Last news in Fakti

16 Август, 2023 08:42 1 136 3

Латвия засилва охраната на границата с Беларус

  • латвия-
  • граница-
  • беларус-
  • охрана

Това става след 96 опита за незаконното ѝ преминаване

Латвия засилва охраната на границата с Беларус - 1
Източник: БГНЕС

Латвийската служба за гранична охрана поиска днес помощ от армията и полицията за усилване на охраната на границата с Беларус. Това стана след 96 опита за незаконно преминаване на границата в рамките на 24 часа, съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на граничната служба.

В отговор на интензивния натиск служителите на граничната охрана в Латвия бяха повикани обратно от отпуск, за да осигурят патрулиране на границата, както е уточнено в съобщението.

Латвия има информация за нарастващите "хибридни заплахи" и се съобщава, че беларуските власти все повече се включват в организиране на поток от незаконни имигранти, според изявлението на латвийската гранична служба, цитира dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    8 6 Отговор
    По-скоро латвийците се редят на опашка за да ходят да пазаруват в Беларус където е в пъти по-евтино
  • 2 Шопо

    3 4 Отговор
    Европа без граници, да приемем Русия в Шенген.
  • 3 Демократ

    0 0 Отговор
    Всички съседни на империята на злото държави се страхуват и пазят от нея. Границите на НАТО с Русия се увеличиха с хиляди километри, защото НАТО е охранителна организация, не е агресор като Русия. Путин заплашва всички територии ,съседни на Русия, а с глад и студ плаши света. Всички арсенали на злото са в действие.
Новини по държави: