Last news in Fakti

2 Август, 2023 19:40 953 1

През юли в Гърция е имало 1470 пожара

  • гърция-
  • пожари-
  • юли-
  • мерки

10 от тях са били големи

През юли в Гърция е имало 1470 пожара - 1
Източник: БГНЕС

През периода от 1 до 31 юли 2023 г. на територията на Гърция е имало 1470 пожара, от които десет са били големи. Атина се е справила с тях много трудно и с много усилия, според министърът на гражданската защита, Василис Кикиляс. Възникналите пожари предизвикаха загриженост и подчертаха необходимостта от по-ефективни мерки за превенция и борба с този тип бедствия.

Василис Кикиляс обяви, че през следващия сезон ще бъдат наложени по-строги наказания за подпалвачите - санкциите ще бъдат десет пъти по-големи. Той подчерта, че превенцията е от основно значение и призова за нова култура на отговорност и грижа за общността. Гражданите също имат законови задължения да поддържат района около къщите си чист и подреден, което е от съществено значение за предотвратяване на пожари, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Едно време като палеха старнишките нямаше толкова пожари. Исках да питам едно гл пожарникарче дето беше гост в Събуди се, ама нямат актуално обновяване на страницата.
    Че чак звънях в редакцията на тв.
Новини по държави: