Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Август, 2023 21:54 18 088 153

Генерал от САЩ призна: Американската армия не би започнала контраофанзива срещу Русия, както го прави сега Украйна

  • контраофанзива-
  • дъглас лут-
  • генерал-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • изтребители

Американските сили не биха предприели офанзива, ако нямат въздушно превъзходство, каквото Украйна сега няма

Генерал от САЩ призна: Американската армия не би започнала контраофанзива срещу Русия, както го прави сега Украйна - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Украинската контраофанзива е изправена пред най-сложната тактическа задача, която можете да си представите - да преодолее стационарните отбранителни съоръжения, които руснаците са изградили, така че не очаквайте бързи резултати. Генерал-лейтенант от армията на САЩ Дъглас Лут говори за това в интервю за „Радио Свобода“, предаде агенция УНИАН.

От 2013 до 2017 г. той беше постоянен представител на Съединените щати в НАТО. Според американския генерал армията на САЩ не би започнала подобна военна операция (както Украйна), без да има превъзходство във въздуха и артилерията, както и достатъчен капацитет за разминиране.

„Представете си последователни минни полета, препятствия, включително физически препятствия като ровове и капани за танкове, контролирани и наблюдавани преки огневи линии и артилерийски системи, подкрепяни от руски ударни хеликоптери“, каза Лут. Той подчерта, че това е най-сложната тактическа задача и едва ли американската армия би се заела с нея при такива условия, в каквито действат сега украинците.

„Американската армия би направила това, само ако има превъзходство в артилерията, което украинците нямат. И ако има превъзходство във въздуха, тоест контролира въздуха над бойното пространство. Украинците също нямат това предимство, затова е нереалистично да очакваме украинците да направят нещо на бойното поле, което американските части дори не биха опитали“, подчерта американският генерал.

По-специално той отбеляза, че украинците нямат достатъчен капацитет за разминиране, а проникването през минни полета е много по-бавно от очакваното. „Така че мисля, че тук трябва да има доза реализъм по отношение на това какво се опитват да направят украинците и колко бързо могат да успеят“, каза американският генерал.

Въоръжените сили на Украйна продължават контранастъпателните операции в поне три сектора на фронта. Киев ясно посочи, че иска да освободи всички окупирани от руските нашественици територии, включително Крим.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    173 34 Отговор
    Говедарската армия кога е нападна на нейна територия, и ако се стигне до война с Русия дали изобщо ще може да контраатакува, укрите са нещо и като опитни свинчета. Жалко е че рода се само унищожава за еврейски интереси

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Последния Софиянец

    96 18 Отговор
    Тази вечер съм нощна смяна на Паметника на съветската армия.Донесъл съм 10 пици, тенджера пържоли и бира Хайнекен.Много е весело.Ама пиците свършиха.

    Коментиран от #42, #132, #135, #150

  • 3 Слава на Украйна

    38 142 Отговор
    На своята улица и кучето се бие като лъв!

    Коментиран от #6, #15

  • 4 Делю Хайдутин

    166 25 Отговор
    Янките са страхливци.

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рада

    155 21 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на Украйна":

    Върховната Рада на Украйна внесе законопроект, ограничаващ пътуването на юноши на възраст от 16 до 18 години в чужбина

    Курсът на могилизация продължава – война до последния украинец.

    Коментиран от #82, #152

  • 7 Ъъъъ

    20 117 Отговор

    До коментар #1 от "Калпазанин":

    Имаш предвид, за путиснки еврейски интереси?
  • 8 Бате Бойко Борисов

    74 5 Отговор
    Тоя генерал ще го мина с 200...
  • 9 Събеседник

    116 19 Отговор
    Заднааааа ,заднааааа......
    Укряците са Чаоооо
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Циник

    113 14 Отговор
    Превод на български: Пращаме украинските си съюзници на явно заколение ама важното е помощите да вървят и 10-те процента за Дъ Биг Гай да бъдат превеждани навреме.
  • 12 То и те нямат

    44 8 Отговор
    Но почнаха. Постоянно убийство на рускоговорящи е причина. Българи в Украйна и СМ не убиват, то веднага и ние без превъзходства ще ги избиваме. Мир ще има.
  • 13 Ами

    28 154 Отговор
    Войната ще продължи още години. Путлеристан няма да бъде унищожен военно, а вече е унижен военно и ще бъде унищожен икономически в дългосрочен план. Точно затова се действа по този начин. Помага се само толкова колкото Украйна да може да продължи да се съпротивлява без да загуби. Времето работи срещу Путлеристан. Това е по-добрата стратегия защото ако Путлеристан само бъде разгромен военно ще се възстанови след време и всичко ще се повтори защото имперските амбиции ще продължат да съществува там.При икономическото поражение Путлеристан ще престане да съществува защото ще се разпадне, а това е единствения начин да се гарантира дългосрочен мир в глобален план.
    Истината е, че никой не иска войната да свършва въпреки публичното говорене ако искаше нямаше да се дават на Украйна оръжия само по лъжичка на час.

    Коментиран от #96, #134, #151

  • 14 Панцир-манцир А

    25 130 Отговор

    До коментар #1 от "Калпазанин":

    Правилно бой няма да има
    Небето ще стане черно от самолети и томахоци и руснаците ще се сетят че са объркали човека..какво си мислиш че на запад не отчитат факта че руснаците не могат да прехващат тактически ракети ли?
    2 подводници с по 30 ракети ще угасят тока в цяла западна Русия точно за половин час

    Коментиран от #77, #144

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стоян георгиев

    120 11 Отговор
    Говорител на Байдън Псаки 28 февруари 2022 г.: „Използването на касетъчни боеприпаси е военно престъпление.“ Година и половина по-късно съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан на брифинг в Белия дом обяви намерението да изпрати на Украйна касетъчни боеприпаси.
  • 17 Мими Кучева

    74 9 Отговор
    Зеля се опули!😁😁😁🥳🤡👍
  • 18 Галя от Посолството

    102 11 Отговор
    Не коментирай , простолюдие ! На мен ми казват от Козяк , а аз казвам на Баце , какво да стане ! Точка ! Трябва да плащате войната в Украйна , и не умувайте ! Сега ще ви вземаме и колите , ще ги продаваме , и ще купуваме бомби , да черпим украинците ! Никой не ви пита , искате ли !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 УНИТАЗ

    118 16 Отговор
    След гръмките победи и изключителните успехи на американската армия в Сирия и Афганистан, американските генерали е по-добре да си мълчат и да не се излагат повече.
    Украйна трябва да бъде освободена от нацистката хунта, подкрепяна от НАТО, по такъв начин, че да им държи влага още 70 години поне.

    Коментиран от #26

  • 21 Американска пропаганда

    91 12 Отговор
    Както и да е, виждате, че на Запада не му пука за смъртта на украинците. Казва само: ето ви още едно оръжие - и напред! Независимо от мащаба на кръвопролитието, позицията на САЩ е, че те са тези, които умират, а не ние, но продажбите на оръжие се увеличават и това се харесва на нашите компании.
  • 22 Име

    88 9 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в социалната мрежа Truth Social , че настоящият държавен глава Джо Байдън е "психическа катастрофа" за Америка
  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    34 9 Отговор
    АЛЧНИЯ АВТО ТЕНЕКЕДЖИЯ ВАНКАТА С УШАНКАТА .... НАБАРА СОФИЙСКИ ПРОФЕСОР ДЕМОКРАТ ОТ СДС НА КЮШЕ .... И МУ ИЗНАСЯ УРОК ПО ПАЗАРНА ИКОНОМИКА :)))
  • 24 Болгарин

    88 13 Отговор
    Още в самото начало на този конфликт прогнозирах: САЩ ще превърнат Украйна в европейски Афганистан. САЩ превърнаха Афганистан в руини. Четиридесет години унищожават тази държава – безмилостно, цинично, необмислено, жестоко. И те ще направят абсолютно същото с Украйна. Освен ако украинците не се събудят и не кажат: „Боже, въобще няма да останем така“. За това е крайно време да се събудят.
  • 25 СЕВЕРОДВИНСК

    96 16 Отговор
    Стига с глупостите ве, ква авиация като всички самолети ще бъдат свалени още през първият месец, руснаците са въоръжени до зъби с всички оръжия дето може и не може да му хрумне на човек, освен това са технически грамотна нация. Украйна просто ще спре след около 2г., да съществува във вида в който о знаем

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Американска пропаганда

    22 47 Отговор
    Съединените щати увеличиха производството на снаряди за Украйна от 12 000 на 24 000 на месец, съобщи Пентагонът, според говорителя на Пентагона Патрик Райдър. Нашата военна индустрия работи на пълен капацитет, създават се работни места, печалбите растат с всеки изминал ден, ние сме готови да доставяме оръжие на Украйна, колкото тя има нужда, каза той.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Възкръсналият Залужний

    16 71 Отговор
    Да не дават акъл ами самолети и далекобойни ракети, ние знаем какво да правим с ватиранитеотпадъци.
  • 30 Тед

    66 8 Отговор
    САЩ- света вода ненапита, точно вие ги принудихте да се самоубиват, защото бай деменцията го чакат избори. Сега си измивате ръцете, очакваме отстраняване на наркомана
  • 31 Рашка с чашка

    22 76 Отговор
    Американската армия щеше да има смазващо превъзходство във въздуха. Над 960 самолета пето поколение и над 1000 самолета 4++. Ракети Atackams , Himars, Patriot и атакуващи дронове в огромно количество. Чак след многобройни рейдове на ВВС, щяха да се решат на сухопътна атака. Общо взето така Америка воюва от ВСВ до сега. Но Украйна няма дори 1% от военната мощ на САЩ, за това атакува с това което има и за сега се справя много по-добре от очакваното .

    Коментиран от #58, #66, #78, #143

  • 32 МНОГО

    69 9 Отговор
    П...сти укри.Виждат,че няма да победят и продължават да дават жертви.Зеленски е за съд,унищожи собствения си народ.
    ...
  • 33 Русия попиля НАТО

    76 9 Отговор
    Хаха, тия как се правят на улави.
    Ми нали те ги обучаваха 8 години и сега действа под тяхно командване.
    Говедарски смешници!

    Коментиран от #55

  • 34 стоян георгиев

    19 71 Отговор
    За украинците ще се пишат книги и ще се правят филми.тва което постигнаха до скоро се смяташе за напълно невъзможно,а те все още не са развили потенциала си.

    Коментиран от #142

  • 35 е явно

    29 1 Отговор
    акъла им не е колкото тяхния
  • 36 Ксанибa

    37 4 Отговор
    Ахахах, щото талибан им държи влагата, оли щото бандерите станаха талибан???
  • 37 ценов

    60 5 Отговор
    Ами защо спретнахте това клане,като много добре знаехте резултата! Ще ви се върне,Господ гледа сатанисти проклети!
  • 38 Всичко приключи

    14 58 Отговор
    Нещото което се случва но никой ме го обявява е че много държави в момента работят по програми за автономни невидими дронове бомбардировачи
    там всичко ще се върши от компютъра по мисията която му е зададена за деня
    такива туземни армии като руската корейската иранската до 5-6 години ще са аут
    Руснаците ще почнат да се зорят да настигат технологично и ще окапят както по времето на СССР
    В момента в който се разбра че американския ракетен щит е фактор
    много неща ще се променят тепърва на световната карта
    САЩ в момента печелят време да се барикадират и после всички туземци заминават

    Коментиран от #50, #52

  • 39 Бай Иван

    54 5 Отговор
    Не биха го направили американците, ама бутат украинците да мрат в обречено настъпление!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Има международно

    17 2 Отговор
    Право . За година ще измислят нови оръжия. Не се знае. Всеки да внимава. Има принципи. Да гледат.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 баджо

    40 7 Отговор
    какво ти пука бе брато има още малко укрофашисти за смилане и после всичко по старому
  • 44 Билкара

    40 5 Отговор
    Лут Лут обаче и той знае, че с руснаците не трябва да се занимава
  • 45 Вероятна истина

    54 4 Отговор
    Джордж Буш посетил едно училище, за да се убеди в популярността си сред подрастващите. Произнесъл специално написана реч, след което попитал дали има въпроси.
    Вдига ръка Боб, на 12 години - аз имам три въпроса - казало момчето:
    1. как спечелихте изборите, след като получихте по-малко гласове?
    2. Защо искате да бомбардирате Ирак без съгласието на ООН?
    3. Съгласен ли сте, че бомбардирането на Хирошима е най-големия терористичен акт за миналия век?

    И в този момент бил звънецът... Децата се втурнали в междучасие.
    След 5 минути се събрали отново и Буш отново ги приканил да му зададат въпроси.

    Ръка вдигнал Джо - момче на 13 години - и казал, че има към президента пет въпроса:
    1. как спечелихте изборите, след като получихте по-малко гласове?
    2. Защо искате да бомбардирате Ирак без съгласието на ООН?
    3. Съгласен ли сте, че бомбардирането на Хирошима е най-големия терористичен акт за миналия век?
    4. Защо звънецът би 20 минути по-рано?
    5. Къде изчезна Боб?

    Коментиран от #136

  • 46 Анонимен

    25 4 Отговор
    Нова което не харесвате в САЩ, Русия то прави също, само че като хора всеки има право да харесва който си иска, истината е, че едни и същи се опитват да командват всички и истината е, че малките народи не са свободни.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Той може

    13 2 Отговор
    Да е Лут
    Но не е луд
  • 49 Ще разминирам полетата

    3 17 Отговор
    Като ги обстрелвам с артилерия и авиация така че всичко по полето да бъде прекопано и да не остане мина невзривена
  • 50 Невидим дрон трепач

    28 2 Отговор

    До коментар #38 от "Всичко приключи":

    Иди да се прегледаш, третият бустер от ковид ваксините май ти е дошъл в повече.
  • 51 Генералът

    30 3 Отговор
    Деликатно им казва че няма да направят нищо но те си знаят тяхната и затова ще патят
  • 52 Последния Софиянец

    25 1 Отговор

    До коментар #38 от "Всичко приключи":

    Бомбардировача с Изкуствен интелект взриви кулата на диспечерите понеже му ограничават и застрашават мисията.хи хи хи
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Рашка с чашка

    38 4 Отговор
    Западът реши да играе на рулетка и загуби, пише потребител AgoraVox. Според него, обявявайки желанието си за пълно поражение на Русия в Украйна, САЩ и Европа са подписали собствената си смъртна присъда. Москва се оказа твърде твърда за тях, но те вече не могат да излязат от конфликта, без да загубят лицето си.
  • 55 Киев за три дни

    10 42 Отговор

    До коментар #33 от "Русия попиля НАТО":

    ,, Русия попиля НАТО "- А украинците със само 20 системи Himars изгониха руската армия от Киевска Харковска Херсонска и Запорожка област! А царя Путин се похвали че украинската контраофанзива е отблъсната в Донецка област, най-източната част на Украйна, точно до руската граница! Велик успех на най-силната армия в света! След година и половина, Специална операция която щеше да,демилитаризира "Украйна всеки ден украинците нанасят удари по Москва, Крим, Севастопол и където си поискат, защото ПВО ракетите чудо на Русия са бутафория създадена за парада. За това вече никой не се съобразява с Русия.
  • 56 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    35 3 Отговор
    Девет баби, хилаво дете Украйна. Май са 90. Сащисаните яко се сащисаха. Ще пробват нещо по-лесно. Китай. Китай се готви ударно за война. Китай не е Украйна. А поляците ще слушат Вагнер.
  • 57 Рашка с чашка

    34 5 Отговор
    Страните, които са част от НАТО, доста безразсъдно обявиха своите цели в конфликта: пълното военно поражение на Русия. Така Северноатлантическият алианс подписа смъртна присъда за себе си – и не само за себе си, но и за основните западни държави, които имаха дързостта да заявят пълното си съучастие до „военния провал“ на Москва.
  • 58 Зеления

    27 3 Отговор

    До коментар #31 от "Рашка с чашка":

    И Путин им праща праща един Посейдон!
  • 59 Рашка с чашка

    32 1 Отговор
    Като решително се впуснаха в нанасянето на „пълно военно и икономическо поражение на Москва“, САЩ и ЕС се вкараха в смъртоносен капан. Следователно те никога няма да могат да се примирят с поражението на Украйна - това ще означава военно и политическо фиаско на 40-те обединени страни от Северноатлантическия алианс в лицето на Русия.
  • 60 Рашка с чашка

    35 5 Отговор
    САЩ и ЕС са толкова затънали в комплекса си за превъзходство спрямо Русия и останалата част от планетата, че демонстрират нагла и необуздана арогантност.
  • 61 ктр

    28 4 Отговор
    Тея ги дъниха едни увити с чаршафи и некъпани афганци, тръгнало генералчето да играе на плейстейшън.
  • 62 Рашка с чашка

    34 4 Отговор
    Снимки на унищожени танкове на Въоръжените сили на Украйна предизвикват все по-голямо недоволство на Запад, пише AgoraVox. В края на краищата сега става дума най-често за технологии на САЩ и ЕС, а смъртта им за тях означава неподписани договори за доставка. А това е огромна финансова загуба и срив на престижа

    Коментиран от #79

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Рашка с чашка

    29 5 Отговор
    Защо малко се говори за фактите за провала на офанзивата и унищожаването на западните технологии? Факт е, че снимки на унищожени западни танкове и други оръжия, унищожени в украинската лесостеп, все повече дразнят западните лидери. Затова западните страни и НАТО все по-често заявяват готовността си да предоставят допълнителна помощ, за да увеличат шансовете на Украйна да победи руската армия.
  • 65 Кую

    15 1 Отговор
    И много памперси.
  • 66 Не забравяй

    19 8 Отговор

    До коментар #31 от "Рашка с чашка":

    Че Вагнер не е армията на Русия.. Били са се предимно срещу наемници, в момента в който на Пригожин щурмовите отряди си свършиха работата, руснаците вкараха редовната армия да довърши специалната военна операция.

    Коментиран от #69

  • 67 Рашка с чашка

    25 2 Отговор
    Сегашното състояние на нещата показва значително изместване на акцента в този конфликт. Всички виждат, че става дума за сблъсък на руски оръжия и техните западни аналози. И това означава, че в играта са включени важни стратегически планове: какъв е балансът на силите, чии оръжия са по-добри? И много пари са заложени: проверяват се показателите за надеждността на военната индустрия и шансовете за продажба на оръжията им. Сега се решава кой ще получи изгодни договори за нови доставки. Видеоклипове, показващи унищожаването на множество танкове Leopard 2, френски танкове AMX-10 и западни бронирани бойни машини като американския Bradley, озадачиха западните медии. Да не забравяме съобщенията, че Русия е заловила непокътнати танкове Leopard 2, които ще бъдат транспортирани до Русия за задълбочено проучване на технологичните тайни и оценка на силните и слабите страни.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Рашка с чашка

    25 2 Отговор

    До коментар #66 от "Не забравяй":

    а в Украйна има много чужди военни легиони и какво от това?
  • 70 Опааа

    26 2 Отговор
    Искат Крим! 😆 Луд умора няма! 😆 Ей,бЕлото не прощава!
  • 71 Рашка с чашка

    20 3 Отговор
    Британският външен министър Джеймс Клевърли намекна за предстоящия провал на украинската контраофанзива. Той го изрази на британски език по завоалиран начин, като каза, че контранастъплението на украинските сили „няма непременно да доведе до бърз или решителен военен резултат“ в Украйна. Посочвайки възможността за дългосрочна перспектива, Клевърли подчерта важността на желанието на Запада да продължи да подкрепя Киев.
  • 72 Американска пропаганда

    26 4 Отговор
    Руските лидери няма да толерират поражението на техните въоръжени сили в Украйна, дори ако трябва да прибегнат до ядрени оръжия. Това убеждение е здраво вкоренено в повечето експерти и специалисти. Въпреки това Западът упорито желае да постигне военна победа над руската армия, но всички форми на помощ, предоставена на Украйна досега, не са постигнали тази цел или дори се доближават до нея.

    Коментиран от #98

  • 73 Абе

    10 23 Отговор
    Това , че в Украйна войната се води главно като артилерийска от края на 19 и началото на 20 век защото само това са възможностите на двете страни не означава че това са възможностите на всички страни. Колкото до американската армия май изобщо не сте наясно как атакува тя. Първият етап е масивно поголовно нападение със ракети със среден обхват и пълно унищожаване на противовъздушната отбрана с голям обхват и всички стратегически военни и инфраструктури обекти както и важните във военно отношение инфраструктури обекти на противника. Това означава изтрелване на стотици и дори хиляди ракети само в рамките на няколко десетки минути като това става от всички посоки като за целта се използват всички стратегически заели позиции много по-рано кораби и подводници които са на поне 500-700 мили от нападната страна. Едва след това се включва авиацията като се използват само стелт бомбардировачи и изтребители въоръжени със противорадарни ракети които трябва да унищожат и ПВО ситемните със среден обхват които не са били унищожени при първия ракетен етап. След това следва третия етап където се включва пълно мащабно цялата авиация която се справя с остатъците от останала противникова авиация и ПВО системи с малак обхват които са оцелели. Следва четвърти етап където се включва и хеликоптерите и десантните части, които практически разчистват оцелели остатъци. Едва след това се включва пехота, бронирани войски и артилерия която трябва да се справя само с останали ма

    Коментиран от #84, #87, #90, #91, #113

  • 74 Много лесно

    28 2 Отговор
    Краварската армия може да побеждава само тези, които не могат да връщат!!! Като започнем от индианците, минем през атомните и други бомбардировки срещу цивилни градове, та стигнем до 2млн жертви в Ирак
  • 75 ТЕБЕ САМО ТАЯ ДЕТО ТЕ Е РОДИЛА

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Анджо":

    ТИ ПРАВИ ФПИЧАТЛЕНИЕ , ХАРЕСВАШ СИ Я И ТОВА Е ВСИЧКО !
  • 76 Хахол

    33 3 Отговор
    Защо Русия трябва да бъде победена в този конфликт? Само защото такива са болните фантазии на Запада? Е, това не е достатъчно, за да спечелите конфликта. Западът не знае как да излезе от конфликта, без да загуби лицето си? Твърде късно, загубата на лицето на НАТО вече е факт. Най-добрият начин Западът да се измъкне от тази ситуация с минимални разходи е да остави Бандерстан без подкрепа, да се отдръпне с неутрално изражение, останалото Русия ще направи сама, бързо и ефективно
  • 77 Нямаш грам представа

    35 5 Отговор

    До коментар #14 от "Панцир-манцир А":

    за какви оръжия става въпрос в Русия! Пък никога не си бил и военен.
    Дори и да "проспят" руснаците някакъв залп на ФАШнатото, то какво ще стане след това? С тях няма да има изобщо в такъв случай компромис. Веднага започва стратегическа война. Към ФАШнато ще излетят стратегически, руски ракети от стратегическите руски подводници, а също и на такива ракети от територията на Русия, от подвижни тегачи, както и от стационарни силози. От океаните ще излетят и т.н. "Скиф"-ове, подводни торпеда- дронове Посейдон ще нападнат също фашнатото... Става въпрос за огромна мощ от Тератонове... Всеки нормален военен в този свят знае, че ФАШнато нямат достатъчно ПРО или други надеждни защити, за да могат да спрат всичките тези ракети, дронове и тн... Излишно е да се казва, че някои от тези ракети имат специални цели, като мегавулкана Йелоустоун, който за миг ще превърне ФАШ и в огромен котел с лава.
    Е, нека опитат де! Това ще е тяхната смъртна присъда. Да, и Русия ще има огромни поражения, но западналите напълно ще умрат. Русия е огромна. Абсолютна илюзия е, че някой ще удари така масирано Русия с ракети и ще му се размине.

    Коментиран от #80

  • 78 Браво

    5 22 Отговор

    До коментар #31 от "Рашка с чашка":

    Браво, точно така . За два-три и две-три вълни от ВВС на САЩ и европейската част на Русия се връща в каменната ера .
  • 79 Рашка с чашка

    5 25 Отговор

    До коментар #62 от "Рашка с чашка":

    Няма значение кой какво пише в свободния свят, където има свобода на словото за разлика от Русия. Статистиката е всичко. Русия загуби четири пъти повече войници от Чечня в двете чеченски войни , факт. Русия загуби повече войници от Грузия в Руско грузинската война,факт. Русия загуби 250 000 свои войници до сега в Украйна убити и безследно изчезнали. Ранените и осакатените по правило са три пъти повече.

    Коментиран от #85

  • 80 Ама ние видяхме

    9 29 Отговор

    До коментар #77 от "Нямаш грам представа":

    как прехвалените им Кинжали ги свалят като зрели крущи . На 100 % свалят Пейтриътите тези руски Баби Яги -летящи метли .

    Коментиран от #83, #89

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Кривоглед

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Рада":

    В момента когато празнуваш 18 рожден ден стягаш мешката и на тругия ден си на фронта
  • 83 Пилотът Гошу

    26 3 Отговор

    До коментар #80 от "Ама ние видяхме":

    Патриотите първо да почнат да свалят дъртите корита от 60те, дето минават през 3 държави на НАТО преди да паднат в Загреб... Въобще не го бяха видели сума ти ПВО, не само патриотът в Румъния.... Че няма идеално пво е ясно, няма какво да се залъгваш.
  • 84 тази

    25 3 Отговор

    До коментар #73 от "Абе":

    тактика действа само на страни като, Либия, Ирак, Сърбия- все страни, които са по слаби и то значително, но в тоя случай ще е самоубийство за щатите, затова и не си и помислят да пробват, а все подтикват други да вадят горящите кестени..

    Коментиран от #94

  • 85 Пилотът Гошу

    29 2 Отговор

    До коментар #79 от "Рашка с чашка":

    Къде има свобода на словото? Я пак? Що се не опиташ да напишеш нещо по забранените теми в която и да е западна страна, хеле пък Германия и изчакай виж колко ти е свободно словото... Свободно е само докато изказванията ти са в правилната посока.
  • 86 Колхозник

    3 13 Отговор
    У наше село и керемидите бият,а плетовете е.ат,затова ГРУЗ 200 нямат спиране.
  • 87 Пилотът Гошу

    28 1 Отговор

    До коментар #73 от "Абе":

    Доктрините на армията на САЩ би трябвало да са ясни на всеки, който се интересува. Въпреки това те се прилагат само срещу много по-слаб противник и винаги в отбор в други страни. САЩ никъде не ходят сами, след Виетнам жертвите имат значение. Прокси войните са най-удобни така или иначе.

    Коментиран от #128

  • 88 стоян георгиев

    4 15 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Кой е обявил война на русия че не разбрах?

    Коментиран от #105

  • 89 Ами опитай се да свалиш "Авангард",

    24 4 Отговор

    До коментар #80 от "Ама ние видяхме":

    които се движат в атмосферата със скорост 27-30 Маха, по много сложна, непредсказуема траектория, като най-добрите ПРО на ФАШ могат да засекат и неутрализират летящи обекти със скорост до максимално 6 Маха! И какво ми хвалиш толкова ФАШнато? Техните стратегически ракети са разработвани 70-те години на миналия век и се движат по "проста" балистическа траектория, докато руските бяха модернизирани до 90% последните години, след 2015-та година. САЩ си унищожиха ядрената енергетика преди години и съответно не са били в състояние да си модернизират стратегическите ядрени сили.
    ФАШ натото са много добри в зомбирането и промиването на мозъците, но в една "нормална", стратегическа война са абсолютни жертви!

    Коментиран от #92

  • 90 то това

    27 3 Отговор

    До коментар #73 от "Абе":

    добре работи, ама срещу туземците в Ирак примерно, въпреки, че и там им трябваха 10 години
    Срещу Русия, нито една от тея точки дето си изброил, няма как да сработи.Мога ти го обясня подробно, но не виждам смисъл да се хабя!

    Коментиран от #106

  • 91 то хубаво,

    14 6 Отговор

    До коментар #73 от "Абе":

    че се изстрелват от кораби, ама ако корабите вече са на дъното, кво праим?
  • 92 стоян георгиев

    7 26 Отговор

    До коментар #89 от "Ами опитай се да свалиш "Авангард",":

    Хахах хогохо.другарю.руските ракети са на ниво лада.само хвалби без никакъв реален резултат.украйна го доказа.5000.изстреляни ракети и нулев резултат извън убииството на цивилни.кинжала бе хипермега звуков и пеитриъта го смаза.та както казах като ладата са прехвалените руски ракети.няма да забравя че русия няма технология за тяхното производство и е купила основните им части от врага поради пълната си некомпетентност в ред производства.

    Коментиран от #97, #99, #100, #101, #102, #103, #104

  • 93 ТИР

    16 3 Отговор
    Айде сега, укрите сами били взели решенията,,,?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 И как точно ще стане това?

    5 20 Отговор
    Както видяхме вече опитно и практически установено дори и прехвалените от пропагандата “хиперзвукови” и “невъзможни за сваляне” Кинжали не са това което твърди тя.
  • 96 Българин

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Обаче лигавите германци и дори американци заобикалят санкциите
  • 97 Ами така мислеха Хитлер и Наполеон

    21 3 Отговор

    До коментар #92 от "стоян георгиев":

    Е, какво стана? Така мислят и днес западналите, понеже са И умствено западнали.
    Относно Кинжалите, ти беше ли там, да видиш, как бяха свалени?
    По време на война има много пропаганда от всички страни! Истината за сраженията, оръжията, загубите ... ще се разбере много време след войната.

    Коментиран от #107

  • 98 оня с коня

    4 15 Отговор

    До коментар #72 от "Американска пропаганда":

    ДОКОГА ще се правиш на "Американска пропаганда" ,след като си чистокръвна Руска пропаганда?Така и ОТКАЗВАШ да се усетиш че ставаш НЕПРИЯТЕН с Упоритото си Руско Нахалство и Безпардонност да поучаваш Български читатели на Сайта колко Русия е "напред с материала",ама аре осъзнайте че ОЩЕ от 10 ноември НЕ СМЕ ВЕЧЕ Руска "Рая покорна"!И понеже явно не разбирате от Блага дума ,явно ще се наложи да обърнем "другия край"...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Ами

    4 14 Отговор

    До коментар #92 от "стоян георгиев":

    Основния проблем на путлериските орки не е в ракетите, а в набелязването на целите за тях
  • 104 Ами

    4 12 Отговор

    До коментар #92 от "стоян георгиев":

    Големият проблем не в нескопосаните и неточни ракети, а в липсата на качествено разузнаване и практически пълната липса на сателитно такова нищо че наричат армията си космическа.Като разчиташ само на шпионска мрежа като през 19 век, на това се намира сравнително ефективно противодействие и ракетите освен за тероризиране на обикновените цивилни за друго практически не вършат никаква работа.

    Коментиран от #108

  • 105 Касапин

    20 3 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    ПОСТОЯННО РАШИРЯВАЩИЯТ СЕ ОТБРАНИТЕЛЕН БЛОК НАТО СТРЕМЯЩ СЕ ДА ЗАВЗЕМЕ КРИМ И ДА КОНТРОЛИТА ПО ТОЗИ НАЧИН ЧЕРНО МОРЕ ДАЛИ РЕФЕРЕНДУМА В КРИМ Е ПРИЗНАТ ИЛИ НЕ МЕ ИНТВРЕСУВА ПРАВОТО Е НА ВЪРХА НА ЩИКОВЕТЕ И РУСНАЦИТЕ ПРВКРАСНО ГО РАЗБИРАТ ТАКА ЧЕ СТИГА РЕВА АКО ИМАШ КАУЗА АВТОМАТ КИЕВ БАХМУТ МОЖЕ ДА ЗЕМЕШ И ТАГАРЕНКО АМА МИШОКА ЩЕ СЕ СКРИЕ И САМО ЩЕ ВИКА АТАКААААА
  • 106 Абе

    6 13 Отговор

    До коментар #90 от "то това":

    Тази стратегия работи срещу всеки срещу когото Америка иска да води война, но в случая тя не иска да прави това. Напротив Америка никога няма да нападне стига да не бъде принудена от някое отчаяно безумие на Путлер, защото иска текущата война да продължава максимално дълго, а не да приключва, а нейната намеса би бил най бързия и практически моментален край на войната.
  • 107 стоян георгиев

    5 16 Отговор

    До коментар #97 от "Ами така мислеха Хитлер и Наполеон":

    Кинжалите са наблюдавани от западни военни и сблъска им с пейтриът беше важен тест за системата.ако кинжала бе победил нямаше да има пейтриът а сега стана обратното.
  • 108 стоян георгиев

    5 17 Отговор

    До коментар #104 от "Ами":

    Руснаците не могат да уцелят щото ракетите им са неточни и лесно падат.украйна е на сто процента уязвима като територия и не е загубила нищо съществено от хилядите изстреляни руски ракети.

    Коментиран от #110, #111, #112

  • 109 Алооооооо

    20 3 Отговор
    АМИ ЩО КАРАТЕ УКРАИНЦИТЕ ДА АТАКУВАТ ДА ВИ КАЖА ЛИ ЩОТ ВИ Е СЕ ТАЯ ЗА ВАС ТЕ СА СЪЩИЯ РАЗХОДЕН МАТЕРИАЛ КАТО РУСНАЦИТЕ И ЦЕЛТА Е НЕ ДА ПОБЕДИ УКРАЙНА ЩОТО ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ЦЕЛТА Е ДА СЕ ОТТДЕЛИ ЕВРОПА ОТ РУСИЯ И КОЛКО УКРАИНЦИ ЩЕ ЗАГИНАТ Е СЕ ТАЯ ЗА АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ТЕ СА ТУЗЕМЦИ КОИТО НЕ СТРУВАТ НИЩО НО ИМА ЕДНА ГРИЖА УКРАИНЦИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ УСЕЩАТ И НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ВСУ ЗАЕДНО С ВАГНЕР СЛЕД ГОДИНА СА ПРЕД ВАРШАВА
  • 110 Аре бе

    15 7 Отговор

    До коментар #108 от "стоян георгиев":

    ОКОЛО 40% ОТ ПРОМИШЛЕННОСТТА И ЕНЕРГЕТИКАТА СИ ВСИЧКИ САМОЛЕТИ И ТАНКОВЕ С КОИТО ЗАПОЧНАХА ВОЙНАТА ВСИЧКИ ЗЕНИТНИ КОМПЛЕКСИ БАРАБА С НЯКАКЪВ СИ ПАТРИОТ МАЛКО НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛИ ЗА МИРИЗМА И МАЛКО ПРИСТАНИЩА ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Ами

    4 14 Отговор

    До коментар #108 от "стоян георгиев":

    Ако можеш да набележиш важните цели и с неточни ракети може да постигнеш някакъв ефект като се опиташ частично да компенсираш неточността с много изстреляни, но ако не знаеш по какво да стреляш си безсилен точно като орките и можеш само да отчиташ измислени успешни попадения докато тероризираш и избиваш невинните цивилни.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Абе

    9 10 Отговор

    До коментар #113 от "Аре бе":

    Проблемите за американската армия започват едва когато нещата преминат на ниво партизанска война. Точно това показа и една историческа справка за всички войни в, които е участвала американската армия.За американската армия не е проблем да се справят с армията на която и да е стана стига да има интерес и желание да го направи.Разгоряването на една страна и задържането на контрола над нея след това са две много различни неща. А дали е необходимо да се задържа такъв контрол е съвсем отделна тема и зависи какви точно цели се преследват.
    Колкото до Афганистан защо не кажеш как си тръгнаха от там руснаците през миналия век?

    Коментиран от #115, #125

  • 115 Аре бе

    4 11 Отговор

    До коментар #114 от "Абе":

    НАЙ НАКРАЯ РАЗУМЕН КОМЕНТАР РУСНАЦИТЕ СИ ТРЪГНАХА ПО СЪЩИЯ НАЧИН И НЕ САМО ОТ ТАМ СЕВЕРНА КОРЕЯ БЕШЕ ЗАВЛАДЯЛА 90% ОТ КОРЕЯ И БЕ ИЗТЛАСКАНА ТАМ ОТ КЪДЕТО ПОЧНА ВОЙНАТ ТА ЗАДЪРЖАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА Е ВАЖНО ТОЕСТ НА ЧИЯ СТРАНА Е НАСЕЛЕНИЕТО ПО ТОЯ ПРИНЦИП ТРЯБВА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ГРАНИЦАТА МЕЖДУ УКРАЙНА И РУСИЯ ВИЖ ЛИБИЯ ТРИПОЛИТАНИЯ И КИРЕНАЙКА ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ТА ТОВА Е РАЗУМНО

    Коментиран от #116, #117

  • 116 Ами

    4 19 Отговор

    До коментар #115 от "Аре бе":

    Границата между Русия и Украйна си е определена още през 1991г с разпадането на СССР и промяната и не може да стане от населението, но то е свободно да избере от коя страна на установената международно призната граница иска да живее и ако не се намира там където иска да бъде е свободно да се изсели ако другата страна е готова да го приеме. За съжаление Русия не отвори границите си педи 9 години и не призова да се изселят всичките няколко милиона руснаци живеещи на украинска територия които се чувстват подтиснати или застрашени в Русия, а ги използва и манипулира. Можеше те да бъдат нъплно защитени без да пострада абсолютно никой, ако това беше целта . В Украйна да си правят каквото искат на своята територия, но не целта беше съвсем друга. Просто това е едно скриване на имперските амбиции на режима в Кремъл зад лъжите, че защитавали на живота на руснаците живеещи в Украйна. Напротив в момента режима в Кремъл жертва живота на много руснаци само заради интересите си , които нямат нищо общо с интереса на обикновените руснаци.

    Коментиран от #118

  • 117 Наско

    6 15 Отговор

    До коментар #115 от "Аре бе":

    Ако питаш населението Русия трябва да даде на Китай доста територия на Изток . Чечня трябва да е отделна държава и много други неща. Ако така тръгне да се определя много държави няма да ги има в сегашния си вид . Турция трябва да даде територия на кюрдите например. А примерно турчеещи се в кърджалийско да искат присъединяване към Турция. По разумно е за да няма войни всеки който се чувства руснак например да си събере багажа и да ходи да си живее в Русия. Ако не да си наляга парцалите и да спазва правилата в държавата в която живее а не да налага руский мир и да избива всички които не го искат.

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Аре бе

    16 4 Отговор

    До коментар #117 от "Наско":

    ПО ТВОЯТА ЛОГИКА КРИМ ДОНЕЦК ДОМБАС ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕЗЛЮДЯТ ЩОТО ТАМ СЕ ЧУВСТВАТ РУСНАЦИ Е ДА АМА НЕ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЗЕМА ВСИЧКО КАКТО В ЮГОСЛАВИЯ

    Коментиран от #121

  • 120 ААААА, НЯМАТ ПРЕВЪЗХОДСТВО,ЗНАЧИ ЗА ТУЙ.

    15 4 Отговор
    АМИ ЗАЩО ГИ НАБУТАХТЕ В ТАЗИ ВОЙНА С Р???НАЛИ ЗНАЕХТЕ ПРЕВЪЗХОТСТВОТО НА Р ВОЙСКИ,КАКВИ ГИ ПЛЕЩИТЕ СЕГА ???НИЕ ЗНАЕМ ЗАЩО , НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ СЕ ПРЕДСТАВИТЕ КАТО СЛУЧАЙНО НАУЧИЛИ ЗА ВОЙНАТА.!!!!!!!
  • 121 Ами

    5 17 Отговор

    До коментар #119 от "Аре бе":

    Изобщо не е необходимо. Хората които се чувстват руснаци можеше да си живеят съвсем спокойно нормална в една Украйна която е част от европейският съюз и е член на НАТО ако Русия не се месеше и не ги използваше за да разпалва сепаратизъм. Но дори алтернативата да се обезлюдят и всички да се изселят е много по добра от войната, а реално тези области и сега се обезлюдяват и то с огромна скорост да живееш на фронтовата линия на война продължаваща с годени не е привлекателно нещо за никой. Сега плюс обезлюдяването е факт и на разрушаването и унищожаването на всичко в региона отделно от това са жертвите от военните действия.Съвсем отделно са воните жертви и загубите на военна техника, а за пораженията върху икономиката на самата Русия и токсичния образ, който се създаде на руснаците в целия западен свят да не говорим. Откъдето и да го погледнеш изселването на няколко милиона руснаци от Украйна в Русия беше много по-изгоден вариант. С парите с които Русия финансираше цели 9 години сепаратизма и войната в източната част на Украйна можеше да построи нови гадове на руска територия за абсолютно всички руснаци живущи в Украйна които са се чувствали потиснати и които не са желали да са част от нея. Престъпния кремълски режим просто използваше тези хора обричайки ги да живеят на фронта на водеща се гражданска война между официалната власт и терористичните сепаратисти финансирани от нея. Истината е, че Русия нападна една суверенна държава само заради имперск

    Коментиран от #123

  • 122 Име

    15 4 Отговор
    Западът загуби тотално войната изобщо - има Китай, Индия, Бразилия, но те си попипват старите мечти - че са на върха.

    Нямат и идейна привлекателност, носят само наркотици, мафия, домашно насилие, иначе има стоки по магазините.

    Не е за пръв път паразити да отмрат, имат шанс, всред нормалните хора - труд и мир.
  • 123 СТИГА ДРЪНКА

    16 4 Отговор

    До коментар #121 от "Ами":

    ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ПОБЕДИТЕЛЯТ ВЗИМА ВСИЧКО
  • 124 Уса

    21 5 Отговор
    Американците могат да победят Русия само ако бъдат подкрепени от извънземна авиация,но извънземните не са балъци
  • 125 Аде

    12 1 Отговор

    До коментар #114 от "Абе":

    Тръгнаха си, защото САЩ наляха над 3 млрд. долара за въоръжаване на муджахидините, които после станаха талибани, и бумерангът се върна към янките. Данните за помощта на Саудитска арабия не са оповестени, но имаше ясно заявление, че сумата ще бъде подобна на тази, която дават Щатите.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Киев за три дни

    5 13 Отговор

    До коментар #87 от "Пилотът Гошу":

    Да не казваш че Русия е много по-силна от Ирак и Сирия в техническо военно отношение? Всичко най-добро от конвенционалните оръжия на СССР е продадено на тези страни отдавна. Отделно Садам имаше и френски оръжия. А Русия разчита на Иран за дронове и на Северна Корея за ракети и снаряди.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Дън Бай

    4 14 Отговор
    Лут да не е луд! Слава Украйна
  • 131 То бива прости хора, ама толкова...

    20 3 Отговор
    Една част от коментиращите бият по дебилизъм дори и най-тъпите украински крайни националисти, да не ги наричам с истинското им име, че било неполиткоректно. Къде щяла да спре тока Америка в "Путлеристан". Наясно ли сте при каква хипотеза може да се случи подобно нещо? Пълномащабна ядрена война. И всичко става на радиоактивна пепел. Бравос, умници!
  • 132 дядо поп

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Щом са свършили големите пици , мятайте малките (ако знаете как се казва малка пица).
  • 133 Хахаха

    16 4 Отговор
    Това не ви е Афганистан за да имате превъзходство дори и там не можах те да спечелите и избягахте камо ли срещу държава със ресурсите хахаха това е нормално
  • 134 Хахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Години казваш интересно кой ще издържи толкова хахаха
  • 135 АУУУУУ

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ЧАКАЙ ЗАЩО БИРАТА Е ХАЙНЕКЕН.....ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО....ТРЯБВА ДА ПИЕТЕ САМОГОН 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 136 Тодораки

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Вероятна истина":

    Добър виц.
  • 137 Вожда

    16 4 Отговор
    В битката с руснаците е най-важна авиацията,казал Байдън.
    В битката с руснаците най-важното е да не участваш,отговорил Путин!
  • 138 Руснаков

    7 1 Отговор
    Бай х.. от кого зависи това...какво се ослушвате като гърмяни зайци до сега...Давате по лъжичка...сакън ПВО...после ето го...никакви изтребители....сега Байдън разреши да се обучават...защо се губи време за нещо което ще стане факт малко по късно....Кофти мислене...
  • 139 Радо

    12 5 Отговор
    Аде аде ,.... те руснаците ви чакат , ..... не знам какъв шок в Америка би предизвикало , свалянето от самолетите на 10 – 20 000 ковчега ? Руснаците са свикнали на много повече жертви , и това би ги обединило още повече ! Само не знам , като свършат украинците кой би попълнил редиците ? Добре , че Българите 90% не са фашисти , и са трезвомислещи хора , и още от сега в българската армия няма желаещи да я попълват за умират за чужди интереси !
  • 140 Емо

    2 6 Отговор
    Боже, Боже... нямам думи
    Да се сравнява украинската армия с американската
    Американската е с най-високия военен бюджет в света.
    Всеки, който воюва, се съобразява с ресурсите, които има.
    Тактиката на воюване винаги се изгражда въз основа на техниката, оръжията и технологиите, с която разполагаш. Пример: 16-17 век - огнестрелното оръжие, ниска скорострелност, малка далекобойност - линеен строй.
    Постепенно с развитието му строят на пехотата става разсредоточен, на вериги, отделения.
    Тактиката на войната в Украйна е смесена - отчасти от Втората световна война, фронтови линии, мощни укрепени и минирани защитни позиции. Модерен елемент са дроновете, които променят картината - дават информация в реално време. Това дава възможност на младшите командири да вземат решения, защото докато информацията се предаде нагоре през щабовете, тя вече е остаряла. Същевременно нараства качеството и значението на индивидуалната подгототовка и това в съчетание с по-голямата огнева мощ на преносимите оръжия дава възможност на малките подразделения да решават по-сериозни задачи. С липсата на реално превъзходство във въздуха нараства ролята на артилерията и ракетните удари, които остават единственото средство за огнево поразяване и маньовър в дълбочина. За мен е ясно, че нито една от страните няма да успее да направи нещо по-сериозно с настоящите си ресурси. Положението ще си остане както и досега - приблизителен паритет.
  • 141 Иванов

    1 5 Отговор
    То си е ясно и без да разбираш много от военно дело че без добри ВВС и и далекообхватни ракети няма как да отблъснеш и разгромиш кремълските фашисти
  • 142 И какъв

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    И какъв по- точно потенциал имат?
  • 143 Жъээж

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Рашка с чашка":

    Прав си ,добре се справят с умирането.
  • 144 Бат Мишо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Панцир-манцир А":

    Никоя подводница не може да осъществи пуск на повече от 8 ракети - един залп
    срещу адекватен противник - не говори тъпотии за оборски подводници с по 30 ракети
    то да не е Либия да имаш време да презареждаш 8 те бурии ДАЖЕ да имащ резервен боекомплект
    след първия пуск си разкрит и Бастионите и Брахмосите са литнали към тебе с 2-3 МАХА както и едни специални самолети дет лекуват подводници на плитко дет са виждат от въздуха - ако си на по малко от 200 метра надолу кът довтаса можеш да си целунеш аспуха за сбогом
    ЗА МАСИРАН УДАР НАД РУСИЯ ти тряят много повече от 2 подводници
    ЗАПОВЕД за МАСИРАН РАКЕТЕН УДАР ПО ФЕДЕРАЦИЯТА за която къртиците ке алармират своевременно Кремъл ще доведе НЕСЪМНЕНО ДО ОТВЕТЕН ТАКЪВ

    Коментиран от #145

  • 145 Бат Мишо

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "Бат Мишо":

    ПС МОЖЕ и да ти изпляскат и превантивен кът научат от къртиците в пентагона ко им готвиш
    и дощът си закарваш камарите подвосници да са ти ИЗПЛЯСКАЛИ ПРЕВАНТИВНО ПОСЕЙДОНИТЕ по военноморските бази още преди да си ги изкарал
    нещата не са толко прости колкот ви мучи оборската пропаганда
    с нанасянето на МАЩАБЕН НЕОТРАЗИМ РАКЕТЕН УДАР на 12000 км от тебе можеш бързо само с МБР
    томахоци туй онуй НЯМА ТОЯ ОБХВАТ
    ОБАЧЕ ИМАШ ЕДИН ПРОБЛЕМ - срещу 1800 МБР на обора Федерацията има 6500 и система око и факел от спътници следящи за огнени ГОЛЕМИ ФАКЛИ от ракетни двигатели -- т нар система за ранно оповестяване
    Китай също има 500 които кът почнат да мрът 500 милиона китайци от удара ти по Русия
    КИТАЙ С РАДОСТ И преблажено удоволствие ще ти натика в кафявия двор - ако нещо е останало от него от руския удар

    Коментиран от #147, #148

  • 146 УС Арми

    4 0 Отговор
    Изобщо може ли да води подобен род война? Видяхме, че като стане малко по-напечена ситуацията, се изнизват като пр... от га... и зарязват протежетата си.
  • 147 До 30-та година

    0 3 Отговор

    До коментар #145 от "Бат Мишо":

    Китайците също ще имат СРО и достатъчно МБР, за да отпадне нуждата от съюз с РФ. А след още 10 години ще отпадне и нуждата да се съобразяват със САЩ.

    Коментиран от #149

  • 148 Роко

    1 6 Отговор

    До коментар #145 от "Бат Мишо":

    Приятелю те руснаците имаха безаналогови танкове, самальоти, ПВО и т.н. преди войната де, но се оказа не само че не са безналогови но и изостават с десетилетия от запада. Защо мислиш че при ядрените оръжия е различно? Там е дори по зле нямат нищо ново от средата на 70-те. Разбира се като изключим анимационните посейдони, циркони и т.н. белибирда.
  • 149 Роко

    0 4 Отговор

    До коментар #147 от "До 30-та година":

    Приятелю Китай не е съюзник на Рассия дори не е приятелска страна. Китайската армия е в пъти по - голяма и по - добре въоръжена от руската. Рассия във военно отношение няма какво да предложи на Китай (ако някой се е съмнявал фиаското в Украйна го потвърди). Китай не е бил никога съюзник на Рассия дори когото тя минаваше за световна сила та сега ли ще им е съюзник.
  • 150 Баварец

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И какво пазиш там? Или "яли, пили и се веселили" и накрая се ос.али?
  • 151 Баварец

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Путлеристан ще я загуби тази война, рано или късно! Ще я загуби, както всеки, който се противопоставя на останалия, свободен свят! Крайно време е, но какво ще произлезе от това, вероятно нова диктатура.
  • 152 Поро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рада":

    То и в българия беше така до края на 90-те години. След 16 г. възраст получаваш задграничен паспорт само с разрешение на военните и 300 лв гаранция.
  • 153 Констатираща

    0 0 Отговор
    Добре, че си го признават, а защо подстрекават Украйна да се бие срещу Русия, след като войната и контраофанзивата нямат перспектива? Защото така им е изгодно, за да печелят и търгуват с оръжия и да изпробват и изтощят Русия, да повишават самочувствието си, за предизборната кампания и т.н. и т.н., още повече, че не дават техни жертви. Все още се намира някой и друг украинец, но виждайки, че са на привършване, започват да подготвят другите членки на НАТО, които са безпрекословно предани като нас. Ние сме и най-близко, за да не се хаби време за разстояние.
Новини по държави: