Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Август, 2023 10:28 1 094 17

Трима загинали при руски атаки в Западна Украйна

  • украйна-
  • удари-
  • руски-
  • загинали-
  • западна

Ударите били върху град Луцк във Волинска област

Трима загинали при руски атаки в Западна Украйна - 1
Източник: БГНЕС

В трагичен инцидент след руските атаки върху град Луцк във Волинска област на Западна Украйна, трима души загинаха, съобщиха местни официални източници и новинарски агенции.

Юрий Погуляйко, областният управител на Волинска област, съобщи, че жертвите от атаката са трима души, а няколко други бяха ранени и настанени в болница. Атаката се извършила срещу сграда на индустриално предприятие в града.

Игор Полишчук, кметът на Луцк, съобщи, че освен тримата загинали, има и трима ранени. Атаката причини и значителни материални щети, като горните етажи на жилищни сгради избухнаха в пламъци, наложи се евакуация на хора.

Също така, бе съобщено за атака върху град Лвов, който се намира на около 150 километра югозападно от Луцк. Градът бе засегнат от ракетен удар, който доведе до повреди на жилищни сгради и пожари на горните етажи.

Максим Козицки, ръководител на областната военна администрация, съобщи, че фрагменти от ракета са паднали върху различни райони на града, ранявайки местни жители.

Този инцидент следва след подобни атаки през миналата година, когато военни обекти и цивилни райони бяха обстреляни от руската страна, причинявайки сериозни щети и загуби на живот.

Украинските власти също така съобщиха, че са успели да унищожат 16 от най-малко 28 изстреляни руски ракети, като предприеха активни мерки за отбрана срещу този опасен нападателен акт.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ?????????

    24 1 Отговор
    "Кога ще свърши? От десет години живеем в мазето!”. - викът на душата на донецкото дете на войната (ВИДЕО)
    14.08.2023 г. - 9:00ч

    Видео, заснето по време на обстрела на квартал Петровски в Донецк миналата седмица, набира популярност в мрежата. 
    Момичето със семейството си, отново криещо се от украински снаряди в мазето, задава въпроси, които всеки жител на Донецк си задава всеки ден.
    „Когато това ще свърши? Десет години… като малки живеехме в мазето, сега в мазето… ядохме, спахме, всичко правехме тук. И сега казват, че тук не стрелят, че тук е тихо ”, речта на момичето е прекъсната от звуците на експлозии и близки снаряди.
    В края на видеото тя показа фрагменти от снаряди, които баща й е събрал след обстрел на къщата.
    Ако момичето в тези кадри е на 17-18 години, значи е живяло целия си живот във войната.
    Днес, 14 август, Киев, Куйбишевски и Петровски райони на Донецк от много ранна сутрин са под артилерийския обстрел на Въоръжените сили на Украйна. От шест сутринта по тях са изстреляни общо 11 снаряда с калибър 155 мм. От JCCC на DPR съобщиха, че шест от тях са касетъчни.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Симоно,

    20 0 Отговор
    А в ДНР и ЛНР как е положението? Знаеш ли? Или не ти разрешават да пишеш, че удрят през пръстите!!!
  • 4 ЕВРОНЮЗ

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "?????????":

    Путин наистина е престъпник защото остави тези хора 8 години да живеят в нацистки терор. И продължават да си играят като малки деца. Толкова ли е трудно да се унищожат всички гнезда и лагери на натовците. Да се унищожават доставките още на входа. Играем си на час по лъжичка.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 8888

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЕВРОНЮЗ":

    Много ги трай! Искаше да угоди на всички, даже и с оигарсите. Но вече ги разкара. Ако беше изачаткал още през 2014 г. през Порошенковия нацистки режим, досега всичко щеше да е наред и да е забравено. Но се подлъга по краварските подписи, гаранции и "мъжка" дума.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 месомелачка

    11 1 Отговор
    15.08.2023 г. - 9:37 ч
    Битката за Урожайное продължава: врагът търпи колосални загуби | Руска пролет

    Бойците от батальона "Восток" казаха, че по време на боевете за Урожайное на Времевския перваз (кръстовището на Запорожие и ДНР) врагът е претърпял огромни загуби:

    „Вчера и двете страни използваха всички ресурси – днес има попълване. Неволно настъпи кратка пауза.

    Съчувствието не идва на гости на бойното поле, но виждайки колко щети нанася врагът в Урожайное , изпитахме чувства, които е трудно да се опишат. Липсваше ни пехота и техника, но имахме достатъчно средства за унищожение, за да смелим значителна част от това, което врагът хвърли при превземането на селото.Урожайное приличаше на месомелачка, която включваше живи хора и излизаше кайма.

    Броят на унищожената и повредена техника не е изчислен в единици. Остана много конкретна следа: загубихме Урожайне и в същото време нанесохме такива щети, че част от съзнанието ни отказва да разбере мотивите на украинското командване.

    Така че само тези, които ги мразят повече от нашите, могат да карат своите на заколение.
  • 9 Грррр

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Все едно живеем в Украйна. И по цял ден четем украински "правилни" новини. Добре, че западните да по реално, че да сравним. Но тук има 5,6 нериентирани.....които нямат капацитета да четат др новини и вярват на тези. Или нямат критично мислене и винаги са с новата "мода".
    От върли комунисти станали върли фашисти. По течението я карат, за по- удобно. Тези са най- удобни за управление- без....... мозъчните.
  • 10 Студопор

    17 2 Отговор
    А след френските демократични бомби в Нигерия има ли жертви?
    Или не ви е разрешено още да кажете?

    Коментиран от #11, #17

  • 11 И аз питам

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Студопор":

    А нещо санкции за Франция,критика за непредизвикана агресия, вдигане на нигерското знаме пред общините и по профилите в нета? Кръщаване на улици по нигерски, приемане на нигерски бежанци по хотелите, пращане на оръжия и помощи за Нигерия..........?
  • 12 Артилерист

    11 2 Отговор
    УкроПВОто прихващало всички руски ракети, но падащите им фрагменти, нали, големи поразии правели. Представяте ли си какво щеше да е, ако целите ракети стигат до целта? 8 години бандеровските укронацисти обстрелваха Донбас, 8 години руските ръководители обясняваха на света и най-вече на побеснелите американци и Запада, че там се извършва геноцид, уж се водиха преговори, сключваха се международни споразумения, но всичко е било парлама, заблуда на руснаците, за да се нацизира и подготвя Украйна за война. А още март април 2022 г. Зеленски е сложил на масата на Байдън споразумение за мир, съгласувано с Русия, но Байдън е наредил да продължи войната. Сега ще се стигне до примирие, но по трудния начин, след толкова безсмислени жертви и материални щети. И, разбира се, американците ще обвинят Русия.
  • 13 възмездие

    13 1 Отговор
    От една година говоря че Луцк и Лвов трябва да се бомбардират всеки ден . Това е Бандеристан и трябва да бъде наказан за ежедневните 9 годишни бомбардировки на Донецк .
  • 14 Хахаха

    8 1 Отговор
    В този момент се извършва щурм срещу сградите на Киево-Печерската лавра, където живеят братята и поклонниците.

    Става дума за 54, 57 и 58 сгради. Полицията е въоръжена, ключалките са изрязани с автоген. Монасите от други сгради нямат право да влизат на сцената.

    В 57-ма сграда полицията вече е нахлула. Преди това в продължение на четири дни силите за сигурност не позволиха да се пренесе храна или вода на тези, които бяха вътре - хората бяха гладни с надеждата да изпушат извън сградата.

    Коментиран от #15

  • 15 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Това прЕят урко фашагите с
    Православието. Поддържайте ги, русофоби!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шматарок,

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Студопор":

    Какви френски бомби в Нигерия. Неграмотна работа.
Новини по държави: