Last news in Fakti

2 Септември, 2023 06:37 4 012 7

На 94 издъхна Мохамед ал Файед

  • мохамед ал файед-
  • починал-
  • бизнесмен

Неговият син Доди загина заедно с принцеса Даяна през 1997 г. в Париж

На 94 издъхна Мохамед ал Файед - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият собственик на модната верига „Хародс“ Мохамед ал Файед почина на 94 години, съобщиха агенциите, цитирани от БТА.

В съобщение на семейството му, разпространено от английския футболен клуб „Фулъм“, се казва, че „г-жа Ал Файед, децата и внуците ѝ потвърждават, че нейният любим съпруг и техен баща и дядо, Мохамед, почина спокойно от старост в сряда, 30 август 2023 г.“

„Той се радваше на дълги и щастливи старини, заобиколен от близките си. Семейството моли да не бъде безпокоено в този момент.“

В годините след като синът му Доди ал Файед, египетски филмов продуцент, загина заедно с Даяна, принцесата на Уелс, при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., Мохамед ал Файед многократно твърдеше, че те са станали жертва на заговор на британския елит.

Отношенията на милиардера с кралското семейство наскоро бяха пресъздадени в петия сезон на „Короната“ (The Crown), където се появява Ал Файед, в ролята на когото играе Салим Дау, и се запознава с Даяна.

Ал Файед придобива „Хародс“ през 1985 г., след като през 1979 г. купува хотел „Риц“ в Париж. Известен е и с това, че между 1997 и 2013 г. беше собственик на футболния клуб „Фулъм“


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    30 9 Отговор
    Кажете ми, ама честно, защо смятате, че тая новина вълнува някого, та сте я изтипосали на първа страница с големи, крещящи букви?

    Коментиран от #6

  • 2 Мефистофел

    15 2 Отговор
    Като сте тръгнали да раздувате за сина му, защо не кажете и колко милиона дължи на казината в Монако? Навсякъде му се носеше славата на невероятно стиснат и безпрецедентно арогантен мангизлия. Така си и замина, без да си изплати дълговете. Вижте инфото по мрежата. Собствениците на казината съжаляваха, но не за него, а че не са успели да си съберат борчовете. Без майтап.
  • 3 МАЙКА

    12 1 Отговор
    коя година е починал синът му ????? лроверявате ли си писанията , как се изписва с цифри хиляда деветстотин деветдесет и седем .
  • 4 бабето ги поръча !!!

    8 4 Отговор
    добре де има много пари а не се е заел с разкриването на убийството на сина си?!?!? явно кралското семейство е доста плашещо независимо колко си богат кажат ли ти да не мърдаш и ти не мърдаш !

    Коментиран от #7

  • 5 Ха Ха

    8 0 Отговор
    Шушумига.....коя е годината ? Преписвач - двойкаджия , на заплата .....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.