Last news in Fakti

1 Септември, 2023 20:40 6 082 43

Важно проучване: Промишленото производство в Русия ускорява темпа си на растеж

  • русия-
  • владимир путин-
  • рубла-
  • инфлация-
  • елвира набиулина

Инфлацията, която отразява динамиката на производствените цени в Русия, през август се ускорява до най-високото си равнище от 17 месеца на фона на отслабването на руската рубла

Важно проучване: Промишленото производство в Русия ускорява темпа си на растеж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Промишленото производство в Русия ускорява темпа си на растеж през август благодарение на значителното увеличаване на броя на новите поръчки въпреки натиска на инфлацията и продължаващата война в Украйна. Това показват данните от проучване на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), публикувани днес и цитирани от ДПА, информира БТА.

Индексът на активността на мениджърите по доставките в производството Пи Ем Ай (PMI) на "Стандард енд Пуърс глоубъл" в Русия се повишава до 52,7 пункта през август при 52,1 пункта през юли. Стойностите на индекса над 50 пункта са индикатор за нарастване на промишления сектор.

Новите поръчки за руския промишлен сектор са се увеличили през август, отчитат авторите на проучването.

Това е станало в условията на нарастване с най-бърз темп от март 2008 г. на поръчките на стоки за износ. Вследствие на това фирмите от промишления сектор увеличават производствените си обеми през август, но с по-скромни темпове в сравнение с предходни периоди. Те се увеличават от началото на годината, тъй като руските компании намират алтернативни източници на внос на необходимите им суровини и материали, посочва ДПА.

Инфлацията, която отразява динамиката на производствените цени в Русия, през август се ускорява до най-високото си равнище от 17 месеца на фона на отслабването на руската рубла.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    22 72 Отговор
    Егати лъжите

    Коментиран от #6

  • 2 Ха ха ха

    22 75 Отговор
    Много вицове измислят тези руснаци

    Коментиран от #24

  • 3 Тези руснаци са

    19 67 Отговор
    големи шегобийци!
  • 4 чингиз хан историка

    13 62 Отговор
    моите жени се срещнаха с викингите,и се народиха ватенки!
  • 5 Помак

    74 16 Отговор
    ..Тази укра е руска дори поляците го признават ...Русия скоро ште заличи укря ...по скоро нациския режим наложен от Запада и зеления !

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 един

    15 63 Отговор
    Има един тип хора,които ако не лъжат и не преувеличават не могат да живеят/образно казано/!Струва ми се в Кремъл са точно такива!

    Коментиран от #10, #21, #36, #42

  • 8 Нормално

    12 54 Отговор
    Повишени държавни разходи, повишено производство, повишена инфлация. Скоро идва и понижен стандарт на живот.

    Коментиран от #11, #31

  • 9 Българин

    64 12 Отговор
    Ама как така? Нали санкциите работят? Ето Германия остана без евтин газ.
  • 10 Глей сига

    59 11 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    ДАННИТЕ СА НА ВОДЕЩА ЗАПАДНА РЕЙТИНГОВА АГЕНЦИЯ БЕ МИСИР ТА ЗОМБИТА КАТО ТЕБЕ ТРЯБВА ДА СЕ МАЧКАТ НЯМА РАЗГОВОР МАЧКАЙ ЗОМБИТО
  • 11 Да но и

    33 7 Отговор

    До коментар #8 от "Нормално":

    Заплатите се увеличиха два пъти.

    Коментиран от #35

  • 12 гост

    49 8 Отговор
    Повечето тролове пишещи тук са СПИСОВАТЕЛИ , които дори не си правят труда да прочетат материала. А Там пише : " ТОВА ПОКАЗВАТ ДАННИТЕ ОТ ПРОУЧВАНЕ НА РЕЙТИНГОВАТА АГЕНЦИЯ "СТАНДАРТ ЕНД ПАУЪРС ГЛОУБЪЛ...." !!!
  • 13 Къци

    52 8 Отговор
    Ох на батко ,соросоидчетата!!
    Как са се запенили,чак не е истина.
    Ами щом не вярвате на математиката и икономиката .......блейте си!
    То друго не ви остава де.
  • 14 Аууее

    14 30 Отговор

    До коментар #5 от "Помак":

    Тея руснаци,трябваше да ги натупат украинците на бойното поле за да почнат да работят😄😄😄
  • 15 Русия има нужда да води тази война

    14 43 Отговор
    И какво излиза, Русия не може и не иска да спре войната, че икономиката и е капут и само на държавни поръчки разчита. Видяхме как свърши това предния път, появи се Украйна, така сега ще се появи и Московкса независима република.
  • 16 Хахах

    36 13 Отговор
    Сега Зелето ще наложи санкции на Стандарт енд Пуърс :-)
  • 17 Нормално

    13 30 Отговор
    При висока инфлация и обезценка на рублата да се отчита повече приходи в хазната за сметка на ...гладните Блатници!
    Ако заплатата на АЛКАША ( при курс 45 Рубли за $ ) е била 400 $ ,....при 98 р за $)...на практика сега ще вземе...195 $ !

    Коментиран от #22, #28

  • 18 Факт

    10 32 Отговор
    Промишленото производство на полиетиленови Чували е с небивал растеж! Производството на гумени ботуши, ватенки и цръвулье..тоже!
    Каски имат още от ВСВ!
    Мизерията е ПОТРЕСАВАЩА
  • 19 РЯЗЪК

    27 5 Отговор
    рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (SP Global) да се изгони моменталически от окрайната. Как си позволява да публикувате това неща. Зеления ще трябва пак да чертае за успокоение на нервите.
  • 20 Мишел

    32 7 Отговор
    Преди време Путин нареди да се изготви програма за нова индустриализация на страната. Целта бе вместо да се изнасят суровини, да се предлагат много по скъпи търсени продукти . От 6-7 години ежемесечно в Русия започват да работят по 15-30 нови най модерни големи заводи. Това става и в момента.
    Европа се деиндустриализира, а икономиката на Русия бере ползите от това и с тази нова индустриализация на държавата.
  • 21 катран

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    само ти вярваш на това...колко минуса са ти натикали...и носа ти порасна..виж в огледалото, ама по-добре недей..
  • 22 катран

    13 6 Отговор

    До коментар #17 от "Нормално":

    а ти колко пенсия ще вземаш, ако доживееш ..което е съмнително...

    Коментиран от #33

  • 23 Брех

    22 7 Отговор
    Голям соросоиден рев.. Нали не ви дреме за Русия е... Смешници
  • 24 така е

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    тези пичове от SP са руснаци от Сибир и отявлени путинисти или поне бабите им са от Хабаровск, или Магадан, ама тебе няма как да те излъжат.
  • 25 Урюрвкос

    11 9 Отговор
    още 2016г Обама каза че руската икономика е накъсана на парчета и копае дъното
  • 26 всичко е пунта мара

    20 4 Отговор
    ЕС с рекордни доставки на LNG от Русия през 2023 г.
    През първите седем месеца на тази година Белгия и Испания са вторият и третият по големина купувач на руски втечнен природен газ (LNG) след Китай според анализ на данни от индустрията, направен от неправителствената организация Global Witness.

    Като цяло вносът на LNG в ЕС е нараснал с 40% между януари и юли тази година в сравнение със същия период на 2021 г.

    "Шокиращо е, че страните от ЕС са работили толкова усилено, за да се откажат от руския изкопаем газ по тръби само за да го заменят с еквивалента, доставян с кораби"!

    "Няма значение дали идва от тръбопровод или от кораб - това все още означава, че европейските компании изпращат милиарди във военната каса на Владимир Путин."
  • 27 всичко е пунта мара

    11 4 Отговор
    Алекс Фроли, старши анализатор по втечнен природен газ в консултантската компания ICIS, заяви, че "дългосрочните купувачи в Европа твърдят, че ще продължат да вземат договорените обеми, освен ако това не бъде забранено от политиците". Според него забраната за внос от ЕС ще доведе до известни смущения в корабоплаването, тъй като ще трябва да се пренаредят моделите на световната търговия, "но в крайна сметка Европа ще може да намери други доставчици, а Русия - други купувачи".
  • 28 Знайко

    5 8 Отговор

    До коментар #17 от "Нормално":

    Не верно защото не си вземаш рублите, после да ги обмениш в долари и после пак в рубли за да отидеш до магазина.
    Вие ква математика сте учили, извинете?
  • 29 какво да се каже

    18 3 Отговор
    Известният с острия си език и независима позиция американски телевизионен водещ Тъкър Карлсън се срещна с обществеността в Унгария.
    Неговото мнение е за предстоящия разпад на нато и отговорността на американския президент за взривяването на газопровода Северен Поток и пълното отсъствие на реакция от страна на германците, при положение, че това ще доведе до колапс на икономиката им. А германците са толкова отвратени от себе си, че свеждат глава .

    Рано или късно германците ще се събудят и ще кажат: „Имахме химически заводи. Вие току-що унищожихте икономиката ни. Не мисля, че това ще продължи дълго. Наистина не вярвам. Може и да греша. Но не виждам тази възможност.“
  • 30 нови времена

    22 5 Отговор
    Отрязаха на немците газа, на франсетата Африка-
    те какво друго очакваха да им се случи, щом много преди това дори взеха колониите на Англия, която им е много по-близка? Нали "Победителят взема всичко", "Нищо лично, просто бизнес" и прочие евро-атлантически ценности? Нима немците плащаха газа по реални цени или франсетата плащаха на африканците истинската цена на урана за атомните си централи? Е, "Добре дошъл в реалния свят, Нео и не се оплаквай, предлага се истината и нищо повече". Дойде краят на всичко това и за тези които не искат да го разберат, ЕС трябва да плаща реалната цена за своя просперитет, а ако не може то й остава само да го намали, "Да се простира според чергата си", "Live within your means" както е казал шопът. Ако пък искат да добият някаква суверенност да постъпят в БРИКС на общо основание, като всички други кандидати за суверенност по света. Макрон вече се ориентира в това, но Путин не му разреши да участва в срещата в Йоханесбург, дори само като наблюдател. Явно на бившите колонизатори не се гледа с разбиране в БРИКС, така те увиснаха между хегемона и БРИКС.
  • 31 Митьо Зъркела

    10 16 Отговор

    До коментар #8 от "Нормално":

    Повишено производство на боклуци. В реалност - пак боклуци ама три пъти по-малко от документалното.
  • 32 007

    8 19 Отговор
    Производството на ковчези, протези и инвалидни колички са се увеличили с 10000 %!!! Дай Боже до нова година 20000% да се увеличи!!! 🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 33 гого

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "катран":

    Ще взема пенсия ли, ами то за по цял ден тролене пенсия не се дава. Работа се иска.
    Остави го, сега му е весело, но ще го питам на 76 г как ще му бъде весело.
  • 34 4322

    8 5 Отговор
    Още отпреди началото на СВО в Русия имаше средна класа от индустриалци с реално производство
  • 35 Интересно

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Да но и":

    къде ги четете тези глупости. Средна заплата в Русия през юни 2021 (т.е. преди войната) = 55 000 рубли (1200 лева по тогавашния курс на рублата); средна заплата в Русия през юни 2023 = 75 000 рубли (1350 лева по текущ курс на рублата). Къде го това двойно увеличение?
  • 36 Жъээж

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    Хаха, а в Киев?????
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ха-ха-ха

    10 7 Отговор

    До коментар #37 от "Ебипутин":

    На Русия не и трябват украинските суровини, има си достатъчно. Те са просто бонис.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ИСТИНАТА

    6 4 Отговор
    ВЧЕРА ИМАШЕ ПОДОБНА СТАТИЯ ЗА"РУСКИЯ СУПЕРКОМПЮТЪР!!!!" ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО ОТ ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ ! ТОВА КОЕТО "БРАТУШКИТЕ "СЛЕД ОГРОМЕН ТРУД И ЖЕСТОКИ НАПЪНИ СА СЪЗДАЛИ Е КАКТО ВСИЧКО РУСКО ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО-ОТКРАДНАЛИ СА СНИМКА НА НЯКАКЪВ АМЕРИКАНСКИ СЪРВЪР ОТПРЕДИ ПЕТИЛЕТКА !СМЯХХХХХ И ПОЗОР !
  • 42 Симо

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    Така ти се струва защото се глупав. Колин Пауел излъга целия свят че в Ирак има ОМП. Заради тази лъжа 1.5 милиона човека загинаха. Лъжеха и за Югославия и за Афганистан и за Сирия и за Либия, а сега непрестанно лъжат за Украйна. Кой тогава не маже да живее без да лъже. Май не са в Кремъл
  • 43 Ватенки

    3 4 Отговор
    На едноклетъчните ушанки са увеличило само работа на погребалните бюра
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания