Last news in Fakti

29 Юли, 2023 18:16 6 044 4

Държава забранява напълно електронните цигари

  • казахстан-
  • вайп-
  • електронни цигари

Пазарът на електронни устройства за консумация на никотин е нараснал 300 пъти в Казахстан от 2020 до 2022 г.

Държава забранява напълно електронните цигари - 1

Междуведомствената комисия към правителството на Казахстан реши да забрани напълно вейповете (електронни цигари), течностите и ароматизаторите за тях в републиката. Това съобщи депутатът от долната камара на парламента на Казахстан, член на фракцията от партия "Република" Нургул Тау.

"В молбата си предложих да се въведе пълна забрана за продажба на вейпове. Членовете на междуведомствената комисия почти единодушно (12 срещу 2) гласуваха за въвеждане на пълна забрана за продажба, внос, износ и производство на вейпове", каза тя в съобщение, публикувано на уебсайта на партията.

„Ще бъдат направени подходящи промени в законодателните актове за решаване на този проблем“, каза Тау.

По-рано тя съобщи, позовавайки се на данни от Министерството на финансите, че пазарът на електронни устройства за консумация на никотин е нараснал 300 пъти в Казахстан от 2020 до 2022 г. В същото време легитимността на вноса на този продукт е съмнителна.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уточнение

    16 1 Отговор
    "Журналистка" се чуди какво да напише.

    Коментиран от #2

  • 2 Гешевче

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Уточнение":

    И не само, тя не знае какво е електронна цигара. На снимката е показан айкос, който няма нищо общо с електронните цигари и буквално подвежда читателите. Ако съм на мястото на филип морис ще съдя сайта.
  • 3 ДрБр

    1 3 Отговор
    БРАВО
  • 4 Студопор

    2 2 Отговор
    Браво на Казахстан! Толкова са гадни тия вейпове, че по - добре е хората да си пушат нормални цигари. Това е все едно пушиш дезодорант. Стотици пъти по-вредно е, а тия дето са за еднократна употреба, хората понеже са прости, ги хвърлят на всякъде и цялата гняс от батерията отива във водата и почвата. Гнусотии!!