Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Август, 2023 18:39 6 163 122

Русия настъпва в Североизточна Украйна, хиперзвукови ракети летяха срещу западната част на страната

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • ракети-
  • дронове

Военната администрация на украинската столица съобщи, че украинските системи за противовъздушна отбрана са свалили руски хиперзвукови ракети "Кинжал", които са летели към Киев, предаде ДПА

Русия настъпва в Североизточна Украйна, хиперзвукови ракети летяха срещу западната част на страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската армия заяви днес, че е "подобрила" позициите си в Североизточна Украйна, където вчерашното ѝ настъпление накара местните власти да евакуират хиляди цивилни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Русия също така изстреля четири хиперзвукови ракети "Кинжал" в Западна Украйна - район, който рядко е обект на удари, причинявайки смъртта на осемгодишно дете в Ивано-Франковска област.

Военната администрация на украинската столица съобщи, че украинските системи за противовъздушна отбрана са свалили руски хиперзвукови ракети "Кинжал", които са летели към Киев, предаде ДПА.

Отломки от ракета са паднали върху детска болница и върху покрива на жилищна сграда в северната част на Киев, но няма данни за жертви. Системите за ПВО са се активирали и в западните области Виница и Хмелницки.

През септември 2022 г. руската армия беше прогонена от украинските сили от североизточния град Купянск и околностите му, които беше окупирала от началото на конфликта. През последните седмици тя поднови нападенията в този район, като редовно заявява териториални придобивки. „По Купянското направление щурмовите подразделения на бойните групи "Запад" (...) продължиха настъпателните си операции на широк фронт и подобриха тактическата обстановка", заяви руското министерство на отбраната в ежедневния си доклад. По данни на министерството днес руските сили са постигнали напредък край селата Олчана и Перхотравнево в Харковска област.

Вчера украинските власти разпоредиха задължителна евакуация на близо 12 000 цивилни от 37 града и села в източната Харковска област, където според съобщенията руските сили полагат целенасочени усилия да пробият фронтовата линия, предаде Асошиейтед прес.

Местната военна администрация в харковския окръг Купянск заяви, че жителите трябва да изпълнят заповедта за евакуация или да подпишат документ, че ще останат на собствен риск. Предишния ден украинският заместник-министър на отбраната Ханна Маляр заяви, че "интензивността на бойните действия и вражеския обстрел е висока" в района.

Град Купянск и териториите около него бяха под руска окупация до септември 2022 г., когато украинските сили извършиха бърза настъпателна операция, която изтласка силите на Кремъл от почти цялата Харковска област. Връщането на тези райони засили аргументите на Украйна, че нейните войски могат да нанесат още съкрушителни поражения на Русия с допълнителни доставки на западно въоръжение. Но през последните седмици контранастъплението на Украйна върви бавно и руските сили нанасят ответни удари в някои райони.

Русия е съсредоточила в района на Купянск щурмови групи, подпомагани от танкови части, авиация и артилерия, заяви по националната телевизия говорителят на Националната гвардия на Украйна Руслан Музичук. Руснаците са сформирали осем т.нар. отряди " Щурм-Z" - съставени от осъдени лица, освободени от затвора, действащи под ръководството на военни командири - за настъпление, а боевете в района са били "интензивни" според Олександър Сирски, командващ сухопътните войски на украинските въоръжени сили. "Някои позиции преминават непрекъснато от едно в друго владение", каза той.

Не е възможно да се проверят независимо твърденията на двете страни за бойното поле, отбеляза АП.

Украинските власти периодично разпореждат евакуация, особено на деца, от районите, в които се разгарят сраженията. Преди това официални лица заявиха, че евакуациите са необходими, за да се спаси животът на хората и да се даде възможност на украинската армия да защити по-добре градовете от руското настъпление. Милиони украинци напуснаха страната след началото на руската инвазия през февруари 2022 г., а други милиони напуснаха домовете си, но останаха в Украйна.

Украинската армия, която извършва трудна контраофанзива от началото на юни и е успяла да си върне само няколко села, съобщи вчера, че ситуацията в района на Купянск е "трудна, но под контрол" - фраза, която Киев често използва, когато врагът му напредва, отбелязва АФП.

В същото време руски безпилотни самолети и ракети продължават ежедневно да атакуват градове, понякога далеч навътре в украинската територия. Един от ударите тази сутрин беше нанесен в Ивано-Франковска област, която е далеч от бойните действия и рядко е обект на нападения. "Загина осемгодишно момче", съобщи украинската главна прокуратура в Телеграм.

Украинските военновъздушни сили съобщиха в Телеграм, че четири хиперзвукови ракети "Кинжал" са били изстреляни от бомбардировачи Миг-31 към този регион, като една от тях е била унищожена над Киев, а останалите са ударили летище и гражданска инфраструктура в Коломия.

Снощи при удар по Запорожие, в южната част на Украйна, по данни на местните власти е загинал един човек, а шестнадесет са ранени. В изявление на националната полиция се казва, че две ракети "Искандер" са ударили града, като са разрушили хотел, в който обикновено отсядат чуждестранни делегации.

Руската армия заяви днес, че е унищожила "място за временно разполагане на наемници" в Запорожие, но през последните седмици е поразила няколко популярни места за отдих и почивка.

Отломки от ракетата "Кинжал", унищожена от противовъздушната отбрана в Киев в днес сутринта, попаднаха в два района на украинската столица, без да причинят големи щети, каза военната администрация.

В Москва украински дрон беше унищожен днес от руската противовъздушна отбрана над столицата, "Дронът беше неутрализиран със средства за радиоелектронна борба и се разби в гориста местност западно от Москва", съобщи руското министерство на отбраната в Телеграм, обвинявайки "киевския режим". Това е третият път тази седмица, когато дронове са свалени над Москва, а нападенията на руска територия се множат от няколко седмици, обикновено без да причиняват големи щети или жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски обяви днес, че ще бъдат освободени от длъжност началниците на всички областни военни центрове за набиране на военнослужещи в Украйна поради опасения от корупция, предаде Ройтерс.

Зеленски заяви, че проверка на украинските военни окръжия е разкрила признаци за злоупотреби със служебно положение, вариращи от незаконно обогатяване до прехвърляне зад граница, въпреки военновременната забрана, на мъже, подлежащи на мобилизация. „Тази система трябва да се управлява от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупничеството по време на война е държавна измяна“, каза той.

Зеленски обяви, че главнокомандващият украинските сили ген. Валерий Залужни ще бъде натоварен с изпълнението на решението, и че новите кандидати за освободените длъжности първо ще бъдат проверявани от службата за контраразузнаване СБУ.

Киев превърна борбата с корупцията в свой ключов приоритет във войната с Русия и процеса за присъединяване към ЕС. Осемнадесет месеца след началото на войната с Русия Украйна се сблъсква с предизвикателства при попълването на личния състав на армията, която периодично е разтърсвана от скандали, разкриващи корупция и лоши практики при набирането на военнослужещи, отбелязва Ройтерс.

Уволнението на началника на службата за набиране на военнослужещи в Одеса предизвика вълнение през февруари миналата година, след като бивш служител беше обвинен, че е вземал подкупи и е натрупал милиони от началото на войната, които след това е използвал за закупуване на имоти в Испания. Съобщава се, че той е взимал от хората по няколко хиляди евро за удостоверения, че не отговарят на условията да се сражават във войната.

Украйна се защитава от Русия вече повече от 17 месеца и се нуждае от нови войници. Киев нареди обща мобилизация след инвазията. Мъжете на възраст между 18 и 60 години нямат право да напускат страната, като има само няколко изключения. Парламентът обсъжда разширяване на забраната и за 16- и 17-годишните. Досега обаче са били изпратени призовки само на резервисти на възраст над 28 години, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    48 152 Отговор
    Русия настъпва и седи на едно място. Голям фокусник е Пу.

    Коментиран от #4, #34, #98

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    50 154 Отговор
    Русия ще загуби войната

    Коментиран от #60, #72

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    45 137 Отговор
    фронта е пробит-украинците напредват към 2-рата отбранителна линия

    Коментиран от #74

  • 6 Помощта на САЩ за Русия

    47 124 Отговор
    СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ 1945 Г. СССР Е ПОЛУЧИЛ САМО ОТ САЩ:

    Самолети – 14 795; Радарни установки – 2 626; Танкове – 7 056; Оръдия – 8 218; Картечници – 131 633; Подводници – 105; Кораби за борба с подводници - 140; Фрегати – 28; Торпедни катери – 197 ; Взривни вещества – 345 633 тона;

    Джипове – 51 503; Камиони – 375 883; Мотоциклети – 35 170; Трактори – 8 071; Строително оборудване - на стойност 10 910 000 $; Железопътни вагони – 11 155; Локомотиви - 1981; Товарни кораби - 90; Корабни двигатели – 7 784; Продоволствия ( консерви ) – 4 478 000 тона;

    Машиностроително оборудване – на стойност 1 078 965 000 $;

    Стомана – 2,3 милиона тона ( ТОВА КОЛИЧЕСТВО СТОМАНА Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ИЗРАБОТВАНЕТО НА 70 000 ТАНКА Т-34 ); Цветни метали – 802 000 тона; Нефтопродукти – 2 670 000 тона; Химически вещества – 842 000 тона; Памучно-хартиени изделия – 106 893 000 кв. ярда. Кожи – 49 860 тона; Автомобилни шини (джанти) – 3 786 000; Полеви телефони – 245 000 ( телефони всичко - 423 000 ); Армейски ботуши – 15 417 000 чифта; войнишки копчета с петолъчка - 257 723 498 бройки.

    СССР получи от ленд-лиза 622,1 хиляди тона железопътни релси ( 56 % от собственото си производство ) 1900 локомотива ( 2,4 пъти повече, отколкото СССР е произвел през годините на войната ) и 11075 вагона ( ПОВЕЧЕ ОТ 10,2 ПЪТИ ).

    Именно ленд-лиза станал основата на цялата логистика на Червената Армия.

    АКО САЩ ДАДЕ НА УКРАЙНА СЪЩАТА ПОМОЩ, РУСИЯ РУХВА ВЕДНАГА .

    Коментиран от #18, #21, #26, #37, #39, #75

  • 7 Сталин

    83 41 Отговор
    Населените места в Украйна където се събират труповете на хилядите убити укри,за да бъдат идентифицирани и пратени по родните места за погребение ,се носи непоносима миризма и има случаи на кучета и котки да разнасят части от труповете по улиците

    Коментиран от #112

  • 8 Пръц

    78 31 Отговор
    Е те накъв контранастъп е прецедент.Шъ трева да го преподават във военните академуи

    Коментиран от #116

  • 9 Българин

    44 98 Отговор
    никой вече не иска да умира за Путин-на руснаците им писна от глупостите му

    Коментиран от #41, #77

  • 10 Кукурукукууу..

    29 28 Отговор
    Паломаааа.. Музика да се лее..
  • 11 Цитат

    122 34 Отговор
    В изявление на националната полиция се казва, че две ракети "Искандер" са ударили града, като са разрушили хотел, в който обикновено отсядат чуждестранни делегации - 45 чуждестранни наемници са дали фира а 70 са ранени.

    Коментиран от #33

  • 12 да де

    54 30 Отговор
    Хаха дежурните стратези от 1 до 3 вече са на линия.
  • 13 ХАХАХА

    104 42 Отговор
    ХАХАХА, какви супер звукови ракети в руснаците ,бе ? Те перални с пратки изстрелват ,нали окрадоха пералните и прашките на украинките . Скоро не сте разболявали Путин!
  • 14 Сатана Z

    114 35 Отговор
    Укро нацистите са свалили на коча мъ-дете.

    Z
  • 15 Майна

    123 30 Отговор
    Как така..
    Нали укронацистите провеждат контранастъпление..
    Хм..
    САЩ ( хазарската банда) заяви , че ще им даде още 10 милиарда да се изживяват като ,,камикадзета,,
    Отпуснаха им 200 милиона..и старите Брадли..
    Нуланд хукна към Нигер, но там никой и не разговаря с нея...
    Понякога с векове не се случва нищо, а понякога за месеци се преобръща историята..
  • 16 Браво Браво

    58 36 Отговор
    В Афганистан две петилетки буксуваха ,да видим тука колко петилетки ще буксуват

    Коментиран от #70

  • 17 Космонавт

    92 34 Отговор
    От стратосферата Украина прилича на гробищен парк.Само цветя и венци се мержелеят..

    Коментиран от #42

  • 18 Сталин

    105 33 Отговор

    До коментар #6 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Да ,и Русия е плащала съ злато за Лендлиза -уж помощта за Русия , и след войната Сащ са искали да им върнат неизползваната техника или да си доплатят 1 милиард ,но Сталин им казва да си гледат работата защото Русия вече е платила с живота на милиони Руснаци да защитават интересите на Сащ

    Коментиран от #25, #91

  • 19 Дедо ви...

    98 31 Отговор
    Четири МиГ-31К са излетели от летище Саваслейка и изстреляли четири хиперзвукови ракети "Кинжал" по Киев и западните райони на Украйна. Днес от 10 сутринта в цяла Украйна се чува въздушна тревога.
    Първите експлозии избухнаха в районите на Виница и Киев. В 10:18 има съобщения за първите експлозии в района на Ивано-Франковск.
    В Ивано-Франковска област руснаците ударили големи логистични терминали в индустриалната зона на циментов завод близо до град Ямница. Тук се приемат и разпределят военни товари от Европа.
    В района на Виница, където вече прозвучаха първите експлозии, също има логистични възли, както и складове за гориво. Тук се намират и 48-ми арсенал на Въоръжените сили на Украйна и радарната база на 748-ма РЛС.
  • 20 Сатана Z

    90 32 Отговор
    Украински източници съобщават, че в Западна Украйна хиперзвукова ракета "Кинжал" е ударила железопътен тунел в Закарпатието. Все още няма проверена информация.
    Въоръжените сили на Украйна също излъчиха, че уж са свалили „всички „Кинжалите“, летящи към Киев.
    Бой по канчетата нацистки!

    Z
  • 21 ХАХАХА

    95 35 Отговор

    До коментар #6 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Това къде го прочете ? В гуглето ли, или по дискавъри гледаш ,а ? Като е била такава помощта ,що не помагаха през 39 година ,когато я нападнаха Русия, а не когато видяха ,че Русия обърна войната. Фащ ще смачка Русия на куково лято.

    Коментиран от #29, #32, #100

  • 22 БУК

    86 28 Отговор
    А стига бе!!!
    Не може да бъде! Укрите прикриват настъплението си и лъжат че Руснаците ги нападат.
    А тез ракети как не удариха един път НАП-а, данъчното, кметството, парламент, МВР, ами само детски градини и площадки.
    Сигурно се привличат от деца!!!
  • 23 Тото

    95 28 Отговор
    Нее вярно!!!!!!! Русия няма ракети!!!!! ВСУ отдавна унищожи руската армия скоро Джо и Зеленски ще пият кафе във Крим, може и торти да ядат!!!!!!!! Пък може да извикат и Тагарев да го почерпят една лимонада!!!😂😂😂😂
  • 24 Русофил

    42 68 Отговор
    Падне ли Украйна, пада и България!

    Коментиран от #31, #48

  • 25 Стига лъжи

    32 80 Отговор

    До коментар #18 от "Сталин":

    Нищо не плащат рашистите, откъде пари , за да плащат . Трялвало да платят само 10 % от помощта , ама и това влачат до края на 80-те години .

    Освен с огромната помощ с оръжия храни и суровини, то ако англо-американците не воюваха срещу Тройната ос, СССР нямаше да спечели войната.

    Победиха Италия( там също воюваха с германците), победиха Япония, воюваха с Германия в Африка, надводния и подводен флот на Вермахта в Атлантика, помагаха с конвои СССР и накрая - Втори фронт. Така, че СССР е победил половин Германия с англоа-мериканска помощ.

    Коментиран от #36, #61

  • 26 Али Турчинът

    51 31 Отговор

    До коментар #6 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Аве пак същото, пак ти отговарям.
    Забравил си човешкият ресурс на украйна.
    Имат ли армия,население, или само бандити?
  • 27 мдаааа

    51 25 Отговор
    И с какво я свалиха.... сигур с некоя казарма или склад за боеприпаси!!!
  • 28 И още от Дедо ви ....

    72 29 Отговор
    Една добра новина. Руска ракетна атака приспа украинското ПВО: срина база на наемници в Запорожие – 45 убити и 70 ранени. Видеозаписите показват най-малко две ракети, които изравняват хотел Reikartz в центъра на град Запорожие на брега на река Днепър.
    Според турски източници 45 наемници от страните от НАТО са били убити мигновено, а 70 са били ранени. Хотелът, както се вижда от публикуваните до момента видеозаписи и изображения, е бил изравнен.
  • 29 Помощта на САЩ за Русия

    34 49 Отговор

    До коментар #21 от "ХАХАХА":

    В сайта на Руското министерство на отбраната, там я има статистиката за огромната помощ на САЩ за Русия - търси и ще намериш, а също така и в История на втората световна война , издание на СССР, ползам добре и руски . А ти и това ли не можеш ?

    Коментиран от #45

  • 30 Купчина "словисна плява"

    86 29 Отговор
    Купчина лъжи но: "Историята със свалените от Украйна Кинжали се разплита.(Не е майтап, а е информация от МО на Украйна, публикувана в Страна.ua.)
    Украинското ПВО откри как е сваляло хиперзвуковите Кинжали. Оказа се, че руснаците имат системи за РЕБ, монтирани на Миг31К, които ссистеми успешно имитират на радарните екрани на Пейтриът образ на летяща хиперзвукова ракета. Това обяснява как опитаха да спасят кожата си с паническото изстрелване от батарея Пейтриът на 32 ракети на стойност 3 млн.долара , за 15 секунди без ефект.
    Минута след това истински Кинжали безпрепятствено унищожиха разкрилите се радарна станция с изчислителен център и две изстрелващи машини на батареята Пейтриът. Това са фактите!

    Коментиран от #35

  • 31 Тото

    29 25 Отговор

    До коментар #24 от "Русофил":

    😂😂😂😂😂😂😂 Абе ти от тази планета ли си??

    Коментиран от #66

  • 32 Помощта на САЩ за Русия

    29 54 Отговор

    До коментар #21 от "ХАХАХА":

    Нещо бъркаш, Русия не е била нападната през 39 г., а точно обратното - Русия и Германия, като съизници по патка Молотов-Рибентроп - нападат през 39 г Полша и така Русия и Германия започват втората световна война с това тяхно взаимно нападение над Полша , а после рашистите, хленчат за помощ пред САЩ, като германците излизат по-хитри от тях и са пратили в отвъдното за нула време 6-милионната руска армия .

    Коментиран от #44, #47

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дмитро

    70 27 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Това за настъплението со лъжи DWказаха че руснаците воюват с кирки и лопати. Какви ракети какво наступление??!! Без арабски фронт каза че Путин е болен. Стига пропаганди....някой знае ли кога почва контранаступа??
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сталин

    53 29 Отговор

    До коментар #25 от "Стига лъжи":

    Абе хайванин от тия 1 милиард които тези мародери са искали от Русия са платени само 300 000 000$ и последната вноска е през 1994 , тези наглеци не стига че милиони Руснаци са убити да защитават интересите на Сащ и на това отгоре и да си плащат на тези западни криминали
  • 37 мдаааа

    46 25 Отговор

    До коментар #6 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Каквото и да са получили, а те наистина са получили ленд лиз от ФАЩ, ноооо всичко си е хито и платено и съвсем скоро са платени последните вноски...
    Та укрите има доста да плащат за дълго време...

    Коментиран от #103

  • 38 Лопаткин

    26 25 Отговор
    Свършиха им лопатите )))
  • 39 Криехме се

    31 24 Отговор

    До коментар #6 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Зад океана от страх ...
  • 40 Свалили

    34 26 Отговор
    дрогираното чушле на зеления потник
  • 41 Пръц

    11 28 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ми щото настъпва ве
  • 42 Бай Яни

    29 32 Отговор

    До коментар #17 от "Космонавт":

    Че къде няма гробищни паркове бре каруцар пиян. Пии си хаповете и моли се на бога по малко да са московските жертви.
  • 43 Полуръст Зеленски

    42 25 Отговор
    Поръчах американски памперси за моите герои!
    Слава Хазария!
  • 44 Али Турчинът

    31 24 Отговор

    До коментар #32 от "Помощта на САЩ за Русия":

    :)))
    Добър си...:))
    Такава е новата история, измислена..
  • 45 хахаха

    36 26 Отговор

    До коментар #29 от "Помощта на САЩ за Русия":

    като си такъв читател, що не прочетеш колко е помощта за британия от щатите? повече от два пъти по-голяма...а СССР плаща със злато..и досега ровят из северните маршрути да вадят потънали кораби натоварени със злато...по всички данни, помощта на сащ за СССР е от 4до 8% от целите нужди

    Коментиран от #53

  • 46 ХАН ЮВИГИ

    27 45 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 47 Аха

    21 30 Отговор

    До коментар #32 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Ама остана 1 ватник да забие знамето.Да ти кажа ли къде или сам ще се сетиш?
  • 48 Укрофил

    7 33 Отговор

    До коментар #24 от "Русофил":

    А дано!
  • 49 Влади-Мир

    56 29 Отговор
    РУСИЯ се превръща вече в каквото трябва да бъде!!! Мощен юмрук, ..
    стоманено ядрен, разрушила е всички империи до сега!!! Ще разруши и краварската!!!
  • 50 Мело

    49 26 Отговор
    Той контранаступа бил от страна на Русия, а отступа пак в посока Полша. Лоша работа. И тези лопати, на които монтирали двигатели големи поразии правят. Ц...ц...ц...Ще вземат да я загубят тази война окрите, дедо ПакПаднах ще вземе да се пoодриcka.
  • 51 МАЙНА

    44 26 Отговор
    САЩ загубиха и тази война.
  • 52 тез Кинжали

    29 26 Отговор
    Са на тоя принцип

    -Какво е голямо колкото къща, гори двайсет литра гориво на час, дими като комин, вдига адски шум и реже ябълки на три парчета?
    -Съветска машина за рязане на ябълки на четири парчета.

    Коментиран от #64

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българин

    41 26 Отговор
    Джендърите и наркоманите пак ги млатят, свят им се вие. Бой, бой, бой, докато свършат ракетите, после бой, бой, бой с лопатите!
  • 55 Помощта на САЩ за Русия

    27 41 Отговор
    Абе, човек, като разплетем някоя руска измама, веднага сменяваш темата . В моя пост написах каква огромна помощ САЩ са оказали на Русия . Ти увърта, увърта като видя , че пиша истината, започна да разводняваш - колко повече били дали САЩ на Англия.

    Въпросът бе, че никой друг не е помогнал на Русия толко много колкото САЩ , и пак са неблагодарни путиновските поданици и постоянно хапят ръката , която ги спасява .

    Коментиран от #59, #62

  • 56 Мара

    34 27 Отговор
    Мара Атанасова днес е на лекар да й прегледа путупутkата, че цяла седмица я рендосва с шкурка номер 120!
  • 57 ЕХООО

    28 25 Отговор
    Урсулата каза - нема страшно, вадят чиповете от пералните.
  • 58 Али Турчинът

    45 24 Отговор
    Аз се чудя тримата глупаци(Бойко, Киро и Ристо),заедно с тях и Таганката, какво ще правят на есен..
    :)))
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 дааааа

    12 26 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Българин си смени пола след посещение в Истанбул.
  • 61 днес твоите кравари

    34 26 Отговор

    До коментар #25 от "Стига лъжи":

    дължат 33 трилиона, от които 3 на Китай и 1.5 на Русия

    Коментиран от #68, #80

  • 62 Али Турчинът

    36 26 Отговор

    До коментар #55 от "Помощта на САЩ за Русия":

    Абе тези американци, всеки е шамаросвал по бойните полета.
    Като почнеш от виетнамци....стигнеш чак до талибаните.
    Явно не са яли лопати от руски затворници.
    Та за това си навират в украйна..
    Е аде бакалъм, да видим тази организация Нато.
  • 63 коментиращ

    37 26 Отговор
    Нали нямат оръжия руснаците от половин година? Това да не са хиперзвукови лопати? Или хиперзвукови бутилки от водка? Абсурд това да са ракети просто не е възможно,няма как
  • 64 Пръц

    10 29 Отговор

    До коментар #52 от "тез Кинжали":

    И най-голямата страна в света по територия.Гатанка
  • 65 А кой

    32 24 Отговор
    Ще освободи от длъжност най големия корупционер наркофюрера Зеленски.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Коч

    21 19 Отговор
    Два стари телевизора ,,Радуга 701", образец 1970 г., вес - 60 кг, са изстреляни чрез катапулт от ВКС на Кремал! Поразена е селската баня в деревня Одуванчик, област Рамашка, район Сосновий лес!
  • 68 Стига лъжи

    27 22 Отговор

    До коментар #61 от "днес твоите кравари":

    Абе, човек , на мен нито краварите ти, нито колхозниците са ми господари . Аз съм родолюбец , а не русофоб или русофил . И къде скочи сега на нови неистини , че САЩ били дължали на Русия един трилион долара ?

    Откъде у Русия толкова пари ? Какво е купувала- американски облигации ли ? Ами като ги е купила, така ище си ги продаде ! Никой не й слагал ножа на врата .

    А САЩ помагаха не само на Русия , ами и на Китай, още по времето на Никсън, който го дръпна от орбитата на Русия и с американска помощ Китай започна пазарната икономика и имено огромните американски инвестиции в Китай (огромен брой САЩ компании изнесоха там свои производства ) Китай достигна значителен разцвет, за разлика от колхозниците .

    Коментиран от #94

  • 69 хахаха

    20 23 Отговор
    модераторите, защо когато някой пише откровенни небивалици, коментарът му стои, а на опониращия му се трие? за един приятел питам...:)))
  • 70 А саксите и кравите

    22 25 Отговор

    До коментар #16 от "Браво Браво":

    колко петилетки буксуваха, хахахах? Още от по-миналия век. И накрая - висяха от колесарите на самолетите...
  • 71 Въпрос

    29 24 Отговор
    Само да обяснят с какво са свалили "Кинжал"-а ?

    Коментиран от #111

  • 72 На коя видеоконзола

    15 23 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    играйкаш? И на колко кристала си???
  • 73 Курд Околянов

    17 25 Отговор
    Четеш и само мъгла. Това е неясната война на полигон "Украйна".
  • 74 понякога

    11 23 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    ми се иска от твоята дрога е жендарче
  • 75 ФАЩ ДНЕС НЕ МОЖЕ ДА ДАДЕ НИКАКВА ПОМОЩ

    27 26 Отговор

    До коментар #6 от "Помощта на САЩ за Русия":

    щото дължи 33 трилиона!
  • 76 Механик

    46 25 Отговор
    Чакай сега! Аз пак не схванах. Последно, когато се прави контраофанзива не е ли редно укрите да настъпват, а руските да се отбраняват? как така тия "наглеци" руските не се събразвяват с това и все настъпват?
    Много съм объркан... Сутрината писахте писаниците на някакъв важен укра, дето твърди ,че най-после контрата дала резултат и малко по-надолу същия казва, че резултата бил в това, че укрите минали от атака в отбрана????
    Аз съм служил в БНА две години и 4 месеца и в Чуждестранния Легион още 9 години и 6 месеца. Нито в БНА, нито в Легиона съм чувал, че преминаването в ОТБРАНА, се явява контранастъпление.
    Явно съм попадал на лоши инструктори.

    Коментиран от #81

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Швейк

    33 2 Отговор
    Крайно е необходима среща между Зеленски иПутин.
    Ако президентите които не се разбират,
    и дори не разбират , че не се разбират,
    разберат , че не се разбират,
    тогава те започват,
    по-добре да се разбират,
    отколкото когато
    дори не разбират,че не разбират , че не се разбират.
  • 79 Украйна в ЕС

    19 23 Отговор
    Е тогава на ЕС му е спукана работата ,ако се чудите кога ще се свърши с него
  • 80 Ами да си ги поискат

    26 19 Отговор

    До коментар #61 от "днес твоите кравари":

    Щом са такива велики сили. Да се пробват.
    Huawei от 2019 не могат да смогнат да направят 5G чип, а в руСССко един читав полупроводник не могат да сглобат.

    Коментиран от #104

  • 81 Белотаджия

    10 24 Отговор

    До коментар #76 от "Механик":

    Реконтра на контрата.

    Коментиран от #84

  • 82 Зеленски Цървул

    17 22 Отговор
    Сега Зеленски ще обвини САЩ

    Коментиран от #87

  • 83 И все пак

    21 22 Отговор
    С какво точно свалиха "Кинжала"-а ?

    Коментиран от #85, #90

  • 84 Пълен пас

    3 11 Отговор

    До коментар #81 от "Белотаджия":

    И от мен
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Изпънат

    10 26 Отговор
    Както съм се изпъкнал,мога да опъна някоя украинка, па и две

    Коментиран от #101, #122

  • 87 Ха-ха-ха

    8 22 Отговор

    До коментар #82 от "Зеленски Цървул":

    А САЩ Зеленски.
  • 88 ЖЕКО

    16 25 Отговор
    НЕ ОСТАВЯИТЕ МЕСОМЕЛАЧКАТА НА УКРИ ДА ПОЧИВА РЕДОВНО ПРЯСНО МЕСО ОТ ГЛУПАВИ УКРАИНЦИ
  • 89 Алфа херинга

    14 24 Отговор
    Умориха се да им чакат контраофанзивата и нападнаха. Нормално, ще завземат още позиции преди зимата и после ще се укрепят там. Украинците за кога отложиха парада в Москва?
  • 90 Али Турчинът

    21 22 Отговор

    До коментар #83 от "И все пак":

    :))
    С Патриот не става, с патрон на снайперист също.С прашки хептен...
    Знам само един способ.
    Някоя бабичка може да е хвърлила буркан. :)))
    Чувал съм го от жената на Зеленски, в Германия, миналата година.
    Само това може да е украинското оръжие.
    :)))
  • 91 Хахахаха

    25 22 Отговор

    До коментар #18 от "Сталин":

    Русия била платила с живота на милиони руснаци, да защитава интересите на САЩ???? Нали войната се води в Русия, какви са интересите на САЩ? Значи, ако САЩ не са искали да има Русия е нямало да има, така да го разбираме? Единствената причина да има Русия е САЩ, това са фактите!
  • 92 Конник

    14 25 Отговор
    Преди 2 месеца Стайков писа че Русия е свършила кинжалите! Май са купили от Иран!
  • 93 И ква стана тя

    22 24 Отговор
    Украйна в настъпление, си остана на едно място, само войници им трябвали! Ами САЩ ще поддържат тази война, до последният украинец!
  • 94 Хммм

    10 25 Отговор

    До коментар #68 от "Стига лъжи":

    Не си съвсем прав. От няколко години Русия изкупува злато и се освобождава от американските държавни облигации.Така че сумата наистина не е 1 трилиона.

    Коментиран от #95

  • 95 Стига лъжи

    29 7 Отговор

    До коментар #94 от "Хммм":

    В кое не съм прав ? Че както Русия си е купила доброволно американски държавни облигации, така може и да си ги продаде . За американците не е проблем да ги изкупуват обратно . Печатат си долари и си ги изкупуват обратно облигациите, които също ги е продала за долари .
  • 96 Гого

    24 25 Отговор
    Русия си връща своето, а фашистките окупатори на Зеленски бягат на запад, към нацистките си господари.
  • 97 Мишел

    19 24 Отговор
    Днес руските ВКС атакуваха в Западна Украйна и унищожиха с Кинжал сградата, в която бяха събрани летците -кандидати за бъдещи пилоти на F-16. Атаката е била толкова бърза и неочаквана, че доре не е прозвучала въздушна тревога.
  • 98 дядо поп

    20 24 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Украйна провежда контранастъпление , пък бяга!
  • 99 падналия ангел

    19 24 Отговор
    Да изчакаме новината за Бескитския тунел, най-големия свързващ Украйна със Европа. Като за начало, украинците казват, че го е ударил земетръс. Аз пък си мисля, че някакво парче от "свалените" Кинжали го е тряснало, ама жестоко!
  • 100 ХА ХА

    28 5 Отговор

    До коментар #21 от "ХАХАХА":

    Как да помогне сащ на ссср през 39-та, като тогава германия и ссср са съюзници ве тъпук?
  • 101 ХА ХА

    18 4 Отговор

    До коментар #86 от "Изпънат":

    Стоа гроздов ой ше опънеш само на баба си кюлотите ако успееш да се изпрайш до простиро.
  • 102 ДОЛУ

    13 13 Отговор
    МОЧАТА
  • 103 ХА ХА

    14 4 Отговор

    До коментар #37 от "мдаааа":

    Много е пито, почти нищо не е платено.
    Чети: ленд лииз на сащ за ссср (внимателно) или не знаеш или л@жеш, по ми се струва че л@жеш.
  • 104 То па кравите

    5 13 Отговор

    До коментар #80 от "Ами да си ги поискат":

    щото могат да сглобат един читав полупроводник хахахах всичко е в Китай

    Коментиран от #110

  • 105 Все тая

    11 12 Отговор
    Информацията е напълно достоверна. Както винаги руснаците са улучили детска болница, и 8 годишно дете. Всички ракети са свалени от ПВОто…. Укрити ме кефят. Малко сменяйте сценария , че се изтърка 🤣
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Независим

    11 9 Отговор
    16-17 годишни, не е за вярване. Толкова ли е лошо положението там?

    Коментиран от #113

  • 108 РУСИЯ ТРЪГВА КЪМ КИЕВ !

    11 4 Отговор
    СБОГОМ УКРИЯ !
  • 109 Бу Бу

    9 3 Отговор
    Нали всички укри подкрепят Зеления и са готови да умрат за Украйна, а сега се оказва, че Зеления затваря границите и праща ловци по улиците, за да попълва ВСУ. Не знам как си мисли , че ще спечели войната когато насила изпраща украинците на фронта. До сега историята не помни такъв случай.

    Коментиран от #114

  • 110 ХА ХА

    6 6 Отговор

    До коментар #104 от "То па кравите":

    ХА ХА това дето е у китай е само ориз друго всичко идва от ес и сащ.
  • 111 Шматка

    8 3 Отговор

    До коментар #71 от "Въпрос":

    Питай Брендо,той знае!
  • 112 Щом казва така руската пропаганда

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    сигурно е така
  • 113 Кочо

    8 4 Отговор

    До коментар #107 от "Независим":

    Така е било в Берлин през 1945 г. - Хитлерюгенд! Историята търпи своята логичност!
  • 114 ХА ХА

    3 6 Отговор

    До коментар #109 от "Бу Бу":

    То щото солдатите на рф са по желание и са супер щастливи че всеки момент може да им е последен ХА ХА
  • 115 Гнъс

    2 8 Отговор
    Няма такова животно като рашките.
  • 116 Бат Мишо

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пръц":

    Украинската контранаступ е военно безумие в което кураторите от запад хвърлиха укровермахта
    ВЪПРЕКИ спътниковите си данни за добре ешелонираната руска отбрана подкрепена от въздушно и арт преимущество с добре пристреляна предварително полоса
    ЕДИНСТВЕН смисъл на атаката е нарастване на разделението и омразата и предотвратяване обратното събиране в 1 нация на руси и укри гарантиращо и бъдещи конфликти и поводи за намеса
    и естествено посрещаното с див възторг от всеки наглосакс избиване на слявяни
    същия сценарий се готви и за нас
    РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ с Македония
    САМО ЧЕ наглосакса не е предвидил мечката и тъпо и наивно си мисли че ще я спре в угодния нему момент
    Плана на наглосаксония за създаване на траен плацдарм в квото остане от Украйна е разгадан от мечока
    И ОТ УКРАЙНА НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО
    за което говорят векторите на настъпление - Харков и Одеса невлизащи в първонач цели ва СВО Донецк и Луганск
    за Севастопол няма да говоря че ни преди ни сега там е живял къорав украинец че да става русия щото ВИНАГИ си е било

    Коментиран от #117

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ало укритеее

    4 4 Отговор
    На звяра трябва да му намериш слабите места, и да го нападнеш точно там, когато не очаква, а не като вас да се пъчите безумно и горделиво няколко месеца наред, докато той се подготвя за атаката ви !
  • 119 Тъпото от Бънкя

    4 2 Отговор

    До коментар #117 от "Бат Мишо":

    Някой е изучавал прилежно пълководците..
    Когато битката се проточи, стратегията и целите и се виждат. Су Дзъ
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Не на фашизма

    1 1 Отговор
    То всичко хубаво, ама кой ще разкрие злоупотребите на НашмъркАн милиардера
  • 122 Негър от Алабама

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Изпънат":

    Недей много бели спирухети имат
Новини по държави: