Last news in Fakti

2 Август, 2023 17:06 1 072 2

Сенегал премахва TikTok

  • сенегал-
  • омраза-
  • тикток-
  • приложение-
  • платформа-
  • интернет

Тъй като приложението се използва за "разпространение на пагубни послания на омраза"

Сенегал премахва TikTok - 1
Източник: БГНЕС

Сенегал забрани достъпа до приложението за социални мрежи TikTok до второ нареждане, след като министърът на комуникациите обяви, че то се използва за разпространение на пагубни послания на омраза, които представляват заплаха за стабилността на страната. Ограниченията идват на фона на протестите на опозицията и обвиненията срещу лидера на опозицията, Усман Сонко, предаде БТА.

Сенегал също така ограничи достъпа до интернет услугите от понеделник насам, прилагайки сходно оправдание за действието си. Това е част от мерките, предприети от правителството след обвиненията срещу Сонко за заговор за въстание и други престъпления.

Протестите в Сенегал протичат съпроводени с насилие, като привържениците на опозицията обвиняват президента, Маки Сал, че е използвал обвиненията срещу Сонко, за да го отстрани от предстоящите избори. Ситуацията в страната е напрегната, а ограничението на достъпа до TikTok и интернет услугите добавя още възможности за социални напрежение и оспорвания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    9 3 Отговор
    Франция търси отмъщение (чрез все още профренския режим на Сенегал), но тълпа току-що превзе френското посолство в Ниамей.

    Коментиран от #2

  • 2 Факт

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Нигер е бедна Сенегл богат проблем на първите