Last news in Fakti

14 Август, 2023 15:02 1 091 4

ЕК очаква сформиране на проевропейско правителство в Черна гора

  • черна гора-
  • правителство-
  • проевропейско-
  • ек-
  • ес

Говорителят на Европейската комисия, Петер Стано, заяви

ЕК очаква сформиране на проевропейско правителство в  Черна гора - 1
Източник: Shutterstock

Европейската комисия (ЕК) изрази очакванията си за сформиране на проевропейско правителство в Черна гора, способно да се ангажира с реформите, свързани с Европейския съюз (ЕС). Говорителят на ЕК, Петер Стано, заяви, че ЕК насърчава всички политически играчи в Черна гора да се съсредоточат върху приоритетните реформи, необходими за напредъка на страната по пътя ѝ към ЕС. Особено важно е да се работи в областта на върховенството на закона и защитата на правата на потребителите, както и в сферата на правосъдието и вътрешните работи, предаде БТА.

Евродепутатът Владимир Билчик сподели, че според него, проевропейското правителство трябва да получи подкрепата на поне три пети или на 49 народни представители. Той коментира, че е трудно да си представи проевропейско правителство, което поставя под съмнение евроатлантическата ориентация на Черна гора, сътрудничи с Русия или се опитва да преразгледа фактите за военните престъпления от 1990 г. Той също подчерта, че успехът на затварянето на някои от преговорните глави с ЕС преди междуправителствената конференция през декември ще зависи от напредъка на страната в реформите и от създаването на истинско проевропейско правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема а стане

    14 2 Отговор
    С пе делвайската Европа никога нищо не се получава,тва е Причината..
  • 2 правителство на посолството

    14 2 Отговор
    ще цъфнете и ще вържете значи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    18 2 Отговор
    Това намеса във вътрешните работи на суверенна страна ли е? Все едно някой от страни да ти казва каква снаха да си вземе синът ти...