Last news in Fakti

31 Август, 2023 08:01 1 207 11

Спешни мерки! Бивш шеф на Би Би Си и "Ню Йорк таймс" застана начело на Си Ен Ен

  • cnn-
  • марк томпсън-
  • ббс

Агенцията определя този ход като опит за промяна в американската медия, която през последните две години смени двама ръководители и загуби зрители

Спешни мерки! Бивш шеф на Би Би Си и "Ню Йорк таймс" застана начело на Си Ен Ен - 1
Снимка: Shutterstock

Телевизия Си Ен Ен назначи за свой ръководител бившия главен изпълнителен директор на Би Би Си и в. "Ню Йорк таймс" Марк Томпсън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията определя този ход като опит за промяна в американската медия, която през последните две години смени двама ръководители и загуби зрители.

Томпсън е назначен за председател и главен изпълнителен директор на Cи Ен Ен от Дейвид Заслав, ръководител на компанията майка на телевизията - "Уорнър Брадърс Дискавъри" (Warner Bros. Discovery). Той заменя Крис Лихт, който беше уволнен през юни, и екипа от четирима души, който управляваше междувременно телевизията, съобщиха от "Уорнър брадърс".

Томпсън, който напусна "Ню Йорк таймс" през 2020 г. след осем години като президент и главен изпълнителен директор на тази компания, има заслуга за превръщането ѝ в организация, която е ориентирана към цифровите технологии и е по-зависима от платените абонати, отколкото от сриващия се рекламен пазар, обрекъл на гибел много вестници. Англичанинът е бил генерален директор на Би Би Си от 2004 до 2012 г.

Лихт беше освободен след бурни 13 месеца, през които Cи Ен Ен изостана по рейтинг на популярност от "Фокс нюз" и Ем Ес Ен Би Си.

Предшественикът му Джеф Зукър беше уволнен през февруари 2022 г., след като се опитал да запази в тайна от шефовете си романтична връзка със своя колежка от ръководството на телевизията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 То ясно

    13 0 Отговор
    И тук много хора спряха да гледат телевидението. Само изпростачване, празнословие и пропаганда се лее от ефира.Отблъскват хората.
    И 5 шефа да сменят, все тая.

    Коментиран от #7

  • 4 Факти защо ме триете

    5 0 Отговор
    Защото не ви изнася истината, или има друга причина. КАЖЕТЕ МИ
  • 5 Някой

    10 0 Отговор
    Хехе! Не им върви с пропагандата от СНН, та се налага да се слагат доверени лица от други медии. Пък то, кой ли вярва на СНН?
  • 6 ха ха

    8 0 Отговор
    Смяната е като по времето на Бае Тодар - същата идеология с ново доверено лице. Ню Йорк слаймз и ББЦ са от същата Тръстед Нюз Инишатив на билдербергите. Давос мести пионки, ама затъването е глобално.
  • 7 Историк

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "То ясно":

    Добро утро! Може да ми се смееш,но от две години (времето на ковидистерията) съм без телевизор-подарих го на един дядо. Сега съм рахат и гкедам филми,музика,новини в мрежата.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Няма да се смея

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    И аз изключително рядко гледам. И то само определени предавания, на определени ТВ. Не си замърсявам съзнанието с тая пом....iя, която се изсипва на талази от с@таната.
    Баба Ванга така казваше... Дявола ще влезе във всяка къща и рогата му ще са на всеки покрив./ТВ/Душите на хората станаха като кошче за боклук.
  • 9 ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    Аз съм така от 22 години. Преди толкова установих, че изгубеното време пред екрана за пропаганда и реклами има твърде висока цена.
  • 10 БАЦЕ ЕООД

    1 0 Отговор
    съмнява ме да почнат да лъжат по малко... направо да взимат тукашния келеш КОТараК, кво играят на дребно..
  • 11 не може да бъде

    0 0 Отговор
    Гледам редовно СНН макар че оскъдните ми знания на английски не ми позволяват да разбера всичко.Но и така считам че тази рокада е правилна -в СНН лъжат съвсем неубедително! А някои техни репортажи от най-горещите точки -познайте зо 3 пъти откъде- са приказки от 1001 нощ!? Считам че даже американци не биха се вързали на такива измислици!?Считам тази новина за подходящ момент да отправя призив към някои журналисти от Факти / и към ръководството разбира се/ -лъжете по-убедително!