Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Август, 2023 17:33 5 820 87

Командващият Сухопътните сили на Украйна призова за укрепване на Купянск. Американската армия не е съгласна

  • контраофанзива-
  • купянск-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • война-
  • олександър сирски

Според анализатори руските войски едва ли ще се опитат да превземат Купянск

Командващият Сухопътните сили на Украйна призова за укрепване на Купянск. Американската армия не е съгласна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Решението на украинското командване да засили отбраната на Купянския район в Харковска област противоречи на препоръките на американските военни, пише The New York Times.

На 25 август командващият Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски обяви необходимостта от укрепване на защитата на Купянск поради атаки на руските войски със засилена артилерия и авиация.

Пентагонът обаче, пише вестникът, смята, че украинското командване не трябва да отклонява войските за укрепване на отбраната на Купянск, а да ги съсредоточи в един участък от фронта за пробив на руската отбрана (по-конкретно прекъсване на сухопътния коридор към Крим в южната част на страната).

Според анализатори руските войски едва ли ще се опитат да превземат Купянск, тъй като в този случай ще трябва да държат града, разделен от река, с ограничени маршрути за доставка. Руските войски бяха принудени да се оттеглят от Херсон при подобни условия.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, припомня УНИАН, каза, че руското командване писка да накара Украйна да изтегли свои войски някои сектори на фронта, включително от Купянск. Купянск, превзет от руските войски в самото начало на пълномащабна инвазия, беше освободен през септември 2022 г. по време на украинската контранастъпление.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сталин

    133 17 Отговор
    Американските компании Cargill,Dupont и Monsanto притежават 17 милиона хектара земеделска земя в Украйна,а това е 52,31% от територията на страната ,като главните акционери на тези американски компании са Vanguard, BlackRock и Blackstone ,които контролират основните световни банкови и финансови институции.
    Други крупни собственици на украинска,земя са американската NCH Capital ,френската AgroGeneration и саудитската компания SALIC.
    Само някой с половин мозък още не може да разбере войната в Украйна,укрите и като българопитека са най тъпите парчета на света ,цялата ни икономика е в ръцете на западните мародери,индустриален ,финансов и производствен капитал а също ни грабят и природните ресурси,а ни обясняват по техните ционистки медии че Русия е виновна за това ,само някой някой с IQ колкото стайна температура може да вярва на това

    Коментиран от #30, #56

  • 3 вашето мнение

    131 16 Отговор
    С тази статия мисира още веднъж доказа, че Русия воюва със сащ и натю и ги разгромява сама.

    Коментиран от #15, #44

  • 4 Майна

    106 17 Отговор
    Над 110 000 руски са в Купянско -Лимамнско направление..
    Атакуват с щурмови самолети и танкови батальони..
    Та никой не може да им помогне на укрите- събрани насилствено и хвърлени за ,,пълнеж,,
  • 5 Абе те

    67 6 Отговор
    Американците може да им кажат да скачат от моста.... ама

    Коментиран от #12

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    52 19 Отговор
    Давайте си едни и същи снимки!пишете си глупавините.пишете си лъжите.Как е ,путин дали ще е жив да спечели изборите????Какво става при направление Мелитопол-бердянск.........да не сте придобили болеста на ,ленин,а .......факти.....

    Коментиран от #79

  • 7 дедос

    80 11 Отговор
    Факти колко ви плащат амеркканците
  • 8 М Ат.

    90 8 Отговор
    Киевския режим разбира, че в Купянск чакат идването на Русия
    Самите окупанти от ВСУ, които тероризират и собственото си население по места чувстват, че са нежелани и не са на своя земя.
    Все още действащата администрация и полиция под украински пагон се страхуват от местните жители, знаейки че те изпитват топли чувства към Русия и чакат идването на Русия. Остава съвсем малко и скоро Купянск ще си е вкъщи както и цяла Украйна, която Зеленски и Киевския режим безжалостно погубват, за да радват господарите си от САЩ.
    Събиране на руски земи. Русия се възражда.
    Президентът на Русия Вл. Путин изтъкна важността на продължаването на строителните работи в ДНР и ЛНР, Херсонската и Запорожката области. По време на съвещание посветено за развитието на строителния бранш държавният глава на Русия обърна внимание на редица направления, в които трябва да се работи активно.
    „Транспортно строителство, пътно и ж.п. Има върху какво да работим още. И, разбира се, международните транспортни коридори Север-Юг, Северният морски път, Източният полигон, Байкало-Амурската магистрала, Транссибирската железница и т.н.“, каза той.
    „Новите региони, разбира се. Със сигурност има какво да се прави там. Изглежда, че там никой никога нищо не е правил, преди това“, отбеляза руският лидер.
    Въпреки усилията на врага, новите региони се връщат към нов живот, а останалите чакат идването на Русия.

    Коментиран от #13, #14, #19, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сталин

    80 7 Отговор
    Последното обращение на Слободан Милошевич към руснаците, украинците и белорусите.
    -Русские!Я сейчас обращаюс ко всем русским,жителей Украиньi и Белоруссии на Балканах тоже считают русским.Посмотрите на нас и запомните- с вами сделают тоже самое,когда вьi разобщитесь и дадите слабину.Запад- цепная бешеная собака вцепится вам в горло.Братья ,помните о судьбе Югославии! Не дайте поступит с вами так же!-
  • 11 Сухопътна укра..

    51 6 Отговор
    То хубу,ма на другите сухопътни укри им писна да копаят окопи и там да си остават умрели.Измисли нещо друго бе,ганьовец украински,можеш ли?
  • 12 Амчи то...!

    53 2 Отговор

    До коментар #5 от "Абе те":

    И Валери Симеонов щеше да скача едно време от Аспаруховият мост,с релса на врата...,ама ни излъга...за съжаление...!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кинопрегледи от пасоля

    12 16 Отговор

    До коментар #8 от "М Ат.":

    Айде от кога ви чакаме да построите пътища че да получите едно истинско освобождение най-после и вие

    Коментиран от #21

  • 15 КОТарАК

    13 70 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    моли се щатите и НАТО да не се включат!!! Матушката ще изчезне като държава за седмица , а ти ще си в пандиз-палас като дребен предател , защото едва ли ще станеш от компа да отидеш на фронта да помагаш на руснаците

    Коментиран от #22, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Херсон, втори Ерусалим

    53 3 Отговор
    Война на САЩ без обявяване на война и без загинали войници. Дилаф за американско барбекю, това е укроти партията Слуга на народа. Дано комикът Рачков да не прави партия "Всичко е възможно". Не ми се умира за едни праволинейно на скара.
  • 18 Всушанке,

    59 7 Отговор

    До коментар #13 от "Вярваме силно":

    "След пет години Украйна вече няма да съществува“, казва бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън, който изрази мнението си в интервю
    Той е сигурен, че украинската икономика "ще продължи да се срива", а без икономическа основа държавата няма да издържи дълго.
    Плановете на САЩ да унищожат Русия, каза той, се оказаха голяма изненада: Киев, а не Москва, страда от икономически проблеми и Зеленски скоро ще бъде свален от власт вместо Путин, твърди анализаторът.
    „По-рано тази седмица генерал Мили и Лойд Остин говориха в Министерството на отбраната и един от въпросите, които журналистът зададе беше: „Какъв ще бъде крайният резултат за Украйна? Какво е предложението?
    Кога ще можем да обявим победа или как ще разберем, че мисията е завършена и че всичко е минало добре? Връщайки се към аналогията с Ирак, смятате ли, че изобщо има някакъв план? Как трябва да изглежда Украйна след пет години, ако продължаваме да изпращаме там оръжия на стойност 40 милиарда долара? — зададе въпрос водещият.
    Джонсън отговори: „Не, след пет години Украйна ще я няма. Във формата, в която този конфликт протича сега, способността на Украйна да оцелее като държава, според мен, е голям въпрос.
    „Първо, те загубиха икономиката си. Представете си артериите, които водят до сърцето. И така, една от основните артерии минава от южното крайбрежие, от Черно море - това е основният икономически изход както за вноса, така и за износа чрез контейнеровози. Това вече не е и няма да бъде. Ру

    Коментиран от #20, #24

  • 19 Бухаха

    8 37 Отговор

    До коментар #8 от "М Ат.":

    Туй за възраждането го кажи на крепостните дето събираха бутилките с водка от изгорелия камион

    Коментиран от #23

  • 20 Ай пали москвича мой

    9 26 Отговор

    До коментар #18 от "Всушанке,":

    Вярно бе..тия експерти ги знаеме добре
    Оня другаря Скот Ритър вчера е интервюирал другаря Соловьов

    Коментиран от #33

  • 21 Галя от посоля

    50 8 Отговор

    До коментар #14 от "Кинопрегледи от пасоля":

    „Абсолютно съм сигурен, че Русия също ще поеме контрола над Одеса през следващите два-три месеца, може би и по-рано. Но Русия вече де факто контролира южното крайбрежие. Нищо не влиза и не излиза без одобрението на Русия. Така това огромно парче се губи. каза Лари Джонсън, бивш служител на ЦРУ.
    Според него сега възможността за получаване на храна и жизненоважни ресурси зависи пряко от полската граница и нейния капацитет. И там, според него, има физическо ограничение на броя на влаковете и камионите. Това, според анализатора, ще стане предпоставка за краха на украинската икономика.
    „Те постоянно ще искат повече пари от Запада. Досега хората имаха желание да помагат, но това е към края си. Ако погледнете какво се случва в страни като Австрия или дори Полша, те започват да изтласкват украинските бежанци. Преди това ги приемаха, развяваха жълто-синьо знаме, пееха им хвалебствия.
    Сега ги изгонват от хотелите им и им казват да се махат оттук! И някои от тези украински бежанци вече показаха истинската си същност, те бият хората по улиците, опитвайки се да установят свой собствен ред “, казва Лари Джонсън.
    За плановете на колективния Запад той казва: „Вярвам, че Остин и други бяха убедени, че ще победят Русия със сила, че тя няма да има друг избор, че ще трябва да се предаде, че Путин ще си тръгне и че икономическият натиск върху Русия ще бъде толкова силен, че тя ще рухне.
  • 22 вашето мнение

    44 4 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    Мило, ми те щатите и натю воюват от първия ден там и търпят погром, ама ти не ходиш да им помагаш.
  • 23 Мухаха

    45 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бухаха":

    Бившият служител на ЦРУ Лари Джонсън, който изрази мнението си в интервю за Redacted.
    Но, както виждаме, става точно обратното: всичко изброено чака Украйна, а не Русия. Зеленски може да бъде отстранен чрез преврат през следващите три до четири седмици поради нарастващото недоволство на войските на Източния фронт.
    Русия ще бъде непокътната, а САЩ ще трябва да помислят как да отстъпят от обозначените позиции. Защото Русия е истинска световна сила както от икономическа, така и от военна гледна точка“, заключи той"

    Коментиран от #29

  • 24 Пали москвича вее бързо вее

    8 39 Отговор

    До коментар #18 от "Всушанке,":

    Ми ти понеже не можеш да мислиш много задълбочено сега ще ти обясня че украинците в момента са напълно способни да потопят всеки руски кораб в акваторията на Черно море..така че нали се сещаш ако едните почнат ще участват и другите

    Коментиран от #37

  • 25 факуса

    38 6 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    сащ-нато се молят да не влизат в сблъсък с русия,щот знаят,че са слаби,особено гейропа само наложените санкция я изтощиха,ама вие центавосите си щракайте
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Дрън

    17 2 Отговор
    Абе, не стига, че те хрантутим толкова време, ами и собствено мнение извади...
    Умната, ей клоун!!!
  • 28 Лари Джонсън

    36 4 Отговор

    До коментар #26 от "Захарова":

    Украинският президент Володимир Зеленски ще бъде свален или убит, защото не е в настроение да преговаря за мир с Русия, каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в YouTube канала
    „Мисля, че най-вероятният сценарий е преврат и загубата на власт на Зеленски. Вторият възможен вариант е неговото убийство. Не вярвам, че Зеленски ще промени решението си и ще каже: „Добре, нека преговаряме с Русия, прогнозира експертът.
    Джонсън каза, че заради действията на правителството в Киев Украйна преживява истинска демографска и хуманитарна катастрофа: 13 милиона души са напуснали страната, от останалите 27 милиона 400 000 са загинали в битки.

    Коментиран от #34, #36

  • 29 Нещо по свежо измисли

    8 32 Отговор

    До коментар #23 от "Мухаха":

    Aбе руски циркаджия тоз Джонсън от 93 година е никакъв..да предполагаме ли че е намерил начин да си плаща сметките при условие че в ЩАТИТЕ гледат на него като на цирков артист

    Коментиран от #41

  • 30 Гьобелс

    8 27 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Дай да го дадем в ръцете на руснаците че не ни беше достатъчен комунизма. За простолюдието и пролетарията може да е добре но за интелигенцията това е равно на смърт.

    Коментиран от #32, #59

  • 31 да се напише нещо

    28 3 Отговор
    Американското и украинското разузнаване са споделили само с Мария за тези планове.А бе да има нещо написано.!
  • 32 вашето мнение

    20 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гьобелс":

    Погледни си правописа, бе. Тогава говори за простолюдие и интелигенция.
  • 33 Ритър

    28 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ай пали москвича мой":

    Бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за журналиста Стивън Гарднър каза, че Украйна вече не може да крие тежките загуби на персонал. Освен това, според него, в случай на война с Русия Полша ще претърпи пълно поражение.
    Според Ритер наскоро бяха обявени загуби, според които на един руски се падат по 10 украински войници. В някои случаи може да е дори повече. Украйна няма огнева мощ, няма самолети, а оръжията не работят.
    „Украинците не са най-добрите бойни сили в света. Войските, които влизат в битка сега, са съставени от войници, които са преминали 21 дни основно обучение. Те се опитват да овладеят техники, които отнемат години обучение на американската армия. И пилотите, които са обещани да бъдат обучени от САЩ, няма да имат необходимите умения ”, сигурен е Ритър.
    Според изчисленията на Ритер в конфликта са загинали между 280 000 и 320 000 украинци. И още около 90 хиляди души са в неизвестност, по-голямата част от тях са мъртви и изоставени на бойното поле.
    „Така загубите на въоръжените сили на Украйна наближават 400 хиляди души. Те претърпяха тези загуби и вече не могат да го крият. Хората виждат как растат гробищата в Украйна. Те растат експоненциално, няма достатъчно място за погребения. До края на лятото Киев може да загуби половин милион убити“, казва бившият офицер от разузнаването.
    В интервю за Ритър каза, че в случай на война с Русия Полша ще загуби цялата си армия и ще бъде победена.

    Коментиран от #39

  • 34 много елементарно

    5 25 Отговор

    До коментар #28 от "Лари Джонсън":

    Според теб е редно който е по-силен да превзема/освобождава чужди територии, атези които се защищават са виновни.

    Коментиран от #46

  • 35 какво чакат

    5 0 Отговор
    ,ама кой ще го лапни джумерките....

    Коментиран от #49

  • 36 Ще превземаме неща казаха

    6 21 Отговор

    До коментар #28 от "Лари Джонсън":

    Другар..прави сметка че драмите които бяха тая пролет при Соледар и Бахмут вече няма да ги има..просто руските генерали са намерили начин да скатават даже и в Украйна а тях много ги бива по тая част
    Пък за Одеса даже може да не отваряте и дума там просто няма начин да преминете реката

    Коментиран от #51, #53

  • 37 Ритър

    28 7 Отговор

    До коментар #24 от "Пали москвича вее бързо вее":

    Твърде късно е, Залужни хвърля последните хора в битка. Мисля, че скоро въоръжените сили на Украйна ще бъдат победени на бойното поле и въпросът е как Киев иска да прекрати конфликта от политическа гледна точка гледна точка", обясни той.
    Според военните, ако Украйна откаже да се предаде, тогава Русия, ако е необходимо, може да продължи настъплението и да отиде до Одеса. Сега тя разполага с всички необходими ресурси, за да продължи да изтласква вражеската армия от района на Запорожие и ДНР.
    „Ако сега залогът на киевския режим за контранастъпление не се оправдае, а той вече се проваля, ще виждаме все повече и повече пробиви на руските войски на фронтовата линия“, заключи Ритер.

    Коментиран от #40, #64

  • 38 САТЪРА НА ХАНА

    12 1 Отговор
    В ЗАПОРОЖИЕ Е ЯКА ЖЪТВА .. ПО 35-40 МИКОЛКИ НА ЧАС :))
  • 39 Хахаххоохохохо

    3 20 Отговор

    До коментар #33 от "Ритър":

    Ама той Скот Ритър от две години ги повтаря тез неща бе мой
    Клик байт нали знаеш какво е

    Коментиран от #58

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Най -свежото

    23 3 Отговор

    До коментар #29 от "Нещо по свежо измисли":

    Бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър каза, че САЩ смятат за приемливо да убият стотици хиляди украински войници, за да ударят Русия. Това каза ветеранът от американската армия в интервю за канала в YouTub.
    Според експерта Вашингтон е готов да пожертва Украйна и украинците, за да отслаби Русия.
    Офицерът нарече "изключително възмутително", че стотици хиляди украинци са убити от Съединените щати, просто защото те искат.
    По-рано бойци от въоръжените сили на Украйна показаха пътя в района на Артемивск, осеян с разбита техника на НАТО и телата на войници от въоръжените сили на Украйна.

    Коментиран от #48

  • 42 Реалист

    29 3 Отговор
    Напоследък ФАКТИ спряха да говорят за големият успех на окраинците и предстоящото освобождаване на нещо си .
    Руснаците избиват нацистите като хлебарки по 1000 на ден . Световните агенции и Руските също дават ясно и точно . Всичко е достъпно за гледане по хиляда начина .
    Просто няма смисъл от такива като ФАКТИ , пишат глупости и мислят че някой им верва.Смешници .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хаха

    6 21 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    Рубладжията почнал да вярва на американски вестници, ама нали трябва да обслужим господаря!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Интелектуално

    25 5 Отговор

    До коментар #34 от "много елементарно":

    Западните страни вече знаят, че Русия ще спечели конфликта в Украйна, каза бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в YouTube канала
    „Сега Русия решително печели на бойното поле. Колективният Запад вече постепенно осъзнава, че Русия не само няма да бъде победена, а напротив, ще надделее“, каза офицерът.
    Той отбеляза, че членовете на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън все по-често говорят, че Киев няма да може да проведе успешно контранастъпление. Освен това американски официални лица започнаха да декларират, че страната не разполага с бойни самолети и боеприпаси за Украйна, добави Ритър.
    По-рано бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър заяви за неподчинението на украинските военни на заповедите на командирите и масовото дезертиране от въоръжените сили на Украйна. По думите му те с охота отиват при руснаците, които се отнасят добре с тях. Освен това помага на войниците да избягват безсмислените заповеди на киевското ръководство и да оцеляват.

    Коментиран от #55

  • 47 Селянин

    22 2 Отговор
    Нали беше независима украйна
  • 48 Хахаха хохохо

    4 22 Отговор

    До коментар #41 от "Най -свежото":

    И кво викаш тоя е на заплата при Путин пък много страда за украинците
    Бухахах..добра работа руски циркаджии
    Благодарение на вас поне карам весел следобед

    Коментиран от #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ВСУ МАЧКА

    5 25 Отговор
    Бавно но сигурно вади путиновите плъхове от дупките им....
  • 51 Нещо си

    19 3 Отговор

    До коментар #36 от "Ще превземаме неща казаха":

    US офицер към Байдън: Русия спечели конфликта, човече
    “Русия спечели конфликта, човече (обръща се към Байдън, бел.ред.)”. Ти загуби. Нашата страна загуби”, това заяви офицерът в оставка от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала
    «А точно сега прекратяването на този конфликт е най-добрата сделка, която някога ще получите. Защото ако не го направят, Русия ще спечели всичко, а вие ще загубите всичко.
     Но може би адмирал Кърби все още не е схванал напълно тази реалност. Но той осъзнава, осъзнава. Ако те не осъзнаят, ако не настъпи мир, ще започне друга, втората половина на този конфликт. И повярвайте ми, ще бъде по-лоша от първата. Украинците ще загубят още 300-400 хиляди, колкото досега. Вината за тези загуби ще падне върху адмирал Кърби, върху Джо Байдън, върху правителството на Съединените щати.
  • 52 Реална прогноза

    3 19 Отговор
    Аз викам че ще дойдат сега едни 100 бройки Ф16 и ще бягате от Украйна с писъци без да поглеждате назад
  • 53 Деско,

    11 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ще превземаме неща казаха":

    Пи ли си днес хаповете?
    Пак сънуваш с отворени очи....
    Ще си вързваме ръкавите май...
  • 54 И тоз на заплата от Путин, хахаха

    22 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха хохохо":

    Кандидат за президент на САЩ към американците: „Излъгаха ви за Русия и Украйна“
    24.08.2023 11:46
    Рамасвами: САЩ продължават да лъжат своите граждани за Русия и Украйна
    Властите на САЩ умишлено разпространяват лъжи за Русия, това заяви републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами в интервю за ABC News.
    „Тези хора непрекъснато лъжат: за войната с Ирак, за оръжията за масово поразяване, за Русия, а сега и за размера на средствата, изпратени в Украйна и за какво се харчат те“, изрази недоволството си той.
    Политикът подчерта, че настоящите лидери са заседнали във времената на конфронтацията между САЩ и СССР.
    Според него Китай е основната заплаха за САЩ днес.
    Рамасвами се оказа единственият участник в републиканския предизборен дебат, който се проведе по-рано, който се противопостави на по-нататъшната военна подкрепа за Украйна.
  • 55 ей това е

    3 23 Отговор

    До коментар #46 от "Интелектуално":

    Абе голямо удоволствие е путинистите да цитират бивши американски и западни представители и да го представят като истина.Ами има и продажни американци които обичат хубави цигари и бонбонки"ТикТак"..само,че номера не им минава .Знае си кои са.

    Коментиран от #63

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Загрижен

    24 0 Отговор
    От къде ще вземат войници? Трябва да им пратим Тагаренко и кохортата му бандерлюги.

    Коментиран от #62

  • 58 Хохохохо

    23 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хахаххоохохохо":

    Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши.

    „Това, което правим сега в Украйна, е просто масово насилие срещу украинците.
    Току-що въвлякохме Украйна в прокси война срещу Съветите. И те са погълнати от тези геополитически машинации на неоконсерваторите в Белия дом, които изобразяват случващото се във войната под формата на комикси, които много американци са погълнали.
    Ние превърнахме Украйна в кланица, която уби 350 000 млади украинци. Лъжат колко хора са загинали. Крият го от нас.
    Пентагонът крие това от американския народ.
    Украйна крие това от народа си.
    Но загинаха 350 хиляди души. Руснаците убиват украинци в съотношение 7 към 1.
    И ние превърнахме тази бедна малка страна в място за убийство за тези идеалистични млади момчета, за да прокарват геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна.
  • 59 Сталин

    14 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гьобелс":

    "Интелигенция не мозг нации ,а г©вно"

    В И.Ленин

    Коментиран от #68

  • 60 Е добре де...!

    20 0 Отговор
    Това от страна на САЩ,не е ли пряка намеса във вътрешните работи на Украйна,да бъде видите ли...,,несъгласна" ,с дадена тяхна позиция...?!?!
  • 61 Терминатор 1000 идва

    4 20 Отговор
    Малки руски деца..правителството на САЩ в момента има сключени договори на стойност 20 милиарда долара със американски фирми за производството и доставката на близо 30 милиона снаряда 155 калибър..това е без да броим военният капацитет на останалото нато който в пъти надхвърля руския..добре ще е да се ориентирате в обстановката правилно защото нищо добро не ви чака нито тая година нито през следващите..нито парите нито снарядите ще свършат в Украйна трябваше да мислите по-навреме с какво се захващате

    Коментиран от #71

  • 62 По-скоро!

    18 1 Отговор

    До коментар #57 от "Загрижен":

    Теб и мен ще прати Тагаренко на фронта,връчвайки ни призовки за мобилизация...!
    Него с топ не можеш го накара да отиде на фронт и да рискува живота си...!
  • 63 Истината е

    22 1 Отговор

    До коментар #55 от "ей това е":

    Д. Макгрегър: Изкопани са нови 123 000 гроба в Украйна. Жертвите досега са над 500000
    Бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пенсионираният полковник от американската армия Дъглас Макгрегър изнесе в предаване потресаващи факти за реалните жертви на украинската армия.
    По негови думи досега са загинали над 500 000 украински войници а от снимки свалени от видеоматериали, които е получил скоро става ясно, че са изкопани нови 123 000 гроба, вероятно за жертвите от контраофанзивата.
    Ето какво каза той:
    „Току-що получих материали от Украйна. Снимките от видеонаблюдението показват 123 000 прясно изкопани гроба. А оценката в долната част на снимката е, че досега са убити 400 000 украински войници.
    Мисля, че контраофанзивата е вече напълно ясна. Тя не не стигна доникъде и не постигна нищо.
    И най-тъжното е, и аз обвинявам за това до известна степен НАТО и военните съвети, които украинциите получавха, особено от американците и британците.

    Коментиран от #66

  • 64 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 15 Отговор

    До коментар #37 от "Ритър":

    пич,като го напишеш 1000000000,може и да стане истина.Ти като евреите.....Броиш парите по 100 пъти....Към 100 се увеличавали....хаххахахах!

    Коментиран от #67

  • 65 Кую

    8 0 Отговор
    Издадоха всички тайни. Сега руснаците знаят.
  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 23 Отговор

    До коментар #63 от "Истината е":

    В момента руските загуби са 550по 600 плюс 8-10%,а ранените са полученото по 2,6!Украинските загуби са 550 по 380 плюс 5-8% и полученото по 1,8 за ранените.Като тегля калема при кобзон са над 360000!украинците са около 220000!Това е точен математически модел,ганчоовцо!

    Коментиран от #72, #73, #74, #84

  • 67 Зелю

    12 0 Отговор

    До коментар #64 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Еврейче к0хо съм
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 бягай бе

    12 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иеуша":

    хайванин зелено скато миризливо...
  • 71 Математиката

    18 1 Отговор

    До коментар #61 от "Терминатор 1000 идва":

    20млрд за 30 млн снаряда.
    Много ефтинко, бе.
    А кой ще ги фърга?
  • 72 Математиката

    12 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Мноо си зле, Ганчооо...
  • 73 Хе,хе...!

    15 4 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Тоя надмина и проф.Витанов по...,,математически модели"...!
    А бе и двамцата сте -...ганчоовцъъ...!
  • 74 СТАТИЯ

    20 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Потресаващо! 650 хиляди души са санитарните и безвъзвратни загуби на Украйна 1:10 в полза на Русия"
    08.08.2023 Свят
  • 75 Фен

    18 2 Отговор
    на промитите сифилистични мозъци съм и което ще напиша съм го прочел в коментарите към окрайнските им канали . На село Работино за цялото време на сраженията са хвърлени общо около 16 батальона и бригади и една бригада от чужденстрани наемници общо наброяват 60 000 . От тях са убити и ранени 30 000 . В киев в кабинета му е намерен трупа на зам началника на СБУ полковник Дмитрий Бакаев .

    Коментиран от #76

  • 76 аааа

    1 14 Отговор

    До коментар #75 от "Фен":

    Амчи браво ве! Кога окупирате Ла манша, в четвъртък?
  • 77 Губернатора

    15 1 Отговор
    На Запорожие се е оплакал , че местните жители намират начин да доносничат на руските войски , къде какво се намира . От Купянск са се евакуирали само 100 човека .
  • 78 МДС

    16 1 Отговор
    Днес руски щурмови отряди атакуваха центъра на Роботино и отхвърлиха украинците в северната част на селото.
  • 79 МДС

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Политико" от вчера :"Няма никакъв пробив на първата руска отбранителна линия. Руснаците владеят южната част на Роботино и направиха това село огнен капан за последните украински резерви"
    Днес руснаците превзеха и централната част на селото.
  • 80 От всичко написано

    5 3 Отговор
    Разбрах само че купянск е бил за втори път окупиран от украинците
  • 81 А50

    16 0 Отговор
    Руските сили може и да обградят Купянск при тази обезкървена ВСУ. Всушници 100 дена се мъчат с едно село от десет къщи Работино и още не са го превзели. Това Работино стана втория Бахмут за могилизация на ВСУ, но укрофейк тръби наляво и надясно, че пробили първата отбранителна линия, а те не са я достигнали още
  • 82 шаа

    11 0 Отговор
    Оп-па. Значи има раздор между хореографа и танцьорите....
  • 83 краварче

    6 3 Отговор
    Щом господарите са казали ,че не са съгласни значи рософобите трябва да се подчинят.
  • 84 В тая сметка туряш ли

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И лугандийците и домбабвийците?
  • 85 Баце ЕООД

    3 0 Отговор
    Дали ще ги смажат на едно или две места, няма значение...
  • 86 Вирус

    7 0 Отговор
    Марийке че нали отанците и фащ не участват бе хахаха лъсна им цялата измишльотина и лъжи
  • 87 Гост

    6 0 Отговор
    Всички знаем кой командва украинската армия и кукленото им правителство.
Новини по държави: