свързано с оръжие. Хънтър не е платил данъци върху доходи от над 1,5 милиона долара през 2017 г. и 2018 г., въпреки че е дължал над 100 000 долара, твърдят прокурори, предава Ройтерс.

В отделно дело той е обвинен и в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие при зависимост и употреба на контролирано вещество, а това е престъпление. По-младият Байдън е сключил споразумение с федералните прокурори в Делауеър за предварително отклонение от съдебен процес по това обвинение.

Това е алтернатива на наказателното преследване, която позволява на обвиняемите да избегнат присъда или затвор. Признанието идва в момент, когато президентът демократ Байдън може да се изправи срещу бившия президент Доналд Тръмп, настоящ основен претендент за номинацията на републиканците за изборите през 2024 г.

От години републиканците обвиняват Хънтър Байдън, че е използвал политическата власт на баща си за лична изгода в сделките си в Украйна и Китай, въпреки че проверката на назначения от Тръмп прокурор на Делауеър Дейвид Вайс не е открила никакви доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Тръмп и неговите републикански съюзници отправиха обвинения за по-мекото отношение към Хънтър Байдън заради споразумението за признаване на вина миналия месец. Те от години обвиняват сина на Джо Байдън в търговия с влияние в чужбина, наред с други неща.

Тези обвинения доведоха до започването на разследване от страна на Вайс, на когото в отклонение от обичайната практика беше позволено да остане на поста си, за да продължи проверката, след като Байдън победи Тръмп на изборите през 2020 г. Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд отхвърли твърденията за привилегировано отношение и заяви, че на Вайс е било предоставено пълното право да разследва Хънтър Байдън.

Вайс също така е заявил, че никой не се е намесвал в процеса на разследването.

Хънтър Байдън е работил като лобист, адвокат, консултант, инвестиционен банкер и художник. Той публично е обсъждал борбата си със зависимостите, включително алкохолизъм и употреба на кокаин. Тръмп, който беше обвинен в Ню Йорк за предполагаемо фалшифициране на бизнес документи с цел плащане на подкуп на порнозвезда за нейното мълчание и е изправен пред федерални наказателни обвинения във Флорида за боравене с класифицирани документи след напускането на поста през 2021 г., разкритикува сделката на Хънтър Байдън с прокурорите като обикновена "глоба".

Данъчните обвинения могат да доведат до присъда до 18 месеца, но според юридически експерти Хънтър Байдън едва ли ще влезе в затвора, тъй като няма предишни криминални прояви и е поел отговорност за действията си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    88 5 Отговор
    Рано или късно , ще плаща за лабораториите в Украйна , и за ковида в целият свят !!! И не е сам !!!

    Коментиран от #11, #13, #22

  • 2 Гориил

    65 4 Отговор
    Признавал ли е, че е експериментирал с малолетни деца? Да не е Майкъл Джонсън?

    Коментиран от #12

  • 3 китайски балон

    77 2 Отговор
    "Пyнта маpа" , както казва великият български комбинатор Остап Бойко! Цялият "процес" на Хънтърчо е един цирк от който да излезе сух и да замажат очите за основните му престъпления, които са по почти целия наказателен кодекс от корупция до сеx!
  • 4 Ал Капоне

    47 1 Отговор
    Бараво моето момче чакам те да дойдеш.
  • 5 Сатана Z

    49 2 Отговор
    Това означава ли,че ще го изпратят на електрическия стол?
  • 6 Сталин

    60 2 Отговор
    Също и за кокаина в Белия Дом от миналата седмица
  • 7 Сталин

    56 2 Отговор
    Тя цялата им рода на Бай Дрън са криминали
  • 8 защо краварите

    51 2 Отговор
    ни занимават с петилетки с тези неща, като ние ги знаехем от години - що за стока е синчето му и какво трябва да преживее като присъди.Иначе са МНОГО вторачени в кого ли не, стига да не пее тяхната песен.
  • 9 Лост

    45 1 Отговор
    Мед им капна на сърцето на нашите прокурори.Сега могат да дават за пример САЩ със техните споразумения.
  • 10 Същите престъпници

    41 2 Отговор
    като нашите родни! Ако бяха някои бедняци, вече да са в килията! Ето защо тази тяхна демокрация, трябва да бъде изкоренена от България. Да им напомня на американците, че конституцията си вземет директно от ликийците, които разбира се са братовчеди на мизийците. Време е като Орбан, да изгоним всички козяци и центрове на ЦРУ от България. Дънди Крокодила, който ни граби златото - също!
  • 11 Гост

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    От тези лаборатории тръгва Ковид.
  • 12 Да не искаш да кажеш...

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    ...,,Майкъл Джаксън"...?!

    Коментиран от #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Джамбaза

    26 1 Отговор
    Това дело е с името "препиране".
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Красимир Петров

    29 2 Отговор
    Байдън отдавна трябваше да бъде свален и подведен под отговорност.
  • 17 За протокола

    35 1 Отговор
    Топло, топло:
    Съдия Мариелън Норейка НЕ прие споразумението за признаване на вината, поставяйки под съмнение конституционността - по-специално клаузата за отклоняване и имунитета, който Хънтър Байдън ще получи.
    Съдията притисна федералните прокурори относно разследването и постави под въпрос дали има възможност за бъдещи обвинения и попита прокурорите дали Хънтър Байдън в момента е обект на активно разследване. Прокурорите казаха, че е, но не отговориха конкретно за какво е разследван синът на президента.
    Споразумението на Хънтър Байдън се разпадна по време на първото му явяване в съда в сряда сутринта и той пледира „невинен“! "

    Примката около престъпната фамилия се затяга!
  • 18 Калпазанин

    23 1 Отговор
    А баща му бай пън, ще си признае ли и той че е педофил, или то и да признае за това няма извинение и прошка за такъв грях
  • 19 Виктор Черноземски

    23 0 Отговор
    Този старец идиот може би е по корумпиран и от откачената Хилари Клинтън. Дано Тръмп победи и да започнат процеси на нормализиране на Демократите който изглеждат като американска комунистическа партия в момента
  • 20 ИВАН

    23 1 Отговор
    Значи и бащата е същата история - сина е имало от кого да гледа, все отбор престъпници и убийци.
  • 21 Гориил

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да не искаш да кажеш...":

    На кого му пука ? Всички те са Джонсън и епични магарета.
  • 22 Тоя е такъв

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    tъпанар, че домати на пазара не може да продава а какво остава за лабораториите. Тях ги въртят по-умни.
    Ако не е тейко му, сега щеше да като ония по улиците на Филаделфия.
  • 23 Тръмп

    19 0 Отговор
    Ще има Дебайданизация и в затвора
  • 24 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    18 0 Отговор
    И тези ще говорят за справедливост и ще ни учат на морал...
  • 25 цццц

    21 0 Отговор
    при зависимост и употреба на контролирано вещество ,страх ви е да напишете че е дрогиран.
  • 26 хънтъра е ясен

    14 0 Отговор
    Що си траем, че шефа на парламента от републиканската партия иска импийчмънт за президента Байдън?
  • 27 байдъновче

    14 0 Отговор
    Тате ми е прзидент и ще се застъпи за мен. Аз съм бандит, но това няма никакво значение. В демократичните държави е така. И в държавите, в които татковците командват. Татковци, които в миналото са били също като мен, дори да не казвам какви са били....и какви са сега.
  • 28 бомбето

    7 0 Отговор
    а наште пунежи са свети и нямаме таквиз прублеми за осъждане . Да си признай някой сам - само при бай Тошу след кютек са признаваха
  • 29 паси

    8 0 Отговор
    Синът на изкуфелият престъпник не е различен от баща си допълват се.
  • 30 Българин

    1 0 Отговор
    Чакам опорките от Козяк. Затова съм по-тих от лавандула
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.