Last news in Fakti

22 Август, 2023 20:57 1 419 4

Най-висока степен на опасност! Италия се бори с горски пожар

  • елба-
  • италия-
  • пожар-
  • горски пожар

До момента 14 хектара са изпепелени, но тази сутрин беше обявено, че пламъците са под контрол

Най-висока степен на опасност! Италия се бори с горски пожар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Горски пожар на италианския остров Елба бушува от снощи и наложи евакуацията на 700 души, а италианското министерство на здравеопазването издаде предупреждение за опасно горещо време за 16 града, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Евакуираните бяха от къмпинг и няколко жилищни сгради, каза днес службата за гражданска защита на област Тоскана в онлайн платформата "Екс".

До момента 14 хектара са изпепелени, но тази сутрин бе обявено, че пламъците са под контрол. Ако ситуацията не се влоши, евакуираните могат да върнат в домовете и убежищата си по-късно днес.

Гори между градовете Рио Марина, Порто Адзуро и Ортано са със сериозни щети заради пожара на острова, който е известна туристическа дестинация. За момента няма данни за жертви.

Според противопожарната служба огънят е избухнал снощи и се е разпространил бързо заради вятъра. На много места в останалата част от страната температурите достигнаха до 38 градуса, заяви министерството на здравеопазването. Северните и централните райони на средиземноморската страна са най-засегнати.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    7 1 Отговор
    И те май си дадоха самолетите на Зеления Гаргамел,за да може да стане световна война и да сцепят планетата с ядрени оръжия.Ами да си горят в ада...

    Коментиран от #2

  • 2 руzzoфил

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    огън ви гори и ще ви изгори.ядрен

    Коментиран от #3

  • 3 ........

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "руzzoфил":

    Правите всичко възможно да стане ядрена война и ще горите в ада.Господ си знае работата.
  • 4 Май и там умишлено

    7 1 Отговор
    палят горите? Тези дубили искат на всяка цена да ни убедят, че ние сме виновни за глобалните промени?
    Нарочно правят пожари, за да си прокарат световната диктатура с тази лъжа!
Новини по държави: