Last news in Fakti

30 Юли, 2023 05:59 4 354 26

Владимир Путин: Вредно е аз да управлявам войските ни

  • владимир путин-
  • президент-
  • русия-
  • украйна-
  • войски

Това не е моя работа, неправилно е, заяви руският президент

Владимир Путин: Вредно е аз да управлявам войските ни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е наясно със ситуацията около специалната военна операция (СВО), но не смята, че е негова работа да управлява войските, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Не смятам, че управлението на войските е мое дело, това е неправилно и дори вредно. Невъзможно е да получавам ежечасно сведения от фронтовата линия, защото хората, които са на фронтовата линия, трябва да използват само специални средства за комуникация, в противен случай това е неприемливо от гледна точка на гарантиране на тяхната сигурност", заяви руският лидер в отговор на журналистически въпроси по време на негова беседа с журналисти в Константиновския дворец край Санкт Петербург. "Но, разбира се, аз съм наясно с нещата, които се случват там. Няколко пъти на ден се свързвам с ръководството на Министерството на отбраната, ако е необходимо, и с конкретни подразделения", добави той.

Путин заяви, че украинските въоръжени сили не са успели в опитите си за контранастъпление в нито един от участъците на Запорожкото направление, където боевете се засилиха през последните дни. Той отбеляза, че в четвъртък украинските военни са се опитали да приберат изоставени ударени превозни средства, ранени хора и трупове, но са били разпръснати от руските войски.

Путин каза, че украинските сили опитват да атакуват руските позиции в пеши порядък, грижейки се за военната си техника и страхувайки се да не я загубят. "В момента се наблюдават някои промени. В какво се състоят те: те (украинските сили) докарват хора до фронтовата линия с бронирани машини, оставят ги там и техниката веднага изчезва. Очевидно те се грижат за оборудването, страхувайки се да не го загубят. И атакуват пеша, като излагат хората си на ударите на нашите танкове, артилерия и т.н.", каза президентът.

В същото време Путин посочи, че през последните два дни в зоната на специалната военна операция не са настъпили сериозни промени. "Смятам, че това се дължи на факта, че противникът изтегли своите щурмови части на места, където възстановява боеспособността си. Те са понесли големи загуби както в жива сила, така и в техника", добави руският лидер.

Промяната в тактиката на украинските сили абсолютно сигурно свързана със загубата на бронирани превозни средства, продължи президентът. "В този момент, като се започне от 4 юни (началото на контраофанзивата на Украйна - бел. ТАСС), както казах и по-рано, мисля, че те са загубили 405 танка - това е, което виждаме само. Сега тези загуби възлизат на 415 танка. Е, и над 1300 единици бронирана техника от различни класове", каза Путин. Той добави, че от посочената техника "две трети вероятно е западно производство"."Тук може би няма какво да се добави.Такива активни действия, каквито имаше преди два дни, сега не се наблюдават, въпреки че загубите са големи в жива сила. Но това се дължи именно на промяната на тактиката", каза президентът. "Разбира се, навсякъде врагът е спрян, отблъснат назад", добави той.

Руските сили в зоната на отговорност на генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, командващ войсковата групировка "Център", не само отблъскват украинските атаки, но и преминават в контранастъпление и напредват, каза още Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стеф

    62 41 Отговор
    Ако побеждават Путин командва, нямат ли успехи и се провалят, то той не се меси в командванет)))))) страхлив плъх укиващ се в кремълските катакомби!

    Коментиран от #3, #7, #16

  • 2 Слава на саш и нато

    38 36 Отговор
    Слава на саш и нато

    Коментиран от #9

  • 3 Офф..

    25 33 Отговор

    До коментар #1 от "Стеф":

    Направо ми се доспива когато ганьовец почне да ми философства кой бил "смел" и кой"страхлив".Как да му обясниш че точно на тая тема го няма в световния регистър,как?

    Коментиран от #11, #13

  • 4 Гост

    46 26 Отговор
    Щом баш ватенката влезнала в обяснителен режим,работата ясна.Другари стягайте куфарите,Куба ни зове ,хахахахахап
  • 5 КОТарАК

    21 17 Отговор
    какъв воин , стратег ,алтруист)

    Коментиран от #14

  • 6 Кой с какво може на САЩ

    17 4 Отговор
    Помагат помагат твойте приятели
    помагат
    и Турция със дронове
    и Гърците със бази и каквото могът
    а и от България един патрон не е изнесен за Украйна и няма да се изнесе
    затова синчетата на ДС другарите ви заеха местата на олигарсите ви по света
  • 7 За съжаление

    24 29 Отговор

    До коментар #1 от "Стеф":

    Украйна загуби тази война. А ти си драскай опорките от "ПОСОЛСТВОТО". И си отговори защо ПП, и ДБ направиха коалиция с ГЕРБ и ДПС и защо мислят еднакво и даже щели да правят реформи в конституцията. Какво правят заедно и защо искат да унищожат държавата и да ни вкарат във война

    Коментиран от #12

  • 8 Доротея

    26 22 Отговор
    Ти си вреден за целият свят и за самата Русия!
  • 9 Рубладжийче

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на саш и нато":

    Колега, престаранаш се, личи, че си руска подметка.
  • 10 Матросов борец против Фашизма

    27 13 Отговор
    Пусьо не сме за излезе от бункера, войска ще управлява!Страхлив opossum и елементарен диктатор, така винаги може да прехвърли отговорността за загубата на еленовъда.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Имбециле

    15 8 Отговор

    До коментар #3 от "Офф..":

    Има го! И то на много пъти в съвременната ни история. Дойран, Одрин, и т.н. Но това се е случвало до 9.9.1944г., не и след руската окупация на страната ни...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мим

    17 18 Отговор
    Абе ясно е ,че още от началото на ооерацията,въпреки загубите Русия няма как да изгуби и рано или късно,колкото и да се напъва зеления,Русия ще си постигне целите.Укрите нямат никакъв шанс срещу тях.Ако продължават така жертвите им само ще се множат...
  • 16 Туй

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стеф":

    Стеф

    от
    Стеф ка
    ли идва, или от
    Стеф ан
  • 17 Анализатор

    16 3 Отговор
    Вредно е ти да управляваш, каквото и да е, даже фашистка Русия.
    Хитлер да я беше управлявал, по-добре щеше да управлява.
    Ти си просто едно джудже, натъпкано с ботокс...
  • 18 Оракула от Делфи

    11 3 Отговор
    Путин , "не трябвало да управлява войната в Украйна"?
    Но може да уволнява всички наред ,което е груба намеса в управлението на тази война!
    Докато има такива, като Шойгу , който е поставен за главно-команващ на Руските военни сили ,
    "нещо като да караш кола без книжка" знаем че Шойгу
    няма военна академия , той е" комсомолски секретар- натегач"
    с две думи доносник какъвто и Путин е бил,
    трудно ми е да видя, как това ЗКПЧ ще спечели войната за сметка на Путин!
    Това каето Путин прави ,е да прехвърлиш отговорността , по време на война , на други
    е едно страхливо поведение с чувство за предстояща загуба на тази война!
    Но не , хитреца Путин ще я загуби , а поставения там ,
    " верен нему" , Шойгу!
  • 19 Предположение

    10 2 Отговор
    Щом толкова го увърта Ботоксовия плъх, явно са го закъсали здравата. То винаги е така при диктаторите: Ако има победа и пеалба, винаги заслуугата е на диктатора, ако е обратното, той не се бил бъркал и това не е заради него.... Ама кухите русороби не вдяват прости и логични неща. Те просто не мислят, а само повтарят като папагали без човки.....
  • 20 Наблюдател

    7 1 Отговор
    Тази гадина е вредна за цялото човечество.
  • 21 Сър Пичук

    8 1 Отговор
    Вредно е Путин да управлява не само армията, но и цяла Русия!
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Путин е психопат
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    Путин е психопат
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван

    2 2 Отговор
    Ти и за русия си вреден
  • 26 Путриот

    2 1 Отговор
    Щом не можеш Путаранчо .
    Пригожин може .
    Ще хващаш май самолета за Северна Корея.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания