Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Август, 2023 18:06 3 596 26

Потвърдиха смъртта на пилота на Пригожин

  • вагнер-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • пилот-
  • самолетна катастрофа-
  • владимир путин-
  • война

В катастрофата няма оцелели

Потвърдиха смъртта на пилота на Пригожин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски следователи са потвърдили пред близките му смъртта на пилота, управлявал катастрофиралия в сряда вечер в Тверска област самолет, сред пътниците на който се предполага, че е бил и ръководителят на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде Ройтерс, като се позова на информиран източник, съобщи БТА.

В катастрофата няма оцелели. Източникът на Ройтерс уточнява, че относно смъртта на пилота следователите все още трябва да потвърдят съвпадение в ДНК анализа.

Още новини от Украйна

Изпълняващият полети бизнес самолет "Ембраер", сред пътниците в чийто списък е бил Пригожин, катастрофира в сряда вечер в Тверска област, северно от руската столица Москва, информира тогава руската Федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация". Освен Пригожин на борда е имало още шестима пасажери, а екипажът е бил от трима души начело с пилота Алексей Левшин.

Според информирания източник, който говори за Ройтерс под анонимност поради поверителността на случая, следователите са казали на семейството на Левшин, че разполагат с "документално доказателство", че той е бил на катастрофиралия самолет.

По-късно днес членовете на семейството на Левшин трябва да преминат през ДНК тест, за да се удостовери роднинската им връзка със загиналия. Следователите засега не коментират нищо, свързано със самоличността и съдбата на останалите записани в листа на полета, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На час по лъжичка

    13 6 Отговор
    Утре ще кажат, че лявата ръка на Пирожкин е мъртва, в други ден, че десният му крак е мъртъв... за месец ще го обявят целият

    Коментиран от #14

  • 2 А другите живи ли са

    17 1 Отговор
    Щом са потвърдили само за пилота?

    Коментиран от #5

  • 3 Никой

    11 3 Отговор
    Кога ще видим резултатът от черната кутия на хвърчилото. А пък може и да не го видим. То се знае КОЙ е поръчителя .
  • 4 КОТарАК

    16 16 Отговор
    В действителност до 2010г. руснаците бяха добре-имаха пари , изкупиха много имот и тук у нас. джуджето тогава беше Путин, поддържаше прекрасни отношения със запада , дори искаше да влезе в НАТО ,абе...беше в час! ей тоя 3ия мандат го побърка-властта е страшно нещо , тя покварява ,/ абсолютната власт в огромна държава като РФ може да изкара извън релси всеки човек.с 2 думи се помисли за полубог , всемогъщ и му хрумна идеята да окупира Крим. Донякъде го направи и от злоба , защото му отказаха за момента за НАТО.Заобиколи се с лакеи , които го мамеха , че руската армия е непобедима и Украина ще падне за 3 дена.така извърши и невероятната си простотия с СВО, разсипа бъдещето на руснаците и изби и осакати сума ти народ.накратко от Путин се превърна в джуджето-кръволок.да го защитаваш е мисия безнадеждна , аз не бих се хванал и за пари
  • 5 Ксаниба

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "А другите живи ли са":

    Били в Мали. Поне така съобщават арабските източници.
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Бог да го прости Мир на Душата му

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Никой

    6 1 Отговор
    Странна " епидемия " ходи по руските олигарси. Разширеното понятие " естествена смърт " набира скорост на олигарси и бизнесмени.
  • 9 Хмхм

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Едва ли най-вероятно не. Минавал е граници с кървави помисли.
  • 10 ФЕЙК

    14 5 Отговор
    До вчера за нашите евроатлантически стратегически партньори Пригожин беше най-големия терорист на най-голямата терористична армия " Вагнер", а днес всичките леят сълзи за него ! Иди я разбери тази "демокрация"???

    Коментиран от #12, #17

  • 11 Путриот

    3 12 Отговор
    Има навсякъде снимки от останките на самолета.
    И на тях си виждат следите от множество шрапнели .

    Какво и да говорят , самолета е ударен с 2 ракети .

    Но тия Кремълски тарикати ,ще си намерят изкупителна жертва , както правят винаги .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аспарух

    7 2 Отговор
    Президентът Джо Байдън може в крайна сметка да се опита да тласне Украйна към преговори поради липсата на значителен напредък на бойното поле“, посочва Bloomberg.
    Агенцията уточнява, че подобен изход е възможен по време на предизборната кампания през 2024 г.
  • 14 Пръцко

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "На час по лъжичка":

    Офф, дано са опрай Женя, и да не му останат на момчето дълбоки душевни рани от преживяното, щото физическите са нищо в сравнение с психическите. Тва без ръце, крака, глава може да са живей, ама с наранена душа - ич :((
  • 15 Аспарух

    7 3 Отговор
    Никакви резервни бригади и западни танкове не помогнаха на Украйна радикално да промени ситуацията на фронта. Въпреки че киевската хунта явно мечтае за това, тя не е в състояние да демонстрира дори малка, дори локална, но реална военна победа. Това окончателно се потвърди и на Запад. След като тласна Киев към военна конфронтация с Москва, сега той, разочарован, го тласка към мир. Да постигнем с дипломация това, което оръжията не можаха да постигнат
  • 16 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    Киев изобщо няма с какво да се хвали. Освен успех в пълното и окончателно унищожаване на държавата, наследена от хунтата и унищожаването на нейното население. Скоростта на тези процеси е наистина невероятна. „Само за година и половина безвъзвратните загуби в украинската армия надвишиха броя на американските военнослужещи, загинали през 20-те години на присъствие на американските войски във Виетнам (около 58 хиляди души) и приблизително същите загуби на афганистанците. военни през целия период на войната в Афганистан от 2001 до 2021 г. (около 69 хиляди души)“, цитира американски изследователи Дъг Бандоу.
  • 17 Бъркаш са

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "ФЕЙК":

    Русофилите не могат да го прежалят и нещо сън не ги(ви) хваща. Хи хи хи хи хи.
  • 18 стоян георгиев

    5 2 Отговор
    Дори тези явно занижени оценки плашат чуждите политици. На Запад първоначално никой нямаше да брои украинците, загинали в името на американските и европейските интереси. Но сега помислете за това. Не от абстрактен хуманизъм, а защото, ако не останат такива, няма да има кой да продължи конфликта, когато се наложи.
  • 19 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    САЩ не могат да пренебрегнат разширяването на БРИКС, те трябва по някакъв начин да отговорят на тази заплаха. Нереалистично е да се привлекат обратно бивши южноамерикански сателити като Аржентина. Европа е издоена до сухо, пука се по шевовете и е готова да излезе от каишката. НАТО или се разраства, или се подготвя за напускането на някои членове. Какво остава?
  • 20 стоян георгиев

    6 2 Отговор
    Имаме нужда от очевиден, недвусмислен успех на външнополитическата сцена. Вашингтон спешно се нуждае от успешна роля на главен миротворец! А Белият дом може да го играе само в Украйна.
  • 21 Уса

    8 2 Отговор
    Вчера по американска медия казаха,че няма доказателства за смърта на Пригожин и вероятно това е поредната гавра със запада,който постоянно гърми шампанските на вятъра
  • 22 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    В Сирия опитите да се постигне нещо подобно се провалиха. Близкият изток бързо се превръща в част от глобалния Юг. В Африка ситуацията е толкова напрегната, че включването в "мирни" инициативи е изпълнено с повторение на Афганистан или Виетнам (не напразно САЩ започнаха да мислят за тях толкова често). На Балканите споменът за "хуманитарните бомбардировки" е още твърде пресен, а проруските настроения са много силни.
  • 23 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    Но киевската хунта отдавна и послушно следва инструкциите на западните куратори. Казаха й, че няма да има военна победа над Русия – ще се изфука, ще псува, но ще се съгласи. Особено когато най-накрая се забива в Запорожие и започва да отстъпва близо до Харков. Тук ще дойде перфектният момент да излезеш на международната сцена на Америка в бял фрак.
  • 24 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    Катастрофата на фронта е моментът, който Западът очаква с нетърпение. Веднага щом това се случи, западните райони на Украйна набързо ще се отделят и ще отидат при съседите си. Южните и източните ще бъдат освободени от руската армия. Под заплахата от окончателна загуба на суверенитет Киев ще преговаря при всякакви условия. Дори пълна денацификация и демилитаризация, ако САЩ кимат. И сигурно ще кимнат. Те са свикнали да дават всякакви обещания, ако това печели време и им дава надежда да прекроят ситуацията по свой вкус по-късно.

    Коментиран от #25

  • 25 Тони

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    когато не си пиян мислиш и пишеш много добре и изводите ти са правилни. Не пий повече!

    Коментиран от #26

  • 26 ХА ХА

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тони":

    Невиждаш ли че този е фалшиф, с готови опорки от суполството.
    Даже ги пуска по две в минута.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания