Last news in Fakti

13 Август, 2023 05:12 1 149 2

Съратничка замества на изборите убития кандидат за президент на Еквадор

  • андреа гонсалес-
  • избори-
  • президент-
  • еквадор

Андреа Гонсалес ще бъде кандидатът на опозиционната центристка партия

Съратничка замества на изборите убития кандидат за президент на Еквадор - 1
Снимка: Фейсбук/Infórmate Manabí

Съратничка на убития кандидат за президент на Еквадор Фернандо Вилявисенсио ще го замести на изборите на 20 август, обяви вчера тяхната партия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Андреа Гонсалес ще бъде кандидатът на опозиционната центристка партия след убийството на Вилявисенсио в сряда.

59-годишният журналист Вилявисенсио, тръгнал на кръстоносен поход срещу корупцията в своята страна, беше на второ място по одобрение в анкетите преди президентските избори. Кандидатът за президент беше застрелян, докато напускаше предизборна среща в столицата Кито.

Оттогава в по-голямата част от Еквадор е въведено извънредно положение, а държавният глава Гилермо Ласо обвини организираната престъпност за убийството.

36-годишната природозащитничка Гонсалес беше дългогодишна съюзничка на Вилявисенсио.

"Името на кандидата за вицепрезидент ще бъде обявено в следващите часове и той ще бъде избран сред най-верните от тези, които са били заедно в борбата с другаря Фернандо Вилявисенсио", уточниха от партията.

Гонсалес се е посветила по-специално на защитата на океаните и мангровите гори, на борбата срещу обезлесяването и трафика на диви животни.

Предстои ѝ да участва в президентски дебат в Кито днес.

Шестима колумбийци вече са арестувани във връзка с разследването на убийството на Вилявисенсио, а един беше убит веднага след нападението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геша

    1 0 Отговор
    Щом е природозащитничка тя е удобния човек.
  • 2 Тоя според инфото

    0 0 Отговор
    Изгърмя заради 8 тона кока който хванаха в ротердам на 13ти юли в пратка еквадорски банани. .та бушон им е бил и като поли пантев колумбийски килъри го свитнаха