Last news in Fakti

26 Юли, 2023 23:09 2 285 20

Невинен! Синът на президента Джо Байдън отрече всички обвинения пред съда

  • хънтър байдън-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • демократическа партия-
  • доналд тръмп

Според твърденията на прокурори Хънтър Байдън не е платил данъци върху доходи от над 1,5 милиона долара през 2017 г. и 2018 г., въпреки че е дължал над 100 000 долара

Невинен! Синът на президента Джо Байдън отрече всички обвинения пред съда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, днес не се призна за виновен по обвиненията в укриване на данъци и притежание на оръжие, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Съдийката в Делауеър Мариeлън Норейка, която бе назначена от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, обяви, че има нужда от повече време да преразгледа неговото по-ранно споразумение с федералните прокурори, по силата на което той можеше да избегне присъда по делото, свързано с оръжието, уточнява Ройтерс.

Както вече беше съобщено, според твърденията на прокурори Хънтър не е платил данъци върху доходи от над 1,5 милиона долара през 2017 г. и 2018 г., въпреки че е дължал над 100 000 долара. В отделно дело той е обвинен и в незаконно притежание на огнестрелно оръжие, докато е в състояние на зависимост и употребява контролирано вещество, което е престъпление в САЩ.

Синът на Джо Байдън беше сключил сделка с федералните прокурори в щата Делауеър за предварително отклонение от съдебен процес по това обвинение. По силата на тази сделка Хънтър възнамеряваше да се признае за виновен по обвиненията в укриване на данъци. В такъв случай казусът с оръжието - притежаваният в продължение на 11 дни през 2018 г. "Колт Кобра .38 Спешъл", щеше да бъде изтрито от досието му.

Въпросното споразумение обаче отпадна, защото федералната съдийка по делото му изрази притеснение от формулировката на тази част от сделката, която позволяваше на Байдън да избегне присъда по споменатото отделно обвинение, свързано с оръжието, гласи публикация на репортер на "Блумбърг" в социалната мрежа "Екс" (досега известна като "Туитър"). "Момчета, мисля, че има смисъл да ви накарам да говорите повече", са думите ѝ към адвокатите на Хънтър Байдън, цитирани от Асошиейтед прес.

Съдийката даде на защитата на Хънтър Байдън и на федералните прокурори срок от 30 дни да ѝ дадат обяснение защо трябва да приеме първоначалното извънсъдебно споразумение.

По информация на Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс, Хънтър Байдън и федералните прокурори вече са стигнали до ново извънсъдебно споразумение по делото за укриване на данъци, в което има по-малко възможности за избягване на присъда по друго дело срещу него.

Според версията на Си Ен Ен първото споразумение се е провалило заради случай от различно естество - течащото разследване срещу Хънтър Байдън за нарушение на закона за регистрация на чуждестранните субекти.

Според новата сделка, в която има по-малко възможности за избягване на присъда, прокурорите могат да подведат под отговорност Байдън-младши по обвинения, различни от тези, по които е сключена тя.

Междувременно говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че президентът Джо Байдън и съпругата му Джил обичат своя син Хънт и го подкрепят в опита му да изгради наново живота си, предаде Ройтерс. От години републиканците обвиняват Хънтър Байдън, че е използвал политическата власт на баща си за лична изгода в сделките си в Украйна и Китай, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 1 Отговор
    Лъжец!

    Коментиран от #9

  • 2 Пич

    39 0 Отговор
    Няма сметка , без кръчмаря да дойде и да си я прибере ! И този ще плаща !!!

    Коментиран от #5

  • 3 Ксаниба

    37 0 Отговор
    баклоци сър!
  • 4 Делю Хайдутин

    39 1 Отговор
    Тоя има обвинения за 100 години затвор.
  • 5 А пък

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Руснаците са ударили и Змийския остров в Черно море с бомби ФАБ-500

    Руската авиация е пуснала няколко фугасни авиобомби ФАБ-500 с универсални модули за планиране и коригиране на обекти на Змийския остров.

    Имайки предвид размера на острова и мощността на ФАБ, е много малко вероятно нещо на черноморския остров да е останало невредимо.

    Освен това е напълно спряно движението в Дунавския басейн. Моряци на кораби за насипни товари и контейнеровози се оплакват, че са блокирани край бреговете на Румъния без възможност да слязат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Калпазанин

    44 0 Отговор
    Някой да е очакваш нещо друго, със баща. педофил и то с деменция и още по лошо кукла на конци тегли целия свят
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГЕРБЕР

    10 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ДАНО НЕ ГО ОСЪДЯТ МОМЧЕТО.
    БАЩА МУ ВСЕ ПАК Е ОТ НАШИТЕ, ВОЮВА СМЕЛО СРЕЩУ РУСКИЯ ОКУПАТОР.
  • 10 фен

    35 0 Отговор
    Иска ви се, да е невинен! Ама не е! На тати корумпето! Тоя по - гнил и от Христо Иванов - Бобоков!
  • 11 Гориил

    11 1 Отговор
    Той е сладък.Аз вярвам.
  • 12 Анатолий за нищо не ставаш

    15 1 Отговор
    Пълен некъдърник си
  • 13 фиткифакти

    28 0 Отговор
    До "журналистите" в този сайт и конкретно този, който си е изсмукал розов шербет от пръстите няма нужда да се натягате на Посолството и престъпниците от фамилия Бай Дън, те са бита карта! Изобщо не е така както е описано, съдийката отсвири споразумението, което щеше да даде имунитет за всички други престъпления на синковеца, търговия с влияние, корупция, наркотици, сексуални престъпленкя и т. н.
  • 14 Има

    5 0 Отговор
    си хас
  • 15 Дъновите

    19 0 Отговор
    Бай баклуци. И там същото. Кюлчета под леглото. Държавата е менте. Народа нищо не може да направи. Баклук капитализъм.
  • 16 плюс минус

    13 0 Отговор
    Питам се дали в нашето мило Отечество има поне един осъден, присвоил или откраднал повечко пари през последните 30 и кусур години?
    А, разследващи, прокурори и съдии?
  • 17 На тоа

    11 0 Отговор
    Баща му нЕма ли да пукне вече , та да освободи земята и нормалните хора от себе си.
  • 18 Урюрвкос

    1 1 Отговор
    щом е казал "НЕ" значи е невинен
  • 19 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Боже, ето как се прави пропаганда . В началото на статията с големи букви и черен курсив "НЕВИНЕН! " и хората не поглеждайки си казват . Ето човека вече е признат за невинен. А надолу пише ,че той си пледирал пред съда "невинен", ама нещо не го огряло.
  • 20 в психо ФАЩ всекиден се стреля

    0 0 Отговор
    Полицията арестува и повдигна обвинения на родителите на 5-годишно дете, което е застреляло 16-месечното си братче в американския щат Индиана.